Ogólna dyskusja o polityce - Strona 69

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 sie 2007, 22:57

Kaczmarek ma teraz na sumieniu Netzla, którego poprosił o zeznanie ustalonej wersji wydarzeń, co Netzlowi niezbyt sie podobało i jak sie miało dziś okazać, zale wylane koleżance miały swoje podstawy.

Ogólnie to, warto było poświęcic mecz.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 23:01 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 31 sie 2007, 22:58

Moja uwagę skupia jeszcze jeden fakt - odmowa składania zeznań przez Kaczmarka, chyba nasz były minister dobrze wie, że tylko by się bardziej pogrążył.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 sie 2007, 23:13

bellus pisze:Porównaj sobie to co przedstawia prokuratora, a to co twierdzi Kaczmarek.
Nie wiem czy się zrozumieliśmy. Nie twierdzę, że prokuratora kłamie, bo nie mam ku temu podstaw po tym co widziałem i słyszałem, ale mimo wszystko jestem ciekaw co Kaczmarek robił u prezydenta. Dlaczego o tym nic nie wspomniano. Tak dla zwykłej przejrzystości. Po co dawać powody do niepotrzebnych dywagacji.

Osobna sprawa to Ziobro, czyli jedyna osoba, od której Kaczmarek mógł się dowiedzieć o całej akcji. Normalnie powinien się usunąć w cień, żeby nie być sędzią we własnej sprawie, jednak za bardzo mu się to nie uśmiecha.

I jeszcze jedna sprawa, czyli przyboczni Kaczyńskiego. Netzel, Kaczmarek. Wczoraj słyszałem, że w chwili ich mianowania na stanowiska nie widziano o pewnych faktach. Jakoś nie bardzo mi się chcę wierzyć, że Kaczyńscy nie sprawdzali swoich współpracowników od podszewki. A tu nagle wyszło, że to układ ich podrzucił - kukułcze jajo normalnie.
Duch [']
Możesz sobie postawić ta świeczke za oknem i pomilczeć minutkę.

Dobranoc :wink:

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 31 sie 2007, 23:24

Kaczmarek kompromituje się coraz bardziej i jak dla mnie jest już skończony. Nie rozumiem tylko, czemu w Polsce przyjęło się ostatnio przedstawianie dowodów mediom w trakcie lub jeszcze przed rozpoczęciem śledztwa? To nie jest normalne.

Oczywiście wszystkie dziennikarzyny stanęły murem za pokrzywdzonym przez reżim biednym Kaczmarkiem, ale nawet gdyby w jego miejscu stanęli Giertych lub Lepper to też mieliby tak duże poparcie mediów i już nie byliby "zagrożeniem dla demokracji". Swoją drogą tak to paradoksalnie wygląda: w Polsce byli (obecni) komuniści najbardziej "bronią" demokracji :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 sie 2007, 23:30

fieldy pisze:0,5 mld w plecy tylko dziś
To pewnie dopiero początek i ciekawe jak to się odbije na drużynie Porkomu Trefl Sopot i jej drodze ku Fina Four Euroligi :think: A co do jego majątku to nie wiedziałem że wzbogacił się głównie na wygranych przetargach z 'najwyższej półki' co pewnie też takie czyste nie było :roll:
Nurni Flowenol pisze:Od poczatku twierdzilem, ze to czlowiek kompletnie niewiarygodny.
Jak pokazywały sondaże to większość Polaków była przekonana o tym że Kaczmarek łże. Co zresztą mnie nie dziwi bo to co gadał i te jego ogólniki nie czyniły z niego wiarygodnej osoby. Może i Ziobro też ma coś na sumieniu ale teraz pokazał że walczy z naruszeniem prawa na każdym szczeblu co na pewno PiSowi doda jeszcze zwolenników. Smutne w tym wszystkim jest to że ludzie będący najwyższych stanowiskach w państwie dopuszczają się takich rzeczy co na pewno nie ma miejsce po raz pierwszy.

Co do Kulczyka to też na pewno trzęsie Poznaniem i pewnie mają go tam za dobrego wujka. Ba nawet sam słyszałem opinię że w Poznaniu nic się nie dzieje bez Kulczyka i jakaś prawda na pewno w tym jest. Ale z innymi biznesmenami też pewnie jest podobnie bo ich kasa robi swoje.

Kto tak jak ja nie widział to teraz na TVP3 znów pokazują nagrania :!:

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 31 sie 2007, 23:32

Krauze i Kulczyk do fortuny doszli w ten sam sposób: układy, układy, układy. To jeszcze ludzie z poprzedniego systemu, dlatego padające na nich podejrzenia absolutnie mnie nie dziwią.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 23:41

W TVP3 podali, ze Kaczmarka i spółke wypuszczono ...

kto mi to wytłumaczy ?
nie mają podstaw do ich aresztowania ?

Pytam ciagle, bo mecz oglądałem i tylko w czasie przerwy troche tych nargań czytałem/słuchałem

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2007, 23:43

Ja teraz odsłuchuję nagrania ze stronki TVN24 i jestem w szoku po prostu. Niektóre gadki wymiatają i nadają się równie dobrze do tego tematu jak do Zwaly.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 sie 2007, 23:44

skorpss pisze:Nie rozumiem tylko, czemu w Polsce przyjęło się ostatnio przedstawianie dowodów mediom w trakcie lub jeszcze przed rozpoczęciem śledztwa? To nie jest normalne.
Normalne to nie jest, ale zostało to niejako wymuszone presją ze strony opozycji jak i mediów zdaniem których wczorajsze zatrzymania przypomniały Irak Husajna.

łysy skurwysyn(ten od śrub),

pozdrawiam

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 wrz 2007, 10:23

fieldy pisze:W TVP3 podali, ze Kaczmarka i spółke wypuszczono ...

kto mi to wytłumaczy ?
nie mają podstaw do ich aresztowania ?
fieldy juz wczoraj mowiono ze ejst wielce prawdopodobne ze ich wypuszcza z tego wzgledu ze narazie sledztwo w sprawie rpzecieku trwa a zarzut skaldania falszywych zeznan nie wymaga raczej aresztu az do procesu karnego

chociaz ja tam tyle sie nam na prawie ... :whistle:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 wrz 2007, 14:40

fieldy pisze:prosta sprawa - tylko od Ziobry, ktory przeciez też czyst jak łza nie jest. To, ze dziś on zapunktował, a Kaczmarek duuużo stracił nie znaczy, ze Ziobro jest ostatnim sprawiedliwym Exclamation Słyszałeś wczoraj "u Lisa" - tylko prokurator generalny mógł miec taką wiedzę.
Duch pisze:Osobna sprawa to Ziobro, czyli jedyna osoba, od której Kaczmarek mógł się dowiedzieć o całej akcji. Normalnie powinien się usunąć w cień, żeby nie być sędzią we własnej sprawie, jednak za bardzo mu się to nie uśmiecha.
:arrow:
:arrow:
Wiceminister sprawiedliwości Andrzej Duda ujawnił, że Kaczmarek wiedział o akcji CBA, gdyż szef MSWiA sprawuje nadzór nad szefem BOR (który chronił wówczas wicepremiera Andrzeja Leppera), dlatego minister Zbigniew Ziobro miał prawo i obowiązek powiedzieć ówczesnemu szefowi MSWiA o planowanej akcji CBA.

– Już wcześniej pan Kaczmarek, jako szef Prokuratury Krajowej, otrzymywał informacje, także tajne, o działaniach prowadzonych przez CBA – również w sprawie akcji w Ministerstwie Rolnictwa -
podkreślił Duda.
W sumie to akurat uklada sie w logiczna calosc, musial zostac poinformowany bo co jezeli BOR i CBA by sie wystrzelaly :P
Duch pisze:I jeszcze jedna sprawa, czyli przyboczni Kaczyńskiego. Netzel, Kaczmarek. Wczoraj słyszałem, że w chwili ich mianowania na stanowiska nie widziano o pewnych faktach. Jakoś nie bardzo mi się chcę wierzyć, że Kaczyńscy nie sprawdzali swoich współpracowników od podszewki. A tu nagle wyszło, że to układ ich podrzucił - kukułcze jajo normalnie.
Owszem wiele mozna zarzucic PiSowi (np. poprzednei zatrzymania CBA) a jesli chodzi o sprawdzenie zyciorysu to byc moze zostali uspieni przez Kaczmareka ktory to zdaje sie jest wieloletnim znajomym Lecha, u ktorego zdaje sie pisal prace :think: czy studiowal :think:
A oni byli jezeli sie nie myle z rekomendacji Kaczmarka

http://wiadomosci.onet.pl/1598303,11,item.html
A te fakty to pewnie beda ujawnione w casie kampanii

