Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post autor: Chlopaczek » 12 wrz 2007, 21:57

franz pisze:Ja nie uogolniam to fakty. Po prostu zle sie wyraziłem a ty się czepiasz: Nie 100% patologi lecz większość głosuje na LiD teraz pasi? I nie wiem po co wyskakiwłeś z tym Karolkiem z Wadowic co on ma wspólnego z tematem dyskusji? A co do tej wolności to oczywistoscią jest, że wyborcy lewicy nie są za wolnością, jesli masz jakieś argumenty(takowe nie istnieją ale nic to) to proszę cie bardzo przedstaw mi je, czekam.
Ps: Emaptii jest w mnie duzo może nawet za duzo ale na pewno nie dla patologii.
Skoro to sa fakty to musales skads zaczerpnac ta wiedze.Chcialbym poznac zrodlo takich faktow jak to ze wsrod wyborcow lewicy jest wiecej idiotow niz wsrod wyborcow UPR (zachowujac odpowiednie proporcje wynikajace ze skali popracia obu partii) ze wyborcy lewicy nie chca byc wolni co implikuje stwierdzenie ze lubia byc zniewoleni (chyba inaczej rozumiemy slowo wolnosc) oraz ze patologia (po uscisleniu co to jest patologia i jaka patologia) glosuje na lewice i nie glosuje na UPR (znowu zachowujac proporcje wynikajace z popracia).Po ostatnich wyborach byly takie ladne wykresy pokazujace ze najwiekszy odsetek ludzi z ubogich rejonow Polski albo majacych podstawowe wyksztalcenie glosowal na PiS (a przynajmniej w starciu PO vs PiS).Jak mniemam swoje fakty opierasz na podobnych rzeczach.

"Czepiam sie" bo wrzuciles patologie do worka z napisem lewica jednoczesnie stwierdzajac ze taka sie UPR nie ima.Karol poszedl z rozpedu bo chcialem pokazac do czego prowadzi takie uogolnianie.
franz pisze:O i to jest podtawowy problem w dyskusji z toba gdy wkraczamy na grunt grozny dla ciebie od razu jak maszyna zaczynasz mówić o "wojnach ideologicznych" albo o tym, że masz "swój własny niezalezny swiatopogląd" i koniec dyskusji mimo tego, że ja nie przedstwiam politructwa i i ideologicznych argumentów. Ja spytałem ci czym jest normalna lewica ty podałes linka z, którym się zgadzasz aby mi ta kwestie wyjaśnić ja w tym linku znalazłem ewidentne bzdury i całkiem zgrabnie je obaliłem ty zaś nie chcesz się do tego odnieść, czyli jak sądzisz lewica to wolnść czy może nie? Bo ta kwestia jest głównym ogniwem sporu miedzy nami obecnie. Pozatym dobrze wiesz, że z mojej akurat strony przytki ci nie grożą a wiec po co te teksty o świeczkach i przytykach?

Pozdrawiam
Coz moge innego zrobic?Obaliles lewacka ideologie.Pokazales ze jest klamstwem.
Po prostu przerastasz mnie Franz.Przerastasz mnie a ja uciekam bredzac o jakims wlasnym niezaleznym swiatopogladzie.
Zwyciestwo jest Twoje.

Tak na marginesie: nie napisalem ze zgadzam sie z tekstem pod podanym linkiem.Zgadzam sie z fragmentami ktory wybieram sobie podobnie jak robie to z innymi ideologiami wylawiajac czesci ktore mi odpowiadaja.Fajnie by bylo gdyby niektore osoby wypowiadajace sie tutaj zrozumialy ze naprawde tak mozna.
Nie wiem dla kogo zaczales polemizowac z tym co jest tam napisane bo na pewno nie dla mnie.Sa ludzie ktorzy wierza w lewice o ideologii czy idealach tam przedstawionych i dla nich LiD jest pseudolewica.
Naprawde nie mam ochoty stawac w obronie czegos z czym nie jestem zwiazany.Moge stanac w obronie fragmentow ktore zawsze popieralem i nie krylem sie z tym: prawem do aborcji eutanazji antyklerykalizmem i moich pogladow na temat homoseksualizmu.
Dlugi ten margines wyszedl.

Nie wiem w ogole skad pomysl ze mam ochote kontrargumentowac.Znajdz sobie prawdziwego lewaka do tego typu rzeczy.
Jeszcze raz powtarzam - chciales zebym naswietlil Ci dlaczego pseudolewica wiec to uczynilem.Twoje przemyslenia na ten temat niewiele tutaj zmieniaja.

Albo jeszcze inne rozwiazanie.Mam nadzieje ze bedzie nastepny zlot i tam sie spotkamy.Tam bede mogl bronic nawet rzeczy ktore mnie malo obchodza - ot tak z przekory.O wiele wygodniej jest mi mowic niz pisac.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”