Formula 1 - Strona 42

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 sie 2007, 14:23

No i bardzo ładnie Robert pojechał. Dla obu kierowców BMW punktem honoru będzie przyjechać przed rywalem ze stajni w tym wyścigu :] Walka zapowiada się bardzo ciekawie o ile mechanicy się spiszą. No i trzeba dobrze pojechać w kwalifikacjach, bo to połowa sukcesu ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2007, 14:35

Kubica :zgon:

0,015 sekundy :zgon:

Nie wiem jak Wy, ale ja umarłem :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sie 2007, 15:01

Czy Alonso zrobil to specjalnie :think:
teoria spiskowa sie wlaczyla :lol2:

Tak czy owak pole position dla hiszpana

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2007, 15:03

Ale napiszcie dokładnie o co chodzi, a nie jakimiś skrótami myślowymi - nie wszyscy widzieli kwalifikacje :(

który Robert ?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 sie 2007, 15:09

fieldy pisze:nie wszyscy widzieli kwalifikacje Sad
:zwała: Ja widziałem ostatnie 10 min :lol:

Onet jest niezastąpiony :lol:
http://sport.onet.pl/0,1248769,1583740,wiadomosc.html

Co dokładnie stało sie z Massą który wygrał dzisiejszy trening :?: :o Przerwał kwalifikacje czy jak :?: Coś z silnikiem czy jak :?: Mówcie coś :lol:

WYNIKI GP Węgier - Kwalifikacje

Poz. Kierowca Zespół Czas
1 F.Alonso McLaren 1:19.674
2 L.Hamilton McLaren 1:19.781
3 N.Heidfeld BMW Sauber 1:20.259
4 K.Raikkonen Ferrari 1:20.410
5 N.Rosberg Williams 1:20.632
6 R.Schumacher Toyota 1:20.714
7 R.Kubica BMW Sauber 1:20.876
8 G.Fisichella Renault 1:21.079
9 J.Trulli Toyota 1:21.206
10 M.Webber Red Bull 1:21.256

11 D.Coulthard Red Bull 1:20.718
12 H.Kovalainen Renault 1:20.779
13 A.Wurz Williams 1:20.865
14 F.Massa Ferrari 1:21.021
15 A.Davidson Super Aguri 1:21.127
16 V.Liuzzi Toro Rosso 1:21.993

17 J.Button Honda 1:21.737
18 R.Barrichello Honda 1:21.877
19 T.Sato Super Aguri 1:22.143
20 S.Vettel Toro Rosso 1:22.177
21 A.Sutil Spyker 1:22.737
22 S.Yamamoto Spyker 1:23.774

McLaren wygrywa chaotyczne kwalifikacje
Sobotnie kwalifikacje przed Grand Prix Węgier po raz drugi w sezonie wygrał kierowca zespołu McLaren , Fernando Alonso. Tuż obok Hiszpana na starcie stanie drugi zawodnik brytyjskiego zespołu- Lewis Hamilton. Spośród wszystkich kierowców na torze, tylko duet McLarena był w stanie w ostatniej fazie kwalifikacji zejść z czasem poniżej 1 minuty i 20 sekund. Z drugiego rzędu do jutrzejszego wyścigu ruszą Nick Heidfeld i Kimi Raikkonen.

Tuż za najlepszymi kierowcami uplasowali się wyjątkowo dobrze spisujący się przez cały weekend w Budapeszcie Nico Rosberg oraz Ralf Schumacher. Dopiero z siódmego pola wystartuje Robert Kubica, po którego prawej stronie na starcie stanie Giancarlo Fisichella.

Pierwszą dziesiątkę po chaotycznych kwalifikacjach zamykać będą jutro Jarno Trulli oraz Mark Webber.

Po problemach zespołu Ferrari w drugiej części sesji kwalifikacyjnej, w Q3 problemów nie uniknął zespół McLaren. Fernando Alonso, który jako pierwszy zjechał do boksu na ostatnią zmianę opon zgasił silnik na stanowisku serwisowym przez co Lewisowi Hmiltonowi zabrakło czasu na wykonanie ostatniego okrążenia pomiarowego. Gdyby nie ten błąd walka pomiędzy obydwoma zawodnikami McLarena byłby jeszcze bardziej zacięta.

Przebieg pierwszych dwóch części kwalifikacji:
Podczas pierwszej części sesji kwalifikacyjnej Lewis Hamilton jako pierwszy kierowca podczas całego weekendu F1 na torze Hungaroring zszedł czasem poniżej 1 minuty i 20 sekund. Robert Kubica zakończył pierwszą część kwalifikacji na wysokiej, trzeciej pozycji także uzyskując swój najlepszy czas okrążenia. Po pierwszej fazie kwalifikacji z walki o pole position odpadli obaj zawodnicy Hondy, Takuma Sato, Sebastian Vettel i standardowo kierowcy Spykera.

