Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 35

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 paź 2007, 11:25

Ktoś w miejsce Quinterosa musi przyjsc, a przynajmniej zeby z nim walczyc. Nie wiem kim jest ten młody zawodnik, ale narazie jest świetna promocja jego osoy, wiec mam nadzieję, że bedzie to zawodnik na poziomie Rengifo czy Henry'ego przed kontuzji.

Najlepiej wyciagnąc Gargułe z Bełchatowa, choć ten i formy wysokiej nie ma narazie, a pewnie kwota byłaby zawrotna.
Jeszcze środkowy obrońca i skrzydłowy i kadra byłaby na odpowiednim poziomie.
Co do tych obcokrajowcow to Smuda narazie trafia dobrze, jesli nie w 10 to 9. Quinteros sie sprawdził, Rengifo także, Djurdjevic to obecnie pewny punkt defensywy, Tanevski gra coraz pewniej, Injac daje dobre zmiany, tylko ten Dolha to ogromna pomyłka. Kase pobiera ogromna, a potrzebuje jeszcze pampersow, dodatkwoo jego wspołpraca z obrońcami jest katastrofalna. Najlepiej go oddac z opłata do Wisły.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 paź 2007, 15:31

Jarzinho pisze: Najlepiej wyciagnąc Gargułe z Bełchatowa, choć ten i formy wysokiej nie ma narazie, a pewnie kwota byłaby zawrotna.
Jezeli Gargula bedzie chcial dalej grac w Polsce to tylko w Legii albo w Wisle z naciskiem na ta druga opcje gdyz zamiana na Lecha z Gks nie spowoduje w jego karierze kroku naprzod a jezeli choc troche mysli o wyjezdzie z kraju to wieksze szanse ma z tych 2 renomowanych klubow jak na nasze warunki

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 paź 2007, 16:26

Bienias pisze:Jezeli Gargula bedzie chcial dalej grac w Polsce to tylko w Legii albo w Wisle z naciskiem na ta druga opcje gdyz zamiana na Lecha z Gks nie spowoduje w jego karierze kroku naprzod a jezeli choc troche mysli o wyjezdzie z kraju to wieksze szanse ma z tych 2 renomowanych klubow jak na nasze warunki

Nie wiem czy przespałes ale gra sie tam gdzie wiecej placa, a szufladka Z Wisła i Legia nie znajduje sie juz na najwyzszej pułce. Jesli tak by było to taki Iwański czy Łobodziński juz dawno byliby w Wiśle.
Osobiscie jestem ciekaw jaki to krok do przodu w przypadku przejscia obecnie do LEgii, bo Wisła rozumiem, paczka na mistrza, ale Legia...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 paź 2007, 12:02

Jarzinho teraz rozumiem dlaczego Reiss dalej gra w Lechu :lol: :lol: :lol:

krok do przodu bo Legia bedzie grac w pucharach(pewnie jak kazda polska druzyna tylko w eleminacjach;) )i jednak to na jej mecze i Wisly chodza najczesciej zagraniczny menedzerowie i z tych klubow ma sie najwieksze szanse wyjazdy z kraju. Poza tym nie zapominaj ale to Legia jako jedyny klub w Polsce od bardzo wielu lat utrzymuje sie w czubie tabeli i prawie zawsze liczy sie w walce o tytul.

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 03 lis 2007, 20:33

Kolejna wyjazdowa porażka jak dla mnie jest ostatecznym pożegnaniem z marzeniami o tytule :evil: Kolejorz miał gonić Legie i Wisłę a tu już przed nim Groclin a Górnik i Zagłębie już depczą po pietach :x Skrótu jeszcze nie widziałem ale z tego co czytam na portalach to znowu nie popisała sie obrona (widać ze Tanevski wraca do swojej normalnej formy, nawet Franz to zauważył nagradzając go zmiana po pół godzinie gry :? )
W ogolę szkoda gadać, Leszek zaczyna przypominać swoja postawa Cracovię, czyli Mistrzów Własnego Podwórka (o, przepraszam widzę ze Craxa 2 ostatnie mecze przegrała u siebie)...
Ciekaw jestem na ile jest to "problem w głowach zawodników" jak twierdzi Rejsik a na ile AntySmuda grana przez naszych kopaczy na wyjazdach bo przy Bułgarskiej nie mogą na to sobie pozwolić, choć może to tylko zbyt daleko idące wnioski (wysunięte jednakowoż przez pewnego znajomego mojego kumpla, który jeździ na wyjazdy :? )...

Na plus trzeba zapisać pierwsze ligowe trafienie Kikuta w barwach Lecha... a nawet dwa :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lis 2007, 7:18

Bienias pisze:krok do przodu bo Legia bedzie grac w pucharach(pewnie jak kazda polska druzyna tylko w eleminacjach;) )i jednak to na jej mecze i Wisly chodza najczesciej zagraniczny menedzerowie i z tych klubow ma sie najwieksze szanse wyjazdy z kraju. Poza tym nie zapominaj ale to Legia jako jedyny klub w Polsce od bardzo wielu lat utrzymuje sie w czubie tabeli i prawie zawsze liczy sie w walce o tytul.

Co to za granie... a prawie robi roznice.

Co do Jagi to nic nowego defensywa do dupy i jeszcze wrocilo strzelanie do własnej bramki. Rengifo strzela kolejna brameczke i to jedynie moze cieszyc. Nie wiem co odbiło Smudzie i posadził Wilka na ławie, a pozniej jeszcze wprowadził Pitry'ego... Pora pozegnac sie i z Przemkiem bo dochodzenei do formy przez 2 sezony jest bardzo nie na miejscu.

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 11 lis 2007, 16:16

Wydawało mi się że Lech będzie walczył o coś więcej w tym sezonie niż tylko o środek tabeli...ale jeszcze nie wszystko stracone! Głównymi błędami Smudy i całego zarządu były przede wszystkim: zaciąg zagranicznych piłkarzy i nieuzupełnienie obrony Lecha. Ale z tymi obrońcami to tak było zawsze.

Oto skład Lecha:
GK: Kotorowski, Dolha
O: Djurdjević, Kucharski, Dymkowski, Tanevski, Bosacki, Wojtkowiak, Szałek, Midzierski, Henriquez
P: Wilk, Zając, Scherchen, Quinteros, Murawski, Injać, Kikut, F.Burkhardt, Cueto
A: Pitry, Reiss, Rengifo, Micanski, Florian

Jeśli chodzi o bramkarzy to myślałem że Dolha potwierdzi swoją klasę i zacznie być powoływany do reprezentacji Rumuni...ale się myliłem, Kotorowska i gra i chyba jak na razie robi to dobrze.
Obrone trzeba zimą wzmocnić. Moim zdaniem Djurdjević okazał się świetnym defensorem i Smuda powinien robic wszystko zeby go zostawić. Henriquez, Szałek i Midzierski to zawodnicy którzy są melodią przyszłości Lecha. Boscki i Wojtkowiak kontuzjowani są wiec nic nie można o nich powiedzieć, zaś Tanevski, Kucharski i Dymkowski grają bardzo słabo. Kikut z przymusu gra na prawej obroń i robi to bardzo dobrze, ale jak złapie kontuzje to kto go zastąpi?
Pomoc to chyba najśilniesza formacja Lecha: Zając - Quinteros - Murawski - Wilk, ta 4ka radzi sobie bardzo dobrze, ale murawski nie ma konkurenta i gra coraz słabiej. Scherfchen moim zdaniem powinien dostawać więcej szans a Injać - dopiero teraz, ostatnio się przebudził. o młodym Burym nic specjalnie nie wiem a Cueto....już jest w Lechu? Podobno go kupili? Niewiem.
Atak też jest dobry: Reiss, Rengifo i Pitry bardzo dobrze sobie radzą, Florian to zawodnik na przyszłość a Micanski jest kiepski.

Jeśli chodzi o wzocnienia to przede wszystkim obrona!
Tutaj widze dwóch świetnych zawodników do wyjęcia ze swoich klubów: Arboleda z Zagłębia i Branimir Bajić z 2.Bundesligi z Koblenz! Obaj utworzyliby świetną parę stoperów.No niestety znów są to gracze zagraniczni! Ewentualnie możnaby sprowadzić Bieniuka z Turcji. Wilkowi i Murawski potrzebują poczuć oddech na swoich plecach więc kogoś trzebaby było sprowadzic. Marcin Burkhard zapewne z chęcią zagrałby w Lechu i stworzyłby konkurencje dla Murawskiego, możeby się odrodził. Dla Wilka sprowadziłbym Zasade z Poloni. Atak? Żurawski Maciek....wypożyczyć go z Celticu!

Jedno jest pewne - nie czekać z dużymi transferami do lata....kupować/wypożyczać już zimą!!

podstawowy skład:
Kotorowski
Kikut - ARBOLEDA - BAJIĆ - Djurdjević
Zając - Quinteros - Murawski - Wilk
Rengifo - ŻURAWSKI

rezerwowa 11:
Dolha
Szałek - Bosacki - Kucharski - Wojtkowiak
Florian - Scherfchen - BURKHARDT - ZASADA
Reiss - Pitry

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 11 lis 2007, 17:07

Hamek84 pisze:a Cueto....już jest w Lechu? Podobno go kupili?

Z tego cio mi wiadomo to juz jest w Poznaniu.Fajnie ze Lech wygral z Polonia Bytom 1-0.Tam jest znakomity klimat na pilke.fajnie jakby zdobyli mistrzostwo.moglby takze wrocic Czesiu Muichniewicz bo on kocha Lecha i powinien go trenowac.Osobiscie lubie Lech :)) Pozdro

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 lis 2007, 17:16

Obrone trzeba zimą wzmocnić. Moim zdaniem Djurdjević okazał się świetnym defensorem i Smuda powinien robic wszystko zeby go zostawić. Henriquez, Szałek i Midzierski to zawodnicy którzy są melodią przyszłości Lecha. Boscki i Wojtkowiak kontuzjowani są wiec nic nie można o nich powiedzieć, zaś Tanevski, Kucharski i Dymkowski grają bardzo słabo. Kikut z przymusu gra na prawej obroń i robi to bardzo dobrze, ale jak złapie kontuzje to kto go zastąpi?
Pomoc to chyba najśilniesza formacja Lecha: Zając - Quinteros - Murawski - Wilk, ta 4ka radzi sobie bardzo dobrze, ale murawski nie ma konkurenta i gra coraz słabiej. Scherfchen moim zdaniem powinien dostawać więcej szans a Injać - dopiero teraz, ostatnio się przebudził. o młodym Burym nic specjalnie nie wiem a Cueto....już jest w Lechu? Podobno go kupili? Niewiem.
Atak też jest dobry: Reiss, Rengifo i Pitry bardzo dobrze sobie radzą, Florian to zawodnik na przyszłość a Micanski jest kiepski
:zgon: No nie powiem, zaskoczyłeś mnie! Henriquez? Wątpię, żeby Panamczyk sprawdził się na obronie.Kucharski i Dymkowski grali bardzo dobrze, dopóki nie złapali kontuzji. Jedynie Tanevski robi czasem głupie błędy, chociaż w ostateczności nie bardzo istotne. Jak ma grać Scherfen, skoro sam stwierdzileś, że mamy 4 bdb pomocników. Poza tym jest kontuzjowany :roll: A i jeszcze, widziałeś mecz Pucharu Ekstraklasy z Zagłębiem Lubin, w którym od początku spotkania grał Florian. Kompletnie sobie nie radził, zagrał fatalnie i nie wiem jak to można nazwać. Gdy Lech wychodziłz kontrą, a piłkę przy nodze miał Florian, to zamiast podawać, w sytuacji, w której jego partner mógłby strzelić bramkę, to za każdym razem Dawid strzelał panu Bogu w okno.
Tutaj widze dwóch świetnych zawodników do wyjęcia ze swoich klubów: Arboleda z Zagłębia i Branimir Bajić z 2.Bundesligi z Koblenz! Obaj utworzyliby świetną parę stoperów.No niestety znów są to gracze zagraniczni! Ewentualnie możnaby sprowadzić Bieniuka z Turcji. Wilkowi i Murawski potrzebują poczuć oddech na swoich plecach więc kogoś trzebaby było sprowadzic. Marcin Burkhard zapewne z chęcią zagrałby w Lechu i stworzyłby konkurencje dla Murawskiego, możeby się odrodził. Dla Wilka sprowadziłbym Zasade z Poloni. Atak? Żurawski Maciek....wypożyczyć go z Celticu!
:lol: Arboleda nie odjdzie z Zagłębia, dlatego, że Pietryszyn na to nie pozwoli. Jest podporą defensywy Zagłębia i tak naprawdę, jednym z niewielu piłkarzy Zagłębia, którzy w tym sezonie trzymają poziom. Nie wiem o co chodzi z tym Bieniukiem :cry: Oddech na plecach mają czuć Wilk i Murawski? Ale o so chosi? Grają na innych pozycjach. Burkhardt? Oglądałeś jakiś mecz w jego wykonaniu w tym sezonie? Chyba nie, zresztą on już się wypalił. Żurwaski [']

