Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 12 wrz 2007, 13:09

Chlopaczek pisze:Bardzo ladnie wytlumaczyles przyczyny tak malego popracia UPR Franz.Ludzie ktorzy maja znajomych i tak dalej.Do tego masoni i cyklisci (ironicznie to bylo jak mniemam).
Doprawdy gdyby to bylo takie proste
To jest takie proste. Bo jesli od liczby obywateli, którzy mogą głosować odejmiemy całą armie urzędasów(ich dzieci, żony, matki i kochanki) starszych ludzi, trendy młodież, i katolików, którzy boją się zgnilzny liberalnej i całą reszte osób czy tam grup społecznych, które wymieniałem to naprawde zostanie mam bardzo mało osób, które moga oddać głos na UPR (trzeba tez pamietać o tej blokadzie medialnej)
Chlopaczek pisze:Moge prosic o jakies statystyki?
To tak jabym powiedział "wsród narkomanów o więcej idiotów niz wsród normalnych ludzi" a ty powiedział byś: "Moge prosic o jakies statystyki?"
Po co tu statystki skoro to rzecz oczywista. Wystarczy porównać, programy tych partii ich pomysły i załozenia i statystyki są zbędne. Ogólnie to nie rozumiem motywacji ludzi głosujących na lewice(a juz na SLD w szczególności). Wiem jakie motywacje moga mieć menele i patologia głosujaca na LiD ale normalni ludzie czy oni naprawde chcą być niewolnikami systemu i nicoscią wobec urzedniczych decyzji, czy chca oddawać swoje pieniądze na urzędnicze zatracenie.
Chlopaczek pisze:Sprobuje odpowiedziec co to jest ta pseudolewica.Pseudolewica jest to lewica tylko z nazwy.Nie ideowa.Z tego co sie orientuje LiD jest dla wielu ludzi ktorzy maja serce po lewej stronie wlasnie taka pseudolewica.
Nie chce ci urazic ale zdolności pedagogicznych to nie masz, troche nie dokładnie mi to wytłumaczyłeś. A więc tak żeby wiedzieć co to jest pseudolewica trzeba wiedzieć co to jest prawdziwa lewica, a ja tego chyba nie wiem(jedno wiem na pewno lewica w róznym stopniu zależnie od odłamu dązy do zniewolenia a ja cenie sobie swoja wolnośc i niezalezność). Bo co to jest prawdziwa lewica wytłumacz mi: czy są to "twardogłowi" komuniści a może zwolennicy marksizmu czy też ludzie ceniący trockizm, maoizm, eurokomunizm? Czy jest to coś na kształt I Ploretariatu a może II a moze jednak coś ala LiD albo KPP lub KPZR czy jednak NSDAP? To jak czym jest prawdziwa lewica?

A co do serca po lewej stronie to myslałem, że 99,99% procent ludzkosci tak ma, no chyba, że chodziła ci o metafore ale co ma serce w znaczeniu metaforycznym do niewolniczych ideologi odpowiedz jest prosta: NIC.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”