Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 172

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 07 lut 2007, 21:02

jak narazie "kisimy" piłke, mimo wiekszego posiadania nic z tego nie wynika, a nasi przeciwnicy gdy tylko maja okazje podchodza pod samo pole karne Słowacy nie pozwalaja rozegranie żadnej konkretnej akcji, nie wspominam juz o bramce strzelonej przez nich w 35s meczu :/ porażka , Jeleń coś próbuje na parwym skrztdle,ale dzisiaj mu nie idzie narazie Słowacja kontroluje mecz :oops: mam nadzieje ze odrobimy starty,lecz nie przyjdzie nam to łatwo :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 lut 2007, 21:10

Ale fatalnie gramy. Praktycznie trudno kogokolwiek wyróżnić. Myślę, że ustawienie, jak i sam skład na ten mecz nie bardzo się sprawdza. Na drugą połowę raczej nie powinni wyjść w ogóle statystujący Rasiak i Kazimierczak, chociaż tak na prawdę reszta wcale lepiej nie gra. Myślę, że powinien wejść Łobodziński, który dobrze się zaprezentował z Estonią.

2-0 :? Najgorszy mecz od czasu Finlandii :?

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 07 lut 2007, 21:15

hah 0-2 ; po pięknej interwencji Boruca , rzut rożny obrona znowu śpi i druga bramka, jak doprowadzą do remisu to bedzie cud :/ Dudka do zmiany, gra conajmniej beznadziejnie :think:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lut 2007, 21:16

Zico_FCI pisze: 2-0 Confused Najgorszy mecz od czasu Finlandii
dokladnie..
brak jakichkolwiek pozytywnych aspektów....juz chyba, lepiej zagrala by reprezentacja grajaca w sobote z Estonia... nic nie idzie..zamiast narzucic swoj styl, i trenowac to co Leo wyznaczyl musimy sie bronic przed atakami Slowakow, ktorzy nie graja wcale w mocnym skladzie...przykre ale prawdziwe...

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 07 lut 2007, 22:19

jest upragniony remis, trafione zmaniy Leo , druga bramka dla Polaków wręcz śmieszna :P szkoda ze nie wykożystalismy tej ostatniej sytuacji ,ale cieszmy sie z tego co jest :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lut 2007, 22:35

Pierwsza połowa to taka gra bez pomysłu, ale tego można było się obawiać. Środek pola w składzie Dudka - Lewandowski - Kaźmierczak...Tu tkwiła tajemnica słabych pierwszych 45'. I te bramki tracone na dzień dobry i na dowidzenia. Brak koncentracji bo pierwsze trafienie Słowaków to ewidentne zaspanie stoperów, a już w doliczonym czasie gry po interwencji Boruca Polacy pewnie myśleli, że jest po akcji i pozostawili kompletnie bez krycia gościa na długim słupku :roll: Juniorskie błędy.

W drugiej połowie zmiany zrobiły swoje i zaczęliśmy coś grać. Może nie do końca było to to, czego się spodziewamy w meczach o punkty, lecz można być zadowolonym. Bramka Matusiaka :lol: Piłka meczowa Kaźmierczaka...jak on tego nie strzelił :think:

Mecz poza pewnymi wyraźnymi błędami zdecydowanie na "+" tym bardziej, że Leo sprawdził niektórych zawodników i na pewno nie będzie już środka pomocy Dudka - Lewandowski - Kaźmierczak :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2007, 22:43

