Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 114

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 07 lut 2007, 8:42

Chłopcy, nie rozumiecie jednego, Bayern w tym sezonie na nic nie stać, wciąż mam w pamięci sezon 2000/01, kiedy Bayern wygrał Ligę Mistrzów i taki sezon może szybko nie wrócić. Bayern gra bez polotu, bez pomysłu na grę. Chociaż nie mam dostępu do meczów Bundesligi to potrafię sobie wyobrazić jaki piach muszą grać piłkarze Bayernu. Tak nie przysługuje takiej drużynie jak Bayern.
Może przydałyby się jakieś roszady w składzie? Może należało by sprzedać Schweinsteigera i pomyśleć, czy odejście Ballacka było dobrym posunięciem???
Oczywiście żadne zmiany w składzie mogą nienastąpić, ale dobrze jest się nad tym zastanowić, może Bayern gra zbyt skostniale?
Piłkarze Bayernu mają skłonność do częstego wpadania w rutynę i tylko Kahn się z tego wyłamuje. Innymi słowy, Real będzie ciężko pokonać w tej formie. Ale nie zapominajmy, że Real również nie ma formy, ostatnio na przykład przegrał z Levante, a to jest słaba drużyna.
Tak więc co może wyjść z dwumeczu dwóch drużyn bez formy? Ich szanse można ocenić po równo, czyli Bayernu i Realu...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2007, 9:25

Cudak pisze:Tak więc co może wyjść z dwumeczu dwóch drużyn bez formy?
Paradoksalnie mecz ten może przynieść najwiecej emocji [piszę, że może ... bo raczej większe są szanse na to, że nie przyniesie :D] Jednak oba kluby należa do najwiekszych w europie i na swiecie - wiedzą, że rywal mówiąc delikatnie - nie błyszczy. Bedą chcieli za wszelka cene na te 2 mecze się zmobilizować i zapomnieć o kłopotach w lidze. Mają szanse pokonać wielkiego rywala, to powinno im przyświecać, o tym powinni pamiętać, a nie o tym, że nie idzie im w tym sezonie.
Bayern gra zatrwazająco słabo w obronie, tyle bramek co tracą, to jest nie do pomyslenia, do tego dochodzi słaba gra w ataku - Pizzaro powinien zmienić otoczenie, podobno chce iść do Juve - tylko czy w Turynie zechcą tego piłkarza ? Oni tam potrzebują walczaków, piłkarzy, którzy pomimo słabej formy, czy innych przeszkód :D będa walczyć na 120% swoic możliwości. A Pizzaro ostatnio nie wykazuje się specjalną ochotą do gry.
Mówisz, żeby się pozbyć Schewinsteigera ... dlaczego ? To jest obecnie najlepszy gracz Bayernu [moim skromnym zdaniem] jest młody i to na nim [według mnie] powinna się opierać gra tej drużyny.
Uważam, że Bayern nie ma szans na mistrza w tym sezonie, a to mnie niezmiernie cieszy, gdyż za nimi nie przepadam.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lut 2007, 10:01

Cudak pisze:Bayern w tym sezonie na nic nie stać
Uwazasz to po pierwszych 2 meczach w lidze? Moze Bayern trafi z forma na LM? Arsenal kiedy gral w finale LM w lidze rowniez nie blyszczal...
Cudak pisze:taki sezon może szybko nie wrócić
Bo nie mamy wodza na miare Steffana Effenberga, ktory potrafil pociagnac zespol do walki.
Cudak pisze:Chociaż nie mam dostępu do meczów Bundesligi to potrafię sobie wyobrazić jaki piach muszą grać piłkarze Bayernu.
Z Borussia przegralismy tylko dzieki zajebistej postawie naszych obroncow, przez ktorych stracilismy przynajmniej 2 bramki. Meczu z Bochum nie ogladalem to nie moge powiedziec co tam sie stao.
Cudak pisze:Może należało by sprzedać Schweinsteigera
:roll:
Cudak pisze:Ich szanse można ocenić po równo, czyli Bayernu i Realu
Moim zdaniem w obecnej formie to Real jest faworytem

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 07 lut 2007, 11:04

fieldy pisze:Mówisz, żeby się pozbyć Schewinsteigera ...
To był taki przykład, bo sprzedaż takiego piłkarza na pewno ożywiłaby drużynę. Oczywiście ja nie chcę sprzedawać Schweinsteigera, on jest bardzo przydatny drużynie.
Bayern powinien coś z sobą zrobić, czy forma przyjdzie na akurat mecz z Realem? Życzyłbym wszystkim kibicom, byśmy prześli Real.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 lut 2007, 11:19

Mentor masz racje. Zespol w ciagu 3 meczy nie strzelil gola, 2 razy przegral w sredniej lidze niemieckiej. Czy to oznacza, ze juz sa na dnie :roll:?

