Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 205

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 19 paź 2007, 13:25

Święta Wojna już jutro a tu taka cisza? ;) Śmiem twierdzić iż będzie to pojedynek w którym górą będzie Wisła. Chociaż derby rządzą się swoimi prawami.

Każdy to powie ! Wisełka rządzi w Krakowie !

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 paź 2007, 12:54

Kamil Kosowski domagał się na łamach "Super Expressu", aby działacze Wisły ujawnili wysokość jego obecnych zarobków, dzięki czemu wszyscy dowiedzieliby się, jak źle klub traktuje swojego czołowego piłkarza. Dziennikarze „Super Expressu” zwrócili się z taką prośbą do szefów "Białej Gwiazdy", ale Jacek Bednarz, dyrektor sportowy klubu, w oschły sposób odmówił.
Kosowski negocjuje podpisanie nowego kontraktu z Wisłą, ale dopóki nie dojdzie w tej sprawie do porozumienia, to otrzymuje jedynie pieniądze z podstawowej umowy o pracę. Jaka jest jej wysokość? To zaledwie 1800 złotych brutto miesięcznie! Prawdą jest, że wielu rodaków pracuje za jeszcze mniej, ale nawet w polskim piłkarskim środowisku to kwota szokująco niska. Owszem, Kamil może jeszcze liczyć na premie, ale gwarantowanych pieniędzy ma każdego miesiąca właśnie tyle - 1800 brutto. W porównaniu z innymi gwiazdorami Wisły, którzy mają podpisane kontrakty, to rzeczywiście mało. Nic zatem dziwnego, że piłkarz publicznie domaga się poważnego traktowania ze strony klubu.

Więcej w "SuperExpressie"

Źródło : onet.pl

Wniosek nasuwa się taki,że pograł dobrze pół rundy i już chcę "pompować" kasę z Cupiała.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 paź 2007, 14:21

Jakby ci ledwo na pampersy starczało to też byś pompował.

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 31 paź 2007, 20:31

A dzisiaj graliśmy w Tychach w kolejnej rundzie Pucharu Polski. Jesteśmy jeszcze we wczesniejszych rundach, wiec spotykamy najczesciej słabsze zespoły(nasz przeciwnik zza midzy Cracovia spotkała drugoligową zgodę Arkę i ta sie optymistycznie do spotkania nastawiła ze przegrała 0-1 :P ). Myślałem ze Wisła wyjdzie składem prosto z ME, jednak zagrała w dosyc podstawowej jedynastce. Na szpicy zagrał Paulista z Dudu i Nigeryjczyk trafił do siatki dwa razy i był główną postacia dzisiejszego widowiska. Zespol z Tych dobił jeszcze Paweł Brozek :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 31 paź 2007, 20:35

Miałem sie niedawno pytać co jest z tym Dudu :o
Po debiucie z Polonią Bytom ni widu ni słychu o 'Goal Machine' :lol:

Zapodajcie cos o nim, kontuzje miał jakąś, czy poprostu się nie łapie na gre w OE ?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 paź 2007, 23:38

kaczy pisze:Zapodajcie cos o nim, kontuzje miał jakąś, czy poprostu się nie łapie na gre w OE ?
Ciężko żeby się łapał, zresztą nie jestem w stanie wyobrazić sobie kogo miałby posadzić na ławce. Występuje w Pucharze Ekstraklasy, Pucharze Polski i średnio mu idzie błysnął tylko dziś. Myślę, że piłkarz jakich wielu było w Wiśle...

Co do Kosowskiego, to nie znam szczegółów, ale również wydaje mi się, ze walczy o jak najwięcej pieniążków. Kamil zawsze słynął z "innych" wypowiedzi, ale spraw finansowych nie powinno się załatwiać w mediach, a już na pewno nie próbować przy tym ośmieszać klubu. Sytuacja na pewno nie wygląda tak, że konieczne są zasiłki z MOPS-u. Jeśli nie dogada się w sprawie kontraktu, to pomimo całego znaczenia dla drużyny, wiele osób pożegna go chłodno.

Ciekawe kto jeszcze pracuje teraz nad Kamilem i dlaczego jest to Lech Poznań :lol:.

Awatar użytkownika
kosik107
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kosik107 » 01 lis 2007, 8:11

Wsła Kraków jest narazie pierwsza w Ekstraklasie i nikt jej nie zagraża do drugiej Korony ma 4 punkty przewagi i 8 punktów nad Legią. Wisła po transferach lepiej gra i więcej strzela goli. Forza Wisła ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 lis 2007, 14:19

kosik107 pisze:Forza Wisła
kosik107 pisze:Skąd: Kielce
Fajnie masz. :lol:
piwus pisze:Co do Kosowskiego, to nie znam szczegółów, ale również wydaje mi się, ze walczy o jak najwięcej pieniążków.
Walczy o kase, bo malo zarabi. Ale tak jak juz wspomniales nie powinien byl upominac sie o wyzsze zarobki w mediach. Ciekawi mnie jak potocza sie dalsze losy Wislaka.
piwus pisze:Lech Poznań .
... juz czuwa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lis 2007, 18:14

