Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 34

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2007, 18:48

Kod: Zaznacz cały

Z powodu niezbyt zadowalającego występu Krzysztofa Kazimierczaka w sparingowym spotkaniu z Podbeskidziem Bielsko-Biała, władze Lecha postanowiły poszukać alternatywnego piłkarza na tą pozycję. Jak informuje portal gazeta.pl ma to być 25-letni reprezentant Litwy, zawodnik wicemistrza Litwy Ekranasa Poniewież - Gediminas Paulauskas.
Uhh... Nie powiem naprawde wylada to egzotycznie. :P Kogoś trzeba sciagnać na lewa obronę, moze to być nawet Litwin byle by dobrze grał. Osobiscie poszukałbym w innych ekipach i pewnie coś cieakwego sie znajdzie. O taki Felipe z Lubina on chyba grał na lewej obronie. Zawsze można sciagnać Błazeja z Groclinu. To by było coś. W końcu Lech ma podobno budżet 30mln... no nie wiem, dlaczego podskoczył prawie o 100%. Czym to wogle było spowodowane. Raczej nei na transfery, bo te zamykaja sie w sprzedazy Zakrzewskiego.

A co do wzmocnień... ostatnio Polacy ograli Brazylię, a grał tam świetnie Marciniak, wypożyczony do Bełchatowa, lewy obrońca(min), a na środku pewny był Strugarek, oddany do Płocka. Oglądając takie spotkania żal ich, tym bardziej, że przecież defesnywa Lecha od dawna mocna nie była :roll: :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lip 2007, 21:38

Obrazek

Kod: Zaznacz cały

LECH POZNAŃ - LECHIA GDAŃSK 4:2 (3:1)

Hernán Rengifo 1, Piotr Reiss 17 (k), Jakub Wilk 45, Marcin Pietroń 62 (s) - Piotr Cetnarowicz 31, Paweł Buzała 81.

Lech (I połowa): Kotorowski - Kikut, Dymkowski, Tanevski, Bosacki - Zając, Injac, Murawski, Wilk - Reiss, Rengifo.

Lech (II połowa): Binkowski - Woźniak, Tanevski, Dymkowski, Radovanović - Kazimierczak, Scherfchen, Koman, Witczak - Micanski, Kamiński.
Ostatni sparing przed wyjazdem, wreszcie sporo bramek... Pokazął się Rengifo, beda z niego ludzie, reszta szybko odleci. Smuda nie jest zadowolony, wiec odpadł już Koman i Branko Seslija, niedługo taki sam los czeka Radovanovicia i Kaźmierczaka, czyli Smuda zostnaie bez lewego obrocny. Dotrzec na testy ma jeszcze ten Litwin, Gediminas Paulauskas i to moze być jakies wzmocnienie. Wiadac reprezentaci jakos dobrze wypadaja w Lechu, jeszcze jak sa obcokrajowcami to juz super. Z innej strony po wczorajszej zabawie kibiców Legii, chlopak moze sie przestraszyć. Zobaczymy, w każdym razie Franciszek juz ma alternatywe, gdyby nikt mu nie przypadł do gustu :arrow: oczywiscie Bosacki. :P On to chyba bedzie grał wszedzie. W sparingach gra na lewej stronie, wiec zapowiada sie, ze do czasu powrotu Wojtkowiaka tak bedzie i w OE.

A co do samych wzmocnień i reprezentantów... Kiedyś do Polski przyjechał zapowiadany Miguel Villalta, reprezentant Peru, nie zagrał bo podobno mial cięzka kontuzje, a nikt go tak naprawde nie ogladał. Pozniej grał w klubie bez wiekszych problemow. Nastepnie w przerwie miedzy rundami Lech był zainteresowany Carlosem Bonetem z Libertad, reprezentantem Paragwaju, na zainteresowaniu sie skończyło. Na koniec w tym samym okresie Kolejorz bardzo intensywnie zabiegał o reprezentanta Peru Valtera Vilcheza, ktory przyjeżdzał dośc dlugo do Polski, az w końcu okazało się, że podpisał kontrakt z Cruz Azul.

Dalczego ich wspominam... poznieważ w rozgrywanym obecnie turnieju Copa America wszyscy Ci zawodnicy grali w swoich reprezentacjach, dość dobrze, więc warto było zaryzykować, bo w końcu coś soba prezentują, bez potrzeby ogladania takich brać. :lol: Jak Henry'ego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2007, 22:51

Wydział Gier Polskiego Związku Piłki Nożnej podjął dziś decyzję o przynależności klubowej Emiliana Dolhy.

"Ema" jest naszym zawodnikiem. Decyzja podjęta przez Wydział Gier PZPN ma klauzulę natychmiastowej wykonalności. Potwierdziła się słuszność naszych kroków związanych z podpisaniem kontraktu z rumuńskim bramkarzem - mówi Dyrektor Sportowy, Lecha Poznań Marek Pogorzelczyk.
Wreszcie koniec smiesznej od poczatku telenoweli... Dolha jest pilkarzem Lecha. Pewnei Wisła jeszcze gdzieś sie bedzie odwoływała, przecież "straszyli" Fifa :P Jedno pewne dwoch prezesow i kilku innych i dzłaczy Wisły w tym ostatnio prawnik- Bednarz nie popisali sie, a nawet przekonujac, że Rumun ma wazny kontrakt z Wisła wystawili na śmieszność swoje kompetencje.
Teraz jeszcze ley obrońca i kadra bedize skompletowana... moze Felipe z Zagłebia, ktory jest chyba dostepny za free, a kiedyś Smuda na niego stawiał.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 01 sie 2007, 17:25

Ponoć Bosacki ma jutro przejść poważną operację. W piłkę będzie mógł zagrać dopiero za około pół roku.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sie 2007, 9:44

Co do samego spotkania Lecha to co tu pisać, od jakiś 14 miesiecy wiele sie nie zmieniło... Obrona gra fatalnie i tyle. Inna sprawa, że Lech mial szanse i to wiele, jednak brakowało spokoju, bo zawodnicy majac przedsoba bramkarza(tylko) strzelali z dystanu zamiast pociagnac jeszcze kilka metrow. Zawiodł Micanski i raczej dla niego miejsca juz nie powinno bć, poprzedni seozn słaby teraz takze sie nie poprawił. Hernan zagrał zdecydowanie lepiej.
Wreszcie trzeba kupić oborńcow i to naprawde świetnych. Lewa obrona gdzie Wilk i środek defensywy to ogromne luki. Tanevski zamiast wybijac podaje przed pole karne...a do czasu powrotu Wojtkowiaka i Bosackiego, Lech moze juz miec ogromna strate do miejsce premiowanych europejskimi pucharami, bo o mistrzu nie bede pisał, bo tak naprawde trudno w niego wierzyć. Zawodzi takze Henry, miał kilka niezłych minut z Zagłebiem teraz jeszcze mniej z Korona... On takze powinien miec zmiennika i to napewno nie chodzi o Injaca, ktory jest defensywnym pomocnikiem, podobnie co Rafał Murawski.
Z Korona dobrze sie wporwadził Florian i mam nadzieję, że to on bedze grał zamiast bezuzytecznego Pitrego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sie 2007, 20:02

Lech ostatnio uzupełnił, czy nawet wzmocnił kadre... Oczywiscie trzech nowych nabytkow Kolejorza to obroncy :P

Tomasz Midzierski
Obrazek
Jakub Szałek
Obrazek
Ivan Djurdjević
Obrazek

Midzierski był przymierzany juz w poprzednim sezonie, wtedy wybrał Łęczna, gdzie prawde mowiac wiele nie pokazał, ale grajac wczesniej w meczach Lecha bodajze w PE grał naprawde dobrze, wieć Smuda o nim pamietał. Przyda sie przy kontuzjach Bosackiego i Wojtkowiaka.

Djurdjević to lewy obrońca, a więc wreszcie Smuda ma w kadrze lewego defensora :twisted: Grał niedawno w Belenenses, czyli coś musi soba prezentować, w kazdym razie gorszym od Kucharskiego czy jako obroncy- Wilka, raczej nie bedzie.

Szałek to uczestnik ostatnich Mistrzostw Świata U-20, a grać moze na środku i na lewej strony defensywy, czyli jest jakies pole manewru.

