Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 36

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2008, 15:38

Pomocnik Energie Cottbus, Tomasz Bandrowski został wypożyczony do końca sezonu do Lecha Poznań - poinformowała na swojej stronie internetowej drużyna Energie Cottbus.

Bandrowski trafił do Energie z Gwarka Zabrze. W obecnym sezonie wystąpił w 14 spotkaniach drużyny rezerw w których był obserwowany przez wysłanników Lecha. 23-letni zawodnik ma kontrakt w Niemczech do 2010 roku, jednak umowa o wypożyczeniu zawiera opcję pierwokupu zawodnika po sezonie.
Dobrze, że jedynie wypożyczenie i opcja pierwokupu. Zobaczymy na co go stać, jeśli Henry bedzie w takie jformie jak jesienia, Bandrowski bedzie mial szanse sie pokazać. Być moze Smuda chce grać dwojka kreatywnych zawodnikow w środku, bo defensywnych pomocnikow Lech ma w liczbie 1. Zobaczymy co z Baranem.
Arboleda jest do wziecia za 400 tys. ojro. Sporo, najlepiej by było gdyby Lech podpisał z nim kontrakt tak jak z Peszko i pozniej można rozmaiwać z Zagłebiem. Napewno cena by spadła. Szkoda Bieniuka.
Jeszcze tamat Franka, gdyby miał 5 lat mniej i bym nei wiedizał, że przez ostatnie 3 lata strzelał ze skutecznoscia 1 bramka na rok, to pewnie byłbym zwolennikiem jego zatrudnienia. Tak mam spore obawy. Reiss ma swoje lata, ale strzela, Franek to wielka niewiadoma.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 sty 2008, 16:27

Czy ja wiem, czy dobrze z tym Bandrowskim? W Cottbus w ogóle nie grał, a i tutaj ma sporą konkurencję. Zobaczyny ile szans będzie dostawał od Franza ;) Póki co jak dla mnie potrzebny jest jeszcze tylko obrońca. Z Arboledą kłopoty, ale możliwe, że przejdzie, gdy Zagłębie zdegradują. To może i nawet cena spadnie, bo Pietryszyn przecież nie zatrzyma go na siłę. Może więc ktoś inny?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 sty 2008, 18:21

lisek_chz pisze:Czy ja wiem, czy dobrze z tym Bandrowskim? W Cottbus w ogóle nie grał, a i tutaj ma sporą konkurencję. Zobaczyny ile szans będzie dostawał od Franza Wink

Widziałem go w jakimś meczu młodzieżówki. Wtedy Cottbus grał jeszcze w drugiej lidze, a Bandrowski miał niemalże pewne miejsce w podstawie. Z tego co pamiętam, wywarł na mnie dobre wrażenie. Jest dobrze wyszkolony technicznie i potrafi zagrać fajną piłkę. Jak na moje to Lech dokonał dobrego transferu, tylko on musi dostać szanse.
Jarzinho pisze:Arboleda jest do wziecia za 400 tys. ojro. Sporo,
Ale jest wart tych pieniędzy. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2008, 19:53

guru pisze:Ale jest wart tych pieniędzy.

Wart by był gdyby jego kontrakt był do czerwca 2009, a nie do 2008. Zagłebie latem nie zatrzyma go w Lubinie, chyba, że naprawde dadza mu kase jakiej nikt nie dostaje, bo inne czynniki sa przeciw nim. Jeszcze lepiej jak wreszcie zapadnie decyzja, bo licze, że Lubinianie zostana zdegradowani, a wtedy juz napewno nie bedzie szans na zatrzymanie Kolumbijczyka.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 13 sty 2008, 19:59

Jarzinho pisze: bo licze, że Lubinianie zostana zdegradowani,
Ja też licze, ale jakby tak popatrzeć to po co PZPN ma się pozbywać KGHM-u?
Jeśli nie teraz, to napewno latem Arboleda bedzię grał w innym klubie , i coś mam przeczucie ,że nie w polskim.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 13 sty 2008, 23:41

Jarzinho pisze:Wart by był gdyby jego kontrakt był do czerwca 2009, a nie do 2008. Zagłebie latem nie zatrzyma go w Lubinie, chyba, że naprawde dadza mu kase jakiej nikt nie dostaje, bo inne czynniki sa przeciw nim. Jeszcze lepiej jak wreszcie zapadnie decyzja, bo licze, że Lubinianie zostana zdegradowani, a wtedy juz napewno nie bedzie szans na zatrzymanie Kolumbijczyka.

Arboleda za wszelką cenę chce odejść z Zagłębia i nie sądzę, by z powodu wyższego kontraktu zdecydował się na pozostanie w tym klubie. W Lubinie podobno nie jest szanowany przez wszystkich, a sam Arboleda na temat Smudy wypowiada się bardzo ciepło. Jedynie oferta z zagranicy może pokrzyżować plany "Kolejorza".

Bandrowski może okazać się dobrym wzmocnieniem swoją szansę z pewnością otrzyma więc dobry ruch z opcją pierwokupu tego piłkarza.

Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 16 sty 2008, 21:57

Widzę że w Lechu szykuje się dobra ekipa... Jeżeli dojdą do skutku te transfery to Lech ma szansę na drugą lokatę... :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lut 2008, 16:29

Scherfchen ponownie stracił sezon z powodu kontuzji. Chłopak ewidentnie nie wytrzymuje treningów Smudy.
Dobrze, że sprowadzili Bandrowskiego, przynajmniej nei bedzie w razie w problemu. Sam Bandrowski gra bardzo duzo podczas sparingów i zapowiada się, ze bedzie podstawowym zawodnikiem obok Murawskiego. Na całe szczęscie nie ma innych kontuzji i "11" bedzie w miare optymalna. Licze na Dolha-Kikut, Bosacki, Zlatko, Djurdjevic- Zajac, Bandrowski, Murawski, Wilk(Quinteros)- Reiss, Rengifo. Zdrowa ławka takze wyglada dość przyzwoicie Wojtkowiak, Dymkowski, Injac, Quinteros czy ten Cueto. Brakuje kogoś kto mogłby być jokerem i zmiennikiem dla napastników. Ponownie w sparingach dobrze wyglada Pitry, tylko zapewne na tym sie skończy.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 lut 2008, 17:17

A propos Cueto, to miałbyć gwiazdą polskiej ligi, najlepszym zawodnikiem, dryblerem, tak Smuda się nim zachwycał, a póki co w sparingach gra średnio. Może to kwestia przystosowania, a może poprostu nie jest taki dobry. Chciałbym wierzyć w to pierwsze, bo przydałby się dobrze dryblujący piłkarz w Lechu, po Wilku i Zającu. Do Bandrowskiego coraz bardziej się przekonuje, zobaczymy jak będzie już w samej lidze. A sparingi, a raczej ich wyniki w wykonaniu Lecha nie zachwycają póki co :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 lut 2008, 10:22

Nie jestem pewien czy wypożyczenie Midzierskiego do Lechii jest dobrym posunięciem, przecież mieliśmy w tym sezonie straszne problemy z ustawieniem formacji obronnej, w dodatku Midzierski zagrał w kilku spotkaniach i nie zaprezentował się najgorzej.Co prawda wraca Ivan ale jeśli drużyna nadal będzie miała takie problemy z obroną to drogo to może Smude kosztować.

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 17 lut 2008, 13:12

Z tego co słyszałem podobno Ivan ma być przesunięty na środek a na lewej obronie ma smigać Henriquez! Już się boje ;/
Djurdjević grał świetnie, na serio, niezły z niego walczak!
Potrzeba tego środkowego obrońce, na serio...bez tego ani rusz. Myślałem ze Arbolede się uda pozyskać...a tu coraz blizej do zamknięcia okienka, szkoda też Bieniuka, co on robi w tej drugiej lidze Tureckiej to ja nie wiem, nie rozumiem :/ <kaska>

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 lut 2008, 13:21

No szkoda ze transfer Jopa nie doszedł do skutku bo to by było niewątpliwie dobre wzmocnienie, co do Arboledy to niestety sprawa trochę ucichła i nie zapowiada sie zęby w tym okienku zawitał do Poznania. Myślę ze mona by Kokoszkę spróbować z Wisły sprowadzić w jesienią w podstawie nie grał wiec może by przyszedł za rozsądną cenę ale to dla mnie takie ostateczne kolo ratunku. Według mnie powinien przyjść ktoś doświadczony i ograny ktoś kto będzie umiał pokierować defensywa.