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lis 2007, 18:27

Razem z Cueto Lech sprowadził chyba cała jego rodzinke...

Wczoraj na stadionie było jasny postulat w strone władz. Koniec z transferami obcokrajowcow. Chciałbym aby tak było, tylko zaraz pytanie napewno Lech potrzebuje środkowego obrońcy... No własnie poszukiwania wśrod Polakow kończa sie na Głowackim oraz Pietrasiaku, bo tak naprawde nie ma w OE innego dobrego polskiego stopera. Są jeszcze dwie opcje, ktore mozna by było rozważyć wspomniany Bieniuk oraz... Jop. Tylko wg. mnie Bieniuk byłby wzmocnieniem, Jop juz nie. Innych środkowych obroncow rodem z Polski nie moge znaleźć. Oczywiscie takich, ktorzy chcieliby grać w OE i prezentuja odpowiedni poziom. Bedzie trzeba sprowadzic obcokrajowcow, moze powroci temat :arrow: Migueal Villalty oraz Valtera Vilcheza. To sa bardzo dobrzy defensorzy, ktorych Lech chciał kiedys sprowadzić. Boki sa w dobrym stanie, a jak jeszcze wroci Wojtkowiak, wiec walka na lewej bedzie. TAk wiec dwoch stoperow wystarczy.

Co do pomocy to wg. mnie potrzeba 2 zawodnikow. Rozgrywajacego i kogos do walki na skrzydło. Niestety Quinteros nie jest tym samym co przed kontuzja, a wiek juz takze nie jest taki, ze mozna czekac, az sie przebudzi. Najwyzej moze byc rezerwowym. Najlepiej jak wspomniany kiedys przezemnie Garguła, Burego nawet nie chce sobie wyobrazac. Niestety pewnego poziomu Marcin chyba juz nie przeskoczy.

Co do napastnikow, to jest dobry Rengifo i Reiss. Nie wyobrazam sobie, ze Pitry znajdzie miejsce na runde wiosenna.

Tak wieć wg. mnie Kucharski, Henriquez, Pitry, Micanski out. A w ich miejsce napastnik, dwoch stoperow, ktos na skrzydło i rozgrywjaacy.

Dolha- Kikut, Bosacki, Pietrasiak, Wojtkowiak- Zając, Murawski, Garguła, Wilk- Rengifo, Reiss. Tak chciałbym, ale to raczej nie mało prawdopodobne, chyba, że oboiecane pieniadze naprawde sie znajda.

