Inter - Valencia 21 II 2007 - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Z pojedynku zwycięsko wyjdzie

Inter
30
55%
Valencia
25
45%
Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 22 lut 2007, 15:51

Cai pisze:Do rewanżu powinien juz wrócić Baraja, więc problemu z zestawieniem środka pola nie będzie. Marchena na DMie sobie wcale nieźle radzi, liczę więc, ze podtrzyma formę.

Dokładnie,poza tym Albelda także w lidze w najbliższej kolejce nie zagra.Konsekwencja czerwonej kartki z Barceloną.Dlatego już w niedzielę przeciwko Nastic Mister powinien przetestować parę Marchena-Baraja.Do gry powinien być także zdolny Vicente co pozwala sądzić,że zagramy w rewanżu jednym napastnikiem.Wówczas Silva zagrałby mediapunta.Obecność w składzie Angulo pozwalałaby wymieniać się pozycją.Co zresztą już kilkukrotnie można było w tym sezonie obserwować.

Sam mecz dobry w naszym wykonaniu.Niepokojąca jest dyspozycja Canizaresa.Dwie najgroźniejsze akcje dla Interu w pierwszej połowie spowodowane jego błędami.W pierwszej połowie dominacja Nerazzurich niepodważalna.Otrząsnęliśmy się dopiero po straconej bramce.I abstrahując od spalonego przy bramce na tę bramkę Inter sobie zapracował.Natomiast druga połowa to już dużo lepsza gra w naszym wykonaniu (w stosunku do tego co zaprezentowaliśmy w pierwszej).I patrząc na mecz jako całość to myślę,że remis zasłużony.

No i na koniec sędziowanie.Cała masa błędów pana Martina Hanssona.O bramce powiedziano już wystarczająco dużo.Natomiast niemal nic na temat brutalnej gry m.in.Materazziego (akurat tego się spodziewałem w jego wykonaniu :roll: żeby nie powiedzieć,że za to go cenię),czy Maicona.Pierwszy pokazał do czego służą łokcie w powietrzu :lol: i też jeszcze dwie inne interwencje zaliczył bardzo brutalne.Zaś Maicon "skopał" Silvę mimo,iż ten był bez piłki.Natomiast w kwestii oceny sytuacji Zanettiego i Silvy w polu karnym uważam,że się nie pomylił.Żeby nie było,że tylko nas krzywdził:wątpliwy faul na Moro z którego padła bramka i też w końcówce nie gwizdnął ostrego przewinienia zdaje się Hugo Viany.

Sempre Amunt...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 lut 2007, 9:08

Argentyński pomocnik mediolańskiego Interu - Esteban Cambiasso nie będzie do dyspozycji trenera Roberto Manciniego przez najbliższy miesiąc.

Ale się posypało. Akurat przed takim meczem wypada nam środek pola, bo Vieira też będzie pauzował miesiąc. Valencia bez kapitana Albeldy, ale Inter bez dwóch czołowych postaci :? w dodatku Pat gdy nie idzie potrafi pociągnąć drużyne do przodu.
Nie muszę nawet pisać, że w takim wypadku szanse awansu znacznie maleją. Będzie cholernie ciężko na Mestalla.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 lut 2007, 14:38

Myślałem, że mecz rewanżowy będziemy mogli zagrać w najsilniejszym składzie, a jak się okazuje, to nie tylko nie zagramy w najsilniejszy, ale w jeszcze bardziej osłabionym. Dziwna sprawa z tym naszym środkiem pomocy w tym sezonie. Ja już jeden z dwójki Viera – Cuchu wylatuje to po chwili ten drugi robi to samo. Na początku nie było z tym wielkiego problemu bo rundę życia rozgrywał Dacourt, ale dzisiaj Francuz gra już na swoim – średnim poziomie i na pewno nie jest w stanie w stu procentach zastąpić podstawowych graczy. Adriano znowu sobie pochlał i nie wiadomo jak długo będzie dochodził do formy i czy w ogóle będzie miał taką szanse.

