Lech Poznań (zbiorczy)

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: pietrek861 » 28 paź 2007, 9:54

Mecz z Legią, o którym już dość dużo napisano zakończony oczywiście naszym wspaniałym zwycięstwem, ale czas leci dalej i za nami już 2 kolejne kolejki OE; tradycyjnie po tym jak Kolejorz potrafił sprężyć się na warszawiaków, tak potem para z niego schodziła, no i tradycyjnie polegliśmy w Grodzisku :roll: Na szczęście kontakt ze ścisłą czołówką nadal został utrzymany po piątkowej wygranej w meczu przyjaźni z Cracovią. Styl oczywiście nikogo nie zadowalał zwłaszcza pierwsza połowa była bardzo słaba. Mnie osobiście irytowała gra Quinterosa, który fajnie dryblował, ale miał za dużo strat. Podobno od wiosny na jego pozycji ma grać młody Peruwiańczyk(?) A.Cueto, czyli można się spodziewać że Kwinto pewnie po sezonie klub opuści. Ja po nim płakać nie będę, bo ten rok po zeszłej udanej jesieni jest dla niego nieudany w moich oczach.
W klubie mówią że już więcej obcokrajowców kosztem Polaków sprowadzac nie będą, ale ja za bardzo w to nie wierzę, bo już kilka razy zarząd co innego mówił, a co innego robił :? Irytuje mnie zwłaszcza takie gadanie o chęci zdobycia majstra praktycznie w tym samym składzie co w zeszłym sezonie. Jak się chce walczyć o najwyższe cele to trzeba troche rzucić groszem, a nie liczyć na to, że uda sie z Lecha zrobić pierwszy w Polsce klub na którym właściciel będzie zarabiał :roll: Kibice nie będą przychodzić w liczbie 20 tys jeśli drużyna nie uplasuje sie na dobre w pierwszej trójce.

Ale może wystarczy tego narzekania bo przed nami jeszcze tej jesieni kilka ważnych meczów, które trzeba bezwzględnie wygrać, jeśli chce sie mysleć o tych najwyższych celach. Rywale nie powalają z nóg, ale sa bardzo niewygodni: z Jagą ŁKSem i Sosnowcem na wyjeździe oraz z Polonią i Koroną u siebie. Potencjał Lech ma taki że powinno być z tych 5 meczy 15 punktów, a zwłaszcza ten ostatni mecz jest szczególnie ważny dla układu czołówki. Niestety jeśli znów Kolejorz zagra tak jak z Groclinem lub Cracovią to tego kompletu pkt nie będzie :? Ale pozostaje nam wierzyc w przebudzenie Wilka i Reissa, w mniejszy egoizm Zająca oraz w podtrzymanie formy Regnifo i obrońców (choć jak jeszcze do niedawna widziałem Tanevskiego to mi sie nóż w kieszeni otwierał :P )

Widac że liga jest w tym sezonie priorytetem po blamażu z warszawska Polonią w PP, oraz grze na odczepne (Lech outsiderem grupy w tej chwili!) w PE. Zresztą, co to za puchar, jeśli na mecz Polonia B.- Lech przychodzi 66 kibiców...

Wróć do „Polska”