Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 119

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 cze 2007, 20:00

legialive.pl pisze:Biuro Prasowe KP Legia Warszawa z satysfakcją informuje, że w dniu 20 czerwca 2007 roku czteroletnim kontraktem związał się z naszym Klubem, zawodnik Błażej Augustyn.
Błażej Augustyn urodził się w Strzelinie 26 stycznia 1988 roku. Piłkarską karierę rozpoczynał w swoim rodzimym klubie - w Strzeliniance Strzelin. Następnie trenował w Śląsku Wrocław i SMS-ie Łódź, skąd odszedł do angielskiego Bolton Wanderers FC, w którym występował przez ostatnie dwa lata.
Obrońca ten mierzy 191 cm i waży 84 kg.
Dla mnie super Informacja, w młodych trzeba inwestować bo może się baaardzo opłacić co pokazał przypadek Fabiańskiego....
Zresztą lepiej żeby grali Polacy niz kolejne wynalazki typu Hugo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 cze 2007, 21:14

Jestem zadowolony, ze dołącza do nas kolejny perspektywiczny zawodnik, ale tak naprawdę nie wiem czego mam sie po nim spodziewać. Nigdy nie widziałem go w akcji. Nawet nie wiem gdzie gra na obronie (środek? boczny obrońca?).

Włodar wyleciał, Surma wyleciał... Jest fajnie. :D Jakby nie było, trzeba sprowadzić jakiegoś defensywnego pomocnika i takiego napastnika, który strzeli w sezonie co najmniej 10 goli. Wiem, postawiłem wielkie wyzwanie skautom.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 cze 2007, 21:22

guru pisze:Jakby nie było, trzeba sprowadzić jakiegoś defensywnego pomocnika
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=%2 ... _id=200621
guru pisze:i takiego napastnika, który strzeli w sezonie co najmniej 10 goli.
To po co było wywalać Włodara? :think:

Dzisiaj na rozmowach był też Wawrzyniak. Jeżeli on i Martins podpiszą to zostanie chyba do kupienia tylko jeden napastnik. Chociaż nadal środek pomocy i zwłaszcza środek obrony nie będą wyglądać najlepiej.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 cze 2007, 21:40

dużo sie mówiło o tym transferze. widzę, ze informacja pojawiła sie niedawno, dlatego mogło mi to umknąć.
Zico_FCI pisze:To po co było wywalać Włodara? Think
Bo nawet tyle nie strzelił. :?
Chociaż nadal środek pomocy i zwłaszcza środek obrony nie będą wyglądać najlepiej.
Ja o środek pomocy bym sie nie martwił, chociaż przejście Jarzębowskiego nie byłoby głupią sprawą. Natomiast martwiłbym sie bardziej o środek obrony. :? Pietrasiak podpisał kontrakt z Bełchatowem i po ptakach.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 cze 2007, 21:43

Zico_FCI pisze:Jeżeli on i Martins podpiszą to zostanie chyba do kupienia tylko jeden napastnik. Chociaż nadal środek pomocy i zwłaszcza środek obrony nie będą wyglądać najlepiej.
Jesli chodzi o napastnika to moim zdaniem powinnien on mieć umiejętność strzelenia więcej niż 10 goli w sezonie. Mówi sie o jakims tajemniczym napastniku z Hiszpanii:

http://www.legialive.pl/news.php?id=22511

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Co do pomocy to też przydał by sie jeszcze jakiś dobry zawodnik. Jak odejdą Surma i Junior to zostana tylko Smoliński, Vuko, Martins i Bury który tez ma odejść tak więc trzeba kupić jeszcze dobrego środkowego pomocnika, środek obrony tez by mozna dodatkowo wzmocnić.

Ps: Edson musi odejść!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 cze 2007, 21:47

rafal2311 [']

http://twoj-psycholog.pl/
Polecam!
franz pisze:Jesli chodzi o napastnika to moim zdaniem powinnien on mieć umiejętność strzelenia więcej niż 10 goli w sezonie.
Ja napisałem co najmniej 10 goli, a to robi lekka różnice. :wink: Poza tym mam nadzieje, ze Grzelak zacznie grac na poziomie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2007, 21:53

Ma ok. 30 lat
mówię wam, że znowu się Victorem zainteresowali, ale on chce dużą kasę jak na polskie realia :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 cze 2007, 21:53

guru pisze:Bo nawet tyle nie strzelił.
Widać że jesteś z TS wiadomo jaka organizacja tacy członkowie [']. Nędza zdobył w tym sezonie dokładnie 10 bramek.

guru pisze:Poza tym mam nadzieje, ze Grzelak zacznie grac na poziomie.
Też mam taką nadzieje ale wiadomo czyja matka jest nadzieja...

rafal2311
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

legia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafal2311 » 20 cze 2007, 21:54

zieliński powinien zostać drugim trenerem dużo zrobił dla klubu szkoda że odszedł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 cze 2007, 21:57

guru pisze:Bo nawet tyle nie strzelił.
W ostatnich czterech sezonach strzelał po 10 bramek właśnie. :wink:
rafal2311 pisze:zieliński powinien zostać drugim trenerem dużo zrobił dla klubu szkoda że odszedł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:badziewie:
Ostatnio zmieniony 20 cze 2007, 21:58 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 cze 2007, 21:58

franz pisze:Widać że jesteś z TS wiadomo jaka organizacja tacy członkowie [']. Nędza zdobył w tym sezonie dokładnie 10 bramek.