Druga część kwalifikacji miała dość dramatyczny przebieg. Kierowcy zespołu BMW wyjechali na tor na miękkiej mieszance opon i nie zdołali uzyskać czasu pozwalającego zakwalifikować się do finałowej dziesiątki, która miała walczyć o pierwsze pole startowe. Dopiero zmiana opon na twarde sprawiła, że z 6 i 10 czasem obaj zawodnicy BMW Sauber weszli do ostatniej fazy sobotnich kwalifikacji. Robert Kubica wyprzedził 11 Davida Coultharda o zaledwie 0,015 sekundy. Mniej szczęśliwe druga faza kwalifikacji zakończyła się dla Felipe Massy. Brazylijski kierowca Ferrari nie był w stanie uzyskać czasu gwarantującego awans do ścisłej czołówki. Dodatkowo Brazylijczyk pod koniec Q2 zatrzymał się w alei serwisowej i zgasił silnik. Mechanicy włoskiej Scuderii zdążyli zepchnąć, zmienić opony i dotankować bolid Massy, niestety Ferrari Brazylijczyka i tak nie zdołało zakwalifikować się do ostatniej części kwalifikacji. Najszybszym zawodnikiem w Q2 ponownie okazał się Lewis Hamilton.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2007, 15:27 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 04 sie 2007, 15:11

Robert 7, Alonso według mnie zrobil bardzo dobrze... widac było ze Mercedes chce miec sesje pod Hamiltona a Fernando po tym jak podnieśli mu lizak został na miejscu chwilke i przystopował Lewisa przez co ten nie zdązył w czasie zmienic opon.

Ci co oglądali wiedza ze pomiedzy 7 a 6minuta Mercedes przystopował Alonso ten sie zdenerował i sie odegrał.

Tor strasznie śliski... Kubica jak dla mnie słabo 7 miejsce aczkolwiek moze byc wyzej bo o ile sie orientuje Fisico przed nim a moze dostac kare wiec ruszał by z 6 Pola.

Ferrari na wielki -. Cały czas sie ślizgali a w dodatku jeszcze jakas awaria Felipe, jak narazie nieudany weekend dla Scudiery.

Jutro wyścig bedzie napewno ciekawy, licze na deszcz bo wtedy napewno będzie super walka oraz kilka ciekawych akcji :P

Edyta:

Yukasz - osobiscie twierdze, że Massa miał problemy albo z silnikiem albo elektroniką. Widac było, że wyjeżdzal z boksu i nagle stracił cały prąd bolid zgasł... potem kolo ze skrzynka z pradem pomagał przy odpaleniu ale to napewno nie zastapi całkowitej elektroniki, wszyscy wiemy ze tam jest wszystko oparte na elektronice :o

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2007, 17:38

Niestety Massa przegrał nierówną walkę z bolidem :/ Bez Massy wyścig będzie słaby :P

Odnośnie tych sytuacji z udziałem Alonso to podczas jednego z pobytów w boksie były problemy ze zdjęciem pokrowca z prawej, przedniej opony i to moim zdaniem zaważyło (no chyba, że działo się to w drugiej sesji, ale mi się wydaje, że w trzeciej) bo później zabrakło czasu dla Hamiltona. Możliwe jednak, że coś pokręciłem bo nie pamiętam tak dokładniej czy wszystko działo się w tym samym momencie czy też nie.

Jestem też zdenerwowany tym co się działo z Robertem. Nie rozumiem po co są te treningi. Nie rozumiem dlaczego może zająć pierwszą lokatę w pierwszym treningu, w kolejnym dwunastą a potem mieć problemy z zakwalifikowaniem się (bo tak dzisiaj było). Albo jest za dużo kombinowania z bolidem albo nie wiem o co kaman. Dzisiaj miał mnóstwo szczęścia.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 04 sie 2007, 19:27

Sytuacja z Massą jest bardzo śmieszna. Wedlug wielu serwisów i TV brakło paliwa w bolidzie Felipe a serwisancie na śmierc o tym zapomnieli :o

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 sie 2007, 20:13

Ta cała sytuacja z bolidem Kubicy jest trochę dziwna. Ciekawe, a raczej nie, że Heidlfeld nigdy nie miał problemów z bolidem (no, może tylko jeden raz), a Kubicy przydarza się to nagminnie. Po prostu, BMW Sauber to nie ta marka co McLaren, Ferrari czy chociażby słabe w tym sezonie Renault.

A co do Massy, to nie wiem z czym miał problemy, ale na pewno w jutrzejszym wyścigu pojedzie świetnie. W Nurnbergu było podobnie, tylko wtedy miał ciężej, bo startował z 22 pozycji, a zakończył na bodajże 5 (nie chce mi się sprawdzać). W każdym razie na ostatnich okrążeniach jak wszyscy pamiętają ścigał się z Kubicą.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 04 sie 2007, 20:56

lisek_chz pisze:A co do Massy, to nie wiem z czym miał problemy, ale na pewno w jutrzejszym wyścigu pojedzie świetnie. W Nurnbergu było podobnie, tylko wtedy miał ciężej, bo startował z 22 pozycji, a zakończył na bodajże 5 (nie chce mi się sprawdzać). W każdym razie na ostatnich okrążeniach jak wszyscy pamiętają ścigał się z Kubicą.

To było na Silverstone. Osobiscie twierdze, że Massa na Hungaroringu niezdziała nic to tor dla dobrych techników, dla mnie Massa jest dobry na tor szybki typu Szanghaj czy Katalonia.

W zeszlym roku Massa zakończył u Madziarów na 7 pozycji tracąc 1okrążenie do zwycięzcy Jensona Buttona który wystartuje z 17 pozycji.

Moze macie jakies typy na jutro? Sercem trzymam za Kimim i Robertem jednak rozum mówi mi, że wygra Lewis, będzie miał taktykę podsiebie wkońcu ma Szefa Teamu podsiebie.

Tak więc Forza Kimi e Robert :o

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2007, 21:28

BartekTS pisze:Moze macie jakies typy na jutro? Sercem trzymam za Kimim i Robertem jednak rozum mówi mi, że wygra Lewis, będzie miał taktykę podsiebie wkońcu ma Szefa Teamu podsiebie.
Jeśli Hamilton nie wyprzedzi Alonso na starcie to potem może to zrobić tylko i wyłącznie na Pit Stopach. Jeśli tam Hiszpan by przegrał to byłby baaaardzo zły na zespół :lol: Ten tor jest zbyt kręty, aby mogło być inaczej bez dużego błędu Alonso. Massa będzie miał bardzo trudne zadanie, żeby dobić do czołówki.

Awatar użytkownika
czlapka
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czlapka » 05 sie 2007, 0:47

Alonso przesunięty na 6 pozycję
FIA [*]
Mają swojego nowego pupilka i zrobią chyba wszytko żeby Lewis to mistrzostwo zdobył.Nic mu nie ujmuję, ale dźwig w Niemczech .teraz to :x

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sie 2007, 0:56

O matko :/

Za co go tak cofnęli? Za Alonso nie przepadam, ale bez przesady. Hamilton nie potrzebuje ułatwień. Jeżeli jest takim świetnym kierowcą to i tak wygra mistrzostwo. Zresztą szczerze wątpię, aby mogło stać się inaczej.

Czyli Alonso będzie jechał bezpośrednio przed Robertem? Jeżeli tak to może Robert będzie się starał trzymać jego tempo i wyjdzie mu to na dobre :P Albo bardziej prawdopodobne jest to, że po raz kolejny przekonamy się jak olbrzyma różnica jest między bolidami McLarena a BMW-Sauber.

Awatar użytkownika
MATEOZ
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MATEOZ » 05 sie 2007, 8:46

Mentor pisze: Czyli Alonso będzie jechał bezpośrednio przed Robertem? Jeżeli tak to może Robert będzie się starał trzymać jego tempo i wyjdzie mu to na dobre :P Albo bardziej prawdopodobne jest to, że po raz kolejny przekonamy się jak olbrzyma różnica jest między bolidami McLarena a BMW-Sauber.
Osobiście mam nadzieję, że sprawdzi się ten pierwszy wariant. A ciekawe co pokaże Nick Heidfeld. Po cofnięciu Alonso będzie miał przed sobą tylko Hamiltona. Sądzę jednak że spadnie na 4 pozycję- o ile do mety dojadą Mc Lareny i Ferrari Kimmiego Raikkonena.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 sie 2007, 11:17

Decyzja o cofnięci łatwa nie była, bo komitet debatował nad nią aż 4 godziny. Pewnie nie byli niczego pewni.
Mentor pisze:Za Alonso nie przepadam,
ich auch, dlatego dobrzeby było, aby jeszcze Hamilton jakos wypadł czy coś :P albo żeby go wszyscy ścigali :lol: co raczej będzie cieżkie :wink:
Dodatkowo Alonso choćby i wygral, nie dostanie pkt w klasyfikacji kontstruktorów. Co napewno jest ciosem dla Maclarena, bo Ferrari się zbliża bardzo szybko. Tylko Massa wczoraj [']. Szkoda gadać, będzie ciekawie jak dojedzie do Alonso :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”