Jest jakies zaintereswoanie ze strony Lecha Kosowskim :?: Dobry piłkarz, wiec pewnei by sie przydał w Poznaniu, zreszta moze przyjsc razem z Głowackim. :lol: W zamian Wisła moze zabrac sobie nawet za free Dolhe.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 lis 2007, 19:53

Jarzinho pisze:Dobry piłkarz, wiec pewnei by sie przydał w Poznaniu, zreszta moze przyjsc razem z Głowackim. Laughing W zamian Wisła moze zabrac sobie nawet za free Dolhe.
Gratuluję dobrego samopoczucia. Czytając tego posta można odnieść wrażenie, że Lech zdobył co najmniej mistrzostwo Polski, a Wisła szykuje się do spadku z ligi.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 01 lis 2007, 20:26

wiecie co trochu ta ankieta nieswieza. moze by ja zmienic :?: proponuje "z jaka przewaga wisla zdobedzie majstra". (oczywiscie zartwcale nie jestem tego taki pewien raz mielismy nad legia 10pkt przewagi...)

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 01 lis 2007, 20:46

"najmniej grozny jest ten, co najglosniej szczeka"
OSTR

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 02 lis 2007, 14:24

ziomus staraj sie nie czytac wybiorczo i zobacz co napisalem w nawiasie.

dobra zeby nie bylo OT, cleber ma kilka ofert z zewnatrz. pozyskac go chca zaglebie lubin lech korona oraz kluby z zaplecza bundesligi. na szczescie brazylijczyk woli pozostac w wisle i apeluje o jak najszybsze zakonczenie rozmow w sprawie przedluzenia kontraktu.

nie trzeba chyba mowic ze kazdemu powinno zalezec na pozostaniu zawodnika z 25 na plecach. celebr to klasa sama w sobie i puscic tego zawodnika to bylby samoboj.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lis 2007, 20:59

piwus pisze:Gratuluję dobrego samopoczucia. Czytając tego posta można odnieść wrażenie, że Lech zdobył co najmniej mistrzostwo Polski, a Wisła szykuje się do spadku z ligi.

Jakies 13 lat temu, czy istnieje jakis naprawde porażajacy argument, ktory spycha Lecha na dzien dobry w negocjacjach z takimi gwiazdami :P jak Kosowski czy Głowacki :?: Nie wiem poziom, naprawde taka ogromna roznica, pieniadze, atmosfera. Co jest takiego. Być moze w kontraktach tych zawodnikow sa klauzule tak jak w przypadku Dolhy. Tego nie wiem pewnie wie to Heler, Bednarz i reszta wykształconych z Wisły.

Kosa juz pokazał, że zlezy mu na kasie, a pralki, i pozostały sprzet AGD dobrze sie sprzedaje, wiec bedzie czym wykarmic kolejnego zawodnika. :wink:

Nie pamietam w jakiej atmosferze odchodził Arek, ale mam nadzieje, że przy ewntualnych negocjacjach nie bedzie zadnego oswiadczenia ze strony kibicow. :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 lis 2007, 22:39

Jarzinho pisze:
piwus pisze:Gratuluję dobrego samopoczucia. Czytając tego posta można odnieść wrażenie, że Lech zdobył co najmniej mistrzostwo Polski, a Wisła szykuje się do spadku z ligi.

Jakies 13 lat temu, czy istnieje jakis naprawde porażajacy argument, ktory spycha Lecha na dzien dobry w negocjacjach z takimi gwiazdami :P jak Kosowski czy Głowacki :?: Nie wiem poziom, naprawde taka ogromna roznica, pieniadze, atmosfera. Co jest takiego.
Różnica jest mniej więcej taka jak między Tobą a realistą. Twoje wyobrażenie o futbolu jest trochę naiwne, jeśli wyobrażasz sobie, że ktoś z Lecha przyjedzie do Krakowa i powie "poproszę jedną Głowę i Kosę na wynos" a w zamian usłyszy " już pakuję, panie Rutkowski. Proszę jeszcze upominek od firmy, Paulista gratis". Lech sprowadził Dolhę, wyjeździł za nim kontakt do Rumunii, wyślinił mu wiadomo co i niektórym zaczęło się wydawać, że ich klub znalazł supermarket z przecenionymi piłkarzami. Pozwól, że to skomentuję odpowiednio:

:lol2:

Generalnie polityka transferowa Lecha polegająca na sprowadzeniu zawodników lub celów Wisły Kraków (Dolha, Florian, Gorawski, Cleber) jest żałosna i co najlepsze; w tym momencie nieuczciwa (za nielegalne kaperowanie Clebera ktoś powinien dostać po łapach), ale najwyraźniej kibicom Lecha sprawia to radość, więc misja Najbardziej Medialnego Klubu, Który Walczy o Mistrzostwo została wypełniona :lol:. Widzę, że w każdym akapicie starasz się zawrzeć co najmniej jeden dowcip, ja chyba nie wytrzymam tempa.
Jarzinho pisze: Kosa juz pokazał, że zlezy mu na kasie, a pralki, i pozostały sprzet AGD dobrze sie sprzedaje,
Klasa sama w sobie, mistrzu :rydzyk:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”