Biorąc po uwagę te wszystkie okoliczności, plus nie najlepszy wynik pierwszego meczy, będzie nam naprawdę ciężko awansować do kolejnej rundy Ligi Mistrzów. Szczerze mówiąc to byłby dla mnie niesamowity wyczyn, gdyby jednak się udało.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2007, 14:21

Wiecie co, szukając statystyk

Kod: Zaznacz cały

znalazłem
ciekawe liczby odnośnie pojedynku Valencia Inter :twisted: Liczby nie graja i ble ble ble ale warto zwrócić na to uwage.

Dotychczas oba kluby grały ze sobą 4 razy - dwa razy wygrały Nietoperze - dwa razy Nerazzuri - bilans bramek 5-7.

Ale ...

Mecze na Mestalla - Valencia kontra przedstawiciele Calcio:

Viola przegrywa - 2:0 dla Nietoperzy
Lazio przegrywa 5:2
As Roma - 4 mecze - 2 zwyciestwa Valenci, 1 remis, 1 zwycięstwo Roma - bilans bramek 6:5
SSC Napoli - 1 mecz - wygrana Napoli 5:1

Razem - 11 spotkań - 6 wygranych Nietoperzy - 1 remis - 4 wygrane przedstawicieli Calcio - bilans bramek 19:19
Inter na Hiszpańskiej ziemi grał 17 razy z czego wygrał 4 spotkania, przegrał 10 a 3 razy padł remis - bilans bramek 27-10 dla przedstawicieli La Liga.

Deportivo Alaves - 1 mecz - padł remis 3:3
Barca - 3 mecze - 1 zwyciestwo Interu - dwa remisy - 5:3 w bramkach
Espanyol - 1 mecz - porażka Interu 1:0
Real Madryt - 6 spotkań - 1 zwyciestwo Interu - 5 wygranych Królewskich - bilans bramek 4:11 dla Realu
Real Sosiedad - 1 mecz - porażka Interu 2:0
Villareal - 1 mecz - porażka Interu 2:1
To wyniki w regulaminowym czasie, jak sie nie myle 4 z tych spotkań miały dogrywki :wink: A 2 w tej "tabelce" odnoscie Valenci.

Jak by nie patrzeć Inter ma kłopoty w Hiszpani ale nie na Mestalla :] Ani razu nie było remisu, z dwóch porażek Inter na Mestalla jedna [?] była "zwycieska", czyli niby Inter gra o życie :wink: ale chyba lepiej trafic nie mógł. Zwłaszcza że w tym sezonie znakomicie sobie radzi na wyjazdach, jedynym minusem jest to że juz od początku musi atakować, a Valencia to potrafi wykorzystać. To na początku beda szachy ale czas bedzie szybko płyną.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 14:46 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 mar 2007, 14:43

Valencia to jeden z lepszych zespołów w tej edycji LM , ale jestem dobrej myśli , wielu uważa , że mecz przegraliśmy już w Mediolanie , ale byliśmy wtedy o klasę lepsi. Zabrakło wtedy szczęścia i skuteczności (ibra) , ale jeśli nasz zespół poczuje nóż na gardle to ich skuteczność się zwiększy.
Szkoda trochę , że Cambiasso nie zagra , bo Dacourt to bądz co bądź nie ten sam poziom.

Największa nadzieja w Ibrahimovic'u , jeśli jego skuteczność będzie oscylować przy 50-60% wykorzystanych , to strzeli z 4 gole :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 mar 2007, 15:09

Zaza pisze:z dwóch porażek
Dwóch ? :>

Obrazek

Dwie wygrane na Mestalla Interu i jedna „zwycięska” porażka. Za każdym razem Inter był lepszy w dwumeczu.

Zapowiada się znakomity mecz. Wszystko wskazuje na to, że Inter od początku przejmie inicjatywę, a Valencia będzie spokojnie czekać na swoje szanse w kontrach. Szkoda osłabień w środku pola, ale mimo tego jestem pewny, że jesteśmy w stanie awansować dalej. Oczywiście zadanie przed nami bardzo trudne, ale nie niewykonalne. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2007, 15:25

Zico ale nie rozumiem Cie ... masz na mysli że "z dwóch" zwycieskich porażek ? czy że ogółem nie było dwóch ? :P Bilans na Mestalla to 2-0-2 i bramkowo 5:7 dla Interu - tak ? Bo coś tu nie gra :roll: Mamy inne liczby, hmmm a nie grali ze sobą w dawnym PZP ? choc to i tak by nie pasowało, bo liczby dotycza LM i Pucharu Europy, czekaj zobaczymy jak Hiszpanie przedstawia statystyki, wtedy sie wyjaśni :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 mar 2007, 15:39

Zaza pisze:Zico ale nie rozumiem Cie ... masz na mysli że "z dwóch" zwycieskich porażek ? czy że ogółem nie było dwóch ?
No chyba, że masz jakieś inne statystki. Według moich informatorów ( :glass: ) dotychczas były trzy dwumecze i na wyjeździe Inter wygrał dwa raz i raz przegrał. Co zresztą widać na załączonym obrazku. Możliwe, że nie uwzględnili jakiegoś starego meczu w PZP, nie wiem.

edyta:

Podobno od sezonu 1992-93 w fazie pucharowej Ligi Mistrzów nie udało się awansować żadnej drużynie, która pierwszy mecz zremisowała 2-2 u siebie. Prawda to ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 mar 2007, 17:01

Zaza pisze:ale nie rozumiem Cie ... masz na mysli że "z dwóch" zwycieskich porażek ? czy że ogółem nie było dwóch ? Bilans na Mestalla to 2-0-2 i bramkowo 5:7 dla Interu - tak ? Bo coś tu nie gra

Jestem w stanie potwierdzić wersję Zico. Zresztą nie pamiętasz Zaza pogromu w 2004 VCF na Mestalla przez Inter ? 8) jak sobie przypominam to chyba o tym pisaliśmy.

typy buków
STS: 2.40 ; 2.90 ; 2.70
betway.com: 2.50 ; 3.10 ; 2.70
sportingbet.com: 2.40 ; 3.10 ; 2.75

Czyli 2-1 dla Valenci :p trzeba pokrzyżować te szyki

Ciężko powiedzieć teraz czy zagra Cambiasso, ale wszystko wskazuje na to że nie. W środku też będzie walka pomiędzy Cordobą a Burdisso. Z kolei wśród gospodarzy Davida Albelde zastąpi w pomocy najprawdopodobniej Marchena. Ciekawe też kto zagra na skrzydle ? Vicente czy Silva ? zresztą jakby nie patrzeć obaj mogą wejść i okazać sie zabójczą bronią na podmęczonych rywali. Najbardziej obawiam się jednak Villi ...

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 05 mar 2007, 18:03

Lista powołanych na mecz z Interem:

Bramkarze:Canizares i Butelle.

Obrońcy:Miguel, Curro Torres, Ayala, Albiol, Navarro, Moretti, Del Horno y Marchena.

Pomocnicy:Hugo Viana, Joaquín, Baraja, Vicente y Angulo.

Napastnicy:Silva, Morientes y Villa.

Treningu z powodu bólu stopy nie dokończył dziś el Moro.Choć jak widać znalazł się wśród powołanych.Z racji dość korzystnego wyniku pierwszego meczu można założyć,że Quique wystawi zachowawczy skład.Zatem powinniśmy zobaczyć w bramce Canizaresa,Linię obrony stworzą Miguel,Albiol,Ayala i Moretti.Raczej na pewno nie zobaczymy del Horno w wyjściowej jedenastce.Na środku pomocy powinniśmy zobaczyć Marchenę i Baraję (ewentualnie Hugo Vianę,który zagrał ostatnio dwa dobre mecze).Na lewym skrzydle Vicente,na mediapunta Silva i na prawej stronie Angulo (choć nie wykluczam pojawienia się Joaquina-zaliczył bowiem znakomite wejście przeciwko Celcie Vigo) i na szpicy el Guaje Villa.Sądzę,że Flores zostawi sobie Morientesa na wypadek gdyby mecz nie układał się po naszej myśli.Choć ostatnio potrafi zagrać otwarcie przeciwko każdemu rywalowi i może zobaczymy jednak Moro kosztem Vicente (wówczas Silva powędrowałby na lewą flankę).Boli brak Albeldy ale jeśli chcemy się liczyć w Europie musimy radzić sobie bez niego.Zwłaszcza,że el Capitan "lubi" zarobić żółtą kartkę i prędzej czy później musiałby pauzować.