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 11 lis 2007, 19:45

Hamek84 pisze:Wydawało mi się że Lech będzie walczył o coś więcej w tym sezonie niż tylko o środek tabeli...
No to Lech musi jeszcze kilka meczy poprzegrywać wtedy bedzie walczyl tak jak wspomniałes o srodek tabeli :roll:
Hamek84 pisze:Reiss, Rengifo i Pitry bardzo dobrze sobie radzą
Pokaż mi w którym meczu ligowym 'Poznański Kanoute' zagrał na przyzwoitym choćby poziomie?
Hamek84 pisze:Scherfchen moim zdaniem powinien dostawać więcej szans
Pewnie, że powinien tylko, cholera, jak to zrobić kiedy jest kontuzjowany :?: :roll:
Hamek84 pisze:Marcin Burkhard zapewne z chęcią zagrałby w Lechu
Tak... zwłaszcza że gra teraz w Legii...
Hamek84 pisze:Cueto....już jest w Lechu?
Trenuje z Lechem, gra w sparingach ale nie ma kontraktu póki co
Danielinho90 pisze:Fajnie ze Lech wygral z Polonia Bytom 1-0
Pewnie że fajnie... szkoda że tylko Reissowi chciało się grać z całej ekipy, a Regnifo chyba przestraszył się pierwszego śniegu w swoim życiu :P
Danielinho90 pisze:Osobiscie lubie Lech Smile
Ja też
Jarzinho pisze:moze powroci temat Arrow Migueal Villalty oraz Valtera Vilcheza
Tak jak wspomniałes może to się spotkac z nieprzychylnościa kibiców którzy maja juz chyba dosyc obcokrajowcow, ewentualnie mozna sie pozbyc Tanevskiego i na jego miejsce sprowadizc ktoregos z tych Peruwianczyków. Swoistym symbolem nowego Lecha jest lista strzelców z meczu z Cracovią
1:0 Rengifo (25., bez asysty), 2:0 Rengifo (61., po podaniu Murawskiego), 3:0 Injac (90., po podaniu Reissa), 3:1 Kucharski (90. +2, samobójcza po wrzutce Nowaka)
Jarzinho pisze:Niestety Quinteros nie jest tym samym co przed kontuzja, a wiek juz takze nie jest taki, ze mozna czekac, az sie przebudzi. Najwyzej moze byc rezerwowym. Najlepiej jak wspomniany kiedys przeze mnie Garguła
Dzis na wp.pl jest jakis przedruk z PS o negocjacjach z Iwańskim http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.html ... &kat=32288
ciekawe tylko,ile w tym prawdy :?: :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2008, 19:56

Lech zakontraktował Peszkę z Wisły Płock. Zawodnik najprawdopodobniej będzie grał w Lechu dopiero od przyszłego sezonu, chyba, że Lech dojdzie do porozumienia z nowymi władzami w Płocku. Tylko według wiekszości jest to małoprawdopodobne, bo Nafciarze, chca awansowac do OE. Narazie to tyle ze wzmocnien, chyba, że zaliczymy Cueto, ktory bedzie juz grał w rundzie wiosennej. Tylko czego sie po tym zawodniku można spodziewać chyba wiedza tylko ci co ogldali VHS czy DVD z jego występami. :lol:
Ogolnie trochę cicho ze wzmocnieniami, ciągle przejawiają sie te same nazwiska, tylko brakuje konkretów. Baran, Bieniuk, Arboleda, Bandrowski. Każdy z nich byłby wzmocnieniem, najwiekszym napewno ktoś z dowjki Arboleda-Bieniuk, bo to kalsowi zawodnicy. Kolumbijczyk podobno ma oferte z CSKA, a jesli tak to wątpliwe jest, że zostanie w OE. Bieniuka z Lechem łacza tylko spekulacje i jesli Pogo nie weźmie sie do roboty to pewnie chlopak skonczy w 2 Bundeslidze. Baran wzmocniłby walkę na DM. Choć nie mialby takze wiekszych problemow aby sie przebić. Scheryf ostatni kontujzowany i pewnie zanim ponownie przekona do siebie Franza to bedzie runda jesienna, Injac jest dobry ale na zmiany- choć widać, ze gra coraz lepiej w Lechu. Co do Bandrowskiego to mowiono, że niedługo bedzie ciagnał gre drugiej lini w reprezentacji, a po awansie Cottbus do Bundesligi, nie gra, nie wiem jak wyglada jego kontrakt, ale skoro ŁKS byl nim zainteresowany to Niemcy nie wycenili go wysoko. Inna sprawa, że cieżko mi go sobie wyobrazić, bo to raczej zawodnik od kreowania, a przy Murawskim, mzoe być max jego zmiennikiem.

Nikt także nie odchodzi. Piesio ma być wypożyczony, ale to zawodnik z ME, Ilan ma pdoobno ofert z drugoligowcow i Poloni Bytom oraz Slavi Praga, wiec moze wreszcie odejdzie. O innych nie słychać, choć chętnei zobaczyłbym pożegnanie z Pitrym, ale to pewnie po sezonie.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 04 sty 2008, 20:05

Mniej kibiców wiosną na stadionie Lecha
Wielkie budowanie! Tak można określić to, co czeka poznańskich kibiców, a raczej stadion przy Bułgarskiej tej wiosny oraz w drugiej połowie roku. Efekt? Mecze "Kolejorza" obejrzy maksymalnie tylko 16 tysięcy widzów, a w nowym sezonie w najgorszym razie zaledwie 8 tysięcy fanów.

