Ogólna dyskusja o polityce - Strona 75

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 wrz 2007, 13:09

Chlopaczek pisze:Bardzo ladnie wytlumaczyles przyczyny tak malego popracia UPR Franz.Ludzie ktorzy maja znajomych i tak dalej.Do tego masoni i cyklisci (ironicznie to bylo jak mniemam).
Doprawdy gdyby to bylo takie proste
To jest takie proste. Bo jesli od liczby obywateli, którzy mogą głosować odejmiemy całą armie urzędasów(ich dzieci, żony, matki i kochanki) starszych ludzi, trendy młodież, i katolików, którzy boją się zgnilzny liberalnej i całą reszte osób czy tam grup społecznych, które wymieniałem to naprawde zostanie mam bardzo mało osób, które moga oddać głos na UPR (trzeba tez pamietać o tej blokadzie medialnej)
Chlopaczek pisze:Moge prosic o jakies statystyki?
To tak jabym powiedział "wsród narkomanów o więcej idiotów niz wsród normalnych ludzi" a ty powiedział byś: "Moge prosic o jakies statystyki?"
Po co tu statystki skoro to rzecz oczywista. Wystarczy porównać, programy tych partii ich pomysły i załozenia i statystyki są zbędne. Ogólnie to nie rozumiem motywacji ludzi głosujących na lewice(a juz na SLD w szczególności). Wiem jakie motywacje moga mieć menele i patologia głosujaca na LiD ale normalni ludzie czy oni naprawde chcą być niewolnikami systemu i nicoscią wobec urzedniczych decyzji, czy chca oddawać swoje pieniądze na urzędnicze zatracenie.
Chlopaczek pisze:Sprobuje odpowiedziec co to jest ta pseudolewica.Pseudolewica jest to lewica tylko z nazwy.Nie ideowa.Z tego co sie orientuje LiD jest dla wielu ludzi ktorzy maja serce po lewej stronie wlasnie taka pseudolewica.
Nie chce ci urazic ale zdolności pedagogicznych to nie masz, troche nie dokładnie mi to wytłumaczyłeś. A więc tak żeby wiedzieć co to jest pseudolewica trzeba wiedzieć co to jest prawdziwa lewica, a ja tego chyba nie wiem(jedno wiem na pewno lewica w róznym stopniu zależnie od odłamu dązy do zniewolenia a ja cenie sobie swoja wolnośc i niezalezność). Bo co to jest prawdziwa lewica wytłumacz mi: czy są to "twardogłowi" komuniści a może zwolennicy marksizmu czy też ludzie ceniący trockizm, maoizm, eurokomunizm? Czy jest to coś na kształt I Ploretariatu a może II a moze jednak coś ala LiD albo KPP lub KPZR czy jednak NSDAP? To jak czym jest prawdziwa lewica?

A co do serca po lewej stronie to myslałem, że 99,99% procent ludzkosci tak ma, no chyba, że chodziła ci o metafore ale co ma serce w znaczeniu metaforycznym do niewolniczych ideologi odpowiedz jest prosta: NIC.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 wrz 2007, 15:27

