Dokładnie nie wiem ale to pewnie będzie nowy urząd wiesz bezpieczne i wygodne stołki dla swoich ludzi "z regionu" i picie kawki za moje i twoje pieniądze. Co do CBA to PO będzi chciało komisji i zmiany ustawy o CBA bo chcą wymienić Michała Kamińskiego a obecnie mamy kadencyjność bez możliwosci odwołania czyli teoretycznie apolityczność (choć każdy wie, że i tak to służy aktualnej władzy) A czymże są głosy PiSu wobec głosów z obozu PO?Yukasz pisze:Ten "Super urząd antykorupcyjny" to CBA
Tak ale jednak Ołdakowski, Dorn czy Ujazdowski to wazniejsze postacie dla samego PiS i dla rozgrywek parlamentarnych (poza parlamentarnych zresztą też) niż jakiś szeregowy jak to nazwałeś "PISior" który jest tylko od podnoszenia ręki.Yukasz pisze:Na wstępie
Co do większość ekspertyz to wyliczyłem to w bardzo prosty sposób otóż nawet media wybitnie proPOwskie i antyPISowskie donosiły o przewadze ekspertyz na korzyść Ołdakowskiego. Wybitni prawni eksperci, których osobiście bardzo poważam wypowiadali sie w TV i nie tylko na korzyść Ołdakowskiego. Mam też osobistych ekspertów a mianowicie mego tate i stryja (obaj prawnicy) i z ich na pewno nie zależnych ekspertyz wynika że Ołdakowski powinien zachować mandat. Dodam jeszcze tak w kwestii zabawnej anegdotki że nawet Rysiek Kalisz prawnik przecież przynzał w tej sprawie rację Ołdakowskiemu.
O ciekawe bo ja wiem tylko o Ołdakowskim i o Rokitowej z PO nikogo nie kojarze mógłbyś podać jakiś link albo cuś. Albo choć podaj nazwiska to sam sobie znajdę.Yukasz pisze:I to nie tylko poseł PiS miał się zrzec mandatu ale ta grupa liczy kilkunastu czy nawet więcej posłów z obu stron barykady
Yukasz pisze:Jednak chyba byłbym za tym aby posłowie w ogóle nie mieli innych zajęć poza Sejmem a właśnie na nim się skupili bo później czasem widzimy że pustki w Sejmie.
Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać. Ty na prawdę jesteś taki naiwny? Wiem, że jesteś wrażliwy chłopak i patrzysz na świat przez różowe okulary ale na Boga Yukaszek! Po pierwsze to ja jestem za wolnością a więc poza Sejmem niech sobie bedą kim chcą. Ale ten twój postulat jest naiwny z innego powodu. W Sejmie widzimy pustki nie dlatego, że posłowie mają gigantyczny nawał pracy poza sejmowej (większość posłów pod dostaniu się do parlamentu rezygnuje z dotychczasowej pracy i teorytycznie zajmują sie tylko Sejmem) ale dla tego, że wybieramy zwyczajnych leni i nierobów, którzy zamiast pracować za nasze pieniądze pływają sobie w basenie, piją drogie alkohole w sejmowym barze albo jedza ciasteczka, ewentulanie wożą się limuzynami i robią sobie wycieczki po Warszawie i idą wspólnie na ryby/grzyby/dziwki. Lekarstwem na nieróbstwo była by zmiana ordynacji i radykalne zmniejszenie liczby posłów tak aby z Sejmu znikneli ci którzy są partyjnymi nierobami i zajmują sie tylk wcisnieciem guzika jak im klub pozwoli bo samodzielnie mysleć nie mogą.
Yukasz pisze:Nie oceniałbym Pawlaka po tym kim jest z zawodu bo to się ma nijak co do jego przyszłej funkcji.
Zawód czyli posrednio równiez wykształcenie nie wpływa na pełnioną funkcje ciekawa teoria. Czyli ministrem gospodarki może być mechanik samochodowo-maszynowy a ministerem rolnictwa profesor prawa, który nigdy w życiu na wsi nie był a np. ministrem sprawiedliwości robotnik rolny zajmujący się karmieniem świnek gdybysmy żyli w normalnym kraju uznał bym twoją teorię za skrajnie idiotyczną, ale no właśnie zawsze jest jakies ale. Żyjemy w kraju nie normalny i tak to jest, że ministrowie gospdarki zwykle zamiast pomagać biznesowi to raczej przeszkadzają. Dlatego może Pawlak jako strażak i mechanik nie będzie robił nic w sprawach gospodarki a więc nie będzie przeszkadzał i cały ten handel stołkami ministrów wyjdzie na plus.
A co do samej oceny Pawlaka to oceniam go głownie na podstawie formacji z jakiej pochodzi a ta i jej program bardzo mi się nie podobają i z jego działalności politycznej(i nie tylko) w przeszłości a ta była bardzo... negatywna.
Co mają nowinki informatyczne i godzinne gadanie o nich do ministerstwa gospodarki? Może jeszcze powiesz, że to jego atut w perspektywie ministerstwa?
Porównujesz jakiś denne gdaki o agentach i o tym kto ukradał babci dowód do bardzo powaznych oskarżeń nawet o zdrade stanu i szpiegostwo? To chyba inna skal oskarżeń i tym razem z ust głowy państwa!Yukasz pisze:Jak ciebie to dziwi to gdzie byłeś przez ostatnie 2 lata
skr_w pisze:.ja oczekuje teraz normalności, bez inwigilacji, podsłuchów
Zalezy co rozumiesz pod pojęciem "normalność". Co do tej powszechnej inwigilacji i podsłuchów to bajke o państwie totalitarnym i kaczofaszyzmie na tym forum i w tym temacie już znamy a więc nie musisz opowiadać.