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 wrz 2007, 14:26

Kto oglądał wczoraj " Teraz My " ? Po obejrzeniu tego programu stwierdzam że Lepper zrobił z siebie błazna. Wydrukował jakieś śmieszne kartki i myślał że zrobi wielką aferę, liczył że TVN to rozdmucha ( pytanie tylko co ) ale poważnie się przeliczył i zrobili z niego wręcz kozła ofiarnego dając do zrozumienia że jest dziwkarzem.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 04 wrz 2007, 14:43

Najlepsze bylo, jak pokazywal jakies kartki z prezentacji przygotowanej w PowerPoincie :rotfl: :lol2: Brzmialo to dokladnie tak, razem z literowka: "Ukld stworzyl sam Jaroslaw Kaczynski" :lol2: Prawie spadlem z krzesla. Ogolnie Lepper sie skompromitowal, co bylo do przewidzenia.

Warto tez jednak zwrocic uwage na to, co robili prowadzacy, ktorzy juz na poczatku programu pokazali wypowiedz jakiejs anonimowej dziwki w kapturze, ktora byla nie bardziej wiarygodna od Leppera i Kaczmarka razem wzietych. Takich rzeczy rzetelni i profesjonalni dziennikarze nie powinni pokazywac, ale od poczatku programu zalezalo im na zrobieniu z Leppera czlowieka o bardziej marnej reputacji, niz te ktora posiada w rzeczywistosci. Szkoda, bo nie o to przeciez chodzi w programach publicystycznych.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 wrz 2007, 14:58

Duch pisze:Osobna sprawa to Ziobro, czyli jedyna osoba, od której Kaczmarek mógł się dowiedzieć o całej akcji. Normalnie powinien się usunąć w cień, żeby nie być sędzią we własnej sprawie, jednak za bardzo mu się to nie uśmiecha.
On w cieniu? :lol: Jakoś trudno sobie to wyobrazić - przecież on lubuje się w funkcji "szeryfa"/"ostatniego sprawiedliwego", który najchętniej oskarża i skazuje (ciekawe, w końcu Prukurator Generalny to nie jest tożsame z sędzią :wink: ), zanim dokona tego sąd (podobno trzecia władza w tym kraju, chociaż ostatnio wszystkich osądza się zanim sprawa trafi do sądu).

Ta cała najnowsza "afera" (jest w ogóle już jakaś nazwa na nią :?: :lol: ) może mieć swój pozytywny skutek, jeśli faktycznie "załatwi" parę osób z nieczystym sumieniem, ale jednak skłania tez do refleksji - skoro prokuratura ma takie wspaniałe nagrania, to albo Kaczmarek i spółka wpadli w pułapkę (inaczej "prowokacja") albo faktycznie żyjemy w rzeczywistości "Roku 1984", gdzie władza rządząca ma na podsłuchu ważniejsze osoby (z tytułu funkcji czy majątku). Pół biedy, jeśli to pierwsze - może Kaczory chciały się pozbyć z jakimś tam względów niewygodnego ministra, ale jeśli mamy do czynienia z drugim, to jest to już nieco przerażające. Jest to już prosty kierunek do państwa policyjnego :!:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 04 wrz 2007, 15:11

Tja, Mousier Michal M, strach sie bac ['] Od dzis nalezy sobie nastawiac budzik na siodma ramo, bo bojowkarze Ziobro-Himmlera w kazdym momencie moga wkroczyc do domow niewinnych ludzi :lol2:

Ja sie martwie o co innego: mianowicie o zdrowie psychiczne redaktora Zakowskiego po wczorajszym sondazu PBS dla "GW" :lol2: Moim zdaniem ponadto nalezy tam wyslac obserwatorow z ONZ, bo cos jest nie tak z tymi wynikami ]:->

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”