franz pisze:To jest takie proste. Bo jesli od liczby obywateli, którzy mogą głosować odejmiemy całą armie urzędasów(ich dzieci, żony, matki i kochanki) starszych ludzi, trendy młodież, i katolików, którzy boją się zgnilzny liberalnej i całą reszte osób czy tam grup społecznych, które wymieniałem to naprawde zostanie mam bardzo mało osób, które moga oddać głos na UPR (trzeba tez pamietać o tej blokadzie medialnej).
Nie chce Cie urazic ale socjologiem to Ty raczej nie jestes.Splyciles to niesamowicie.
Nie mowie ze nikim nie kieruja tak proste pobudki przy wyborze partii na ktora odda sie glos jednakze cos mi sie widzi ze przyczyny powodzenia lub porazki jakiegos ugrupowania sa zdecydowanie bardziej zlozone niz Ty nam to przedstawiles w poprzednich dwoch wypowiedziach.
Nie kazdy syn urzedasa zaglosuje tak jak chce tatus dlatego ze dostaje od niego kieszonkowe i boi sie o wlasna dupe.Problemem dla starszych ludzi z glosowaniem na UPR nie bedzie jakas legalizacja prostytucji ale raczej platna sluzba zdrowia w momencie gdy wielu ledwo starcza ne lekarstwa.Z katolikami w ogole jest problem bo zdecydowana wiekszosc ma dwie twarza ta koscielna i ta codzienna.Trudno dociec czego tak naprawde chca.
I tak dalej i tym podobne.
Szczerze mowiac nie chce mi sie nad tym rozwodzic to sa problemy UPR a sam rowniez socjologiem nie jestem.Zwracam Ci tylko uwage ze to nie jest tak jednoznaczne i proste jak przedstawiles.
franz pisze:To tak jabym powiedział "wsród narkomanów o więcej idiotów niz wsród normalnych ludzi" a ty powiedział byś: "Moge prosic o jakies statystyki?"
Po co tu statystki skoro to rzecz oczywista. Wystarczy porównać, programy tych partii ich pomysły i załozenia i statystyki są zbędne. Ogólnie to nie rozumiem motywacji ludzi głosujących na lewice(a juz na SLD w szczególności). Wiem jakie motywacje moga mieć menele i patologia głosujaca na LiD ale normalni ludzie czy oni naprawde chcą być niewolnikami systemu i nicoscią wobec urzedniczych decyzji, czy chca oddawać swoje pieniądze na urzędnicze zatracenie.
Z ta analogia do narkomanow a potem z menelstwem i patologia to to juz ostro pojechales.Rozumiem ze mozesz nie lubic wrecz gardzic LiD ale przypomne Ci Twoje wlasne slowa :arrow:
franz pisze:Jesli przedstawiasz tak kontrowersyjną teze to bądz łaskaw ją potwierdzić jakimis mocnymi argumentami, i to konkretnymi
Milo by bylo gdybys sam stosowal sie do tego czego wymagasz od innych.

Rozumiem ze wedlug Ciebie program UPR moze byc swietny a LiD beznadziejny ale wyobraz sobie ze nie dla wszystkich tak jest.Dla wielu ludzi moze byc calkowicie odrotnie co pewnie ma zwiazek z tak malym poparciem dla UPR bo mnie na przyklad ich program nie przekonuje (synem/matka/kochankiem urzedasa katolikiem ani starszym czlowiekiem nie jestem).A teraz po zawarciu sojuszu z LPR.No coz...
Ale nie powiem spodobal mi sie ten fragment o niewolnikach systemu nicosci wobec urzedniczych decyzji i urzednicze zatracenie.Bardzo poetyckie.
Znowu bedzie ze jestem lewakiem :lol:
franz pisze:Nie chce ci urazic ale zdolności pedagogicznych to nie masz, troche nie dokładnie mi to wytłumaczyłeś. A więc tak żeby wiedzieć co to jest pseudolewica trzeba wiedzieć co to jest prawdziwa lewica, a ja tego chyba nie wiem(jedno wiem na pewno lewica w róznym stopniu zależnie od odłamu dązy do zniewolenia a ja cenie sobie swoja wolnośc i niezalezność). Bo co to jest prawdziwa lewica wytłumacz mi: czy są to "twardogłowi" komuniści a może zwolennicy marksizmu czy też ludzie ceniący trockizm, maoizm, eurokomunizm? Czy jest to coś na kształt I Ploretariatu a może II a moze jednak coś ala LiD albo KPP lub KPZR czy jednak NSDAP? To jak czym jest prawdziwa lewica?
Nie uraziles mnie nigdy nie mialem ambicji bycia pedagogiem.Nie lubie dzieci.
Skoro leca w tym temacie linki do Galby to i ja pojde na latwizne:
http://www.obywatel.org.pl/index.php?na ... e&sid=5500
franz pisze:A co do serca po lewej stronie to myslałem, że 99,99% procent ludzkosci tak ma, no chyba, że chodziła ci o metafore ale co ma serce w znaczeniu metaforycznym do niewolniczych ideologi odpowiedz jest prosta: NIC.
Naturalnie ze byla to metafora i nie chodzilo o ludzka anatomie.Nie widze sensu sie nad tym rozwodzic.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 wrz 2007, 16:38

Chlopaczek pisze:Nie chce Cie urazic ale socjologiem to Ty raczej nie jestes.Splyciles to niesamowicie.
Nie uraziles mnie nigdy nie mialem ambicji bycia socjologiem. Nie lubie społeczeństwa.

