FMy - Strona 401

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 sty 2008, 19:39

U mnie póki co jest w rezerwach, ale ja dopiero jestem po kilku meczach 2 sezonu. W 10 meczach, 3 bramki i 2 asysty, czyli bez rewelacji, ale jak będzie grał po kilku sezonach i w ogóle jakie ma umiejętności jeszcze nie wiem ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 sty 2008, 21:28

Ja sobie gram Cisco Roma (strat w serie C2\c). Pierwszy sezon bardzo udany, mimo iż wróżony mi środek tabeli. Wygrałem 8 pierwszych meczów bez straty bramki. Można powiedzieć, że prowadziłem od startu do mety. Jednak ja widać poniżej, końcówka nie była już tak udana i gdyby nie wpadka Cantazaro w ostatniej kolejce to musiałbym się męczyć w barażach.

Obrazek

Na początku gry na transfery miałem 1.5 mln, więc dość sporo jak na czwartą ligę. Jednak nie wziąłem pod uwagę tego, że klub sam na siebie nie zarabia i całą kasę przewaliłem podczas dwóch pierwszych okienek transferowych. Od tamtego czasu cały czas jestem pod kreską, ale o tym później. Czyli to są wszycie transfery gotówkowe, jakich na razie dokonałem w stronę klubu. Pocieszające jest to, że większość z nich było dobrymi ruchami.

Obrazek

Drugi sezon, już w Serie C1\b zaczął się fatalnie. Przez startem rozgrywek prognoza mediów brzmiała 14 miejsce, czyli playout o utrzymanie i na początku myślałem, że cud może mnie tylko uchronić przed spadkiem. W pierwszych sześciu meczach zdobył aż jeden punkt :p Na szczęście to była tylko chwilowa słabość moich grajków. Mniej więcej od 10 kolejki zaczął się marsz w górę tabeli. Wygrałem praktycznie wszystkie mecze rozgrywane na moim stadionie. Na wyjazdach była gorzej, ale w ogólnym rozrachunku udało mi się dość pewnie zając 4 miejsce i awansować do baraży. Baraże te naprawdę cudem udało mi się wygrać. W decydującym meczu zdobyłem bramkę w 119 minucie meczu. Gdyby nie ta bramka to awans uzyskałby rywal, ponieważ wyżej zakończył sezon w tabeli.

Obrazek

Przed startem Serie B oczywiście do faworytów rozgrywek nie można było mnie zaliczyć. Zwłaszcza, że klubowa kasa nadal świeciła pustkami, a jedyne posiłki na jakie mogłem sobie pozowali to wypożyczenia z Romy 2. Średnio na sezon wypożyczam sobie po 3 zawodników z Romy, a że jest ona moim klubem patronacki to płaci 100% pensji. Szkoda, że niewielu zawodników z rezerw Romy chce do mnie się przenosić.

Prognoza mediów przed tym sezonem to 21-przedostanie miejsce. Jak na razie, po 8 kolejkach trzymam się nad kreską, ale jest naprawdę ciężką i mocno wątpię, że powtórzy się sytuacja z poprzedniego sezonu. Czuje, że do końca sezonu widmo spadku będzie mi zaglądało w oczu :/

Obrazek

Dopiero ze startem Serie B zacząłem wychodzi na plus, jeśli chodzi o finanse. Między innymi wpływy z praw telewizyjnych. Do tego jeszcze sprzedaż karnetów i biletów. Mój stadion ma pojemność 24 tyś. W pierwszym sezonie sprzedałem 250 karnetów, a średnia widzów na mecz wyniosła okoł0 tysiąca. W drugim sezonie sprzedałem 2,8 tyś karnetów, a średnia widzów to 4 tyś. Przed obecnym sezonem poszło 6,5 tyś karnetów, a średnia wszystkich widzów skoczyła już do ponad 10 tyś. Komplet na razie był dwa razy. Na półfinałowy i finałowym meczu w barażach o Serie B.

Z zawodników, których mam na uwagę zasługuj Rumun, Calin Cristea. W połowie pierwszego sezonu kupiłem go za 100tyś. Przed obecnym było już kilkunastu chętnych na odkupieni go. Niektórzy dawali po około 5mln ojro.

