Wasze prywatne typy

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 31 mar 2007, 14:24

Prokom Trefl Sopot - Asco Śląsk Wrocław (+8,5) 1 (1.85) 01.04.07 godz 15:00

Hit w DBE w którym mistrz Polski i lider rozgrywek podejmuje chyba najbardziej utytułowaną Polską drużynę i ekipę zajmującą trzecie miejsce w tabeli czyli Śląsk Wrocław. W ostatnim meczu u siebie Prokom podejmował drugi w tabeli Turów Zgorzelec i w tym meczu zapowiadającym sie na bardzo ciekawy goście mieli powalczyć o zwycięstwo a to Prokom wygrał mecz na dużym luzie 84:67 nie pokazując przy tym jakiejś wielkiej koszykówki. Prokom wygrał z Turowem który dużo lepiej spisuje się na wyjazdach od Śląska i zdecydowanie u siebie pokonał Prokom w I rundzie rozgrywek. Ten mecz pokazał że zobaczyć 'śmierć' króla i powitać nowego czyli zdetronizować mistrza kraju będzie chyba trudniejsze niż się wszystkim wydawało :( Należy jednak zaznaczyć że Turów wtedy nie grał swojej koszykówki, słynący z najlepszej defensywy w lidze koszykarze Turowa praktycznie nie bronili no i grają bez centra co przy wysokich Sopocianach na pewno miało jakiś wpływ na końcowy rezultat choć ten zespół jest tak zbudowany i jak dotąd bardzo dobrze sobie radzi. W ostatnim wyjazdowym meczu Sopocianie nie bez problemów wygrali w Słupsku z Czarnymi a jeszcze wcześniej doznali kompromitującej wyjazdowej porażki z beniaminkiem Zniczem Jarosław. Prokom na własnym parkiecie legitymuje się bilansem 11-1 a jedyną porażkę zanotował dawno temu z Polonią W-wa czyli przedostatnią drużyną ligi. Zaś Śląsk na wyjazdach gra dość przeciętnie -> bilans 6-6. Co prawda w ostatnim wyjazdowym meczu wysoko pokonał Unię Tarnów ale Unia to taki zespół który jak nie dostanie lania to można uznać to za jej wielki sukces. Wcześniej Śląsk po słabej grze przegrał ze słabą Polonią w W-wie gdzie Urlep nieco eksperymentował ze składem a w ostatniej kolejce Wrocławianie pokonali u siebie nie bez problemów Kotwicę Kołobrzeg w której z dobrej strony pokazał się Rafał Bigus - jak dla mnie kolejny słaby gracz tej ligi. Co prawda forma drużyn Urlepa jest budowana na play-off a do końca rozgrywek pozostały dwie kolejki to jednak wątpię aby niby dobry a dla mnie przeciętny były gracz NBA Zendon Hamilton potrafił przeciwstawić się wysokim graczom Prokomu. Jeszcze nie bez znaczenia jest tu sytuacja w tabeli gdyż Śląsk raczej nie wskoczy na drugie miejsce i nie spadnie na czwarte a Prokom może zapewnić sobie pierwszą pozycję więc to Prokomowi powinno bardziej zależeć na zwycięstwie. Także w bezpośrednich pojedynkach Prokom wygrał dziewięć ostatnich meczy a Śląsk ostatni raz tryumfował w Sopocie 22.03.03 roku. W jedynym w tym sezonie spotkaniu obu drużyn we Wrocławiu górą byli goście którzy mimo prowadzenia kilkunastoma punktami ostatecznie wygrali tylko 81:80. Jak dla mnie ostatnio nieźle grający Prokom który już nie gra w Eurolidze i może skupić się tylko na obronie tytułu wygra minimum 9 pkt.
Problem w tym że nie wiem gdzie można zagrać z handicapem bo kurs wziąłem z innego forum na którym pewien user gra na Śląsk ale gdzieś widocznie zagrać można. A jak nie to kurs na Prokom 1,25 na podwyższenie AKO też jest akceptowalny :wink:

Transmisja meczu w TV4 8)

Wróć do „Bukmacherka”