Może i faktycznie to nie jest takie proste z tymi kochankami, matkami, synami, żonami itd. i w tej kwestii może nie jest tak jednoznaczne i proste jak przedstawiłem. Ale to nie zmienia faktu, ze część tych bliskich zagłosuje tak jak ten mąż czy tam ojciec karze a może nawet nie karze tylko grzecznie prosi lub sugeruje. To w interesie zony jest zgłosować tak aby mąż nie stracił stanowiska, kasy itd. Pamiętaj też, że nie napisałem, że wszyscy bliscy ludzi z budżetówki głosuja w interesie tej, że budzetówki. Mam nadzieje, że zgadzasz się ze mna w kwestii tego, ze obecnie ludzi zyjących z patologii systemu jest tak wielu, że duże poparcie dla UPRu jest mało prawdopodbne.
Chlopaczek pisze:Z ta analogia do narkomanow a potem z menelstwem i patologia to to juz ostro pojechales.Rozumiem ze mozesz nie lubic wrecz gardzic LiD ale przypomne Ci Twoje wlasne slowa

Z czym niby pojechałem? A co myslisz, że patologia (o ile już głosuje) to głosuje na UPR, nie ona głsuje na LiD! I jesli chcesz argumentów to prosze bardzo: UPR zmiejszy socjal i przywileje wygodne dla patologii a LiD to wszystko rozszerzy. Wbrew pozorom patologia tez potrafi mysleć i wie, że lepiej opłaca sie oddać głos na LiD i żyć w państwie "opiekuńczym"(czytaj: porządni obywatele na tą pataologie cięzko
pracuja). I co ważne z obozu "lewicy" gardze tylko świniami orwellowskimi a normalnych wyborócw tych partii szanuje w koncu nie każdy chce być wolny, nie?
Chlopaczek pisze:A teraz po zawarciu sojuszu z LPR.No coz...
"No co..." czyli o co ci chodzi konkretnie?
Chlopaczek pisze:Znowu bedzie ze jestem lewakiem
Teraz to ty pojechałeś czy kiedykolwiek nazwałem ci lewakiem? Albo może kogo innego tak nazwałem? Albo użyłem okreslenia "wyznawac oberredaktora Michnika" lub "czytelnik GW" myślałem, że wiesz, ze ja nie z tych co lubia w dyskusji takimi okresleniami sie posługiwać, no własnie myslałem(czas przeszły)...
Takich bzdur to nawet największy forumowy pokemon by nie wymyslił:

np.:

"Lewica to bowiem nie tylko pełna micha – to także wolność, równość i braterstwo" Mogłbym to skwitować :lol: albo tradycyjna Mentosowa ['].
Ale cos tam napisze:

Po pierwsze "wolność":

Dla "lewicy wolność to niewola" i tyle mogło by starczyć. Jesli ktoś twierdzi, że lewica to wolnośc to albo:

a) jest kak(a)leką umysłowy

b) nie ma zielonego pojęcia na temat podstaw historii, politologii itd.

KAŻDY nurt lewicowy niezaleznie czy jest to komunizm czy socjalizm realny lub sojalizmdemokratyczny prowadzi do zniewolenia(oczywiście w róznym stopniu) a więc gdzie tu ta wolność. Można by podawać setki przykładów z historii i obencyh czasów na dowód niewoli w systemie lewicowym.

Co do "równości" to myślałem, że te stare i debilne hasło już dawno wyszło z użycia, a tu prosze są jeszcze ludzie którzy je głoszą. Otóż ja moge w pełni władz umysłowych i na dodatek trzezwy(tylko dwa Żubry na razie) powiedzieć: NIE JESTM ZA RÓWNOŚCIĄ dlaczego bo mam poczucie sprawiedliwości(wcale nie społecznej)i potrafie mysleć a to jest coraz mniej spotykana umiejetność.

Co do tego 'braterstwa" to aż szkoda czasu żeby sie odnosić do tego populistcznego hasełka kto nie widzi jego głupoty ten jest... nie ważne kim jest wole nie nazywać rzeczy po imieniu i mówić o tym jakie faktycznie są bo ktoś sie może obrazić.

A co do przyszłości pod rządami lewicy to według strony obywatel.org.pl jest swietlana ja mam inne zdanie na ten temat: "Jeśli chcesz wiedzieć jaka będzie przyszłość pod rzadami lewicy, wyobraź sobie but depczący ludzką twarz, wiecznie!"