Obrazek

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 08 sty 2008, 21:57

pytanka dwa mam: przed sezonem kupilem Adriano do Realu. i kurde chlopak sie nie zaaklimatyzowal. jest marzec. w profilu ma ze kazal szukac agentowi nowego klubu. do tego raz nie stawil sie na treningu, dalem mu wiec ostrzezenie to do tego uwaza ze zostal niesprawiedliwie potraktowany.
Doda ze jest moim najlepszym graczem i strzelcem.
Myslicie ze jest juz dla mnie stracony?
pytanie drugie. Gram 4-2-3-1. tych dwoch srodkowych pomocnikow to diarra i mascherano. i kurde dalem im zeby rzadko strzelali na bramka z dystansu. a oni regularnie w kazdym meczu marnuja po 4-5 sytuacji. nastawienie tez maja normalne w strone defensywnego. nie wiem juz co mam im zrobic zeby nie podchodizli pod pole karne i nie szukali strzalu ;/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2008, 21:59

peepe pisze:do tego raz nie stawil sie na treningu, dalem mu wiec ostrzezenie to do tego uwaza ze zostal niesprawiedliwie potraktowany.
ja zawsze darowałem niestawienie się na treningu, to później przepraszali :D
orzepraszają też jak domagają sie wiekszej gry i zamiast na nich krzyczeć, mówisz wprost, że mają czekac na swoją szanse, ktora nadejdzie :]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 sty 2008, 22:00

Myslicie ze jest juz dla mnie stracony?

U mnie jakiś młody Francuz (Zola bodajże) aklimatyzował się dosłownie cały sezon. Myślę, że po sezonie wyskoczy Ci wiadomość typu "Adriano zadowolony z życia w Madrycie". :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 sty 2008, 0:57

Aklimatyzacja prędzej czy później się skończy, trzeba to przeżyć jak ospę. Pomarudzi, pomarudzi i skończy, chyba że ma krótki kontrakt.

Ja natomiast jestem zadowolony z dzisiejszego odkrycia - myślałem, że już nic nie pomoże mojej taktyce stać się jeszcze lepszą (a wyniki mam na niej nieziemskie), a tymczasem po odejściu po trzech sezonach z GieKSy poszedłem do Empoli Calcio i zmieniłem wymiary boiska na najmniejsze z możliwych. Na razie gra wygląda super, muszę jeszcze tylko cofnąć napastnika i po dwóch-trzech miesiącach powinienem widzieć już pewne efekty. Na razie w Empoli jest dramat - pół zespołu chce odejść po sezonie, drugie pół już, kasy nie ma, a jeśli nawet jest, to szybko się rozchodzi. Jednak nie z taką sytuacją sobie radziłem. ;)
Jak zawsze w Serie A irytuje mnie limit obcokrajowców - mój poprzednik idiota ściągnął Joelsona (NŚ, Brazylia, silny napastnik, targetman) za darmo, przez co lepszych piłkarzy nie miałem jak ściągnąć. Musiałem więc ściągać, kogo się dało, z GKS Katowice - poprzedniego mojego klubu - gdzie większość piłkarzy miała mnie w ulubionych i szła na ślepo za mną, podobnie jak sztab (po moim odejściu zerwało kontrakty 7 trenerów).

Jeśli mój eksperyment z cofniętym napastnikiem i grą 1-2-2-2-4 w defensywie wypali, to podzielę się z Wami moim ustawieniem, o ile będą chętni ( :lol: ), bo jak nigdy Mourinho w FM nie byłem, to teraz jestem autentycznie z tego, co stworzyłem, zadowolony.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 sty 2008, 8:55

Zico_FCI pisze:Ja sobie gram Cisco Roma

Ave

Zico_FCI pisze:Na wyjazdach była gorzej, ale w ogólnym rozrachunku udało mi się dość pewnie zając 4 miejsce i awansować do baraży. Baraże te naprawdę cudem udało mi się wygrać. W decydującym meczu zdobyłem bramkę w 119 minucie meczu. Gdyby nie ta bramka to awans uzyskałby rywal, ponieważ wyżej zakończył sezon w tabeli.

I tu ukryte jest całe piękno FM'a. Nie zrozumie nikt, kto nie grał klubem w którym za 4 piłki i zgrzewkę soku Donald Duck oddaje się piłkarza. Zico-respekt.

Z zawodników, których mam na uwagę zasługuj Rumun, Calin Cristea. W połowie pierwszego sezonu kupiłem go za 100tyś. Przed obecnym było już kilkunastu chętnych na odkupieni go. Niektórzy dawali po około 5mln ojro.

Zapraszam Cię do plebiscytu. Link jest w moim podpisie.

Wilmore pisze:a tymczasem po odejściu po trzech sezonach z GieKSy poszedłem do Empoli Calcio i zmieniłem wymiary boiska na najmniejsze z możliwych

To musiałeś mieć nie lada wyniki. Bo chyba zdajesz sobie sprawę, że w realnym świecie jest to tak samo prawdopodobne jak to, że Polska zorganizuje Euro ?

