"Święta Wojna na San Siro" ...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post autor: Sero » 08 mar 2007, 8:25

No to teraz z czystym sumieniem możemy już podejść do Derby. Ciężko w 100% powiedziec jakie są nastroje w Interze, ale raczej nie trudno się domyślić się, że są fatalne. Natomiast Milan po ostatnich zwycięstwach w lidze i wczorajszym nad Celtikiem złapał wiatr w żagle.

Ronaldo
W latach 97-02 napastnik czarno-niebieskich. Jako pierwszy piłkarz Interu, który wygrał tytuł na najlepszego piłkarza globu według FIFA. W 90 spotkaniach zdobył 61 goli. Niestety był strasznie kontuzjogenny i gdyby nie to statystyka zarówno występów jak i bramek była by z pewnością lepsza. Gdy w końcu doszedł do pełnej sprawności i został gwiazdą MŚ 2002 potraktował Inter i Morattiego jak niewdzięczników. Odszedł do Realu i jak sam wyznał w jednym z wywiadów dopłacił do transferu ponieważ musiał zerwać kontrakt z Nike. Później kilkakrotnie pisało się o jego powrocie pod skrzydła Massimo jako syna marnotrawnego, ale ostatecznie w zimie 2007 wybrał ofertę odwiecznego rywala starego klubu i teraz stanie po drugiej stronie barykady.

Niewątpliwie Brazylijczyk doda kolorytu :twisted:

Godzina 15.00 faktycznie fatalna (tym bardziej, że mam mecz i nie wiem czy zdołam obejrzeć Derby :o ). Dlatego modle się, aby przesuneli je na 20.30.

FORZA INTER

Wróć do „Włochy”