Jose Mourinho - Strona 13

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jaki klub poprowadzi Jose Mourinho w przyszłym sezonie?

FC Barcelona
17
40%
Real Madryt
7
16%
Valencia
6
14%
AC Milan
4
9%
żaden z wynienionych
9
21%
Awatar użytkownika
VanTheMan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VanTheMan » 08 sie 2006, 11:32

Mediom tak mowił a pewnie siedział przed TV i lookał jak ManU roznosi Arsenal :P W swojej główce zapisywał przeróżne rzeczy, których my, zwykli śmiertenlicy nigdy nie zrozumiemy :wink: Przecież on ma dar :lol:

Szczerze to lubiłem Murinho jak prowadził Porto. W Chelsea przyszła gruba kasa, dobry klub i stał się arogancki i "cfaniakowaty".

Awatar użytkownika
Patol
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Patol » 08 sie 2006, 11:45

Zgadzam sie z VanTheMan i mam dokladnie takie samo zdanie. W Porto byl to tylko swietny trener :witam: , a teraz W Chelsea to sie z niego ,,cfaniak'' zrobil :king: .

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 08 sie 2006, 13:30

A ja tam lubię takich trenerów z charakterem. Jest zarozumiały i lubi wkurzać przeciwników, ale jednocześnie to geniusz trenerski. Wspaniały taktyk. O jego sukcesach z Porto wie każdy. Jeden z moich ulubionych szkoleniowców :)

Awatar użytkownika
brym
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brym » 09 sie 2006, 23:42

Wg mnie jest aktualnie najlapsyzm trenerem na świecienie za to co osiągnął z Chelsea, ale za to co z Porto.

Awatar użytkownika
K . K
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K . K » 12 lut 2007, 20:20

ja uważam że to jest gbur i uważam że wenger jest lepszy

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 lut 2007, 20:32

K . K pisze:ja uważam że to jest gbur i uważam że wenger jest lepszy
a ja uwazam, ze to naprawde dobry trener, co udowodnil juz zreszta w Porto. Aczkolwiek nie do konca pasuje mi jego charakter oraz preferuje troche inny styl prowadzenia druzyny od Jose.

Wenger jest swietny jesli chodzi o prace z mlodzieza.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lut 2007, 20:45

albo w wykradaniu mlodych pilkarzy z innych klubow dzieki dziurom w przepisach

wp za :ot: już jestes jakiś czas na forum i powinienneś wiedzieć co wolno, a co nie. // fieldy

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 lut 2007, 20:51

rkoeman--> trzeba jeszcze wiedzieć jakich piłkarz wykraść :P
a żeby nie było OT to powiem, że Mourinho osattnio był łączony z Bayernem i podobno wysoko stoi na liście "chętnych do zatrudnienia" :wnink: dłużo spekulowano też o jego odejściu z Chelsea, ale wątpię, żeby do tego doszło, za dużo Roman by musiał mu zapłacić :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lut 2007, 20:52

rkoeman pisze:albo w wykradaniu mlodych pilkarzy z innych klubow dzieki dziurom w przepisach

Chcialem wspomniec o tym samym, ostatnio błysnał komentujac transfery Teveza i Mascherano...
Co do Jose smiesny trener bod reka Romana. W Porto osiagnał wszystko z ogromnym średniakiem, wiec ma zdolnosci w prowadzeniu. Zreszta pobierał je w Barcelonie, a to juz o czyms swiadczy. :P Wygrał wszystko w Portugali i deklasował przez dwa lata pozostałe ekipy w Premiership, majac za rywali stare wygi, to powinno robic wrazenie, nawet majac nieograniczony budzet.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 12 lut 2007, 21:03

Mourinho. O tym czlowieku mozna pisac setki ksiazek. Zaczynal jako tlumacz "husteczkowego" Van Gaala w Barcelonie, a wyladowal jako najlepiej oplacany trener na swiecie u wuja Romana. Jedni go kochaja, a drudzy nienawidza. Nie znam osoby, ktora interesuje sie pilka i mialaby odczucia obojetne wobec portugalskiego szkoleniowca. Wiekszosc pisze, jaki to on nie jest wielki? a jest? polemizowalbym. Puchar Uefa , a rok pozniej zwyciestwo w LM z druzyna o umiejetnosciach na pewno odstajacych, od takich poteg jak Milan czy Real. Gdy Jose siedzial w Porto stworzyl swietny zespol z genialnym team spirits :!: tak, wlasnie zgranie zespolu i atmosfera w szatni to najwazniejsze rzeczy we wspolczesnym futbolu. Bez tego zaden trener , nawet z najlepszymi graczami na globie nic nie osiagnie(przyklad Realu z ostatnich 3 lat). Mourinho sam wykreowal aktualne gwiazdy jak Deco, Carvalho czy Maniche. Na Dragao nie bylo gwiazdorstwa, a klub byl jednoscia. W Chelsea jest zupelnie inaczej. Mourinho stal sie bufonem, zaslepionym swoja arogancja i buta. Zdania typu "zdobylem wiecej z Porto w 2 lata, niz zdobyla Barcelona w calej historii klubu" sa typowym przykladem glupoty i debilnej ignorancji czlowieka nazywanego w Anglii "the special one". Z taka paczka jaka ma Chelsea zdobycie jakiegos trofeum to zadna filozofia, i wykrecanie sie brakiem rezerwowych jest co najmniej smieszne. Co prawda "The Blues" wygrali 2 tytuly pod jego wodza, ale mozna powiedziec, ze cala Anglia byla przestraszona milionami plynacymi z portfela rosyjskiego magnata naftowego. Najlepsze kluby takie jak MU, czy Arsenal przyjezdzajac na Stamford nie graly swojego futbolu. Myslac o Chelsea wiekszosc zawodnikow, na pewno miala w glowach wynik 5:0 dla Lamparda i spolki. Dopiero mecz na Camp Nou w LM pokazal, ze ta Chelsea wcale taka mocna nie jest. Co prawda wyeliminowali Blaugrane, ale sezon pozniej znowu w rywalizacji w 1/8 LM odpadli, bedac druzyna o klase gorsza. I nie pomogly tu glupie i aroganckie teksty Mourinho. W Porto druzyne stworzyl sam. W Londynie za pieniadze Abramowicza.Ktora ekipa byla lepsza?Porto. Z team spirits , brakiem gwiazdorstwa i posiadajacym mniejsze doswiadczenie Mourinho. Chelsea to zlepek gwiazd i mlodych marnujacych sie talentow, ktore przyszly tu tylko i wylacznie dla pieniedzy. Mourinho to arogant i nikt wiecej. Ciekawe czy z takim Boltonem czy Wigan Portugalczyk osiagnalby wieksze sukcesy, niz miejsce w srodku tabeli. Watpie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lut 2007, 21:15

skoro dostalem warna za nazwanie rzeczy po imieniu (rzekomo za offtopa) to licze ze inni ktorzy nie wypowiedzili sie na temat w tym topicu tez dostana warninngi. bedzie sprawiedliwie i okaze sie czy dostalem kare za napisanie prawy o wengerze czy za zlamania zasad

zeby nie bylo ze nie pisze na temat - - jestem wielkim fanem zdolnosci mourinho. dokonal ciezkiej sztuki i ludzie w barcelonie nienawidza go bardziej niz luisa figo a kibice porto chca go zabic.

nie rzekomo, tylko własnie za OT. Ja wiem, że Wenger nie 'grał fair' wykorzystując luki prawne, ale co zrobić. Wp jest za OT. Po prostu. // fieldy

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 13 lut 2007, 3:21

Berik pisze:Zaczynal jako tlumacz "husteczkowego" Van Gaala w Barcelonie...
Hmmm chyba nie bardzo. Zaczynał jako tłumacz ale Bobby'ego Robsona w Sportingu Lizbona potem podobną rolę pełnił ze słynnym anglikiem w FC Porto. W swoim czasie obaj trafili do hiszpańskiego giganta z Camp Nou ale wtedy Mourinho pełnił już w sztabie katalońskiego klubu funkcje pierwszego asystenta i potem identyczną rolę pełnił z kolei przy Van Gaalu, któremu został polecony...

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 13 lut 2007, 8:01

K . K pisze:ja uważam że to jest gbur i uważam że wenger jest lepszy
To jest świetny piłkarski psycholog, i właśnie ta jego gburowatość to element nastawienia zespołu. Pozatym ja zachowuje się tak samo w życiu i w FM'ie, też mnie ludzie uważają za gbura, ale ja mam satysfakcję, że co niektórym dopiekłem. To samo Mourinho. A czy Wenger jest lepszy - uprzejmniejszy na pewno, zwróć uwagę w jaki sposób Portugalczyk budował Chelsea od podstaw, wymienił chyba pół drużyny i w tym samym sezonie zdobył mistrzostwo Anglii. Niemniej uważam, że Chelsea należy się zmiana stylu i że JM za bardzo schodzi czasem do obrony, uważam, że powinien grać bardziej otwarcie, ale może to tylko moje zdanie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 maja 2007, 15:36

Jose Mourinho został dwa dni temu aresztowany... przez swojego psa :lol: Manager Chelsea Londyn wdał się w kłótnię z policjantami po tym gdy funkcjonariusze chcieli zabrać terriera Portugalczyka na niezbędne szczepienia. W konsekwencji Jose został przewieziony na komisariat i wsadzony do aresztu, z którego wyszedł po kilku godzinach za kaucją :wink: Charakterek to on ma, nie tylko przed meczem :]

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 maja 2007, 16:16

Najciekawsze w tym wszystkim, że w Anglii policja goni ludzie za szczepienie dla psów :shock:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”