Wreszcie cos sie dzieje.

A na testach przebywaja jeszcze :arrow: napastnik z Serbii, Ivica Jovanović :arrow: lewy obrońca z Panamy Luis Henriquez, a takze były napastnik Zagłebia Sosnowiec- Krystnian Prymula, wg. mnie mozna zaryzykować z reprezentantem Panamy, zawsze to jest jeszcze jeden na defensywe, ktora musi byc wzmocniona.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 sie 2007, 20:12

W końcu. Djurdević został zapisany do ligi i nawet właśnie gra. Z tego co wiem, a raczej widzę, to poczyna sobie przyzwoicie. Szałek zagrał w 2 meczach na MŚ, nie wiem jak, bo oglądałem tylko mecz z Argentyną 8) A tak poza tym to Jovanović najprawdopodobniej opuści Lecha, bo nie przekonał Smudy. Tak trener powiedział Gazecie Wyborczej. Luiz Henriquez grał już w lidze Kulumbijskiej i jest reprezentantem Panamy, która niedawno odpadła z Concacafu z USA, w ćwierćfinale. Póki co występuje tylko 2 Panamczyków w Europie, jeden w CSKA Sofia, a drugi nie pamiętam. Więc jeżeli Henriquez (fajna naziwsko) podpisze kontrakt, to będzie dopiero 3 zawodnikiem z tego kraju. Ale jeszcze jakimś teraz interesuje się Newcastle ;) A poza tym znowu obrońca, chociaż od przybytku głowa nie boli.

W zimie ma przybyć do Lecha jeszcze jakaś (a raczej jakiś( super perełka z Peru. Podobno gra świetnie, a ma tylko 17 lat. Smuda powiedział, że wziąłby go już teraz, ale w Młodej Ekstraklasie mogą grać tylko zawodnicy z Polskii, a od razu na Ekstraklase, to by było za szybko. Stwierdził, że wszystko w swoim czasie, a on mu się jeszcze przyjrzy. Jeżeli przejdzie w zimie, to już mówił Smuda, że powoli będzie go włączał do pierwszej drużyny.

Jarzinho ty nie na meczu? Będziesz na Widzewie?

P.S Gooal. Reiss wrócił i już strzela ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 sie 2007, 21:36

Jarzinho pisze:Grał niedawno w Belenenses, czyli coś musi soba prezentować,
wg mnie troche naiwne to stwiedzenie po kilku transferach z portugalii - Barretto (ten z Wisly), Thiago - niby ocieral sie o 1kadre Benfici a ogolnie lekka porazka,

Lepiej prezentuja sie ci z nizszych lig portugalksich - Paulista (chociaz jego roznie mozna oceniac) czy Rui Miguel

I kolejny raz potwierdzqa sie powiedzonko - Lech z Reissem wygrywa, bez Reissa przegrywa :!: Tylko trzeb sobiue uswiadomic ze Reksio nie ebdzie gral wiecznie :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sie 2007, 22:05

czeher pisze:wg mnie troche naiwne to stwiedzenie po kilku transferach z portugalii - Barretto (ten z Wisly), Thiago - niby ocieral sie o 1kadre Benfici a ogolnie lekka porazka,

Nie twierdze, że ma byc najlepszym na pozycji, a poprostu lepszym od Wilka, ktory jest ofensywnym skrzydłowym, czy wreszcie od Kucharskiego. Grał jednak w Portugalii ile nie wiem, bo praktycznie 0 o nim wiem, ale ma doświadczenie i jednak musiał cos prezentować, aby trafic do tamtej ligi.