Ej, nie mieszaj w to TS!

Dałbym sobie głowę uciąć, ze Wlodar strzelił 8 bramek. Nie wiem, coś mi sie ubzdurało. :maruda:
Też mam taką nadzieje ale wiadomo czyja matka jest nadzieja...
Czyli nic z tego... :płacze:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 cze 2007, 22:04

guru pisze:Dałbym sobie głowę uciąć, ze Wlodar strzelił 8 bramek.
No to masz po głowie...

http://90minut.pl/kariera.php?id=2377

guru pisze:Czyli nic z tego...
Nic nie jest jeszcze przesądzone ale jak na razie te 600 tys. za Grzelaka to było o wiele za duzo, może w tym sezonie zacznie się spłacać, oby.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 21 cze 2007, 12:46

30-letni Kolumbijczyk Edwin Congo, były gracz m.in. Realu Madryt, to najnowszy kandydat do gry w Legii. Jeśli wiceprezesowi Mirosławowi Trzeciakowi uda się go namówić na grę przy Łazienkowskiej, to będzie jego sukces - informuje "Przegląd Sportowy".
jesli to nie plotka to jest naprawde ciekawie. obawiam sie jednak ze zbyt bardzo zajaraja sie wszyscy przeszloscia tego zawodnika niz jego prawdziwymi umiejetnosciami. na pewno to nie przypadek ze gral w realu ale gral tam troche temui i od tego czasu sporo moglo sie wydarzyc. cieszcie sie jednak ze u was pojawiaja sie chociaz jakies plotki bo w mojej wiselce to...zal.pl

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 cze 2007, 12:58

Podchodze do tego tak jak do innych transferow typu: Victor, Tristan, Wanchope, Centeno czy kto tam jeszcze byl :o

Patrzac na ruchy transferowe Legii dochadze do wniosku, ze uczas sie na bledach ale .... krotkofalowo :lol: Sezon temu sicagali graczy dosc drogich zagranicznych z czego maly odsetek byl udany :lol: Teraz postanowili najpierw szukac w najblizszym otoczeniu - tylko ze znowu popelniaja ten sam blad, ktory popelniali zanim zdecydowali sie na zagraniczncyh, mianowicie sciagaja mlodych, 2-3 lata temu raczej ta droga nie byla zbyt dobra :roll: mowiono ze Legia buduje sklad na MP2010, sciagajac/stawaijac na takich graczy jak Klatt, Janczyk, Korzym, Smolinski, Rzezniczak, Bury, Szalach - owszem mogli blsynac w jednym czy drugim meczu ale nie stanowi oblicza teamu w kazdym meczu a teraz dzieje sie podobna sprawa Augustyn, Grosicki, Ekwueme ...
Moze cos jeszcze ruszy ale brakuje jakiegos "wysrodkowania" w tych trendach "!" - albo zbyt duzo zagranicznych grajkow albo za duzo mlodych :!:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 cze 2007, 18:49

Obrazek
legialive.pl pisze:Biuro Prasowe KP Legia Warszawa informuje, że barwy warszawskiej Legii, począwszy od nowego sezonu 2007/2008, reprezentował będzie zawodnik Martins Ekwueme. Zawodnik związał się z Legią czteroletnim kontraktem. Martins Ekwueme urodził się 2 października 1985 roku w Aboh Mbaise w Nigerii. Mierzy 182 cm i waży 75 kg.
No oficjalnie został zawodnikiem Legii. Z jednej strony sie ciesz, z drugiej nie. Trudno mi powiedzieć, czy ten zawodnik da sobie rade w Legii. Jak na razie jest jedynym defensywnym pomocnikiem w Legii. Mam nadzieje, ze na tym sie nie skończy. Wciąż liczę na transfer Jarzębowskiego.
legialive.pl pisze: Trener Legii Jan Urban potwierdził na dzisiejszej konferencji prasowej informację, iż warszawski klub zainteresowany jest pozyskaniem piłkarza rezerw Osasuny Pampeluna, Inaki Astiza Ventury. Hiszpański zawodnik jest środkowym obrońcą, urodził się 05.11.1983 r., ma 185 cm wzrostu, waży 72 kg. Ponadto działacze z Łazienkowskiej chcieliby pozyskać latem jeszcze 2-3 piłkarzy, w tym napastnika.
Nie wiem czy opłaca nam sie go ściągać. Na środku jest Rzeźniczak, Choto, Dick i Augustyn. Natomiast bardzo mnie cieszy to ostatnie zdanie. 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”