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 wrz 2007, 17:19

franz pisze:Z czym niby pojechałem? A co myslisz, że patologia (o ile już głosuje) to głosuje na UPR, nie ona głsuje na LiD! I jesli chcesz argumentów to prosze bardzo: UPR zmiejszy socjal i przywileje wygodne dla patologii a LiD to wszystko rozszerzy. Wbrew pozorom patologia tez potrafi mysleć i wie, że lepiej opłaca sie oddać głos na LiD i żyć w państwie "opiekuńczym"(czytaj: porządni obywatele na tą pataologie cięzko
pracuja). I co ważne z obozu "lewicy" gardze tylko świniami orwellowskimi a normalnych wyborócw tych partii szanuje w koncu nie każdy chce być wolny, nie?
Patologia glosuje na LiD (musisz miec silne uczucie empatii dla ludzi ze srodowisk patologicznych - nie wszystkie takie srodowiska potrzebuja opieki panstwa bo same potrafia o siebie zadbac poniewaz to nie tylko alkoholicy bijacy swoje dzieci i wyciagajace reke po pieniadze z budzetu kraju zeby miec na kolejna flaszke - skoro tak sie w nich wczules i wiesz co oni robia) ci co glosuja na LiD nie chca byc wolni a Wojtyla byl autorytetem dla nas wszystkich.
Uogolniajmy dalej.
franz pisze:"No co..." czyli o co ci chodzi konkretnie?
O to ze cel uswieca srodki.
Teraz to juz mnie chyba Pisakk nie przekonasz nawet gdybysmy wracali nascie razy do meritum jak mialo to miejsce ostatnio :P
franz pisze:Teraz to ty pojechałeś czy kiedykolwiek nazwałem ci lewakiem? Albo może kogo innego tak nazwałem? Albo użyłem okreslenia "wyznawac oberredaktora Michnika" lub "czytelnik GW" myślałem, że wiesz, ze ja nie z tych co lubia w dyskusji takimi okresleniami sie posługiwać, no własnie myslałem(czas przeszły)...
Napisalem ze mnie tak nazwales?Broniac w tym temacie LiD doskonale zdaje sobie sprawe ze moze mi zostac przypieta geba lewaka.Raczej wroce do meritum bo lewakiem tutaj juz bylem.
A myslec sobie oczywiscie mozesz o mnie co chcesz.Na tym polega wolnosc miedzy innymi.Grunt zebys myslal.
franz pisze:Takich bzdur to nawet największy forumowy pokemon by nie wymyslił:

np.: [ciach]
Wybacz ze nie dam wciagnac sie w dysputy na tle ideologicznym.To nigdzie nas nie zaprowadzi.Bedziemy sie przerzucac "argumentami" moze nawet dojdziemy do przytykow i skonczymy na swieczkach.Twoje prawo kojarzyc lewice z jakims uciskiem ograniczaniem wolnosci i bog wie czym jeszcze.Nie dla wszystkich lewica ma taka twarz.
Chciales wiedziec dlaczego wielu lewakow LiD ma za pseudolewice to Ci pomoglem.Nie bylo mowa o Twojej analizie tego zagadnienia.
Niektorzy zwolennicy lewicy nie ma rowniez najlepszego zdania o Kwasniewskim ktory kreowal sie na prezydenta wszystkich Polakow i doskonale wiemy jakie rzeczy robil nie ma sensu przypominac.Dodam tylko ze pod rzadami SLD i Olka zostal ratyfikowany konkordat a sam prezydent nazwal antyklerykalizm choroba i w spektakularny sposob wylizal anus klerowi.Oni mu tego nie wybacza.
Teraz chyba swoja twarza Kwasniewski firmuje LiD.Dla jednych lewica dla innych pseudolewica.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 wrz 2007, 17:34

Franz zastanów się ile w Polsce jest ludzi/rodzin którym się należy bądź potrzebują socjalnych pieniędzy. Jaki procent z tych rodzin stanowi patologia ? Uważam że każdy kto nie daje sobie rady powinien w normalnym demokratycznym państwie otrzymać chociaż tą minimalną pomoc socjalną.
PIS natomiast jest temu przeciwny, twierdzi że bezrobocie maleje dzięki jego rządom, pomijają fakt że zagranice wyjechało 2mln Polaków to siłą rzeczy miejsc pracy musi być więcej...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 wrz 2007, 18:10

