Piłka Ręczna - Strona 13

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 04 lut 2007, 18:17

przegraliśmy przez starty, i słabą ofensywe njie tylko prawo skrzydłowy zawalił ,ale Lijewski zmarwonał dużo piłek, 0 taktyki ,jedyne co to "8" (zamiana miejsc) , gdyby nie bramkaże było by więcej w plecy. NIemcy nie grali o wiele lepiej mieli dużo farta ,sedzowie pomogli ,ale wygrali :/ :x

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 lut 2007, 18:17

Mecz był do wygrania. Sam Wenta przyznał, że przegrali to spotkanie w głowach. Wyszli wyraźnie spięci. Losy spotkania mogła odwrócić sytuacja, kiedy Jurasik dostał piłkę na skrzydle przy stanie 22-21. Ale trudno. tym razem się nie udało. Odegramy się na ME.

Dziękujemy.

EDIT: bramkaże rzeczywiście dobrze :lol:

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 04 lut 2007, 18:19

no właśnie jeszcze graliśmy w przewadze i nie zdołaliśmy wrównać :/

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lut 2007, 18:22

Kuźwa znowu :evil: Jeszcze przegraliśmy z powalonymi bo ciągle kręcącymi Niemcami :evil: No nic, nikt się pewnie nie spodziewał że zdobędziemy srebro i trzeba to uznać za ogromny sukces :!: Szkoda bo mecz przegraliśmy w głowach i jak słusznie zauważyli komentatorzy to my przegraliśmy finał a nie Niemcy go wygrali bo nic wielkiego nie pokazali :!:

A ten koleś z Polsatu ze swoimi komentarzami :arrow: ['] 'Niemcy nie do pokonania przez żadną drużynę na świecie'. Niech na przyszość podczas ogladania meczu otwiera oczy :twisted: I jeszcze gadanie że Niemcy przypominali sobie historię i dlatego byli tak zdeterminowani - a tu niech sobie weźmie książkę od historii bo jej pewnie też na oczy nie widział :olaboga: Po co gadać takie bzdury :red:

1982 - brąz :!:
2007 - srebro :!:
2008 Pekin - złoto :!: :P

BRAWO POLACY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 04 lut 2007, 18:51

Przegraliśmy na własne życzenie, Owszem Jurasik zawalił wiele sytuacji, Mogliśmy spokojnie wyjść na prowadzenie, Ale Jurasik przeprosił po meczu za to. W sumie zdobył 5 bramek.

natomiast w dużym stopniu przegraliśmy przez Lijewskiego, grał bardzo dużo, a zdobył tylko jedną bramkę.

Szkoda finału, ale ogólnie oceniając jest duży sukces, choć Nimecy byli do ogrania.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 lut 2007, 19:12

Yukasz pisze:I jeszcze gadanie że Niemcy przypominali sobie historię i dlatego byli tak zdeterminowani - a tu niech sobie weźmie książkę od historii bo jej pewnie też na oczy nie widział Olaboga Po co gadać takie bzdury Czerwona Kartka
Nie oglądałem meczu (taki mój los we Wrocławiu już), ale zaciekawiło mnie to co mówisz. Może źle rozumuje to co piszesz, ale powiedz mi po co ten redaktor ma otwierać książke do historii? Niemcy bili nas jak chcieli w historii i taka jest prawda (poza jakimis małymi wyjątkami).

