Giro d Italia

zygy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: zygy » 14 maja 2007, 14:37

I jak dotąd Armstrongowi niczego nie udowodniono i chcę wierzyć że zawsze był czysty.
Jak dotąd to Basso też nic jak na razie nie udowodniono.Chodzi mi o to że za same podejrzenia czy nawet kontakty z Fuentesem nie można kogoś dyskwalifikować.Dla mnie oczywista jest sprawa np.z Landisem, wykryto u niego doping podczas wyścigu i leci na 2lata, zaś sprawa Armstronga,Basso czy Ullricha to tylko domysły, spekulacji czy przypuszczenia.

A teraz z innej beczki.
Co sądzicie na temat aktualnego lidera pro touru-Davide Rebellina i o co ewentualnie może powalczyć podczas tegorocznego Giro?
Wydaje się że zadowoli się on raczej wygraniem 1czy 2 nieco pagórkowatych etapów czy może powalczy o coś więcej w generalce...?
W końcu jak forma dopisze to czemu by nie a zresztą przecież Rebellin i di Luca to podobne typy kolarzy więc czemu Rebellin nie miałby powalczyć o wysokie miejsce w generalce?
Tym bardziej że biały trykot zobowiązuje zaś jego liderowanie w pro tourze jest mocno zagrożone przez di Luce, który w przypadku wysokiego miejsca w Giro może Davide zluzować.

Piszcie swoje przemyślenia bo jak dotąd to w zasadzie nic nie mówimy na temat Rebellina a w końcu jako liderowi pro touru należy mu się pewna uwaga i szacunek.

Dotychczasowe występy Rebbellina w tym sezonie:

-1miejsce w "Walońskiej Strzale",
-2miejsce w "Amstel Gold Race",
-2miejsce w klasyfikacji końcowej Paris-Nicea,
-5miejsce w Liege-Bastogne-Liege,
-6miejsce w klas.końcowej Vuelta Ciclista al Pais Vasco(dookoła kraju Basków).

Tak więc formę Rebellin ma równą i wysoką w tym sezonie i to nie tylko w jednodniowych klasykach ale także wieloetapókach tyle tylko czy aby Giro d`Italia nie będzie dla niego zbyt długie i trudne(szczególnie ten słynny 3tydzień wyścigu)?

Wróć do „Inne sporty”