Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 sie 2007, 22:22
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 sie 2007, 22:24
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 sie 2007, 22:46
Co innego interwencja rękoma przed polem karnym, a co innego to co zrobił Mucha. On wyszedł metr przed pole karne i ustawił sobie piłkę do wolnego, bo myślał, że był faulowany. Nie przyniosło to żadnej korzyści Legii, dlatego uważam, że czerwonej karki w tej sytuacji nie powinno być.Krzysztof Jarzyna pisze:Czy on czasem nie wyszedl z pilka poza pole karne? Bo jak tak to z tego co sie orientuje zagranie bramkarza reka za polem karnym = czerwona kartka.
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 sie 2007, 22:48
Aha, to chyba ze tak. No faktycznie, czerwonej nie powinno byc, ale chyba zolta jak najbardziej. Chociazby za glupoteZico_FCI pisze: bo myślał, że był faulowany
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 sie 2007, 14:46
Ale drukarzNiedzielny mecz Legii Warszawa z Groclinem Dyskobolią wywołał wiele niezdrowych emocji, zwłaszcza u piłkarzy wielkopolskiej drużyny i wszystkich innych zagorzałych przeciwników stołecznej jedenastki. Na rozstrzygającym boiskowe spory w tym pojedynku arbitrze Tomaszu Mikulskim powieszono tyle psów, że głowa boli. Czy sędzia z Lublina, który 16 sierpnia poprowadzi mecz w Pucharze UEFA Dynamo Tbilisi - Rapid Wiedeń, na stadionie przy ulicy Łazienkowskiej popełnił kilka grzechów głównych?
Chłodnym okiem
- Odrzucam zarzuty pod adresem sędziego Mikulskiego, że bramkarz Legii Jan Mucha powinien był otrzymać czerwoną kartkę - powiedział przewodniczący Wydziału Sędziowskiego PZPN, Sławomir Stempniewski. - Wyszedł wprawdzie z piłką poza własne pole karne, ale za gapiostwo jednego zawodnika na takie przywileje rywale nie mogą liczyć. Natomiast za odkopnięcie piłki, uniemożliwiające piłkarzom Groclinu wznowienie gry rzutem wolnym, bramkarzowi Legii należała się żółta kartka. Natomiast bezzasadne były żądania piłkarzy Groclinu, którzy domagali się rzutu karnego za zagranie ręką obrońcy Legii. Otóż piłkarz gospodarzy robił wślizg i został trafiony piłką w rękę, nie robiąc żadnego ruchu tą kończyną w stronę futbolówki. Poza tym od zagrywającego piłkarza przeciwnika dzielił go chyba metr, więc o „jedenastce” nie mogło być mowy.
Jak widać w kluczowych momentach - zdaniem szefa polskich sędziów - Tomasz Mikulski nie popełnił błędów. Czy to oznacza, że tym samym udzielił mu rozgrzeszenia? - Niestety, w końcówce arbiter wyraźnie się pogubił, dlatego nie zamierzam bronić złej sprawy - stwierdził Sławomir Stempniewski. - Przede wszystkim nie podyktował dwóch ewidentnych rzutów karnych, po jednym dla każdego z zespołów. Bartosz Ślusarski i Maciej Korzym na pewno byli faulowani w polu karnym przeciwnika, a za takie przewinienie jest tylko jeden werdykt - „jedenastka”.
źródło: Sport
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 23 sie 2007, 18:29
Z jednej strony super ... ale patrząc na tych kretynów w Wilnie mam obawy czy nie sprawdzi się czarny scenariusz z odwieszeniemlegialive pisze:Komisja Apelacyjna UEFA złagodziła karę dla naszej drużyny! W wyniku decyzji podjętej przez ten organ, kara zakazu startów w europejskich pucharach, która miała zostać wykonana w przeciągu najbliższych pięciu lat, jeżeli zakwalifikowalibyśmy się do rozgrywek pucharowych w tym okresie, została zawieszona na okres lat pięciu.
Dodatkowo zostaliśmy zobowiązani do zapłaty 15 tysięcy franków szwajcarskich za koszty całego procesu odwoławczego.
Decyzja UEFA jest dla nas ogromną szansą zmazania z klubu plamy, spowodowanej wydarzeniami w Wilnie. Mamy nadzieję, że jeśli za rok zakwalifikujemy się do europejskich pucharów, nie dojdzie do takich incydentów jak w lipcu i pokażemy piłkarskiej Europie, że Legia ma jedynie prawdziwych kibiców, którzy nie chcą więcej kar dla swojej drużyny.
Jeśli w ciągu najbliższych pięciu lat w pucharowych meczach z udziałem Legii dojdzie do zamieszek wywołanych przez kibiców warszawskiego klubu, kara zostanie odwieszona.
assurbanipal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 sie 2007, 18:37
assurbanipal pisze:Z jednej strony super ... ale patrząc na tych kretynów w Wilnie mam obawy czy nie sprawdzi się czarny scenariusz z odwieszeniem
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 sie 2007, 18:56
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 23 sie 2007, 18:57
assurbanipal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 sie 2007, 19:02
Których? Jeśli piszesz to w odpowiedzi na mój post, to ja nie miałem na myśli „biegaczy” z Wilna. Chodzi mi o wrzucanie przez klub wszystkich kibiców do jednego worka, dawanie teraz zakazów ultrasom za odpalenie racy rok temu.assurbanipal pisze:Po pierwsze to trudno nazwać tych kretynów z Wilna kibicami
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 sie 2007, 19:46
Ide o zaklad, ze nie beda zamawiacZico_FCI pisze:I jeśli jednak nic się nie zmieni to pewnie klub nie będzie zamawiał żadnych biletów na mecze wyjazdowe i odetnie się całkowicie od tych co jadą na własną rękę i w ten sposób będą chcieli wykiwać UEFA.
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 sie 2007, 20:01
Ale to może się zmienić, jeżeli sytuacja nadal będzie napięta i nie będą chcieli ryzykować.UEFA doceniła nasze działania, które podjęliśmy przeciwko chuliganom w naszej lidze. Z drugiej strony musimy postępować trochę jak saper, bo tu każdy błąd może nas drogo kosztować. W związku z tym będziemy musieli wprowadzić procedurę na wzór angielski. Jeszcze przed poznaniem konkretnego przeciwnika, kilkuosobowa delegacja będzie wizytowała wszystkie potencjalne stadiony, na których mamy zagrać. Ta delegacja będzie wszystko filmować, oceniać, wysyłać raporty do UEFA na temat stanu zabezpieczenia stadionu. I wreszcie zdecydować ile osób będzie można na mecz wysłać. Następnie przed meczem będziemy wysyłać na miejsce własnych ochroniarzy i stewardów, a także - w przypadku tak słabych zabezpieczeń jak w Wilnie - przewieziemy też przenośne systemy identyfikacji kibiców. Bo nie może być mowy, by na sektor gości weszła jakakolwiek osoba, która nie ma ważnej karty kibica.
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 sie 2007, 20:07
hmmm ciekawe kto kogo wrzucil...predzej bym powiedzial ze mam dosc SKLW ktore uwaza ze pzremawia w imieniu wszystkich kibicow LEgii itp.Zico_FCI pisze: Chodzi mi o wrzucanie przez klub wszystkich kibiców do jednego worka, dawanie teraz zakazów ultrasom za odpalenie racy rok temu.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 sie 2007, 20:15
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 sie 2007, 20:23
Bienias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio