Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 sie 2007, 22:57
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 31 sie 2007, 22:58
bellus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 sie 2007, 23:13
Nie wiem czy się zrozumieliśmy. Nie twierdzę, że prokuratora kłamie, bo nie mam ku temu podstaw po tym co widziałem i słyszałem, ale mimo wszystko jestem ciekaw co Kaczmarek robił u prezydenta. Dlaczego o tym nic nie wspomniano. Tak dla zwykłej przejrzystości. Po co dawać powody do niepotrzebnych dywagacji.bellus pisze:Porównaj sobie to co przedstawia prokuratora, a to co twierdzi Kaczmarek.
Możesz sobie postawić ta świeczke za oknem i pomilczeć minutkę.Duch [']
Duch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 31 sie 2007, 23:24
skorpss
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 sie 2007, 23:30
To pewnie dopiero początek i ciekawe jak to się odbije na drużynie Porkomu Trefl Sopot i jej drodze ku Fina Four Euroligifieldy pisze:0,5 mld w plecy tylko dziś
Jak pokazywały sondaże to większość Polaków była przekonana o tym że Kaczmarek łże. Co zresztą mnie nie dziwi bo to co gadał i te jego ogólniki nie czyniły z niego wiarygodnej osoby. Może i Ziobro też ma coś na sumieniu ale teraz pokazał że walczy z naruszeniem prawa na każdym szczeblu co na pewno PiSowi doda jeszcze zwolenników. Smutne w tym wszystkim jest to że ludzie będący najwyższych stanowiskach w państwie dopuszczają się takich rzeczy co na pewno nie ma miejsce po raz pierwszy.Nurni Flowenol pisze:Od poczatku twierdzilem, ze to czlowiek kompletnie niewiarygodny.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 31 sie 2007, 23:32
skorpss
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 23:41
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2007, 23:43
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 sie 2007, 23:44
Normalne to nie jest, ale zostało to niejako wymuszone presją ze strony opozycji jak i mediów zdaniem których wczorajsze zatrzymania przypomniały Irak Husajna.skorpss pisze:Nie rozumiem tylko, czemu w Polsce przyjęło się ostatnio przedstawianie dowodów mediom w trakcie lub jeszcze przed rozpoczęciem śledztwa? To nie jest normalne.
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 wrz 2007, 10:23
fieldy juz wczoraj mowiono ze ejst wielce prawdopodobne ze ich wypuszcza z tego wzgledu ze narazie sledztwo w sprawie rpzecieku trwa a zarzut skaldania falszywych zeznan nie wymaga raczej aresztu az do procesu karnegofieldy pisze:W TVP3 podali, ze Kaczmarka i spółke wypuszczono ...
kto mi to wytłumaczy ?
nie mają podstaw do ich aresztowania ?
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 wrz 2007, 14:40
fieldy pisze:prosta sprawa - tylko od Ziobry, ktory przeciez też czyst jak łza nie jest. To, ze dziś on zapunktował, a Kaczmarek duuużo stracił nie znaczy, ze Ziobro jest ostatnim sprawiedliwym Exclamation Słyszałeś wczoraj "u Lisa" - tylko prokurator generalny mógł miec taką wiedzę.
Duch pisze:Osobna sprawa to Ziobro, czyli jedyna osoba, od której Kaczmarek mógł się dowiedzieć o całej akcji. Normalnie powinien się usunąć w cień, żeby nie być sędzią we własnej sprawie, jednak za bardzo mu się to nie uśmiecha.
W sumie to akurat uklada sie w logiczna calosc, musial zostac poinformowany bo co jezeli BOR i CBA by sie wystrzelalyWiceminister sprawiedliwości Andrzej Duda ujawnił, że Kaczmarek wiedział o akcji CBA, gdyż szef MSWiA sprawuje nadzór nad szefem BOR (który chronił wówczas wicepremiera Andrzeja Leppera), dlatego minister Zbigniew Ziobro miał prawo i obowiązek powiedzieć ówczesnemu szefowi MSWiA o planowanej akcji CBA.
– Już wcześniej pan Kaczmarek, jako szef Prokuratury Krajowej, otrzymywał informacje, także tajne, o działaniach prowadzonych przez CBA – również w sprawie akcji w Ministerstwie Rolnictwa - podkreślił Duda.
Owszem wiele mozna zarzucic PiSowi (np. poprzednei zatrzymania CBA) a jesli chodzi o sprawdzenie zyciorysu to byc moze zostali uspieni przez Kaczmareka ktory to zdaje sie jest wieloletnim znajomym Lecha, u ktorego zdaje sie pisal praceDuch pisze:I jeszcze jedna sprawa, czyli przyboczni Kaczyńskiego. Netzel, Kaczmarek. Wczoraj słyszałem, że w chwili ich mianowania na stanowiska nie widziano o pewnych faktach. Jakoś nie bardzo mi się chcę wierzyć, że Kaczyńscy nie sprawdzali swoich współpracowników od podszewki. A tu nagle wyszło, że to układ ich podrzucił - kukułcze jajo normalnie.
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 wrz 2007, 14:26
Łukasz_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 04 wrz 2007, 14:43
Nurni Flowenol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 wrz 2007, 14:58
On w cieniu?Duch pisze:Osobna sprawa to Ziobro, czyli jedyna osoba, od której Kaczmarek mógł się dowiedzieć o całej akcji. Normalnie powinien się usunąć w cień, żeby nie być sędzią we własnej sprawie, jednak za bardzo mu się to nie uśmiecha.
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 04 wrz 2007, 15:11
Nurni Flowenol
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio