Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 115

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 lut 2007, 13:09

Cudak pisze:Jako, że jestem bardzo religijny, codziennie modlę się, by Bayern wygrywał
Ja sie nie modle. Czy to moja wina, ze obecnie nam nie idzie :roll:?
Cudak pisze:Otóż ośmielę się wysnuć wniosek, że jeśli Bayern nie zawodzi, to i reprezentacja Niemiec nie zawodzi.
My obecnie zawodzimy, a reprezentacja nie. Wiec Twoj wniosek nie jest prawdziwy.

Jeszcze jedno- Mourinho nie powiedzial, ze chcialby poprowadzic Bayern. Stwierdzil tylko, ze 'fajnie byloby kiedys pracowac z niemieckim zespolem, bo lubie ten styl gry etc.'. Ale, jak wiadomo, tylko Bayern jest w stanie zaspokoic zadania finansowe Portugalczyka.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 lut 2007, 14:07

olson pisze:Jeszcze jedno- Mourinho nie powiedzial, ze chcialby poprowadzic Bayern. Stwierdzil tylko, ze 'fajnie byloby kiedys pracowac z niemieckim zespolem, bo lubie ten styl gry etc.'. Ale, jak wiadomo, tylko Bayern jest w stanie zaspokoic zadania finansowe Portugalczyka.
ja juz to w moim wcześniejszym poście napisałem :wink:
Dzisiaj kolejna plotka transferowa, coś jak Morais :P, tyle, że tym razmem jest to talen z Argentyny, zawodnik mistrza Estudiantes - Jose Ernesto Sosa- rozgrywający, niby miał przejść d nas zima, ale prezes się nie zgodził bo che mieć najlepszych na Copa Libertadores :wink: to podobno do transferu ma dojść latem, suma 10 mln euro. Ciekawe czy to jest ten tajemniczy transfer Hoennsessa, który mówił, że chciał jednego zawodnika sprowadzić zimą, ale się nie dogadali i ma przyjść latem :>

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lut 2007, 15:11

Akarin pisze:Jose Ernesto Sosa
Kolejne "złote dziecko" :roll: Nigdy nie wiadomo jak się sprawdzi, a kasy kosztuje sporo. Gościu na kompilacjach wygląda dobrze, jednak to nie to samo. Bayern musi szukać kogoś na tą pozycję, ale czy młokos to dobry pomysł? Możnaby popróbować ze sprawdzonym w Europie Diego, a już na pewno z van der Vaartem, którego HSV niezbyt dobrze się spisuje i całkiem możliwe, iż Holender skusiłby się na transfer :wink: Z Sosą to zawsze ryzyko. Wiem co mówię bo widzę co się dzieje z młokosami w Realu. Nie można ich przekreślać, tylko co niektórzy pewnie oczekiwali więcej. Jeśli to jest ten tajemniczy transfer Bayernu to życzę szczęścia. Może nie być tak hop siup. Z drugiej strony Bundesliga to nie od razu La Liga czy Premiership. W Niemczech przy ewentualnym transferze z pewnych względów na pewno łatwiej będzie mu się grać.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 lut 2007, 15:24

Akarin pisze: ja juz to w moim wcześniejszym poście napisałem
Tak, wiem, ale kolega Cudak twierdzi, ze Mou wypowiadal sie, ze chcialby pracowac w Monachium :roll:.

I kolejny po Moraisu czy Aguero mlodzik z Ameryki Pld. ma ponoc wzmocnic Bayern. Moje zdanie jest takie samo jak w przypadku Argentynczyka czy Brazylijczyka. Nie chce na Allianz 'drogich eksperymentow', ktorych szanse na sprawdzenie sie sa niewielkie. Nigdy nie ufalem 'zlotym dzieciom' i nie sadze, zeby moje stanowisko w tej sprawie sie zmienilo. Juz wole Kroosa ;).

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 11 lut 2007, 16:26

Ciekawe co wyniknie z kryzyzu Bayernu. Czy dzisiaj okażemy się lepsi od Arminii???
Wszystko stoi na dobrej drodze by wrócić do optymalnej formy, dzisiaj musimy się przełamać i pokonać Arminię!!! Ale nie będzie łatwo.
Nie chcę zbytnio sugerować się tym meczem, ale jeśli pokonamy przeciwników, wówczas nastroje piłkarzy Bayernu wzrosnął. Nie można się załamywać przed meczem z Realem.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 11 lut 2007, 17:55

Pierwsza polowa spotkania z Arminia za nami. Nie ma co, Hitzfeld niezle pojechal z ustawieniem pomocy. Ale najwazniejsze, ze jak na razie takie zestawienie zdaje egzamin, bo Bawarczycy prezentuja sie niezle i do tego wynik jest zadawalajacy. Sa okazje, ale do idealu jeszcze naprawde sporo brakuje ;). General posadzil na lawce zupelnie nieradzacych sobie ostatnio Sagnola i Pizarro, i trzeba przyznac, ze ich zmiennicy jak na razie daja rade.

Sklad Bayernu: Kahn- Lahm, van Buyten, Lucio, Salihamidzic- Ottl, Karimi, Demichelis, van Bommel- Makaay, Podolski.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 12 lut 2007, 7:41

Obrazek

Chcialoby sie rzec NARESZCIE! ;) nareszcie 3 pkt w tej rundzie i nareszcie bez straty gola ;) oczywiscie nie ma sie czym ekscytowac bo to przeciez tylko Arminia (albo az :think:) ale zawsze to jakis progress w porownaniu z tym co bylo ;) Hitzfeld wyciagnal wnioski i dal szanse zmiennikom co sie oplacilo ;) nareszcie Lucio i van Buyten pokazali ze umia grac w obronie no a Lucio zaliczyl nawet asyste, co rowniez bardzo cieszy :brawo: napewno to zwyciestwo sprawi ze pewnosc siebie Bawarczykow wzrosnie przed meczem z Alemania ktory notabene tez trzeba wygrac aby juz w zupelnosci sie odbudowac psychicznie na Real ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 lut 2007, 22:06

Miałem wcześniej napisać o meczu, ale mi się nie chciało :P
Słuchałem realcji radiowej z bundesliga.de więc napisze co usłyszałem. Od razu kiedy zobaczyłem skład to pomyślałem, ze bedzie lepiej niż wcześniej. 'Gwiazdy' w tym moja ulubiona zaliczyły trybuny lub ławę :twisted: możnaby rzec nareszcie :wink: zamiast poprawiacza włosów, statysty Pizarro ([']), który chce 4 mln za sezon :lol: zobaczyliśmy kogoś kto ma ochotę, ambicję, wolę gry w pierwszym składzie, a mianowicie Lukasa Podoskiego. Jego współpraca a Makaayem układa sie coraz lepiej. Dużo lpiej niż Holendra z Peruwiańczykiem. Gra już lepsza, batian wróci to jeszcze nasza ofensywa się wzmocni i teraz przed nami mecz z Aachen, rewanż za Liga Pokal :twisted:

edit: zapomniałbym
do Salzburga jedziemy bez 8 zawodników:
Lucio (problemy z mięśniem), Daniel van Buyten, Roy Makaay, Owen Hargreaves (wszyscy grypa), Willy Sagnol (bóle kolana) i Hasan Salihamidzic (problemy mięśniowe). Hitzfeld zdecydował się oszczędzić tego wyjazdu Oliverowi Kahnowi i Philippowi Lahmowi. - Nie chcemy podejmować niepotrzebnego ryzyka - wyjaśnił trener.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 13 lut 2007, 10:17

Akarin pisze:teraz przed nami mecz z Aachen, rewanż za Liga Pokal
Raczej za DFB- Pokal ;).

Co do Podolskiego, to 100% racji. Lukas zagral z Arminia bardzo dobrze, byl jednym z najlepszych zawodnikow na boisku [obok Makaay'a IMO]. Duzo biegal, szukal gry, podawal, strzelal, stwarzal sytuacje sobie i kolegom. Hitzfeld powiedzial, ze miejsce w skladzie wywalczyl sobie zaangazowaniem i dobra postawa na treningach. Jak wiemy, za Magatha, wlasnie przez braku odpowiedniego wkladu w przygotowania Lukas nie wystepowal [na poczatku, pozniej przez kontuzje]. Bardzo cieszy mnie jego dyspozycja. Mam nadzieje, ze w Salzburgu jeszcze ja doszlifuje i za tydzien w Aachen pokaze klase [jak to mialo miejsce w meczu pucharowym].

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 13 lut 2007, 14:45

Obrazek

Dzisiaj, punktualnie o godzinie 19.00 rozpocznie sie turniej Bulls Cup 2007 w ktorym udzial wezma 3 druzyny: Urawa Red Diamonds, Red Bull Salzburg oraz Bayern Monachium ;) kazdy mecz bedzie trwal po 45 minut ;) jak wspomnial juz Akarin do Salzburga Bayern pojechal bez 8 zawodnikow: Lucio, van Buyten, Makaay, Sagnol, Hargreaves, Lahm, Kahn i Salihamidzic ;) Tym samym mozna bedzie zobaczyc jak spisuja sie zawodnicy ktozy na codzien zadko wystepuja w pierwszej druzynie (transmisja na zywo calego turnieju na kanale SportKlub) :twisted:

19:00 - Bulls Cup’07 - Salzburg vs. Urawa

20:00 - Bulls Cup’07 - Urawa vs. Bayern

21:00 - Bulls Cup’07 - Bayern vs. Salzburg

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 13 lut 2007, 15:22

Doczekaliśmy się ciekawej sytuacji w Bundeslidze, Bayern powoli wraca do elity, bo jak może być inaczej jeśli wygrało się ostatni mecz ligowy.
Teraz czeka Real, trzeba się należycie przygotować do tego meczu, nie pozwolić by rozwydrzeni piłkarze Realu stłamili dumę Bawarską.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 13 lut 2007, 15:39

Cudak pisze:Doczekaliśmy się ciekawej sytuacji w Bundeslidze, Bayern powoli wraca do elity, bo jak może być inaczej jeśli wygrało się ostatni mecz ligowy.
Tak, tak- po jednym wygranym meczu wracamy do elity, a jeszcze przed meczem bylismy ligowymi sredniakami i ogolnie do dupy :spoko:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 13 lut 2007, 21:45

Pierwszy mecz Bayernu na turnieju Bulls Cup 2007 juz sie zakonczyl, Bawarczycy pokonali gladko Urawe Red Diamonds 3-0 po bramkach Roque Santa Cruza ('10 i '33) oraz Claudio Pizarro ('41) ;) ;) warte odnotowania jest pojawienie sie na boisku w 44 minucie gry 17-letniego Toniego Kroosa (ktorego ukochal olson :P) ktory zmienil Mehmeta Scholla ;)

Oto sklad Bayernu w jakim wystapil w pierwszym meczu:

Rensing - Görlitz, Lell, Demichelis, Fürstner - Karimi, Van Bommel, Schweinsteiger, Scholl (44. Kroos) - Pizarro, Santa Cruz

EDIT:

Noi juz po turnieju :P Bayern wygral turniej dzieki dwum zwyciestwom, nad Urawa Red Diamonds (patrz wyzej) oraz nad gospodarzem turnieju Red Bull Salzburg ale dopiero po serii rzutow karnych ktore Bayern wygral 3-2, w regulaminowym czasie gry padl bezbramkowy remis ;) Po stronie Bayernu karne na bramki zamieniali kolejno Podolski, Pizarro oraz Santa Cruz a po stronie gospodarzy Zickler i Vargas ;) bohaterem finalu okazal sie Michael Rensing ktory wybronil dwie jedenastki zawodnikow z Salzburga :twisted:

1:0 - Lukas Podolski bez problemu umieszcza piłkę w siatce
1:1 - Alex Zickler pokonuje Michaela Rensinga
1:1 - strzał Bastiana Schweinsteigera zostaje obroniony
1:1 - uderzenie zawodnika gospodarzy broni Rense
2:1 - rzut karny na bramkę zamienia Roque Santa Cruz
2:2 - to samo co poprzednik czyni Vargas
3:2 - Claudio Pizarro zaznacza swoją obecność w finałowym meczu wykorzystaniem karnego
3:2 - Michael broni 'jedenastkę' i daje zwycięstwo FCB!

A oto sklad w jakim wystapil Bayern w meczu finalowym:

Rensing - Görlitz, Hummels, Lell, Saba - Ottl, Schweinsteiger, Scholl (34. Kroos) - Pizarro, Santa Cruz, Podolski

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 13 lut 2007, 23:23

spyrczak pisze:warte odnotowania jest pojawienie sie na boisku w 44 minucie gry 17-letniego Toniego Kroosa (ktorego ukochal olson :P)
Zeby nie bylo- wedlug kolegi z innego forum, ktorego konikiem sa mlodzi zawodnicy niemieccy, Kroos ma naprawde nieprzecietne umiejetnosci i papiery na gre na wysokim poziomie. Koles [ten od mlodzikow] widzi w Toni'm przyszlosc Bayernu i ja jak najbardziej podzielam jego zdanie 8).

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 14 lut 2007, 11:15

olson pisze:Zeby nie bylo- wedlug kolegi z innego forum, ktorego konikiem sa mlodzi zawodnicy niemieccy, Kroos ma naprawde nieprzecietne umiejetnosci i papiery na gre na wysokim poziomie. Koles [ten od mlodzikow] widzi w Toni'm przyszlosc Bayernu i ja jak najbardziej podzielam jego zdanie .

Widziałem Kroosa na ME U17 2006 gdzie grał z zawodnikaimi o rok starszymi i naprawde chłopak ma paiery na gre. Typowy rozgrywajacy z oczami dookołoa głowy, w moim odczuciu najlpeszy spośrod niemieckich zawodników na tym turnieeju. Jeżeli bedzie odpowiednio poprowadzony to zawodnik może być wybitny. Jeszcze chyba Bayern ma w kadrze jednego ciekawego zawodnika z tego turnieju minaowicie Sven Fischer czy jakos tak :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”