Z innej strony dzisiaj wg. relacji grał dobrze i dzieki temu, ze jest Jakub moze grać w pomocy a efekty już sa.
A co do wiecznosci Reksia, zawsze moze posiaedziec jako trener. :P

lisek_chz pisze:Jarzinho ty nie na meczu? Będziesz na Widzewie?
Statystycznie byłem... a Widzew, pewnie bede, choć nigdy nic nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 31 sie 2007, 16:28

Up

Zbliża się ważny mecz w Krakowie z tamtejszą Wisłą, więc wypadałoby coś napisać. Nie będę ukrywał, że o 3 punkty w tym meczu będzie trudno, tym bardziej, że przeciwnikiem jest Wisła, chociaż remis jest w zasięgu lechitów ;) Do Krakowa niestety nie pojechał Piotrek Reiss, co znacznie osłabia siłę ofensywną Lecha, chociaż Renfigo ostatnio daje radę :spoko: W pierwszej jedenastce natomiast wybiegnie znowu Djurdjević, który w meczu z Widzewem grał bardzo dobrze. Do dyspozycji Smudy będzie już Henriquez (czyt. dalej) oraz Murawski, który już normalnie trenuje. Ciekawie będzie wyglądała rywalizjaca na środku boiska: Cantoro, Sobolewski z Murawskim, Scherfchenem.

Należałoby jeszcze napisać, że Lech pozyskał w końcu tego Panamczyka, 3 w Europie, Henriqueza. Mam nadzieję, że będzie on znacznym wzmocnieniem jedenastki Lecha.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2007, 15:33

czeher pisze:wg mnie troche naiwne to stwiedzenie po kilku transferach z portugalii - Barretto (ten z Wisly), Thiago - niby ocieral sie o 1kadre Benfici a ogolnie lekka porazka,

Lepiej prezentuja sie ci z nizszych lig portugalksich - Paulista (chociaz jego roznie mozna oceniac) czy Rui Miguel
A jednak Ivan gra naprawde dobrze w defensywie, jeszcze troche dopracuje na traningach gre w ofensywie z Wilkiem i bedzie na 6... w skali 1-6. 8) Wojtkowiak po powrocie moze miec naprawde ciezko. Zobaczymy jak wypadnie na tle mocnego rywala(Wisły)

A co do samego Dyzia to wrocił juz do treningow, narazie indywidualnych, ale coraz bliżej mu do powrotu na boisko.
lisek_chz pisze:Należałoby jeszcze napisać, że Lech pozyskał w końcu tego Panamczyka, 3 w Europie, Henriqueza. Mam nadzieję, że będzie on znacznym wzmocnieniem jedenastki Lecha.

Obrazek
A oto ten pan... Bardzo dobrze sformuowana umowa, jesli sie nie sprawdzi nie bedzie problemu, a narazie musi walczyć o miejsce z Ivanem :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 wrz 2007, 20:48

http://www.lechpoznan.pl/aktualnosci/id,6379/
Zarząd Klubu KKS Lech Poznań oświadcza, że zadania, jakie stawiane są przed sztabem szkoleniowym oraz zawodnikami w sezonie 2007/2008 nie są żartem.
:lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 wrz 2007, 23:29

Ze Zwały:
czeher pisze:FC Erzgebirge Aue 2-4 Lech Poznań
Feldhahn, Kurth (k) - Kucharski, Tanevski, Micanski, Kononowicz :shock: :shock: :shock:

W pozegnalnym meczu Jusko i Konon strzelil gola :o a ,ialo nie byc niczgo a gol wpadl :? [/b]

hehe :lol: no niby posmiac sie można że 2 konon etc.
Ale radziłbym zwrócic uwagę na tego młodziana .
Rok temu przeglądalem sobie stronke Amiki Wronki i grał on w Juniorach starszych tego zespołu ... posmialem sie troszeczke etc.
A teraz w Lipcu Amica została Mistrzem Polski JS (w młodych górą była Stal Mielec) i jak się okazało 'Konon' był królem strzelców tej imprezy :P
Wiadomo ocb z tymi fuzjami Lecha z Wronkami ... wiec teraz Maciej występuje w Mlodej Ekstraklasie aczkolwiek coraz częściej trenuje z pierwszym zespołem ...

