Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 57

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 sie 2007, 18:57

vakabayashi pisze:wg mnie Atletico poraz pierwszy od lat moze zagrać na miare mozliwości i oczekiwań

odpadla im presja która była zawodnikach a presje powodował...Torres Fernando swoimi grozbami ze jak nie bedzie LM to odchodzi
W związku z innymi bardzo solidnymi transferami presja na pewno nie będzie mniejsza i nikt nie zadowoli się grą w Intertoto, a będzie nawet niedosyt przy grze w pucharze UEFA.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 sie 2007, 22:06

No ale kiedys musi sie skonczyc to zawodzenie - tez mysle, ze sprzedanie Torresa moze temu klubowi wyjsc na dobre. Forlan powinien z powodzeniem przebic jego ostatnie zdobycze bramkowe.
A Reyesa mi szkoda... z forma u niego roznie bywalo, ale przemawial do mnie chlopak swoja tzw. technika uzytkowa - niektore jego strzaly z ekstremalnych pilek robily wrazenie. Higuainowi np. tego brakuje, kiedy na sile probuje szukac drugiej nogi...

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 07 sie 2007, 8:48

Atletico kupując Forlana i Garcie, a sprzedając Torresa, może to niektórych zdziwi, ale powiem że zrobili dobry interes. Mając 3 dobrych napastników ( kupieni+ Aguero) można zwojować ligę hiszpańską, a mają jeszcze szanse na zakwalifikowanie się do Pucharu UEFA. Jednak atak to nie wszystko, bo trzeba mieć jeszcze defensywnego pomocnika (Luccin) i mocnego środkowego obrońce (Perea+ Pablo) i mocnego bramkarza i tu też jest niezły fachowiec bo Christian Abbiati to były bramkarz AC Milan.

Atletico jest zawsze faworytem do mistrzostwa jednak nie może sobie poradzić z presją i zazwyczaj zajmują miejsce za LM, a nawet jak to było w zeszłym sezonie za Pucharem UEFA

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2007, 10:37

rafinho93 pisze:może to niektórych zdziwi
Raczej niewiele osób będzie zdziwionych zważywszy na to, że taka opinia (o dobrym ruchu Atletico) do tej pory raczej przeważa. Nie Ty jeden tak sądzisz.
rafinho93 pisze:Atletico jest zawsze faworytem do mistrzostwa
Atletico dawno już nie było faworytem do mistrzostwa i nie sądzę, aby prędko miało się to zmienić.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 sie 2007, 14:27

rafinho93 pisze:Atletico kupując Forlana i Garcie, a sprzedając Torresa, może to niektórych zdziwi, ale powiem że zrobili dobry interes. Mając 3 dobrych napastników ( kupieni+ Aguero) można zwojować ligę hiszpańską, a mają jeszcze szanse na zakwalifikowanie się do Pucharu UEFA. Jednak atak to nie wszystko, bo trzeba mieć jeszcze defensywnego pomocnika (Luccin) i mocnego środkowego obrońce (Perea+ Pablo) i mocnego bramkarza i tu też jest niezły fachowiec bo Christian Abbiati to były bramkarz AC Milan.

Atletico jest zawsze faworytem do mistrzostwa jednak nie może sobie poradzić z presją i zazwyczaj zajmują miejsce za LM, a nawet jak to było w zeszłym sezonie za Pucharem UEFA
Mi sie wydaje ze Atletico bedzie gralo jednym napastnikiem i bedzie nim Forlan, a za nim tacy zawodnicy jak Luis Garcia, Raul Garcia, Luccin i na skrzydlach Maxi i Simao. Aguero jest mlody i jak narazie za slaby na pierwszy sklad, ale jak bedzie wchodzil na podmeczonego przeciwnika to moze niezle namieszac.

Co do defensywnych pomocnikow to jest ich trzech : Luccin, Raul Garcia ( chociaz on moze grac takze jako ofensywny ) oraz Costinha ( ktory za duzo nie pogra ). Dodatkowo jest Maniche. W obronie najlepiej jak bedzie grala para PP, ale ZeCastro moze wywalczyc sobie I sklad, a jeszcze jest Eller ktory ma chyba jakies specjalne wzgledy. W bramce oczywiscie Leo Franco i to nie podlega dyskusji.

Ja tak bym ustalil pierwsza jedenastke :

----------------------Leo Franco---------------------

Seitaridis ------ Perea ------ Pablo ------- Lopez--

---------------Luccin ------- R.Garcia ( Maniche )--

Maxi -------------- Luis Garcia ------------ Simao--

--------------------- Forlan --------------------------

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sie 2007, 15:51

Pytanie do kiboli (ale kibice też mogą odpowiadać) Atletico :P

Perea gra u Was regularnie. Swego czasu to wiem, że było dobry, ale co sezon macie jakieś zmiany więc pytam dla pewności. Mam miejsce w pierwszym składzie?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 10 sie 2007, 21:16

Mentor pisze:Pytanie do kiboli (ale kibice też mogą odpowiadać) Atletico :P

Perea gra u Was regularnie. Swego czasu to wiem, że było dobry, ale co sezon macie jakieś zmiany więc pytam dla pewności. Mam miejsce w pierwszym składzie?
Tak, odkad przybyl do Atletico to mial podstawowy sklad, choc w poprzednim roku gral chyba najmniej odkad przybyl. Nie wiem ktory srodkowy obronca rozegral najwiecej minut, choc na pewno ktos z dwojki Pablo - Perea. Zreszta ten duet sie swietnie uzupelnia. Pablo wysoki choc wolny, Perea niski ale za to szybki ( ponoc najszybszy zawodnik z PD, jeden z nielicznych ktory minimalnie schodzi ponizej 10 s na 100 m, a jego zona to sprinterka na 100 m i na ktorej Olimpiadzie zdobyla jakis medal, az strach pomyslec jak szybki bedzie ich bodajze 3-4 letni syn :D )

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sie 2007, 21:20

ponizej 10? watpie szczerze. raczej ponizej 11

rekordzista polski i dlugloetni rekordzista europy czyli woronim przebiegl setke w rowne 10 sekund. w czasie gdy kontrole antydopingowe byly w powijakach a on sam nie robil nic innego tylko trenowal biegi krotkie

niby sekunda ale roznica ogromna. w barcelonie np 3 pilkarzy schodzi grubo ponizej 11 sekund. messi, eto'o i henry

w obecnych czasach na wielu mityngach maja problemy z zejsciem ponizej 10 sekund

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 10 sie 2007, 21:24

rkoeman pisze: niby sekunda ale roznica ogromna. w barcelonie np 3 pilkarzy schodzi grubo ponizej 11 sekund. messi, eto'o i henry

Zapomniales o Oleguerku.

Zgadzam sie, ze raczej ponizej 10 nie schodzi, jaki jest rekord swiata?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 sie 2007, 21:26

Messi ponizej 11 sekund?
Podczas spotkania Brazylia-Argentyna bylo widac ze on wolniejszy bez pilki niz Kaka z pilka.

9.77

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sie 2007, 21:38

chyba nie wierszysz ze kaka z pilka jest szybszy niz messi bez pilki? :D

tak. messi schodzi ponizej 11 sekund i to wyraznie. poza nim wymienieni pilkarze.

najszybciej biegajacym pilkarzem znanym mi obecnie na boiskach europejskich jest niejaki romedahl. ktoremu zmierzyli cos w okolicach 10.1 sekundy na 100 metrow

dodam tylko ze w pilce kluczowe jest pierwsze 15-30 metrow a nie 100. i tak naprawde wyniki te niewiele pokazuja. taki ronaldo bije wiekszosc pilkarzy na pierwszych metrach sprintu a pozniej brak mu wytrzymalosci

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sie 2007, 21:39

Chlopaczek pisze:Messi ponizej 11 sekund?
Podczas spotkania Brazylia-Argentyna bylo widac ze on wolniejszy bez pilki niz Kaka z pilka.
No. Tym bardziej dziwię się, że nie gram jeszcze w Barcelonie skoro 500 metrów z piłką (lekarską) przebiegam w 8 sekund.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sie 2007, 21:48

rkoeman pisze:najszybciej biegajacym pilkarzem znanym mi obecnie na boiskach europejskich jest niejaki romedahl. ktoremu zmierzyli cos w okolicach 10.1 sekundy na 100 metrow
Jakie czasy mają piłkarze postrzegani za "sprinterów" jak Aaron Lennon czy Odonkor i jakie czasy miał Overmars? Wiesz może?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 sie 2007, 21:48

Po tamtej sytuacji (notabene Kaka przebiegl wtedy pol boiska i strzelil bramke - to tak zeby wszyscy mogli sobie umiejscowic o jaka sytuacje chodzi) mozna odniesc takie wrazenie.Naturalnie Kaka wtedy startowal do pilki a Messi zle ja przyjal byl obrocony tylem i musial gonic Brazylijczyka (co z pewnoscia mialo jakis wpyw podobnie jak fakt ze byla to juz koncowka meczu).Bylo jednak widac ze jest nie ma na to szans stad zaskoczyly mnie doniesienia iz Messi pokonuje dystans 100 metrow w tak krotkim czasie.
Nie twierdze ze tak nie jest i nie bede sie klocil z kibicem Barcelony ktory pewnie wie lepiej co piszczy w katalonskiej trawie.Niemniej jednak jestem zdziwiony.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sie 2007, 22:15

jako ze wiem iz na pilce sie znasz i cos tam czasem ogladasz dziwi mnie to zdziwienie na temat szybkosci messiego.

przepraszam z gory za offtopa ale popre to jakims przykladem:

- to zna kazdy

- kilka zagran. pierwszy filmik z brzegu. jest ich multum

ps - a jezeli nie masz okazji ogladac go zbyt czesto w akcji to polecam. powaznie to fenomen. kiedy pierwszy raz widzialem go na oczy jak przestawial cialem vieire bylem w ciezkim szoku

ps2 -
Jakie czasy mają piłkarze postrzegani za "sprinterów" jak Aaron Lennon czy Odonkor i jakie czasy miał Overmars? Wiesz może?
nie mam pojecia wiec nie slyszalem/czytalem nic o tym. jakbym slyszal/czytal to bym wiedzial jako ze pamiec mam jak slon

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”