Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 13 wrz 2006, 20:09
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 28 wrz 2006, 16:40
MLSoccer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bartek Dziok » 28 wrz 2006, 17:31
Bartek Dziok
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 07 paź 2006, 21:52
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 18 paź 2006, 15:56
Nie martw sie Bartek wydaje sie ze Adu sodowka nie uderzyla do glowy bo gra dobrze w lidze w tym sezonie choc ma inna role w zespole niz rok temu i teraz wiecej rozgrywa, asystuje i po faulach na nim sa wykonywane skutecznie wolne i karne.Adu ma spory talent w tym wieku ale jeszcze potrzebuje dojrzec fizycznie i psychicznie aby grac na wysokim poziomie i to skutecznie.Ma czas i nie nalezy sie spieszyc z przyspieszaniem rozwoju zawodnika w tym wieku bo to tylko moze przyniesc odwrotny skutek.Na dzien dzisiejszy Adu dobrze sie rozwija pilkarsko i jezeli jego rozwoj bedzie przebiegal tak jak do tej pory to zawodnik ten bedzie bardzo dobrym pilkarzem.Bartek Dziok pisze:Ja sądze, że Adu nigdy nie będzie wielkim piłkarzem. Jest zbyt przereklamowany i zapewne już mu sodówa uderzyła do głowy (szczerze powiedziawszy mi na jego miejscu też by uderzyła).
I jeszcze przypomniało mi sie, że jakieś dwa lata temu przeczytałem w Piłce Nożnej, że po MŚ w Niemczech przejdzie do Milanu i co gorsze, ciągle myślałem że tak będzie a tu nic.
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 09 lis 2006, 6:30
MLSoccer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 30 lis 2006, 19:37
Miko77

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 30 lis 2006, 19:52
Wg mnie Adu > Ronaldo...Miko77 pisze:czy Adu jest talentem al'a Ronaldo ew
najlepszy zawodnik MS U-17 bądź 18 ( nie pamietam dobrze) to chyba jest niezłe osiągniecie ... warto wspomnieć, że grał z zawodnikami o rok czy 2 starszymi, to też o czymś świadczyMiko77 pisze: niczym specjalnym na tle tych pilkarzy sie nie wyroznia
Dratinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 30 lis 2006, 20:41
Trudno jednoznacznie odpowiedziec na Twoje pytanie poniewaz C. Ronaldo jest starszy od Adu az o 4 lata to bardzo duzo aby porownywac 17 latka i 21 latka.Ronaldo to juz uznana klasa a Adu dopiero stoi przed mozliwoscia zrobienia sporej kariery, bo tylko tak trzeba uznac kazdego 17-letniego pilkarza.Czyli na dzien dzisiejszy Freddy Adu jest na etapie np. Walcotta i musimy poczekac troche co z jednego i drugiego wyrosnie.Miko77 pisze:MLSoccer Jak osobiscie uwazasz ... czy Adu jest talentem al'a Ronaldo ew. Zizou lub ktorys z innych wielkich czy moze po prostu jeden z utalentowanych pilkarzy mlodego pokolenia jak Cesc, Ronney, Sahin czy Walcott ? Poniewaz mi osobiscie z bardzo waskiego w sumie pola widzenia jego kariery wydaje sie ze niczym specjalnym na tle tych pilkarzy sie nie wyroznia a 3 sezonowe doswiadczenie zdobyl na badz co badz boiskach dosyc slabej ligi w porowainu do czolowki lig europejskich. Wiem ze jestes na biezaco wiec jesli moglbys odpowiedziec bylbym wdzieczny![]()
PS wiesz moze ile dokladnie rozegral spotkan w MLS i ile strzelil bramek ?
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 13 gru 2006, 15:12
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 13 gru 2006, 15:26
Tardelli
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 13 gru 2006, 15:43
Nie chodzi o kontrakt Adu bo ten ma jeszcze chyba na 2 lata ponoc z opcja przedluzenia w MLS.W gre wchodza przepisy Fifa, ktore zabraniaja aby zawodnik przed 18 rokiem zycia zmianil barwy klubowe przechodzac z jednego kraju do drugiego chodzi tu o kraje z poza UE.Pilkarz moze przed 18-tka podpisac kontrakt ,ale tylko amatorski i trenowac w akademi pilkarskiej lecz nie moze podpisac kontraktu zawodowego i wlasnie o to chodzi.Freddy Adu 2 czerwca 2007 skonczy 18 lat i wtedy bedzie mogl przejsc jezeli kluby dojda do porozumienia z liga MLS i grac gdzies w Europie.Tardelli pisze:Sam kontrakt obowiązuje dokładnie do dnia 18-tych urodzin Adu. Mówi to samo za siebie - jest to jego ostatnia przystań w USA. Ciekawe tylko, gdzie wyląduje w Europie... Zdecydowanie odradzałbym mu Chelsea czy Real, myślę że ManU najlepiej pomogłoby mu się rozwinąc. Cóż, czas pokaże.
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 03 mar 2007, 20:43
MLSoccer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: grabek » 01 kwie 2007, 20:10
grabek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 cze 2007, 16:42
To była tylko taka "kaczka" dziennikarska .Berele Lewartow pisze:Jak myslicie czy adu stanie sie gwiazda pokroju Pele,Maradony czy tez nie .Ja mam nadzieje ze sie tak stanie a on jest na najlepszej drodze do tego. Podobno po mistrzostwach swiat w niemczech ma sie przeniesc so milanuczemu nie juve???????
kaczy
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio