No niestety aktualna forma nie napawa optymizmem, w swoim zwyczaju wypunktuje jak wyglądał z mojej perspektywy mecz.Transmisje na pewno w Polsacie Sport, pewnie jakies także w Polsacie. Programy w TV w dłoń i obserwowac w jakiej formie są nasi orłowie przed ważnym turniejem, na którym można zakwalifikowac sie już na Olimpiadę.
1. Środek - Możdżonek (http://www.reprezentacja.net/aktualnosci/11148/ ) to chyba z jedną piłkę w ataku skończył, był tragiczny. W przerwie - zmianie stron w decydującym secie jak niósł torbę z czymś tam, to sobie pomyślałem, że dzisiaj to on się tylko do tego nadaje.
2. Atakujący - tragedia. Jeden chyba już inwalida - Wlazły bez skurczy wytrzymał 1,5 seta, to za mało, dużo za mało. Szymański o ile w LŚ z Francją wszedł i był fenomenalny to tutaj bił w blok wszystko niemal co mógł. Oczywiście miał trudne piłki, nie najlepsze rozegrania, ale On musi takie piłki kończyć - większy ich procent niż to co zaprezentował.
3. Wyróżnienie - hmm u nas będzie trudno kogoś wyróżnić, mimo wszystko chyba największe przebłyski miał Świderski. To trochę naciągane, ale jak już trzeba kogoś wyróżnić to jego gra mi się najbardziej "podobała" z naszych.
4. Zagrywka - nadal nie jest to nasza mocna strona, spotkanie ze Słowacją ciekawe, bo pokazało jakie możemy mieć problemy z dobrze serwującym rywalem (a Rosja serwuje lepiej, Bułgaria też).
5. Wola walki - wczoraj tak jakby naszym zabrakło tej woli. Miałem wrażenie, że są ociężali, wolni, nie walczą na 100 procent. Za to Słowacy o każdą piłkę walczyli.
6. Błędy - podziękujmy Słowakom za gigantyczną ich ilość, zwłaszcza w tie breaku. To Słowacy ten mecz przegrali, a nie myśmy go wygrali.
7. Obecność na boisku - to trochę z wolą walki związane, tak jak komentator powiedział: Słowacy grali, a my byliśmy na boisku. Tym razem wystarczyło do zwycięstwa.
8. Siła fizyczna - było widać jaka jest różnica w anatomii, między nami a naszymi południowymi sąsiadami. Tamci jak ciężarowcy, a nasi takie szczypiorki. Siła, moc, potęga...
9. Sopko - postęp wielki, tylko może nie konkretnie w umiejętnościach tylko w głowie, już się nie gotuje i myśli na parkiecie, szkoda że nie grał tak w Gwardii. Może to będzie większe wzmocnienie Bydgoszczy niż się przypuszcza.
10. Słowacy to nie tacy kelnerzy, mocno serwowali (dużo błędów), mocno atakowali, szybko rozgrywali. Ogólnie podobali mi się, drużyna na plus. Zasłużyli - lepiej grali - niż nasi.
11. Czas - mam ME nie są jutro tylko we Wrześniu. Oby Nasi wykorzystali każdy jeden dzień do poprawy swojej gry.
12. Plus - gorzej grać nasi chyba nie są w stanie niż miało to miejsce wczoraj. Więc ma nadzieję, że od dan formy się odbijemy niczym od trampoliny.
To tak po łebkach wszystko, jakieś moje subiektywne odczucia. Serbowie przegrali, WB nie zbłaźniła się, może być różnie na tym turnieju.