Łukasz_ pisze:PIS natomiast jest temu przeciwny, twierdzi że bezrobocie maleje dzięki jego rządom, pomijają fakt że zagranice wyjechało 2mln Polaków to siłą rzeczy miejsc pracy musi być więcej
Wskaz mi ekipe rzadzaca, ktora w takim wypadku nie wykorzystalaby okazji do przywlaszczenia sobie tego faktu :!: Tak wiec nie ma co psioczyc zbytnio na PiS bo daje glowe ze PO, LiD czy inni twierdziliby tak samo :!:
Łukasz_ pisze:Jaki procent z tych rodzin stanowi patologia ?
Ja uwazam, ze dosc duza czesc tych rodzin to patologie, oczywisice sa tacy ktorym los nie ejst przychylny ale wiekszosc to po PGRowskie patologie, pijacy z druzyna pilkarksa a przynajmniej koszykarska :roll:
Łukasz_ pisze:Uważam że każdy kto nie daje sobie rady powinien w normalnym demokratycznym państwie otrzymać chociaż tą minimalną pomoc socjalną.
To doprowadziloby z mentalnoscia niektorych anszych rodakow do ruiny. Znam takich ludzi, ktorzy wyjechali z Polski do Niemczech, gdzie od strony socjalnej chyba kraina miodem i mklekiem p;lynaca. Narobili sobie dzieci, z ktorych zyja :!: a za kase kupuja ..... spirytus na caly miesiac i chodza do nastepnej zapomogi na rauszu, poza tym inne wyludzenia
Uwazam to za chore zeby bezrobotni dostawali taka kase :!: Dizeki ktorej w polsce kupuja dzialki
Taka moja dalsza ciotka pracuje w opiece spolecznej, jezdzi i sprawdza jak sobie poczyniaja niektoryz i wiele mozna sie nasluchac - jej synowie maja firme i potrzebowali pracownikow na budowe czy do prac geodezyjnych, przedlozyla to pobierajacym zasilek i zgadnij ile bylo chetnych :?:
Moja mama wspolpracuje z takim kolesiem, ktory odpowiedzialny jest w powiecie za rozne takie akcje spoleczne, swietlice socjalne, chyba AA i takie tam rozne i tez wiele mozna sie nasluchac - ogolnie to sodoma i gomora, rodzicie stukaja sie z swymi dizcmi i razem wyuchowuja "dzieci" jest jakis blok, w ktorym nie wiadomo kto jest czyim ojcem :roll: bo cala kamienica wyprawia pijanskie orgie.

A ile to bylo reportazy z Urzedu pracy jak delikwenci odmawiaja pracy z byle jakich przycyzn - bo za daleko, bo za malo, bo serial leci w tv, bo tak
Ile jest programow umozliwiajacyh liczne darmowe kursy zawodowe - a ile osob z nich korzyts a :>

Raczej pomogl bym tym ktorzy pracuja od rana do nocy tylko po to aby pomoc chorym dzieciom, bo panstwo nie refunduje lekarstw

Nie rybe a wedke :!: a jak nie chca to nie sie bujaja

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 wrz 2007, 20:25

czeher pisze:Wskaz mi ekipe rzadzaca, ktora w takim wypadku nie wykorzystalaby okazji do przywlaszczenia sobie tego faktu Exclamation Tak wiec nie ma co psioczyc zbytnio na PiS bo daje glowe ze PO, LiD czy inni twierdziliby tak samo Exclamation
Ale to jest dziwne myślenie - niech oni tak robią bo każdy w takiej sytuacji postąpiłby tak samo. No tylko że co z tego, co z tego że to kampania w której podobno opowiadanie bajek to podstawa :?: To PiS w tym przypadku wykorzystuje statystyki i opowiada jakieś bajki a nie inni. Co mnie obchodzi jak postąpiliby inni, teraz robi to PiS :!: To tak jakbyś usprawiedliwiał złodzieja że kradnie bo inni też kradną :roll:
czeher pisze: Ja uwazam, ze dosc duza czesc tych rodzin to patologie, oczywisice sa tacy ktorym los nie ejst przychylny ale wiekszosc to po PGRowskie patologie, pijacy z druzyna pilkarksa a przynajmniej koszykarska Rolling Eyes
:glass: Seba ma rację :wink: Moja matka też w jakimś stopniu ma doczynienia z tymi co przydzielają pieniądze na to i tamto. I nie jedna jest rodzina której dziecko je darmowe obiady i korzysta z tym podobnych rzeczy a rodzicom powodzi się lepiej niż średnio zamożnemu Polakowi. A mimo to korzystają ze wszystkiego mimo że tak naprawdę to im się nie należy. Inna chora rzecz w tych zapomogach to to że są ludzie biedni i jak piszesz nie chce im się robić a wg prawa wszystko im się należy bo nie mają kasy. Tylko że są też uczciwi którzy wstydzą się takiej pomocy i pracują całymi dniami a mimo to ledwo wiążą koniec z końcem. I dzieciom tych pierwszych też wiele się należy a innym już nie. Dzieci tych pierwszych jeżdżą na jakieś kolonie no bo muszą gdzieś wyjechać a te drugie już nie bo mają ciut lepiej ale ich rodziców mimo że ciężko pracują na wyjazd nie stać. Ile też w TV można zobaczyć rodzin z wielooooma dziećmi :roll: Dla mnie to jest chore bo nie stać ich nawet na połowę z nich a robią następne. No ale nie należy też zapominać o takich którym jakieś zapomogi wg mnie a nie tylko przepisów się należą bo nie mają kasy i nie kręcą na boku a są najzwyczajniej w świecie uczciwi. Są różni ludzi i są różne potrzeby.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 wrz 2007, 20:33

