Giro d Italia

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 14 maja 2007, 13:53

zygy pisze:Oj nie wiem nie wiem.Podobno zbadano zachowane próbki krwi Lanca z 2003roku i dały one wynik pozytywny.
Kojarzę coś takiego że jakiś czas temu zbadano zamrożoną próbkę krwi Armstronga którą pobrano ale jakoś wcześniej tzn po jednym z pierwszych zwycięstw w TdF. Wtedy wykryto u niego jakiś niedozwolony środek ale w tamtych czasach nie był on na liście zakazanych bo medycyna nie potrafiła go wykrywać. Sprawy nie ma bo niby za co skoro środek był dozwolony i nawet w tamtych czasach czeher mógł go zażywać gdy biegał w nartach a nie jeździł jak normalni ludzie. A co do choroby Amerykanina to na pewno był leczony jakimiś niedozwolonymi dla kolarza środkami i samo przetaczanie krwi które też chyba miało miejsce z tymi sterydami w jakiś sposób później mu pomogło. Jednak nie przesadzałbym z tym jakoś bardzo bo nawet krowy nie nauczy się jeść sztućcami tak i z Armstronga raptem nie zrobił się po tym leczeniu wielki kolarz gdyby wcześniej był nijakim. Jakiś czas temu widziałem też w TV programy poświęcone Armstrongowi i mówiono on jego wewnętrznej budowie która była na poziomie niespotykanej u przeciętnych sportowców a u rodzynków świata sportu. Coś tam coś tam powodowało że Armstrong miał niespotykaną wydolność płuc pozwalającą mu na wysiłek o którym znaczna część nawet sportowców może jedyni pomarzyć. Także cały sezon był poświęcany przygotowaniom do TdF i nawet naukowcy te kilka ładnych lat temu pracowali nad jego sylwetką aby była maksymalnie aerodynamiczna a rower odpowiednio lekki i także opływowy co u innych pewnie było rzadkością. I jak dotąd Armstrongowi niczego nie udowodniono i chcę wierzyć że zawsze był czysty.

Wróć do „Inne sporty”