AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 269

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 10 maja 2007, 22:55

Jaki Diarra ? Nam potrzeba napastnika i bramkarza, narazie zapomnijmy o pomocnikach, bo pomoc mamy najlepszą w Europie, a bynajmniej ścisłą czołówkę.Zresztą, jeżeli miałby jakiś wchodzić w grę, to Wesley Sneijder, co chyba Chlopaczek tu wielokrotnie przytaczał.Teraz już raczej odchodzi z AFC, więc trzeba go brać, najlepiej w pakcie z Hunterem !

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 maja 2007, 23:10

Wesley raczej nas nie zasili gdyz powiedzial ze gra w Italii mu sie nie usmiecha i preferuje Hiszpanie :( Nie wiadomo czy w ogole odejdzie po tym sezonie z Ajaxu poniewaz mozni klubu z Amsterdamu chca go zatrzymac za wszelka cene zirytowani kolejnym sezonem bez mistrzostwa (wiele bedzie zalezalo od tego czy Ajax wygra baraze o LM).
Istnieje takze mozliwosc (malo prawdopodobna opcja) ze przejdzie do nas jako czesc rozliczenia za Seedorfa ktory predzej czy pozniej powedruje do Ajaxu bo jasno deklaruje ze kocha ten klub i chce tam kiedys wrocic (ale nie martwcie sie na pewno nie po obecnym sezonie).

Pezziniego w ogole nie znam.Jakis Ricardopodobny?Nie wydaje mi sie zebysmy dali za niego 27 milionow chocby nie wiadomo jakiej skali talentem byl.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 10 maja 2007, 23:23

W zasadzie też jestem sceptyczny co do tego transferu.Jeżeli chodzi o Milan, to chyba oprócz Oliego każda możliwość zakupu nowego gracza była wcześniej poruszana w mediach, więc wątpie by nagle Silvio rzucił 27 mln na stół i wziął jakiegokolwiek gracza, nawet i Ronaldinho.Zresztą co to za czasy, żeby za 20-latka ściąganego z Brazylii dawać 27 mln ? Bynajmniej Berlusconi tak na łeb nie upadł.Poza tym tak jak napisałem mamy ważniejsze cele transferowe niż ten młodzian, który pewnie jest bardzo obiecujący, ale to jeszcze dziecie, zresztą mamy młodego Gourcuffa.

Jeżeli chodzi o Sneijder, to mam dziwne przeczucie, że jednak może pójść do Bayernu, coś tam teraz jest na rzeczy, chyba coś nawet odmówił, ale w wakacje zmięknie.A szkoda, bo chłop jest mega, podobnie jak VdV który jednak zaginął trochę w tych Niemczech.Niby teraz wraca do formy, ale stracił dużo czasu na kontuzjach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 maja 2007, 23:24

Chlopaczek pisze:Pezziniego w ogole nie znam.Jakis Ricardopodobny
Ricardo Kaka czy Ricardo Oliveira :?: :P

Jeśli dobrze sobie przypominam, młodzian, blondyn, długie włosy i odpowiedzialny za wspołprace pomocy z defensywa, asekuracje obrońców, przchwytywanie, czyli defensywny pomocnik... Milan takiego potrzebuje. :?: Techniki nawet jak na Brazylijczyka nie posiada wybitnej, jednak wyprowadzić piłkę także potrafi. Ogolnie zawodnik dobry, a raczej dobrze się zapowiadający.
Co do kwoty 27 to chyba ogromna przesada, 8-10 to kwota bardzo dobra, choć jesli bezie dobrze prowadzony to i te 27 się zwróci.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 10 maja 2007, 23:30

Nie ma za dużo filmików na youtube z jego udziałem, ale ten jest nawet niezły...na początku jest krótki wywiad z Lucasem.
http://www.youtube.com/watch?v=zjJybDsoOys

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 maja 2007, 23:33

Jarzinho pisze:Ricardo Kaka czy Ricardo Oliveira :?: :P
Nie zartujmy w ten sposob.Jestem zniesmaczony :P

8 milionow mozna za niego dac.Brazylijczycy za 8 milionow sa bardzo fajni.

Sadze ze Bayern raczej skupi sie na rownie swietnym Rafaelu.To bedzie demonstracja sily iz Bayern ciagle na rynku niemieckim moze miec kogo chce a dadatkowo oslabienie rywala (moze nie pretendenta do tytulu ale zawsze).

Milan \o/

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 11 maja 2007, 0:04

Właśnie zostałam poprawiona, że Lucas miałby nas kosztować 27 mln w walucie brazylijskiej ( Real Brazylijski ) co daje w przybliżeniu 10 mln euro.

PS. 27 000 000 R$ to 9,896,573.9601 euro ;)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 maja 2007, 8:33

ewaacm pisze:Właśnie zostałam poprawiona, że Lucas miałby nas kosztować 27 mln w walucie brazylijskiej ( Real Brazylijski ) co daje w przybliżeniu 10 mln euro.
No to już znacznie lepiej :wink: Chociaż sądząc po pozycji to i tak w tej chwili chyba bardziej jak Grimi będzie.
Chlopaczek pisze:Sadze ze Bayern raczej skupi sie na rownie swietnym Rafaelu.To bedzie demonstracja sily iz Bayern ciagle na rynku niemieckim moze miec kogo chce a dadatkowo oslabienie rywala
Ale ja mimo wszystko nie jestem przekonany. Bo mimo wszystko Bayern w przyszłym sezonie za dużo atutów nie ma. W zasadzie chyba jedynie budżet. Ale PUEFA to raczej nie atut. Gwiazdy z zagranicy raczej też nie sądzę żeby przyszły (no oprócz Kuby :wink: ). A VdV nie wiem czy puszcą z HSV. Bo to będzie w dużej mierze koniec snów o potędze tego zspołu. Ile to on punktów w tym sezonie sam zdobył :wink:
Uchi_ pisze:Jeżeli chodzi o Sneijder, to mam dziwne przeczucie, że jednak może pójść do Bayernu, coś tam teraz jest na rzeczy, chyba coś nawet odmówił, ale w wakacje zmięknie.
I tu podobnie. Mógłby mięknąć przed Nami, Barcą czy Interem (mimo antypatii do Włoch), ale jednak przed Bayernem chyba niezabardzo. Chociaż zobaczymy ale nie przypuszczam :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 maja 2007, 12:49

Ajgor pisze:I tu podobnie. Mógłby mięknąć przed Nami, Barcą czy Interem (mimo antypatii do Włoch), ale jednak przed Bayernem chyba niezabardzo. Chociaż zobaczymy ale nie przypuszczam

VdV też niby wzbudzał zainteresowanie połowy Europy, a poszedł "tylko" do HSV.CHociaż oni grali w LM, a jak piszesz Bayern ma tylko UEFA.

ewaacm pisze:PS. 27 000 000 R$ to 9,896,573.9601 euro
No wiesz co Ewo ? Wystraszyłaś nas. :P

Pewnie to jakaś perełka wynaleziona przez Leonardo, więc warto mu zaufać.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 11 maja 2007, 12:59

Uchi_, nie miałam zamiaru Was straszyć :roll:
Dzisiaj portale plotkarskie donoszą, że Lucas jednak wybrał Liverpool :zgon:

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 11 maja 2007, 13:07

ewaacm pisze:Uchi_
Dzisiaj portale plotkarskie donoszą, że Lucas jednak wybrał Liverpool :zgon:
Za 12 dni zmieni zdanie :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 maja 2007, 13:29

Patrzę teraz na polską stronę Milanu, a tutaj taki klopsik Leonardo :
Leonardo pisze:Poszukujemy zawodników, którzy będą w stanie przystosować się do myśli taktycznej stosowanej przez Carlo Ancelottiego.Jednym z takich graczy na pewno jest Ze Roberto z Santosu.Jesteśmy również zainteresowani Alexandrem Pato (17-letni gracz Porto Alegre), jednakże uważamy, że będzie potrzebował trochę czasu by dojrzeć do gry w Europie.

Heh, Ze Roberto ? No proszę Was, na co on nam ? :won: :angry:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 maja 2007, 16:50

Uchi_ pisze:a poszedł "tylko" do HSV.
Zgadza się ale taki przypadek to jeden na wiele. Nie wyklucza to tego samego w przypadu W.S. ale wątpiepoprostu.
Uchi_ pisze:Heh, Ze Roberto ? No proszę Was, na co on nam ?
Też tego nie wiem. Ale wydaje mi się że jednak nie dojdzie do tego transferu. Bo primo po co on nam jak sam piszesz po sekundo po co by rok tem,u wracał do Brazyli. Bądźmy więc dobrej myśli.

A swoją drogą co do aktualnego tematu nowego napsatnika kto wie czy nie warto by było sie Pizarro zainteresować. Za darmo a niejagorszy. Aż mnie dziwi że w Bayernie mniej osttanio grał bo osobiście na mnie robił zawsze większe wrażenie niż Makaay. No cóż za darmo by nie szkodził chociaż w pensji by tzreba paru innychprzebić.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2007, 20:48

Ambrosini przedłuzyl kontrakt z Milanem do 30 czerwca 2010...Milan mysle ze zrobil dobry krok oby tylko Ambro omijaly kontuzje to bedzie dobrze bo to one mu troche zmarnowaly kariere.obts Massimo kazy mecz gral na takim poziomie jak z Manchesterem...

Lucas raczej w Liverpoolu :( ... Leonardo znajdz kogos innego :)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 13 maja 2007, 17:49

Cel na Serie A w tym sezonie wykanany. Milan dzięki zdobyciu punktu na Sycylii zagwarantował sobie udział w przyszłorocznej LM. No chociaż fakt, że są eliminacje, ale nie oszukujmy się formalność. Dzisiejszy mecz, oprócz gola niezawodnego Seedorfa to nuda. Podobnie jak tydzień i dwa temu gracze widać, że odpuszczają ligę, by zbierać siły na LM.Co do samych rozgrywek, to ciekawie w Parmie, gdzie młody Rossi rozstrzelał się na dobre, z chłopaka Alex będzie miał pożytek i to nie mały.W Mediolanie po nie złym meczu, który jednak siadł w drugiej polowie Inter wygrywa z Lazio co ułatwia nam drogę do 3 miejsca.Crespo pokazuje, że jest genomenalnym zawodnikiem, a gol Ledesmy to ozdoba 1 połowy.W Palermo zagrał i strzelił wreszcie Radek, ale nigdzie nie mogę zobaczyć gola.Na dodatek Radek okupił mecz kontuzją - zobaczymy jaka będzie diagnoza.Oby nic poważnego, bo widać, że chyba zaczyna się dobry czas w Palermo dla niego.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2007, 18:29 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”