Wynik lepszy niż gra. To pierwsze słowa jakie mi się nasuneły na myśł.
Szkoda tylko, że wynik nie był tu wazny, tylko właśnie gra. A gra wyglądała fatalnie, wszakże Słowacja grała mocno rezerwowym składem, a my dość dobrym. Nie będę oceniał poszczególnych graczy, bo np. w I połowie wszyscy, jak jeden mąż grali fatalnie, beznadziejnie, bezpłciowo ....
W drugiej się trochę ożywiliśmy, Matusiak coś próbował, strzelił ta bramkę, która z lepszym przeciwnikiem nie padnie, wiec tak jakby jej nie było.
Oglnie zagraliśmy dziś słabo i wariant gry z jednym napastnikiem Leo powinien odpuscić, tym bardziej jak tym napastnikiem ma być Rasiak.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lut 2007, 22:49

bo ja wiem czy jest z czego sie cieszyc?!
Taka prawda ze remis w prezencie... bramka z karnego, plus druga, sami widzieliscie jaka... z lepszym przeciwnikiem napewno nie wpadnie... trzba zauwazyc tez to ze ozywienie wniesli Ci co grali w sobote z Estonia... ktorzy powinni byc teoretycznie zmieczeni...

nie szlo, trzeba sie cieszyc ze to bylo spotkanie towarzyskie, a nie o punkty, i mec nadzieje ze w meczu o stawke, takich spotkan ogladac nie bedziemy

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 lut 2007, 22:56

Mecz przede wszystkim pokazał, ze ustawienia z trzema środkowymi pomocnikami i jednym wysuniętym napastnikiem należy odłożyć do lamusa. Choć nie ma pewności, że gdyby nie strata bramki w 40 sekundzie to sytuacja nie ułożyła by się inaczej. Pierwsza połowa to słaba gra i dwa fatalne błędy obrony, których można było uniknąć. W sumie Słowacy przez całym mecz nic wielkiego nie pokazali, raz Boruc uratował nam tyłek. W drugiej połowie powrót do 4-4-2 i zdecydowana poprawa stylu gry. Karny ewidentny, przy drugiej bramce Matusiaka trzeba go pochwalić samą próbe strzału, bo gdyby nie dał szansy bramkarzowi do pomyłki to by gola nie było. Contofalsky - nasz człowiek w reprezentacji Słowacji. Gdyby nie straszne pudło Kaźmierczaka to mecz był by wygrana. W sumie może to dobrze, bo pismaki wpadły w nikomu niepotrzebną, przedwczesną ekstaze spowodowana szansa na kolejny rekord. Zaczeła by sie gloryfikacja trenera, piłkarzy a tu trzeba trenować, trenować i jeszcze raz trenować. Ważne, że kierunek jest słuszny.

Generalnie widać, że w systemie 4-4-2 drużyna nie schodzi poniżej pewnego poziomu i raczej o najbliższe mecze w eliminacjach ME można być spokojnym.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lut 2007, 9:21

Podejdźmy do sprawy spokojnie. Co prawda Słowacy nie zagrali najmocniejszym składem, ale u nas też zabrakło kilku kluczowych zawodników. Zresztą po niezłej drugiej połowie możemy być spokojni na mecze z Azerami i Ormianami. Po raz kolejny nie sprawdza się w naszej drużynie taktyka z jednym napastnikiem i jak dobrze podsumował do Babel taki wariant należy odłożyć do lamusa. Raczej nikogo nie można wyróżnić po wczorajszej kopaninie. Dlatego przejdźmy do krytyki :D Rasiak poza wymuszonym karnym niewiele pokazał, więc na eliminacje powinien być raczej zmiennikiem. Dudka też słabo, ale na pozycji defensywnego pomocnika uwierzyłem w niego, dlatego jego spotkanie uznam za wpadkę. W obu spotkaniach w Hiszpani blado wypadł też Bronowicki no i po Ieleniu wszyscy spodziewamy się więcej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lut 2007, 10:24

Sero pisze:Zresztą po niezłej drugiej połowie możemy być spokojni na mecze z Azerami i Ormianami
:o jestem dlaeki od wygłaszania takich optymistycznych "wywodów"
Wcale nie graliśmy tak dobrze w drugiej połowie, to raczej Słowacy odpuscili, wszkaże prowadzili juz 2:0. Nie musili forsować tempa.
Wszyscy dobrze pamiętamy jak sie gra z Azerami, czy Ormianami - tam nie wystarczy być dobrze przygotowanym taktycznie, trzeba być zwłasza przygotowanym psychicznie na walkę. I to na ostra walke, tam nikt nie odpusci. Tacy Ormianie - dostaną bramkę, to zaczna grać w kosci. łatwo ne będzie. Ja o wynik spokojny nie jestem. Nie wydaje mi się, abyśmy już mogli sobie dopisac 6 pkt z tych meczów.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lut 2007, 10:49

fieldy pisze: takich optymistycznych "wywodów"

