Ranking, liga Nie?

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
BUNCH

Ranking, liga Nie?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 18 sty 2005, 21:36

EJ, tak patrząc na podobny temat, ranking userów z ilością postów, może ktos by zapodał inny motyw? Wiecie zrobilibyśmy taka niby, cos takieog jak lige z miejscami, userzy by awansowali, spadali, jak w piłce, tylko może ktoś by wymyslił zasady"zdobywania" awansu czy spadku, np.: za najbardziej sensowne komentarze i podobne na tydzień, a wyznacozna reszta by to sprawdzał i pisała w danym temacie miesjca, wiecie uaktualniała, co wy na taką zabawe w ligę?

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 18 sty 2005, 21:39

jestem na tak ale znajac fotum to pomysl nie przejdzie :/

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 18 sty 2005, 21:55

Bunch pomysl troche odbiega od istoty forum aczkolwiek ciekawy to nie jest wykonalny,

mimo ze pomysl ciekawy to jestem na NIE

pozdrawiam

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 18 sty 2005, 22:08

niby kto mialby oceniac posty?? wiadomo ze nikt nie jest bezstronny, kazdy ma jakies sympatie i antypatie, pomysl nie wykonalny. jakby sie znalazlo niezawisle grono to wtedy wygralbym w cuglach :D , co by bylo wiadome od poczatku i cala ta kompetycja nie mialaby sensu. wiec raczej nie!!

pozdro

Awatar użytkownika
Wtajemniczeni_wiedzą
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wtajemniczeni_wiedzą » 18 sty 2005, 22:21

Pomysł naprawdę bardzo fajny, tylko kosmicznie trudny do wykonania... z tego względu, że połowa użytkowników tego forum pisze denne posty, a napewno chcieli by się w to bawić a z takimi postami ani rusz, ale jak poprawią pisanie to napewno jestem na TAK. Myślę, że administratorzy i moderatorzy powinni zaakceptować, a jeżeli chodzi o sędziego to ja mogę sędziować bo jestem obiektywny!!

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 21 sty 2005, 13:16

pomysl rzewiscie trudny do wprowadzenia, no ale gdyby tak ustalic jakies kryteria oceny, postow branych pod uwage czy innych to moze by sie udalo ?!?!?!?!

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 21 sty 2005, 13:51

smitu pisze:pomysl rzewiscie trudny do wprowadzenia, no ale gdyby tak ustalic jakies kryteria oceny, postow branych pod uwage czy innych to moze by sie udalo ?!?!?!?!
Niestety kto mógłby oceniać te posty. Pewnie powiecie, że moderatorzy, ale ja osobiście nie chcę się bawić w takie rzeczy, zresztą wiadomo, przydzielałbym te punkty wg własnego widzimisie. Toteż zapewne moderatorzy odpadają, w ogóle jedna osoba nie byłaby w stanie ocenić kilkuset? postów dziennie, a grupa osób też pewnie zniechęciłaby się szybko. Zresztą wątpię, by ten pomysł spodobał się administratorom...

ale nie poddawajcie się, może coś wywalczycie :wink:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 21 sty 2005, 13:57

Kotek pisze:
smitu pisze:pomysl rzewiscie trudny do wprowadzenia, no ale gdyby tak ustalic jakies kryteria oceny, postow branych pod uwage czy innych to moze by sie udalo ?!?!?!?!
Niestety kto mógłby oceniać te posty. Pewnie powiecie, że moderatorzy, ale ja osobiście nie chcę się bawić w takie rzeczy, zresztą wiadomo, przydzielałbym te punkty wg własnego widzimisie. Toteż zapewne moderatorzy odpadają, w ogóle jedna osoba nie byłaby w stanie ocenić kilkuset? postów dziennie, a grupa osób też pewnie zniechęciłaby się szybko. Zresztą wątpię, by ten pomysł spodobał się administratorom...

no to ja mam taki pomysl

nie kazdy kto chce sie w to bawic umieszcza, w tym temacie, post ktory mu sie najbardziej danego dnia spodobal oczywiscie nie jeden jesli bedzie takich kilka, nastepnie, wszyscy wypowiemy sie na ten temat, ocenimy go wedle z gory nakreslonej skali, w ten sposob beda zdobywane pkt, pod koniec kazdego miesiace te pkt bedzie mozna sumowac, pkt mozna by rownierz dostawac za np jakis news na stronei glownej, czy inneg rzeczy, a oceniajacymi byli by wszyscy a nie jakas grupa, wtedy te wyniki bylyby jakies takie bardziej obiektywne, co wy na to ??

pozdro

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 21 sty 2005, 14:03

smitu pisze:
Kotek pisze:

no to ja mam taki pomysl

nie kazdy kto chce sie w to bawic umieszcza, w tym temacie, post ktory mu sie najbardziej danego dnia spodobal oczywiscie nie jeden jesli bedzie takich kilka, nastepnie, wszyscy wypowiemy sie na ten temat, ocenimy go wedle z gory nakreslonej skali, w ten sposob beda zdobywane pkt, pod koniec kazdego miesiace te pkt bedzie mozna sumowac, pkt mozna by rownierz dostawac za np jakis news na stronei glownej, czy inneg rzeczy, a oceniajacymi byli by wszyscy a nie jakas grupa, wtedy te wyniki bylyby jakies takie bardziej obiektywne, co wy na to ??

pozdro
Niestety tym bardziej odpada... Powstanie masa bezsensownych wypowiedzi typu: Daje 10, Cienki 3 :> Niestety trzeba się zastanowić nad tym, aczkolwiek ja widzę więcej minusów jak plusów tego pomysłu.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 23 sty 2005, 11:36

Bo np.: na forum Wisły, TWSD, jest "Liga kibiców" it am jest prawdziwa, ligo, tylko, ze oni graja na hali, więc wpałem na pomysł, aby i u nas cos ruszyło... W jakis sposób..

Albo mam pomysł, jak nie my to 'nasi' piłkarze.

BYłby ranking wystepów ich w meczach bramek, i była by tabela który z naszych ulubieńców jest w górnej tabeli, ale pomysł tez bez sensu, bo ktos weźmie sobie np. Petrova a inny ROnaldinho, i będzie wiadomo kto grał lepiej i wogóle, odpoada, hmmm...

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 23 sty 2005, 13:06

A ja ma z swojej strony taki pomysł, aby w jednym temacie każdy użytkownik wpisał nazwe tego usera, który według niego pisze najbardziej sensowne posty. A potem osoby do tego wyznaczone wszystko podliczą :D

Problemem może być to, że kibice np. Manchesteru bedą głosować na siebie. To będzie troche nieuczciwe, więc chyba trzeba wymyślić cos innego :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”