Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post autor: Marco » 12 lip 2007, 2:33

Zico_FCI pisze: Już trochę czasu od tego incydentu minęło, więc teraz nie ma sprawdzać w zagranicznych mediach.
to trzeba odrazu sprawdzać aby czynić zarzut, że nikt nie trąbi o tym, zarzut absurdalny bo skierowany do polskich mediów ze nie informują z wielkim rozmachem o awanturze w Szwajacarii,a czy media w Szwajcarii informują z rozmachem o każdej awanturze w Polsce? nie sądze

Jednak dzieję się to na stadionie, na którym będą rozgrywane mistrzostwa, a nie tak jak w naszym przypadku, na obiekcie niespełniającym jakichkolwiek norm, poza Polską w dodatku. To jest dość duża różnica.
mecz rozgrywano jak słusznie zauważyłeś w kraju organizatora , na jego stadionie ale pod egidą rodzimej federacji. W Wilnie mecz rozegrano na stadionie , który UEFA dopuściła do rozgrywek, mecz był rozgrywany pod egidą UEFA, byli tam obecni kibice kraju który będzie organizował ME 2012 , ba ze stolicy tego kraju

Szczerze mówiąc nie wiem, ale sporo rekwizytów poleciało na murawę, więc to mało prawdopodobne, chyba, że po długiej przerwie na sprzątanie.
no to na początku radziłbym sprawdzić wydarzenie na które się powołujesz, nie sądzę aby rodzima federacja nie nałozyła sankcji na kluby.

Jestem daleki od nagonki na kibiców Legii, ale sugestie, że kara jest zbyt surowa trochę mnie zaskakują.

I już pojawiają się informacje o tym o czym pisałem wcześniej, jak przypadek Feyenoordu
UEFA wykluczyła Legię na dwa lata z europejskich pucharów za awantury chuliganów podczas meczu z Vetrą Wilno. - Będziemy się odwoływać - powiedział prezes Legii Leszek Miklas. - Wtedy kara może być większa - powiedziano nam w UEFA
Wiecej: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4308257.html

Holendrzy też się upominali o mniejszą karę to w nagrodę dostali wyrzucenie z pucharach 8)

Wróć do „Polska”