Yukasz pisze:To tak jakbyś usprawiedliwiał złodzieja że kradnie bo inni też kradną
Ale porownales :lol: Chodzi o to ze to zwyczajny polityczny zabieg, ja tam sie na tym specjalnie nie znam ale zdaje sie ze socjotechniczny :think:
Przeciez nie beda mowic ze podczas ich kadencji z kraju wyjechalo groo ludzi i przez to spadlo bezrobocie. Dla mnie to jest w miare normalne, tylko teraz druga czesc - co zrobia z ta informacja odbiorca/wyborca

W sumie z drugiej strony kilka inwestycji bylo :think: wiec nie tylko przez masowe wyjazdy spadlo bezrobocie ale rowneiz przez "kilka" nowych miejsc pracy czy inwestycje pod Euro

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 wrz 2007, 20:48

Chlopaczek pisze:Uogolniajmy dalej.

Ja nie uogolniam to fakty. Po prostu zle sie wyraziłem a ty się czepiasz: Nie 100% patologi lecz większość głosuje na LiD teraz pasi? I nie wiem po co wyskakiwłeś z tym Karolkiem z Wadowic co on ma wspólnego z tematem dyskusji? A co do tej wolności to oczywistoscią jest, że wyborcy lewicy nie są za wolnością, jesli masz jakieś argumenty(takowe nie istnieją ale nic to) to proszę cie bardzo przedstaw mi je, czekam.
Ps: Emaptii jest w mnie duzo może nawet za duzo ale na pewno nie dla patologii.
Chlopaczek pisze:Wybacz ze nie dam wciagnac sie w dysputy na tle ideologicznym.
O i to jest podtawowy problem w dyskusji z toba gdy wkraczamy na grunt grozny dla ciebie od razu jak maszyna zaczynasz mówić o "wojnach ideologicznych" albo o tym, że masz "swój własny niezalezny swiatopogląd" i koniec dyskusji mimo tego, że ja nie przedstwiam politructwa i i ideologicznych argumentów. Ja spytałem ci czym jest normalna lewica ty podałes linka z, którym się zgadzasz aby mi ta kwestie wyjaśnić ja w tym linku znalazłem ewidentne bzdury i całkiem zgrabnie je obaliłem ty zaś nie chcesz się do tego odnieść, czyli jak sądzisz lewica to wolnść czy może nie? Bo ta kwestia jest głównym ogniwem sporu miedzy nami obecnie. Pozatym dobrze wiesz, że z mojej akurat strony przytki ci nie grożą a wiec po co te teksty o świeczkach i przytykach?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 wrz 2007, 21:38

Czeher pisze:Tak wiec nie ma co psioczyc zbytnio na PiS bo daje glowe ze PO, LiD czy inni twierdziliby tak samo
Głowy nie dawaj. Giertych ostatnio ładnie załatwił Kurskiego. Jest duże prawdopodobieństwo że inna partia która byłaby a danej chwili zrobiłaby tak samo lub podobnie ale PIS robi to bez klasy. Wszyscy wiemy że wzrost gospodarczy jest efektem pracy SLD a oni w 100% przypisują go sobie. Jeżeli bezrobocie maleje można chyba delikatnie podkreślić że wielu Polaków wyjechało ?
Czeher pisze: Ja uwazam, ze dosc duza czesc tych rodzin to patologie, oczywisice sa tacy ktorym los nie ejst przychylny ale wiekszosc to po PGRowskie patologie, pijacy z druzyna pilkarksa a przynajmniej koszykarska
Nie widziałem tego typu statystyk i nie wiem jaki dokładnie jest %. Raczej patologie nie będą stanowić większości. Inna sprawa to to że chyba można sprawdzić komu wypłaca się pieniądze i na co są przeznaczane...
Czeher pisze: To doprowadziloby z mentalnoscia niektorych anszych rodakow do ruiny. Znam takich ludzi, ktorzy wyjechali z Polski do Niemczech, gdzie od strony socjalnej chyba kraina miodem i mklekiem p;lynaca. Narobili sobie dzieci, z ktorych zyja Exclamation a za kase kupuja ..... spirytus na caly miesiac i chodza do nastepnej zapomogi na rauszu, poza tym inne wyludzenia
Uwazam to za chore zeby bezrobotni dostawali taka kase
Zgadzam się z Tobą, są ludzie którzy kombinują ile się tylko da. Ale pisałem już wyżej że takie rzeczy powinno się sprawdzać. Co do wysokości pieniędzy nie powinny być one jakieś ogromne. Zresztą państwa Polskiego i tak na nie nie stać mimo wszystko uważam że POTRZEBUJĄCYM pomoc się należy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 wrz 2007, 21:57