Cudak Bayern w tym sezonie zawodzi. A od rundy wiosennej po calosci. Czy przez to nie mamy juz zadnych szans na triumfy w przyszlosci :lol:? Prosze..
fieldy pisze:Mówisz, żeby się pozbyć Schewinsteigera ... dlaczego ? To jest obecnie najlepszy gracz Bayernu [moim skromnym zdaniem] jest młody i to na nim [według mnie] powinna się opierać gra tej drużyny.
Jezeli chodzi o umiejetnosci, mozliwosci i perspektywicznosc to na pewno jest jednym z najepszych zawodnikow Bayernu. Jednak obecnie gra ponizej wszelkiej krytyki. Z pewnoscia ma na to wplyw pozycja, na ktorej wystepuje.
Cudak pisze:To był taki przykład, bo sprzedaż takiego piłkarza na pewno ożywiłaby drużynę.
To w takim razie moze sprzedajmy tez Lahma. To z pewnoscia 'ozywiloby' zespol.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2007, 11:22

olson pisze:Jezeli chodzi o umiejetnosci, mozliwosci i perspektywicznosc to na pewno jest jednym z najepszych zawodnikow Bayernu. Jednak obecnie gra ponizej wszelkiej krytyki. Z pewnoscia ma na to wplyw pozycja, na ktorej wystepuje
Te kilka meczów nie może decydowac o jego przydatnosci do drużyny.
Złapie formę i znów będzie strzelał bramiki aż miło, znów będzie asystopwał aż miło - nie gra na swojej pozycji ... jedyny mecz jaki widziałem Bayernu w tej rundzie to mecz otwarcia [bo przeciez nie będę specjalnie ściągał ich meczy :D] tam, jeszcze pod wodzą Magatha - Bastian chyba grał na srodku, z tego co pamietam - a lepiej chyba się czuje na skrzydle - czy Ottmar też go wystawia w środku pomocy ?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 lut 2007, 11:34

Od Schweinsteigera, z racji jego umiejetnosci, cech przywodczych etc., wymagane jest wiecej niz od zwyklego rzemieslnika w Bayernie. Chlopak ma wszelkie predyspozycje, aby stac sie naprawde dobrym zawodnikiem. Jednak z racji braku rozgrywajacego, Magath & Co. wydumali, azeby wlasnie Schweini pelnil te role [chociaz jak dla mnie ma on walory typowego skrzydlowego, no ale oni wiedza lepiej]. Na razie idzie mu to niemrawo, jednak mial juz przeblyski. Jednak wydaje mi sie, ze uplynie jeszcze troche wody w Wisle, zanim Bastian bedzie prezentowal rowna i wysoka forme w nowej dla siebie roli.

W meczu z Norymberga Hitzfeld wystawil Niemca na lewej stronie pomocy, czyli jak za dawnych lat. Wiadomo, caly zespol sie skompromitowal [no, oprocz Kahna], wiec i Schweini zaliczyl slabe spotkanie.

Swoja droga, ciekawi mnie jak bedzie wygladala teraz nasza pomoc. Wraca Hagreaves, jest van Bommel i Schweinsteiger. Jeden z nich musi grac na skrzydle. Anglik odpada, Mark tez lepiej gra w srodku. Czyli pewno Bastian wroci na stara pozycje :P.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lut 2007, 12:56

Co to się w tym dwumeczu będzie wyprawiać to aż trudno pomyśleć. Bayern gra beznadziejnie w obronie i bez rewelacji w ataku, Real beznadziejnie w ataku i przeciętnie w obronie. Yeah, tu może być wszystko :lol:

Nie ma nawet większego sensu porównywanie składów bo to w chwili obecnej nie da logicznych wniosków. Bayern trenera już zmienił, Real jak dotąd ufa Capello i sądzę, że Włoch wytrwa przynajmniej do pierwszej konfrontacji obu drużyn. Ottmar miał różne potyczki z Realem, ale to był inny Real...zupełnie inny. Bayern personalnie również się zmienił od ostatniego starcia, choć w porównaniu z Królewskimi są to zmiany kosmetyczne :P

Mimo wszystko w tym meczu wszyscy zapomną o słabszej dyspozycji. To będzie inna mobilizacja, inny zapał i chęci do gry :] Obie drużyny mają porównywalne szanse, ale liczę, że to Real zwycięży :wink:

Hala Madrid :!:

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 07 lut 2007, 16:30

Ja doskonale rozumiem co mówicie. Ale nie takie obawy powinny nam towarzyszyć. Poniekąd, Bayern może stać na straconej pozycji w meczu z Realem. Ale nie powinniście oceniać drużyny przez pryzmat zawodników, gdyż nie zawodnik gra mecz - a cała drużyna...
Ja np. nie umiem ocenić umiejętności piłkarzy, ponieważ nigdy nie patrzę na piłkarza jako jednostkę, tylko traktuję drużynę jako jedność.
A Bayern, cóż, jak to Bayern. Raz się wiedze, raz nie.
Moim skromnym zdaniem obecnie nie da się nic zrobić, by natychmiastowo poprawić jakość drużyny, na to potrzeba przynajmniej dwóch tygodni i nie wiadomo, czy zdąży się z uzyskaniem formy na mecz z Realem.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 lut 2007, 16:43

Cudak pisze:Moim skromnym zdaniem obecnie nie da się nic zrobić, by natychmiastowo poprawić jakość drużyny, na to potrzeba przynajmniej dwóch tygodni i nie wiadomo, czy zdąży się z uzyskaniem formy na mecz z Realem.
A moim skromnym zdaniem Bayern odbuduje swa forme dopiero w wypadku zwyciestwa nad Realem ;) takie zwyciestwo nad mocnym rywalem ktorym bez watpienia jest Real bez wzgledu na to czy jest w formie czy tez nie, uskrzydla i motywuje do walki ;) nie twierdze ze Bayern powinien teraz olac mecze z Arminia i Alemania i czekac na Real bo byloby to samobojstwem, w tych dwoch meczach ktore zostaly jezcze do pojedynku na SB z Realem Bayern powinien wykrzesac z siebie jak najwiecej aby przedstawic silne argumenty przeciwko Krolewskim ale optymalna, zwycieska forma powroci moim zdaniem dopiero po ewentualnym awansie ;)

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 07 lut 2007, 17:02

spyrczak pisze:A moim skromnym zdaniem Bayern odbuduje swa forme dopiero w wypadku zwyciestwa nad Realem takie zwyciestwo nad mocnym rywalem ktorym bez watpienia jest Real bez wzgledu na to czy jest w formie czy tez nie, uskrzydla i motywuje do walki nie twierdze ze Bayern powinien teraz olac mecze z Arminia i Alemania i czekac na Real bo byloby to samobojstwem, w tych dwoch meczach ktore zostaly jezcze do pojedynku na SB z Realem Bayern powinien wykrzesac z siebie jak najwiecej aby przedstawic silne argumenty przeciwko Krolewskim ale optymalna, zwycieska forma powroci moim zdaniem dopiero po ewentualnym awansie
Ładny post, dziękuję.

Tu możesz trafić jak kulą w płot, masz rację, gdyby patrzeć na to tak, że tylko zwycięstwo z Realem może dodać nam formy, to tak musi być!
Poniekąd, nie lubię lekceważyć rywali, ale wg twojego sposobu myślenia nie wiadomo jak się potoczą mecze, żeby Bayern uzyskał formę w meczu z Realem, ta forma musi przyjść wcześniej!

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 lut 2007, 23:26

spyrczak teraz w Bundeslidzie nie wolno lekcewzyc zadnego spotkania. Do liderow mamy calkiem spory balast, a ponadto kilka klubow siedzi nam na ogonie. To wlasnie na rodzima lige powienien byc teraz polozony najwiekszy nacisk. Bo w przypadku niezakwalifikowania sie do CL w przyszlym sezonie, zespol straci mnostwo pieniedzy. A tego na pewno nie zrekompensuje nam dobra postawa w CL. Z reszta, jak mozna jej oczekiwac, skoro zawodzimy na calej linii :roll:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 lut 2007, 9:22

ja pisze:nie twierdze ze Bayern powinien teraz olac mecze z Arminia i Alemania i czekac na Real bo byloby to samobojstwem, w tych dwoch meczach ktore zostaly jezcze do pojedynku na SB z Realem Bayern powinien wykrzesac z siebie jak najwiecej aby przedstawic silne argumenty przeciwko Krolewskim
olson pisze:spyrczak teraz w Bundeslidzie nie wolno lekcewzyc zadnego spotkania.
A czy ja twierdze ze nalezy olewac rywali z wlasnego podworka? :? nie wydaje mi sie... poprostu twierdze ze ewentualny awans moze okazac sie takim "dopalaczem" formy i pomoze odzyskac Bayernowi dawna dyspozycje, tyle

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 lut 2007, 10:10

Nie pisales, zeby lekcewazyc spotkania w Bundeslidze. Jednak z Twojego postu da sie wyczuc jakby przekladanie CL nad liga krajowa, co dla mnie nie jest najlepszym rozwiazanie. Z obecnymi problemami, szanse na dobry wystep w Lidze Magnatow mamy naprawde male, a BL zawsze powinna byc priorytetem. Jezeli chodzi o proporcje, to wolalbym, zeby Bayern skonczyl BL na 3. miejscu i szybko odpadl z CL, niz wygral te trofeum, zajmujac jednoczesnie 4. czy 5. miejsce w lidze niemieckiej.

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 08 lut 2007, 19:21

No i mamy to co chcieliśmy, Niemcy pokonały Szwajcarię. Ale jaki to może mieć wpływ na grę Bayernu Monachium???
Otóż ośmielę się wysnuć wniosek, że jeśli Bayern nie zawodzi, to i reprezentacja Niemiec nie zawodzi.
Jako, że jestem bardzo religijny, codziennie modlę się, by Bayern wygrywał, gdyż Bayern to jedna z najważniejszych rzeczy w moim życiu. :wink: Oczywiście, nie jest aż tak dużym priorytetem.
Myślę, że Bayernowi nie trzeba już wzmocnień, gdyż z ligi niemieckiej zawsze uda się wyłowić jakiś wielki talent, a nawet więcej, piłkarza już ukształtowanego!
Z jednej strony dobrze, że Bayern nie sprowadza nikogo z zagranicy, gdyż pozwala się wypromować zawodnikom z krajowego podwórka. A wiadomo jakie to podwórko jest, wspaniałe! Otóż wysnuję wniosek, że liga niemiecka jest najbardziej wyrównaną ligą, i założę się, że w meczach słabszych drużyn z ligi niemieckiej i włoskiej czy hiszpańskiej, zawsze wygrywałyby drużyny niemieckie. Po prostu Bundesliga ma najsilniejsze drużyny środka i końca tabeli.
I to stawia Bundesligę w takiej sytuacji, że mogłaby być uznana najsilniejszą ligą świata. I tak zaiste jest!
O sile ligi nie świadczy czołówka tabeli, drużyny klasowe, tylko o sile ligi świadczą te słabsze drużyny, a tu przodują Niemcy.
I jaki można wysnuć z tego wniosek? Otóż taki, że nawet jeśli Bayern nie przejdzie Realu, to pozostaną szanse na następny sezon, na który Bayern powinien się przygotowywać już od tej chwili! Ale po cichu liczmy na kryzys Realu, hi hi.
Co jeszcze mogę dodać do mojego posta???
A no to, że Bayern raz na zawsze żegna niektóre dzieje swojego futbolu. Bayern musi się przestawić na nowoczesne granie, a tu mógłby pomóc np. Mourinho, który kiedyś mówił, że chętnie poprowadził by drużynę z Monachium.
Typujcie wynik: Real - Bayern!
Ja po cichu liczę na Bayern, a czy się uda, to już nie moja sprawa!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”