tyle słów ewangeli sw. na dzisiaj

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 05 paź 2007, 21:34

ap

Jutro mecz Lech - Legia. Spotkanie zapowiada się arcyciekawie. Lech, który co by tu nie mówić jest w małym dołku na własnym boisku podejmie zmotywowaną Legię. Rok temu Lech wygrał 3:1. mam nadzieję, że tym razem będzie tak samo, chociaż skromne 1:0 też mi wystarczy. Jestem ciekawy, kto zagra w środku pomocy po tych roszadach i eksperymentach, związanych nie tylko z Pucharem Ekstraklasy. Statystyki na Bułgarskiej przeważają na stronę Kolejorza, ale przecież nie one grają. Legia jest na fali, bo zanotowała jak dotąd tylko jedną porażkę z Koroną. Lech natomiast w środę uległ na wyjeździe Zagłębiu Lubin. Fakt faktem, że Lech grał praktycznie drugim składem, nie licząc kilku zawodników, ale to i tak niczego nie zmienia. Jutro szczególnie liczę na Quinterosa, bo to od niego będzie zależało jak będą grali Lechici. W spotkaniu z Zagłębiem grał dobrze, jako jedyny wyrózniając się z grających zawodników. Liczę jutro na dobre spotkanie, przede wszystkim szybkie, obfitujące w bramki, szczególnie dla Lecha. Ale jak będzie, zobaczymy. A już za tydzień mecz przyjaźni Lech - Cracovia :twisted:

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 28 paź 2007, 9:54

Mecz z Legią, o którym już dość dużo napisano zakończony oczywiście naszym wspaniałym zwycięstwem, ale czas leci dalej i za nami już 2 kolejne kolejki OE; tradycyjnie po tym jak Kolejorz potrafił sprężyć się na warszawiaków, tak potem para z niego schodziła, no i tradycyjnie polegliśmy w Grodzisku :roll: Na szczęście kontakt ze ścisłą czołówką nadal został utrzymany po piątkowej wygranej w meczu przyjaźni z Cracovią. Styl oczywiście nikogo nie zadowalał zwłaszcza pierwsza połowa była bardzo słaba. Mnie osobiście irytowała gra Quinterosa, który fajnie dryblował, ale miał za dużo strat. Podobno od wiosny na jego pozycji ma grać młody Peruwiańczyk(?) A.Cueto, czyli można się spodziewać że Kwinto pewnie po sezonie klub opuści. Ja po nim płakać nie będę, bo ten rok po zeszłej udanej jesieni jest dla niego nieudany w moich oczach.
W klubie mówią że już więcej obcokrajowców kosztem Polaków sprowadzac nie będą, ale ja za bardzo w to nie wierzę, bo już kilka razy zarząd co innego mówił, a co innego robił :? Irytuje mnie zwłaszcza takie gadanie o chęci zdobycia majstra praktycznie w tym samym składzie co w zeszłym sezonie. Jak się chce walczyć o najwyższe cele to trzeba troche rzucić groszem, a nie liczyć na to, że uda sie z Lecha zrobić pierwszy w Polsce klub na którym właściciel będzie zarabiał :roll: Kibice nie będą przychodzić w liczbie 20 tys jeśli drużyna nie uplasuje sie na dobre w pierwszej trójce.

Ale może wystarczy tego narzekania bo przed nami jeszcze tej jesieni kilka ważnych meczów, które trzeba bezwzględnie wygrać, jeśli chce sie mysleć o tych najwyższych celach. Rywale nie powalają z nóg, ale sa bardzo niewygodni: z Jagą ŁKSem i Sosnowcem na wyjeździe oraz z Polonią i Koroną u siebie. Potencjał Lech ma taki że powinno być z tych 5 meczy 15 punktów, a zwłaszcza ten ostatni mecz jest szczególnie ważny dla układu czołówki. Niestety jeśli znów Kolejorz zagra tak jak z Groclinem lub Cracovią to tego kompletu pkt nie będzie :? Ale pozostaje nam wierzyc w przebudzenie Wilka i Reissa, w mniejszy egoizm Zająca oraz w podtrzymanie formy Regnifo i obrońców (choć jak jeszcze do niedawna widziałem Tanevskiego to mi sie nóż w kieszeni otwierał :P )

Widac że liga jest w tym sezonie priorytetem po blamażu z warszawska Polonią w PP, oraz grze na odczepne (Lech outsiderem grupy w tej chwili!) w PE. Zresztą, co to za puchar, jeśli na mecz Polonia B.- Lech przychodzi 66 kibiców...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”