Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 123

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 11 lip 2007, 23:14

Cóż panowie z ITI chcieli poprzez Legie promować swoją marke zarówno w Polsce jak i zagranicą,a jak narazie to Legia za czasów ITI w rozgrywkach europejskich to raczej nic co mogło by promować ITI czy cokolwiek innego w dobrym świetle-blamaż z Austria Wiedeń w zeszłym roku i sezonie 04/05,porazka z Zurychem,blamaż Legii w Wilnie(piłkarski) i kompromitacja w Wilnie("kibiców"),za rok znowu najprawdopodobniej(nie sądze żeby odwołanie cos zdziałało)Legia nie pokaże sie w Europie.
Chwała więc ITI, że chce dalej dawać pieniądze.
W Warszawie teraz muszą liczyć, iż odwoła nie cokolwiek zdziała bo szkoda żeby zatrzymać rozwój Legii przez grupe chuliganów-myślę że lepsza kara byłoby wykluczenie Legii z pucharów,kara finansowa + pieniądze na naprawienie szkód na stadionie Vetry oraz np.jeśli Legia by nie poradziła sobie z chuliganami tzn.w nastepnych sezonach "kibice" dali by o sobie znać(nie mówie w cale o takich rozmiarów rozróbie jak w Wilnie,tylko o jakim kolwiek zakłóceniu przebiegu meczu)to wtedy nałożyć kare zawiesznia w pucharach na następne sezony,bo chodzi przecież o to żeby poradzić sobie z chuliganami a nie zeby zatrzymywać w rozwoju Legie.To taka moja osobista opinia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2007, 23:41

cloner pisze:Jarzinho - nie widzisz roznicy pomiedzy rzuceniem nozem w pilkarza, a sprzedaniem kopa w ryj milicjantowi

Jeden i drugi jest człowiekiem, nie wazne czy pilkarzem czy policjantem z zawodu, jesli o to chodzi.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 lip 2007, 23:54

To tak a’propo płaczu niektórych o odebraniu Polsce Euro. Czy mi się tylko wydaje, czy polskie media nawet nie pierdły o tym „troszkę” większym dymie w spokojnej Szwajcarii? No, ale jak kibice Legii nabroili to już pewnie cała Europa łapie się za głowę i myśli jak tu nam mistrzostwa zabrać i przenieść do spokojnych Włoch.
Jarzinho pisze:Jeden i drugi jest człowiekiem, nie wazne czy pilkarzem czy policjantem z zawodu, jesli o to chodzi.
Niby tacy sami, a jednak inni.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 12 lip 2007, 0:35

Zico_FCI pisze:

To tak a’propo płaczu niektórych o odebraniu Polsce Euro. Czy mi się tylko wydaje, czy polskie media nawet nie pierdły o tym „troszkę” większym dymie w spokojnej Szwajcarii? No, ale jak kibice Legii nabroili to już pewnie cała Europa łapie się za głowę i myśli jak tu nam mistrzostwa zabrać i przenieść do spokojnych Włoch.
Jarzinho pisze:Jeden i drugi jest człowiekiem, nie wazne czy pilkarzem czy policjantem z zawodu, jesli o to chodzi.
Niby tacy sami, a jednak inni.
sprawdzałeś szwajcarskie media? bądź austriackie?

bo o belgisjkich czy holenderskich zamieszkach czy to ligowych czy w pucharach też się niewiele mówi.

Polscy kibice to polskie media mają najwięcej do powiedzenia.

Poza tym to liga jak sie nie mylę. Najpierw interwencja rodzimej federacji potem conajwyzej UEFA. To nie ta sama ranga co międzynarodowa.
Dokończono spotkanie czy odwołano??

Sprawdz zagraniczne media ile miejsca poświecają wydarzeniom w Wilnie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lip 2007, 1:37

Marco pisze:sprawdzałeś szwajcarskie media? bądź austriackie?
Już trochę czasu od tego incydentu minęło, więc teraz nie ma sprawdzać w zagranicznych mediach. Jednak dzieję się to na stadionie, na którym będą rozgrywane mistrzostwa, a nie tak jak w naszym przypadku, na obiekcie niespełniającym jakichkolwiek norm, poza Polską w dodatku. To jest dość duża różnica.
Marco pisze:Dokończono spotkanie czy odwołano??
Szczerze mówiąc nie wiem, ale sporo rekwizytów poleciało na murawę, więc to mało prawdopodobne, chyba, że po długiej przerwie na sprzątanie.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 12 lip 2007, 2:33

Zico_FCI pisze: Już trochę czasu od tego incydentu minęło, więc teraz nie ma sprawdzać w zagranicznych mediach.
to trzeba odrazu sprawdzać aby czynić zarzut, że nikt nie trąbi o tym, zarzut absurdalny bo skierowany do polskich mediów ze nie informują z wielkim rozmachem o awanturze w Szwajacarii,a czy media w Szwajcarii informują z rozmachem o każdej awanturze w Polsce? nie sądze

Jednak dzieję się to na stadionie, na którym będą rozgrywane mistrzostwa, a nie tak jak w naszym przypadku, na obiekcie niespełniającym jakichkolwiek norm, poza Polską w dodatku. To jest dość duża różnica.
mecz rozgrywano jak słusznie zauważyłeś w kraju organizatora , na jego stadionie ale pod egidą rodzimej federacji. W Wilnie mecz rozegrano na stadionie , który UEFA dopuściła do rozgrywek, mecz był rozgrywany pod egidą UEFA, byli tam obecni kibice kraju który będzie organizował ME 2012 , ba ze stolicy tego kraju

Szczerze mówiąc nie wiem, ale sporo rekwizytów poleciało na murawę, więc to mało prawdopodobne, chyba, że po długiej przerwie na sprzątanie.
no to na początku radziłbym sprawdzić wydarzenie na które się powołujesz, nie sądzę aby rodzima federacja nie nałozyła sankcji na kluby.

Jestem daleki od nagonki na kibiców Legii, ale sugestie, że kara jest zbyt surowa trochę mnie zaskakują.

I już pojawiają się informacje o tym o czym pisałem wcześniej, jak przypadek Feyenoordu
UEFA wykluczyła Legię na dwa lata z europejskich pucharów za awantury chuliganów podczas meczu z Vetrą Wilno. - Będziemy się odwoływać - powiedział prezes Legii Leszek Miklas. - Wtedy kara może być większa - powiedziano nam w UEFA
Wiecej: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4308257.html

Holendrzy też się upominali o mniejszą karę to w nagrodę dostali wyrzucenie z pucharach 8)

Steve Randle
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Steve Randle » 14 lip 2007, 10:02

Legia po wpadce pucharowej wraca do rzeczywistości. A jest ona taka, że teraz zawodnicy chcą odchodzić. Wczoraj głośno było o wiecznym talencie Burkhardtcie, którego nie chce Jan Urban. Natomiast dzisiaj przyszła kolej na Grzegorza Bronowickiego, który już sam chcę odejść. Ponoć były oferty z RC Lens ale teraz wszystko się zmieniło i kierunek to Crvena Zvezda. Zawodnik bardzo nisko ocenia szanse na swoje pozostanie w stołecznym klubie a Mariusz "Skaut" Piekarski inforumje, że Bronowickiego u siebie widziałyby m.in HSV czy Bayer Leverkusen. Legia sprzedając zawodnika otrzymałaby ok 700 tys. euro co na pewno pozwoliłoby spłacić jedną z rat za dewastację stadionu w Wilnie. :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 lip 2007, 12:28

Steve Randle pisze:co na pewno pozwoliłoby spłacić jedną z rat za dewastację stadionu w Wilnie.
No na pewno, zwłaszcza, że już całość (21tyś €) została zapłacona Vetrze.
Steve Randle pisze:Legia sprzedając zawodnika otrzymałaby ok 700 tys. euro co na pewno pozwoliłoby spłacić jedną z rat za dewastację stadionu w Wilnie.
Czytanie ze zrozumieniem. Jeśli Legia nie sprzedałaby go teraz to w grudniu musiałby go sprzedać za 700tyś ponieważ wtedy uaktywni się klauzula zapisana w kontrakcie.

Awatar użytkownika
adamg
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamg » 16 lip 2007, 11:59

700 tys. euro co na pewno pozwoliłoby spłacić jedną z rat za dewastację stadionu w Wilnie.

Weź ty się człowieku zastanów. Legia zapłaciła Litwinom 21 tys. EURO

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lip 2007, 12:51

Powiem szczerze ze chyba powinienem w Fakcie pracowac :D
Przed wylotem do Francji rozmawialem z Kiełbikiem. Odchodzi. Bynajmniej nalega na władze żeby go puscili. I ma 3 ofery (wg mnie to za duzo powiedziane :D). Chcą go podobno Niemcy. Tylko nie wiem kto bo nie chciał powiedzieć. Myślę że bardzo realna jest 2Bundesliga bo do pierwsza to za wysokie progi dla niego. Dwie kolejne oferty są dla mnie nie tyle śmieszne co potwierdzające pewne opinie o Legii z tamtego sezonu.

Może narazie nie powiem tylko poczekam trochę może ktoś zgadnie :lol:
Później napiszę.

I naprawdę jak czytam to co kibice wypisują że spadniemy to żal mi się
niektórych robi... Znawcy futbolu.....

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 lip 2007, 13:47

A niech idzie, tylko jak tak dalej będzie Trzeciak wszystkich sprzedawał to nie będzie miał Urban kogo do składu wystawiać.
bartbuks pisze:Dwie kolejne oferty są dla mnie nie tyle śmieszne co potwierdzające pewne opinie o Legii z tamtego sezonu.
W jakim sensie? :think:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lip 2007, 13:59

Zico_FCI pisze:W jakim sensie?
W takim że rączka rączkę myje lub ziomuś ja CI nie pomogę :P

Zico_FCI pomyśl to nie jest trudne..... Naprawdę szybko na to wpadniesz gdzie Kiełbowicz może zakotwiczyć :D

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 lip 2007, 14:09

A już wiem. W mieście Piotra M. zwanego Scyzorykiem. :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lip 2007, 14:21

Zico_FCI pisze:A już wiem w mieście Piotra M. zwanego Scyzorykiem.

Brawo... Oczywiście że w Kielcach. Zielu koledze pomoże :D Fakt że Kiełbik pewnie za Urbana grzałby ławe zmusza go do szukania wyjścia z patowej sytuacji.

Ale nie tylko Zieliński chce mu pomóc. Podobno nasz były kapitan Łukasz S.
chętnie zagrałby z Tomkiem. Także boss Maccabi nie miałby nic przeciwko
i nawet podoba mu się perspektywa pozyskania go...

Cóż pożyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 lip 2007, 13:32

http://www.sport.pl/pilka/1,70994,4345420.html

Dosc zaskakujace rozwiazanie :o nie ejstem przekonany czy Giza wywalczy sobie meijsce w Legii, juz predzej w Lechu

Na srodku w Legiii ostatnio grywal Roger, poza tym jest Vuko, Martins, Smolinski, Junior i Bury - wlasnie ciekawe gdzie wyladuje bo to ze odejdzie chyba pewne :think:

Narazie czekac na oficjalne info z Lazienkwoskiej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”