franz pisze:Ja nie uogolniam to fakty. Po prostu zle sie wyraziłem a ty się czepiasz: Nie 100% patologi lecz większość głosuje na LiD teraz pasi? I nie wiem po co wyskakiwłeś z tym Karolkiem z Wadowic co on ma wspólnego z tematem dyskusji? A co do tej wolności to oczywistoscią jest, że wyborcy lewicy nie są za wolnością, jesli masz jakieś argumenty(takowe nie istnieją ale nic to) to proszę cie bardzo przedstaw mi je, czekam.
Ps: Emaptii jest w mnie duzo może nawet za duzo ale na pewno nie dla patologii.
Skoro to sa fakty to musales skads zaczerpnac ta wiedze.Chcialbym poznac zrodlo takich faktow jak to ze wsrod wyborcow lewicy jest wiecej idiotow niz wsrod wyborcow UPR (zachowujac odpowiednie proporcje wynikajace ze skali popracia obu partii) ze wyborcy lewicy nie chca byc wolni co implikuje stwierdzenie ze lubia byc zniewoleni (chyba inaczej rozumiemy slowo wolnosc) oraz ze patologia (po uscisleniu co to jest patologia i jaka patologia) glosuje na lewice i nie glosuje na UPR (znowu zachowujac proporcje wynikajace z popracia).Po ostatnich wyborach byly takie ladne wykresy pokazujace ze najwiekszy odsetek ludzi z ubogich rejonow Polski albo majacych podstawowe wyksztalcenie glosowal na PiS (a przynajmniej w starciu PO vs PiS).Jak mniemam swoje fakty opierasz na podobnych rzeczach.

"Czepiam sie" bo wrzuciles patologie do worka z napisem lewica jednoczesnie stwierdzajac ze taka sie UPR nie ima.Karol poszedl z rozpedu bo chcialem pokazac do czego prowadzi takie uogolnianie.
franz pisze:O i to jest podtawowy problem w dyskusji z toba gdy wkraczamy na grunt grozny dla ciebie od razu jak maszyna zaczynasz mówić o "wojnach ideologicznych" albo o tym, że masz "swój własny niezalezny swiatopogląd" i koniec dyskusji mimo tego, że ja nie przedstwiam politructwa i i ideologicznych argumentów. Ja spytałem ci czym jest normalna lewica ty podałes linka z, którym się zgadzasz aby mi ta kwestie wyjaśnić ja w tym linku znalazłem ewidentne bzdury i całkiem zgrabnie je obaliłem ty zaś nie chcesz się do tego odnieść, czyli jak sądzisz lewica to wolnść czy może nie? Bo ta kwestia jest głównym ogniwem sporu miedzy nami obecnie. Pozatym dobrze wiesz, że z mojej akurat strony przytki ci nie grożą a wiec po co te teksty o świeczkach i przytykach?

Pozdrawiam
Coz moge innego zrobic?Obaliles lewacka ideologie.Pokazales ze jest klamstwem.
Po prostu przerastasz mnie Franz.Przerastasz mnie a ja uciekam bredzac o jakims wlasnym niezaleznym swiatopogladzie.
Zwyciestwo jest Twoje.

Tak na marginesie: nie napisalem ze zgadzam sie z tekstem pod podanym linkiem.Zgadzam sie z fragmentami ktory wybieram sobie podobnie jak robie to z innymi ideologiami wylawiajac czesci ktore mi odpowiadaja.Fajnie by bylo gdyby niektore osoby wypowiadajace sie tutaj zrozumialy ze naprawde tak mozna.
Nie wiem dla kogo zaczales polemizowac z tym co jest tam napisane bo na pewno nie dla mnie.Sa ludzie ktorzy wierza w lewice o ideologii czy idealach tam przedstawionych i dla nich LiD jest pseudolewica.
Naprawde nie mam ochoty stawac w obronie czegos z czym nie jestem zwiazany.Moge stanac w obronie fragmentow ktore zawsze popieralem i nie krylem sie z tym: prawem do aborcji eutanazji antyklerykalizmem i moich pogladow na temat homoseksualizmu.
Dlugi ten margines wyszedl.

Nie wiem w ogole skad pomysl ze mam ochote kontrargumentowac.Znajdz sobie prawdziwego lewaka do tego typu rzeczy.
Jeszcze raz powtarzam - chciales zebym naswietlil Ci dlaczego pseudolewica wiec to uczynilem.Twoje przemyslenia na ten temat niewiele tutaj zmieniaja.

Albo jeszcze inne rozwiazanie.Mam nadzieje ze bedzie nastepny zlot i tam sie spotkamy.Tam bede mogl bronic nawet rzeczy ktore mnie malo obchodza - ot tak z przekory.O wiele wygodniej jest mi mowic niz pisac.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 wrz 2007, 22:10

Myślicie, ze naprawdę Kazio przejdzie do PO ?
Niby jako jedyny z PiSu po klęsce rozmów nad koalicją mówił, że ciągle ma nadzieje na dojście do porozumienia z PO. Pewnie notowanie PO znacznie wzrosną. Kto wie - może jeszcze Marcinkiewicz zostanie jeszcze premierem :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 wrz 2007, 22:22

Zaprzeczył temu aczkolwiek nie wykluczyłbym tego... skoro Sikorski dał rade to może i on się zdecyduje. Na pewno byłby to bez wątpienia hit. Już widzę komentarze polityków PISU że Kazio nie ma honoru, godności itd...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 wrz 2007, 22:22

Chlopaczek pisze:Po ostatnich wyborach byly takie ladne wykresy pokazujace ze najwiekszy odsetek ludzi z ubogich rejonow Polski albo majacych podstawowe wyksztalcenie glosowal na PiS

O chociażby te wykresy po ostatnich wyborach, biedne regiony i ludzie z niskim wykształceniem głosowali na PiS czyli partie lewicową. W poprzednich wyborach regiony biedne i ludzie z dolnych warstw społeczenstwa głosowli na SLD i Leszka M, a patologii najwiecej jest wsród ludzi biednych i słabo wykształconych, tak wiec patologia zwykle głosuje na lewice. Nie wiem ile razy jeszcze mam powtarzać dlaczego patologia głosuje na lewice a nie na UPR czy na prawdę tego nie rozumiesz? Program lewicy zakłada wspieranie patologii, zas UPR jej radykalne zwalczanie a juz na pewno nie popieranie. A co do wolność to faktycznie pewnie znaczy ona dla nas coś innego, skrajnie innego.
Chlopaczek pisze:Przerastasz mnie

Wątpie mam tylko około 1,80 cm :wink:
Chlopaczek pisze:nie napisalem ze zgadzam sie z tekstem pod podanym linkiem.Zgadzam sie z fragmentami ktory wybieram sobie podobnie jak robie to z innymi ideologiami wylawiajac czesci ktore mi odpowiadaja.Fajnie by bylo gdyby niektore osoby wypowiadajace sie tutaj zrozumialy ze naprawde tak mozna.
Ano trzeba było tak od razu i wszystko było by jasne, a tak jakaś dziwna sytuacja powstała.
Chlopaczek pisze:Albo jeszcze inne rozwiazanie.Mam nadzieje ze bedzie nastepny zlot i tam sie spotkamy. O wiele wygodniej jest mi mowic niz pisac.
Zgadza sie łatwiej gadac niz pisać, dlatego tez mam nadzieje, że będzie następny zlot i tam sie spotkamy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 wrz 2007, 22:44

franz pisze:O chociażby te wykresy po ostatnich wyborach, biedne regiony i ludzie z niskim wykształceniem głosowali na PiS czyli partie lewicową
PiS jest partia lewicowa?

Nie wydaje mi sie zeby jakakolwiek partia miala w swoim programie wspieranie patologii.Pewnie chca wspierac biedote czy osoby bedace w trudnej sytuacji zyciowej (na przyklad kalekie) co nie jest przeciez patologia i ja to popieram w pewnych okreslonych przypadkach.

Przerastasz bo mam troche ponad 170 a nie jak myslal Babel 190 cm wzrostu.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”