Czy ja wiem :roll:
Azerowie nie są potęgą żeby ich się bać. Jeśli zagramy tak jak wczoraj w drugiej połowie to poiwnno być dobrze. Masz jednak racje. Oba te zespoły będą nastawione na walkę, ale Polacy nie mogą dać się sprowokować tak jak np. w el.MŚ 2002 z Ormianami na wyjeździe. Wówczas to była bardziej "wolna Ormianka" niż mecz piłkarski.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lut 2007, 11:01

Sero pisze:Azerowie nie są potęgą żeby ich się bać.
Ja sie ich nie boje, nie obawiam się, że pokonają naszych graczy. Twierdze jedynie, że nie możemy byc pewni zwycięstw w tych 2 pojedynkach.
Już nie będę pisał o tym, jak piłka potrafi być okrutna i nieprzewidywalna, bo to kazdy wie :D Przestrzegam tylko przed zbytnim optymizmem.
Leo zapowadał przed meczem walkę na całym boisku, o każdą piłkę, pressing i w ogóle niedopuszczanie Słowaków do piłki. Co się okazało - bramka ustawiła mecz. Polacy nie potrafili narzucić swojego stylu gry i w I połowie, to on dyktowali warunki na boisku - Leo był bezradny. Nietęgą miał minę jak wędrował w tę i z powrotem w swojej strefie.
Kto ci da gwarancję, że Polacy znów szybko nie straca gola [choćby po jakimś kontrowersyjnym karnym, czy ze spalonego] ?? Może trener Azerów znów zacznie sędziego po pysku okładać ? będzie nerwowa atmosfera. A my mamy kilku niedoświadczonych graczy, którym moga nerwy puscić.
Oczywiscie to trochę taki czarny scenariusz, jednak chyba przyznasz, ze możliwy.
Dlatego z radości z kolejnych punktów poczekałbym, aż punkty nie znajdą się na koncie.

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 08 lut 2007, 11:09

No i po słabym meczu zremisowaliśmy ze Słowacją, specjalnie piszę teraz, żeby mój post nie zawierał żadnych emocji.
Najważniejsze, bramkarz, nasz bramkarz wypadł przeciętnie. Obrona podobnie, ataku nie było wcale. Dobrze chociaż, że udało się wyrównać. Teraz się zastanawiam, jak będą wyglądały nasze mecze reprezentacyjne, bo jeśli będziemy grali tak w eliminacjach jak ostatni sparing, to nie mamy co szukać w Euro. Polska grała bardzo źle. Mam nadzieję, że wczorajszy mecz uśpi tych wszystkich optymistów-specjalistów i pokaże im drogę. Mamy za silną grupę eliminacyjną, żeby awansować.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lut 2007, 13:21

Cudak - Mimo wszystko byłbym jeszcze umiarkowanie spokojny. Zabrakło kilku ważnych zawodników i to nie było to, na co stać tą drużynę. W dodatku jak już pisałem, kiedy gramy trójką środkowych pomocników i ta trójka to

Kod: Zaznacz cały

Dudka - Kaźmierczak - Lewandowski
to czego my chcemy od życia :> Kto tam miał pokierować grą i sprawić, że Polacy dyktowaliby warunki gry. Dopiero po zmianach coś się ruszyło, jednak nadal nie było to optymalne zestawienie. Spokojnie, zamiast Rasiaka pojawi się napastnik od gry nogami, a nie tylko głową, pomoc też będzie lepiej dobrana bo Leo zapewne wyciągnął już wnioski, że wspomniana trójka nie jest najlepszym pomysłem :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”