Cieszy wygrana Zagłębiem 1:0. Choć meczu osobiście nie widziałem to jednak jestem zadowolony.

P.S. Nie wie ktoś przypadkiem ile będzie jeszcze pauzował Bosacki i jak wyglądała nasza gra w meczu z Zagłębiem S. ?? Za odpowiedz z góry dziękuje.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lut 2008, 13:49

Dobrze, że Midzierski został wypożyczony, to nie jest zawodnik na miare Lecha i jego ambicji. Za duzo by było przecietniakow na środek, przeciez jest jeszcze Dymkowski, Kucharski czy Tanevski. Dobrze, że nie doszlo do transferu Jopa, bo nie byłem do niego przekonany.
Co do Arboledy, to wszystko ma być ustawione po seoznie, prawdopodobnie wszystko jest juz zapięte, a jesli ma on teraz kosztować 400tys. euro a po sezonie sporo mniej to Kolejorz poczeka.

Kadra na pierwsze spotkanie po przerwie bedzie w 99% dostepna. Z tego co sie orientuje bedzie brakowalo tak jak od 2 sezonow Scherfchena, reszta juz drowa badz konczy rehabilitacje.
Hamek84 pisze:Z tego co słyszałem podobno Ivan ma być przesunięty na środek a na lewej obronie ma smigać Henriquez! Już się boje ;/
Luis grałbardzo malo jesienia, moze pokazywał sie z dobrej strony na obozie. Djurdjevic wygldał świetnie na boku i nie widze sensu go przestawiac skoro wraca Bartek i Tanevski.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 17 lut 2008, 13:54

majer13 pisze:No szkoda ze transfer Jopa nie doszedł do skutku bo to by było niewątpliwie dobre wzmocnienie, co do Arboledy to niestety sprawa trochę ucichła i nie zapowiada sie zęby w tym okienku zawitał do Poznania. Myślę ze mona by Kokoszkę spróbować z Wisły sprowadzić w jesienią w podstawie nie grał wiec może by przyszedł za rozsądną cenę ale to dla mnie takie ostateczne kolo ratunku. Według mnie powinien przyjść ktoś doświadczony i ograny ktoś kto będzie umiał pokierować defensywa.

Cieszy wygrana Zagłębiem 1:0. Choć meczu osobiście nie widziałem to jednak jestem zadowolony.

P.S. Nie wie ktoś przypadkiem ile będzie jeszcze pauzował Bosacki i jak wyglądała nasza gra w meczu z Zagłębiem S. ?? Za odpowiedz z góry dziękuje.
Dzisiaj leciał magazyn z Borkiem na Polsat Sport (zapomniałem jak się zwie), to właśnie mówili, że Jop był spakowany do Poznania ale nowy trener FK dał do zrozumienia piłkarzowi, że będzie pewniakiem w składzie...więc się rozpakował :wink: Szkoda, ale Lech pewnie nie jednego jeszcze ściągnie.

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 17 lut 2008, 14:13

Jarzinho pisze:Dobrze, że Midzierski został wypożyczony, to nie jest zawodnik na miare Lecha i jego ambicji. Za duzo by było przecietniakow na środek, przeciez jest jeszcze Dymkowski, Kucharski czy Tanevski. Dobrze, że nie doszlo do transferu Jopa, bo nie byłem do niego przekonany.
Co do Arboledy, to wszystko ma być ustawione po seoznie, prawdopodobnie wszystko jest juz zapięte, a jesli ma on teraz kosztować 400tys. euro a po sezonie sporo mniej to Kolejorz poczeka.

Kadra na pierwsze spotkanie po przerwie bedzie w 99% dostepna. Z tego co sie orientuje bedzie brakowalo tak jak od 2 sezonow Scherfchena, reszta juz drowa badz konczy rehabilitacje.
Hamek84 pisze:Z tego co słyszałem podobno Ivan ma być przesunięty na środek a na lewej obronie ma smigać Henriquez! Już się boje ;/
Luis grałbardzo malo jesienia, moze pokazywał sie z dobrej strony na obozie. Djurdjevic wygldał świetnie na boku i nie widze sensu go przestawiac skoro wraca Bartek i Tanevski.
Czytałem wywiad ze Smudą i to są jego słowa, że Ivan pójdzie na środek a na boku bedzie grał Henriquez - podobno świetnie gra w sparingach?! Ja nie jestem do niego przekonany :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”