Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 48

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Mass
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 04 lip 2007, 11:55

boskigonzo pisze:bo Xabi Alonso,bo Steven Gerrard,bo Javier Mascherano, w koncu bo nowo zakupiony Lucas Krzywy

Bo Xabi to zupełnie inna pozycja.
Bo Gerrard to samo co Xabi.

Momo przewyższa znacznie Mascherano, który jedne co ma dobrego, to swoje naziwsko niespełnionego talentu. Polemizować to sobie mogą tylko przy odbiorze, reszta ze wskazaniem na Sissoko.
Lucas ma 20 lat i zagrał ledwo jeden sezon. 5 pomocnik w kolejności.

boskigonzo pisze:Mark Gonzalez,Zenden,Kromkamp, Bellamy, Aurelio, Morientes, Pellegino, Antonio Nunez
aha...zeby nie bylo mapisalem ogolnie a nie z Hiszpanii

A, to teraz na ogół przechodzimy?
Przesadzasz ogromnie w tych proporcjach procentowych, choć nie wykluczam, że nie masz racji.

Dla mnie Liverpool nareszcie kupuje kogoś konkretnego do tego ataku.
Może ma i łatkę przereklamowanego (z czym paradoksalnie się zgadzam), ale chłopak udowodnił, że napastnikiem jest bardzo, bardzo dobrym.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lip 2007, 13:21

Mass pisze:Bo Xabi to zupełnie inna pozycja.
Bo Gerrard to samo co Xabi.
tylko srodek pomocy w Lpoolu wlasnie tak wyglada...
Mass pisze:A, to teraz na ogół przechodzimy?
jakbys zauwazyl to wczesniej juz to napisalem zeby nikt sie nie czepial :]
Mass pisze:Przesadzasz ogromnie w tych proporcjach procentowych, choć nie wykluczam, że nie masz racji.
Napisalem tych ktorzy IMO byli kaszanami. Z reszta moglbym polemizowac. Tak naprawde z transferow Beniteza podoba mi sie tylko Agger, ewentual Crouch chociaz i on ma swoje dni i tygodnie kaszanki.
Mass pisze:Dla mnie Liverpool nareszcie kupuje kogoś konkretnego do tego ataku.
Może ma i łatkę przereklamowanego (z czym paradoksalnie się zgadzam), ale chłopak udowodnił, że napastnikiem jest bardzo, bardzo dobrym.
Konkretny to moze i on jest, ale cena tez jest konkretna za niego.

A ta łatka przereklamowanego wg mnie sluszna. Nie powiem ze jest to slaby pilkarz i nie powiem ze jest zly. Natomiast cena za niego jest gruubo przesadzona. On nie jest jakims super extra snajperem zeby placic za niego takie krocie. W 214 meczach strzelil 82 gole. Nie jest to maly wynik, nie jest to tez jakis specjalny wyczyn jak na napastnika. Wydawac taka kase na zawodnika tylko dlatego ze kiedys uznano go mlodym talentem i wrozono mu wielka przyszlosc jest conajmiej nie na miejscu.

Kolejna sprawa ze tak jak mowilem rodakom Beniteza jest trudno w Anglii. Inny styl, zupelnie inna gra i wymagania.

Tak prywatnie nie zycze mu zle , jako kibic jak najbardziej zycze mu zle bo Lpoolu nie lubie :P Jako obiektywny obserwator moge powiedziec tylko ze zwazywszy na to iz wielu pilkarzy z Hiszpanii ma trudnosci z przystosowaniem sie do gry na wyspach z El moro moze byc podobnie. Moze ale nie musi, aczkolwiek najbardziej sklanialbym sie ku tezie ze jakiegos wielkiego postepu w grze Fernando nie zrobi

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 04 lip 2007, 14:17

boskigonzo pisze:Tak prywatnie nie zycze mu zle , jako kibic jak najbardziej zycze mu zle bo Lpoolu nie lubie Jako obiektywny obserwator moge powiedziec tylko ze zwazywszy na to iz wielu pilkarzy z Hiszpanii ma trudnosci z przystosowaniem sie do gry na wyspach z El moro moze byc podobnie. Moze ale nie musi, aczkolwiek najbardziej sklanialbym sie ku tezie ze jakiegos wielkiego postepu w grze Fernando nie zrobi
Ja też mu źle nie życzę ale taka jest prawda, że hiszpanie mają problemy z przystosowaniem sie nie tylko do klimatu ale przede wszystkim do ostrzejszej gry. Po części uważam, że problemy hiszpanów w PL polegają na tym, że nawet najostrzejszy faul nie jest powodem do gwizdnięcia wolnego bądź karnego. Często jest to powód narastającej frustracji.

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 04 lip 2007, 15:36

boskigonzo pisze:tylko srodek pomocy w Lpoolu wlasnie tak wyglada.

Plus defensywny pomocnik za tymi panami.
Masz teraz powód sporu o Momo.

boskigonzo pisze:Konkretny to moze i on jest, ale cena tez jest konkretna za niego.

Jak się chce mieć gwarancję 15 bramek w samej lidze, to czemu miałby Rafa przepłacić? Ba, 15. Śmiało może być ich 20-25, bo on w mocno przeciętnym Atletico strzelał 15.
Liczy się przede wszystkim to, że na Anfield dawno nie było konkretnego napastnika, Benitez pomyślał chwile, stwierdził, że potrzebna mu klasa międzynarodowa i jest Torres. Bardzo dobre rozwiązanie.

boskigonzo pisze:W 214 meczach strzelil 82 gole.
Dorobek imponujący zważywszy na to gdzie i z kim grał. Do tego on również dużo asyst zaliczał, to nie jest typ snajpera. W Liverpoolu będzie miał mu kto piłki dostarczać.

jakubbb pisze:ale taka jest prawda, że hiszpanie mają problemy z przystosowaniem sie nie tylko do klimatu ale przede wszystkim do ostrzejszej gry. Po części uważam, że problemy hiszpanów w PL polegają na tym, że nawet najostrzejszy faul nie jest powodem do gwizdnięcia wolnego bądź karnego. Często jest to powód narastającej frustracji.

Prawa jest taka, że to wyświechtany stereotyp, nic więcej.
Xabi - dobry piłkarz - sprawdził się, mimo że on nigdy do walczaków nie należał.
Po prostu jak piłkarz jest dobry, to się wszędzie przystosuje. Tylko proszę bez jakiś nazwisk typu Nunez czy Josemi, bo to biegaczo kopacze, nie piłkarze.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2007, 15:38 przez Mass, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 04 lip 2007, 15:37

boskigonzo - mówisz tak o transferach Beniteza ponieważ jak sam wspomniałeś, nie lubisz Liverpoolu i głównie wady chcesz tu wypisywać. No więc daj się poznać i powiedz komu kibicujesz, jakiego masz ulubionego piłkarza i czy oglądasz Premiership?

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 04 lip 2007, 16:07

Mass pisze:Tylko proszę bez jakiś nazwisk typu Nunez czy Josemi, bo to biegaczo kopacze, nie piłkarze.
Może Reyes to też kopaczo- biegacz choć akurat on nie jest z Liverpoolu ale z Arsenalu lecz to także Premier League?

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 04 lip 2007, 16:48

jakubbb pisze:Może Reyes to też kopaczo- biegacz choć akurat on nie jest z Liverpoolu ale z Arsenalu lecz to także Premier League?

A co? Nie sprawdził się?
Wejście miał do zespołu kapitalne (w debiucie strzelił Fridelowi 2 wspaniałe gole), jak pół sezonu. Później również nie było najgorzej.
Jakoś tak dalej przebąkiwał bodaj na Wengera, a i coś tam mówił, że pogoda mu później nie pasuje, jak Real się interesował.

Na pewno nie wpisałbym jego nazwiska na liste niewypałów.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 04 lip 2007, 16:50

Mass pisze:Na pewno nie wpisałbym jego nazwiska na liste niewypałów.
Niewypałem na pewno nie został ale gwiazdą również nie. Trzeba przyznać, że Arsenal mimo wszystko nieco przepłacił kupując go. Sam zawodnik również nie jest zadowolony ze swego pobytu w Anglii więc o czymś to świadczy prawda?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lip 2007, 17:51

Morrow pisze:Pomijając już to o czym tu rozmawiacie to bez przesady Reina w Premiership wśród bramkarzy jakąś wybijającą się postacią nie był. Mecze bez puszczonej bramki to jest jakiś argument,owszem ale te mecze to była głównie zasługa świetnie dysponowanej obrony i defensywnych pomocników a nie cudów jakie w bramce wyprawiał Pepe.

