Hehehe naprawde potrafisz mnie rozbawić i piszesz w sumie na tematAxel Hammond pisze:Dziwny temat. 'Napastnicy w Republice Polski Ludowej'. Jak wiadomo, w Republice Polski Ludowej (a właściwie w Polskiej Republice Ludowej - poprawcie nazwę tematu bo zawiera błąd) przestępczość była dużo niższa niż obecnie. Poza tym napastnicy byli znacznie surowiej karani, wszak istniało coś takiego jak kara smierci. Obecnie w Polsce jest dużo więcej napastników (a właściwie bandytów, rozbójników), przestępstwa i wykroczenia które popełniają są znacznie cięższe, ale o dziwo kary, jakie ich spotykają są dużo mnie dotkliwe. Moim zdaniem coś się powinno zmienić w tej materii. Sam na przykład ostatnio zostałem zaczepiony przez napastnika na jednym z lubelskich blokowisk, zażądał ode mnie wsparcia finansowego. Gdy mu odmówiłem, zaczął mnie bić ławką wyrwaną z ziemi i koszem na śmieci. Gdyby nie interwencja okolicznych gapiów, byłoby po mnie. Polscy napastnicy są bardzo brutalni i nie przebierają w środkach.