Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 14 lip 2007, 0:46

Chciałem zwrócić uwagę na jeden moim zdaniem istotny szczegół. W tym sezonie w pierwszej akcji nie mamy aż tak silnego ataku jak w poprzednich sezonach, a na kontrach jest nieźle. Nie wiem z czego to wynika, ale poki nadrabiamy blokiem, obrona czy tak jak dzisiaj cierpliwością w budowaniu sytuacji to nadal możemy wygrywać. Wygląda na to, że zawodnicy jeszcze ciagną te rozgrywki na euforii, bo sił brak a potencjał w ataku nie jest do końca wykorzystywany.

Dziś zagraliśmy bardzo cierpliwie i przede wszystkim nie popełnialiśmy błedów w końcówkach. Tomaso Totolo w jednym z wywiadów podkreslił, że zbudowaliśmy zespł wokół przyjęcia Winiarskiego oraz mądrości i klasy Zagumnego. Potwierdza się to w każdym meczu.

Jutro Brazylia i długo oczekiwany rewanz. Mam nadzieje, że zawodnicy nie beda pamiętać o batach jakie dostaliśmy w finale MŚ. Brazylia jest dobrze przygotowana. Może poza Gibą, który jest zupełnie bez formy. W mojej ocenie ich słabsza postawa i niepewność w poczynaniach spowodowana była tym, że wszyscy siatkarze Canarinhos nie mogli uwierzyć w to, że Giba nie może skończyć ataku :P. Naciągana teoria, troche niepoważna, ale gdy wszedł Murilo to harmonia wróciła i powoli rozkrecała się ta Brazylia dobrze znana. Jedno jest pewne, że na spotkaniu z Brazylią nic nie stracimy. A moim zdaniem Rosja w tym momencie wcale nie była by łatwiejszym przeciwnikiem. Sa dobrze przygotowani fizycznie, kopią z zagrywki, mają świetnego Biereżke i Korniejewa w zyciowej formie, co najważniejsze jak słusznie zauważył Drzyzga są zjednoczeną druzyną. Fajnie było by się spotkać z nimi w finale. Poezja. Za daleko wybiegam przeciez jutro tez wielkie widowisko.

Wróć do „Inne sporty”