Dlaczego tak się stanie? Powód jest banalnie prosty - to kolejny etap rozbudowy i modernizacji stadionu.

- Wiosną zamkniemy i zaczniemy modernizować drugą trybunę - poinformował ASInfo Janusz Rejewski, dyrektor Poznańskich Ośrodków Sportu i Rekreacji . -Po modernizacji trybuna ta będzie mogła pomieścić ponad 10500 kibiców. Najpierw chcemy dobudować jedno piętro, a docelowo ta część obiektu ma pomieścić ponad 10 tysięcy fanów. Na tym jednak nie koniec prac przy Bułgarskiej. Kolejnym etapem, będzie druga połowa roku, kiedy to nastąpi rozbiórka dwóch bocznych trybun. W planie jest, by docelowo te trybuny mieściły kolejno 14400 miejsc i 13800 krzesełek.

Może się jednak okazać, że planowanej modernizacji nie da się zakończyć do lipca, czyli początku kolejnego sezonu, w którym wszyscy w Poznaniu mają nadzieję na występ Lecha w europejskich pucharach. Liczba kibiców oglądających podopiecznych Franciszka Smudy zmaleje wtedy do zaledwie 8 tysięcy. - Będziemy robić wszystko, co będzie możliwe, aby tak się nie stało - zapewnia Rejewski.

Na rozbudowę obiektu przy Bułgarskiej poznańscy radni przeznaczyli w tym roku około 75 milionów złotych. Nowe oblicze stadionu Lecha kibice ujrzą w 2010 roku, kiedy planowane jest zakończenie inwestycji. Do tego czasu pozostaje tylko anielska cierpliwość oraz nadzieja, że inwestycja zostanie oddana w terminie.
źródło

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 sty 2008, 20:20

No i świetnie w sprawie Peszka. :wink: Bardzo się cieszę, bo pamiętam go jeszcze z występów w OE, czy młodzieżowej Reprezentacji Polskii, gdy razem z Gevorgyanem tworzyli trzon kadry ;) Oczywiście teraz występuje na pozycji napastnika, ale jedynie z koniczności, zobaczymy jak będzie w Lechu, jak ustawi go Smuda. Przyda się taki zawodnik, który ewentualnie może zastąpić Reissa. Następny transfer ma być w przyszłym tygodniu, ja tam wierzę, że to będzie Arboleda, a CSKA to plotki. Szkoda by było stracić takiego piłkarza z polskiej ligi. Zresztą przykład Arboledy pokazuje, że i w Polsce można się wypromować.

Jeżeli chodzi o Bieniuka, to mam mieszane uczucia. Rozwiązał kontrakt z Altanyą, więc obecnie jest wolnym piłkarzem, w dodatku powrócił do Polski, a mieszkanie nawet ma w Poznaniu. Wszystko wskazuje na to, że niedługo może dołączyć do Lechitów ;) Bandrowski? Przykro to słyszeć, bo zawodnik, który miał być w przyszłości podporą reprezentacji, obecnie grzeje ławę, lub trybuny w słabiutkim Cottbus. Zresztą ciężko go oceniać, jeżeli nie gra. W prawdzie zaliczył kilka występów w młodzieżówce, ale na tym koniec. W tym sezonie zagrał w jedynie 3 meczach w Bundeslidze, widocznie są od niego lepsi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sty 2008, 14:18

lisek_chz pisze:Jeżeli chodzi o Bieniuka, to mam mieszane uczucia. Rozwiązał kontrakt z Altanyą, więc obecnie jest wolnym piłkarzem, w dodatku powrócił do Polski, a mieszkanie nawet ma w Poznaniu. Wszystko wskazuje na to, że niedługo może dołączyć do Lechitów

Fakt podał, ze Turcy spłacili wszystkie zobowiązania wobec Jarka i jest on nadal ich zawodnikiem. To chyba zminimalizowało pole manewru i został tylko Arboleda. Teraz trzeba miec nadzieję, że CSKA to wymysł prasy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”