Wilmore pisze:Jeśli mój eksperyment z cofniętym napastnikiem i grą 1-2-2-2-4 w defensywie wypali, to podzielę się z Wami moim ustawieniem, o ile będą chętni ( Laughing ), bo jak nigdy Mourinho w FM nie byłem, to teraz jestem autentycznie z tego, co stworzyłem, zadowolony.

Jak wypali, to z tym ogniem zapraszam do plebiscytu.Link w moim podpisie.

Saluto

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 09 sty 2008, 10:12

A podczas mojej gry doszło do niespotykanych finałów ME. Takiego błędu w grze jeszcze chyba nikt nie miał. Zobaczcie sami...

http://img515.imageshack.us/my.php?image=euro08dd1.jpg

Najlepsze jest to, że podczas kwalifikacji awansowały normalnie zespoły lepsze tj. Portugalia, Włochy, Anglia itp. Nie wiem czy ktoś z was miał taki sam przypadek :shock:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 sty 2008, 10:16

Najlepsze jest to, że podczas kwalifikacji awansowały normalnie zespoły lepsze tj. Portugalia, Włochy, Anglia itp. Nie wiem czy ktoś z was miał taki sam przypadek Shocked

Ludzie by usnęli przed TV :lol: Stworzę w plebiscycie kategorię - Bugi. Możesz dodać :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 sty 2008, 10:33

Bobohawk pisze:A podczas mojej gry doszło do niespotykanych finałów ME. Takiego błędu w grze jeszcze chyba nikt nie miał. Zobaczcie sami...

Ja akurat sież z tym nie spotkałem, ale już kilka osób takie coś tu wklejało.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 sty 2008, 11:17

Bobohawk pisze:A podczas mojej gry doszło do niespotykanych finałów ME. Takiego błędu w grze jeszcze chyba nikt nie miał.

kazdy pirat ma ten blad:D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 sty 2008, 12:17

peepe pisze:kazdy pirat ma ten blad:D
ME 2008 :arrow: http://img253.imageshack.us/img253/2423 ... k01wu8.jpg
Jak każdy :?: :glass:

A ME wygrała Anglia w finale pokonując 2:1 Holandię.

Osoby grajace w FM 2007 też mówiły iż mają taki błąd, ja nie miałem :]
Zico_FCI pisze:Ja sobie gram Cisco Roma
Gdybyś grał w mojej grze to co roku twój team byłby wzmocniony Montellą :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 sty 2008, 12:18

Jak każdy Question Okularki

a to przepraszam, zasugerowalem sie tym co ktos kiedys tu napisal;)

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 09 sty 2008, 12:30

Mnie równierz nie zdarzaja sie bledy z ME ze graja same slabsze reprezentacje

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 sty 2008, 14:37

Loczek pisze: To musiałeś mieć nie lada wyniki. Bo chyba zdajesz sobie sprawę, że w realnym świecie jest to tak samo prawdopodobne jak to, że Polska zorganizuje Euro ?
W FM nie ma z tym żadnego kłopotu - rozpoczynałem grę GKS i nie miałem złudzeń co do tego, że coś osiągnę, tymczasem wygrywałem wszystko. Jednak nawet ze słabszą grą reputacja w tej grze w tej i poprzedniej edycji rośnie zbyt szybko, nieproporcjonalnie w porównaniu do sukcesów, i po dwóch tygodniach bezrobocia zlitowało się nade mną Empoli (kandydat do spadku), bo nawet beniaminek Primera Division - Tenerife - mnie nie chciało.
Bobohawk pisze:A podczas mojej gry doszło do niespotykanych finałów ME. Takiego błędu w grze jeszcze chyba nikt nie miał. Zobaczcie sami...
Muszę Cię zmartwić, taki błąd mają prawie wszyscy.
peepe pisze: kazdy pirat ma ten blad:D
Bullshit, mam oryginał co roku, a tymczasem w FM 08 po raz pierwszy coś takiego mi wyskoczyło - nie spotkałem się z żadnym błędem spowodowanym nieoryginalną wersją gry, zawsze mnie bawi, gdy ktoś pisze, że to czy tamto jest winą skopiowanej wersji.
Mnie równierz nie zdarzaja sie bledy z ME ze graja same slabsze reprezentacje
A ile masz lig włączonych? Ja, gdy miałem tylko jedną, miałem zawsze ten błąd. Gdy wczytywałem więcej krajów - kłopot znikał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”