Nie będe pisał o obronie bo często sie z niej nabijałem. Skrobne coś o pomocy, a raczej DM. Alonso zagrał chyba najslabszy sezon nawet od czasów Sociedad, Momo stracił sporo przez kontuzje, a Javier wiadomo kiedy przyszedł i kiedy zaczał grać. wiec o czym my tu mowimy. :wink:
boskigonzo pisze:uwierz mi ciebie bardziej zal. Napisalem ze nie bedzie sie lapal a nie ze sie nie lapie- radze wrocic do przedszkola zanim wyciagnie sie jakies wnioski
:arrow: :arrow: :arrow:
boskigonzo pisze:teraz nawet sie na lawke nie zalapie ...
Nie doczytałem...
boskigonzo pisze:wychodzisz na idiote
Sam siebie nawet potrafisz podsumować. 8)
boskigonzo pisze:o ile wiem rekord nalezy do Davida Jamesa- czy to znaczy ze jest super extra bramkarzem ??

jesli chcesz dyskutowac to zmien ton, jesli chcesz sie poobrazac to chodz na PW
Nawet nei pisałem o rekordzie, a ton mozesz zmienić ty, a raczej podaj choc jeden sensowny argument, a nie typu mnie jego gra nie przekonuje, bo to cos z podstawowki. :lol:

Teraz to jaki tryb.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lip 2007, 20:37

Mass pisze:Plus defensywny pomocnik za tymi panami.
Masz teraz powód sporu o Momo.
obawiam sie ze Lpool gra 442
Mass pisze:Liczy się przede wszystkim to, że na Anfield dawno nie było konkretnego napastnika, Benitez pomyślał chwile, stwierdził, że potrzebna mu klasa międzynarodowa i jest Torres. Bardzo dobre rozwiązanie.

nie wiem czy lepiej by nie wyszedl na zakupie np Benta :] taniej i rozsadniej
Mass pisze:Dorobek imponujący zważywszy na to gdzie i z kim grał
:
shock:- imponujacy ? tylko ze w tym "przecietnym" Atletico kazdy gral na niego. Gra w slabszym klubie to nie wymowka
Mass pisze:jakubbb napisał:
ale taka jest prawda, że hiszpanie mają problemy z przystosowaniem sie nie tylko do klimatu ale przede wszystkim do ostrzejszej gry. Po części uważam, że problemy hiszpanów w PL polegają na tym, że nawet najostrzejszy faul nie jest powodem do gwizdnięcia wolnego bądź karnego. Często jest to powód narastającej frustracji.

Prawa jest taka, że to wyświechtany stereotyp, nic więcej.
Xabi - dobry piłkarz - sprawdził się, mimo że on nigdy do walczaków nie należał.
To zalezy od indywidualnych predyspozycji. Wyswiechtany stereotyp ?? Sami pilkarze o tym mowia. Gra sie ostrzej i niektorzy maja z tym klopoty. Morientes to tez biegaczo kopacz? Evra tez biegaczo kopacz?
Mass pisze:z kim grał

partnerow z druzyny nie mial takich slabych, a to ze w lidze im co rok nie idzie to nie moja wina
Jarzinho pisze:Nie doczytałem...
i w tym problem. Zaczynasz bezsensowny atak na mnie w dodatku zupelnie bezpodstawny , podajac zero argumentow i masz do mnie pretensje ze ja tego nie robie. W tym momencie skonczylem z toba wymiane zdan

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lip 2007, 22:25

boskigonzo pisze:i w tym problem. Zaczynasz bezsensowny atak na mnie w dodatku zupelnie bezpodstawny , podajac zero argumentow i masz do mnie pretensje ze ja tego nie robie. W tym momencie skonczylem z toba wymiane zdan

Naprawde zaczynasz mnie ostro wkurwiać. Ja rozumiem, że moge nie doczytać, moge nie postawić znaku interpunkcyjnego. Rozumiem niekazdy musi podzielać moje opinie, ale nie pisz mi, że nie podaje Ci zadnego argumentu. Tym bardziej ty, ktory jako argument podajesz zdania typu
boskigonzo pisze:zalezy z ktorej strony patrzec...na mnie jego gra wrazenia nie robi
teraz nawet sie na lawke nie zalapie ...
Na argument, że Reina nie wpuszczał duzo bramek piszesz, ze nie ma zadnego. Reszty nei bede szukal, bo i po co. Piszesz, że 80% Hiszpanow ściaganych przez Rafe sie nie sprawdza, a pozniej nie potrafisz ich wymienić i choć na żenujacym poziomie umocnić swoja teze uzywajac najslabszych argumentow z mozliwych.
\o/

radze sie wyluzować. 2 wp // fieldy

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lip 2007, 23:51

Ja na temat transferów Beniteza się nie wypowiadam bo wyniki mimo wszystko go bronią. Zwycięstwo i finał LM na przestrzeni 3 lat z drużyną niezwykle zasłużoną ale taką, która przed kadencją Rafy była jedynie ekipą pościgową i potentatem tylko w P.Uefa to nie lada wyczyn.