Tytułem uzupełnienia statystyk dotychczas rozegranych spotkań pomiędzy Interem a Valencią dodam jeszcze,że w sezonie 1961/62 graliśmy w rozgrywkach Pucharu Miast Targowych (obecny P.UEFA) i na Giuseppe Meazza padł remis 3-3,zaś w rewanżu na Mestalla wygraliśmy 2-0.

Wobec niemałych ubytków kadrowych Nerazzurrich (szczególnie w środku pola) mogę liczyć na błędy,które mam nadzieję skwapliwie wykorzystamy.Choć zaznaczam,że na tym poziomie może zdecydować pojedynczy błysk by ustalić wynik.Choć mało skromnie napiszę,że liczę na wynik 2-0 8) choć bezbramkowy remis też wziąłbym z pocałowaniem ręki:wink:

Życzę powodzenia Interowi i niech wygra lepszy...

Somos los Piratas del Mediterraneo...

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 05 mar 2007, 18:39

Valencianista pisze:Życzę powodzenia Interowi i niech wygra lepszy...

Ja też jestem za Valencią :)

W sumie gdyby nie absencja Albeldy to moglibyśmy wystawić najsilniejszą jedenstkę. Szkoda, że nasz kapitan nie zagra, gdyż jego spokój i pewność w odbiorze działa moblilizująco na resztę zespołu. Do Baraji od dłuższego czasu nie mam takiego zaufania. Teraz to przyzwoity pomocnik, ale nic więcej.

Mam nadzieję, że nie zagramy z Morientesem od początku. Liczę, że jako mediapunta wybiegnie Silva, a na lewej stronie zobaczymy Vicente. Dużo bardziej mi taki wariant odpowiada, niż ten z dwoma napastnikami. My tego meczu nie musimy wygrać, a jak Inter będzie atakował (a wierzę że tak będzie) to my go będziemy kontrować i wszystko będzie ładnie i pięknie.

Co do obsady prawej strony to sam jednak wolałbym zobaczyć w pierwszym składzie Angulo. Joaquin co prawda, tak jak już to nadmienił Valencianista, dał bardzo dobrą zmianę w meczu z Celtą, ale jednak Angulo gra na równym poziomie, a tego Joaquin nie gwarantuje. Poza tym przy jego umiłowaniu do dryblingu może to być niebezpieczne - głupia, niepotrzebna strata może zaowocować groźną kontrą i po co nam to?

Stawiam na 1:0 dla nas lub ewentualnie 1:1.

Amunt Ches!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 mar 2007, 10:02

Kolejny zawodnik wypada ze składu ...

Napastnik mediolańskiego Interu - Adriano Leite Ribeiro nie zagra we wtorkowym meczu 1/8 finału Ligi Mistrzów. Brazylijczyk otrzymał co prawda powołanie na to spotkanie i wraz z zespołem poleciał do Valencii, ale na boisku na pewno się nie pojawi.

Jak utrzymuje szkoleniowiec Nerazzurrich - Roberto Mancini kontuzja snajpera jest dużo poważniejsza niż przypuszczano i mimo starań sztabu medycznego, zawodnik nie będzie zdolny do gry we wtorek

A szkoda bo mógł być tajną bronią z ławki. Ibra nie zawodzi, ale teraz liczę na niego jak nigdy do tej pory. W ostatnim meczu czarował zagraniami, a co najważniejsze był przy tym efektywny.
Niech już grają !

Tiamo

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 mar 2007, 22:37

I huj po bombkach ja pierdole

nawet mi sie pisac teraz nie chce

w pierwszej jak nic Abidol zagrał reka w polu karnym, ale sedzia oczywiscie tego nie zauwarzyl. Zabrakło srodka pola. Burdisso żenada to samo Dacourt. Crespo też nic nie pokazał a Ibra grał piach pustynny.

odpadamy na wlasne zyczenie bo gorsi nie bylismy.
za szybko, za szybko :?

2 wp // fieldy

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 06 mar 2007, 23:12

I co Babel?

Nie bede ukrywał, cieszy sie z zwyciestwa Valencii czego im od dawna zyczylem. Teraz oby tak dalej :)

aha, jeszcze przegrywac trzeba umiec
Ostatnio zmieniony 06 mar 2007, 23:18 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 mar 2007, 23:16

O co poszło w tej bójce na koniec :?: Widzieliście Zlatana :?: :o, rozdzielał ludzi :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”