Za to w sprawie Reiny możemy dalej podyskutować. Jarzinho piszesz i wytykasz argumenty typu "mi się np. nie podoba jego gra". Zgoda. Ale zauważ, że na tekst o dobrej grze obrony Liverpoolu rzuciłeś :
Nie będe pisał o obronie bo często sie z niej nabijałem.
co de facto jest argumentem z tej samej półki. Co z tego, że się z niej nabijałeś. Z Vidica i Ferdinanda w kilku meczach też można było się zdrowo pośmiać ale to, że MU straciło tylko 27 bramek, tyle samo co LFC jest zasługą głównie ich a nie VdS choć on też swoją cegiełkę dołożył.

Carra i Agger zagrali bardzo dobry sezon, passa Liverpoolu tak jak pisałem to była głównie zasługa dobrej gry piłkarzy przed bramkarzem a nie cudów jakie na linii wyprawiał Pepe. W tym okresie bronił poprawnie, można by nawet rzec dobrze ale nie przesadzajmy od razu, że jest wybijającym się bramkarzem ligi tym bardziej, że był również okres kiedy bronił niezwykle niepewnie i pojawiały się głosy domagające się dania szansy w bramce komuś innemu.

Środek pola, owszem, można im było w tym sezonie sporo zarzucić ale w głównej mierze dotyczyło to poczynań w ofensywie a nie grze z tyłu. Już pomijając porównania Momo i Mascherano to przybycie Argentyńczyka w zimie jednak sporo wniosło i tylko wzmocniło grę defensywną bo jak wiadomo z przodu Javier wiele nie wnosi ale grając przed obrońcami potrafi grać naprawdę świetnie. Te powołania do "11" kolejki chyba nie brały się z kosmosu?

A dyskusje nad trafnością transferu Torresa są moim zdaniem teraz daremne. Jak można oceniać czy wydano zbyt dużo czy zbyt mało kasy skoro gość nie zagrał nawet jednego meczu w barwach Liverpoolu. Moze okazac sie niewypałem ale równie dobrze może okazać się jedną z gwiazd ligi. Kto by pomyślał,że Ronaldo będzie w tym sezonie jednym z najlepszych piłkarzy na świecie kiedy przychodził do MU. Portugalczyk w Anglii?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 lip 2007, 1:15

Morrow pisze:Ja na temat transferów Beniteza się nie wypowiadam bo wyniki mimo wszystko go bronią
to tez jest bardzo ciekawa sprawa. Z jednej strony rzeczywiscie dwa finaly LM z czego jeden wygrany, a z drugiej strony w Anglii tak naprawde liczy sie tylko ten kto wygrywa. Prosze - Chelsea drugie miejsce, wygrany 1 puchar krajowy - w opinii kibicow slaby sezon. Podobnie jest z Lpoolem. W lidze nie zachwycali, momentami jak mecz z Villa nie dalo sie na to nawet patrzec. Mozna w tej kwestii polemizowac
Morrow pisze:arzinho piszesz i wytykasz argumenty typu
no nie radze dyskutowac...
Morrow pisze:W tym okresie bronił poprawnie, można by nawet rzec dobrze ale nie przesadzajmy od razu, że jest wybijającym się bramkarzem ligi
i oto mi chodzilo, a argument typu "ilosc meczy bez bramki" jest dla mnie zadnym argumentem. David James ma rekord pod tym wzgledem a wg mnie to bardzo przecietny i slaby GK
Morrow pisze:Portugalczyk w Anglii?
hehe :) Tak jak pisalem , zaadoptowanie sie w nowym srodowisku to kwestia indywidualnych cech, no i pracy. Silka jest obowiazkowa. Zapewne bylo i bedzie wielu zawodnikow ktorych gabaryty oraz pochodzenie bedzie skazywalo ich na kleske w PL a poradza sobie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 lip 2007, 1:08

Aston Villa sfinalizowała dzisiaj transfer Nigela Reo-Cookera. Działacze 'The Villans' zapłacą West Hamowi za swój nowy nabytek 8,5 miliona funtów :]. Nie będę ukrywał że z takiego rozwoju spraw jestem niezmiernie zadowolony, głównie ze względu na to, że Anglik nie trafi do Arsenalu :P .

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 10 lip 2007, 21:42

A wiec Nugent w Portsmouth :| .Mysle ze to powazne wzmocnienie tej druzyny bo Nugent to zawodnik ktory moglby powalczyc o pierwsza jedenastke w kazdym zespole PL.Bylo pewne ze zmieni klub po tym jak nie dal rady awansowac do PL z Preston a 6 mln funtow to mysle ze dobra cena za tego zawodnika :think: .Ma dopiero 22 lata i wyrosnie na gwiazde angielskiej pilki.
A co do Portsmouth to maja coraz lepszy sklad i moim zdaniem beda chcieli troche namieszac w czolowce w nadchodzacym sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”