Co do medalu to oczywiście gratuluje naszym, zobaczymy co to będzię później i oby te wyliczanki nie zostały tylko wyliczankami do Pekinu jeszcze trochę czasu więc lepiej nie gdybać. [/url]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lut 2007, 19:29

bellus pisze:Nie oglądałem meczu (taki mój los we Wrocławiu już), ale zaciekawiło mnie to co mówisz. Może źle rozumuje to co piszesz, ale powiedz mi po co ten redaktor ma otwierać książke do historii? Niemcy bili nas jak chcieli w historii i taka jest prawda (poza jakimis małymi wyjątkami).
Widze że ty znasz historię, ja tak samo a ten koleś chyba cegłą w głowe oberwał. Nie wiem po co to gadał bo ja go tylko sluchałem. A to jakieś porówania kolejnego poety z mikrofonem w ręku były że niby ta Steinbach im gadała przed meczem i za wszelką cenę chcieli wygrać. On nie wie że jest w TV i musi uważać co wygaduje i jakieś bajki czasem są nie na miejcu :?: Zresztą to nie pierwsza osoba która znalazła sie na nieodpowiednim miejscu :roll: Ale jak piszesz to my po lekcji historii powinniśmy być zdenerminowani jak nigdy, nie Niemcy ale w ogóle po co takie rzeczy wygadywać. A jakikolwiek trener motywujący drużynę z książką od historii w ręku też powinien udać się do psychiatry.

Może mi ktoś wytłumaczyć czemu 'rudy' grał tak mało :?: Jemu jak zresztą całej drużynie nie szło ale w drugiej połowie przez pewien długi okres graliśmy tylko prawym skrzydłem :roll: A jak był na boisku to potrafił wystrzelić pocisk, przynajmniej stanowił zagrożenie a może wreszcie by się wstrzelił :think:

PS Na koszu byłeś :?: Wygraliście w hicie :brawo:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 lut 2007, 19:50

Yukasz pisze:Widze że ty znasz historię, ja tak samo a ten koleś chyba cegłą w głowe oberwał.
Trudno odnosi się do twojej wypowiedzi bo jest pisana co najmniej chaotycznie, ale mimo tych trudności spróbuję.
To przybliżyłbyś mi jakieś spektakularne zwycięstwa Polaków nad Niemcami odniesione tylko i wyłącznie siłami polskiego narodu?
Yukasz pisze:Ale jak piszesz to my po lekcji historii powinniśmy być zdenerminowani jak nigdy, nie Niemcy ale w ogóle po co takie rzeczy wygadywać.
Mógłbyś zacytować fragment mojej wypowiedzi z której wywnioskowałeś tę jakże błyskotliwą myśl?
Yukasz pisze:A jakikolwiek trener motywujący drużynę z książką od historii w ręku też powinien udać się do psychiatry.
Motywuje czy nie motywuje, chyba ważny jest efekt. Jakoś sobie nie wyobrażam, że przed meczem Grecja - Turcja w szatni nie przypomina się historii.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lut 2007, 19:52

bellus pisze:To przybliżyłbyś mi jakieś spektakularne zwycięstwa Polaków nad Niemcami odniesione tylko i wyłącznie siłami polskiego narodu?
Bellus chodzi o to, ze to ten redaktor tak uwazal a nie Yukasz - on mysli tak samo jak ty - wiec raczej musialbys sie zglosisc do redaktora z tym pytaniem

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lut 2007, 19:57

No cóż trudno. Zagraliśmy słabo, jakoś bez wiary, nerwowo. Wiele głupich strat i niewykorzystanych sytuacji. Przegraliśmy to przegraliśmy, przed turniejem tylko najwięksi optymiści powiedzieliby, że zdobędziemy medal.

Zdenerwowały mnie tylko te korony na głowach Niemców :evil:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 lut 2007, 19:59

Słusznie, ale tutaj i tak widze element motywujący. Tylko, że taki podpadający już pod budowę ideologii faszystowskiej i Nietzschego - można za pomocą historii - mimo wszystko raczej historii zwycięzców, twierdzi (motywowac) że Niemcy zawsze byli lepsi od Polaków - i dziś też byli.

No, ale zostawmy już te kwestię. Trochę nie dokładnie przeczytałem to co napisałeś Yukasz, inna kwestia że tak jak wspomniałem nie oglądałem meczu ani tym bardziej wypowiedzi tego redaktora.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lut 2007, 20:06

bellus pisze:Motywuje czy nie motywuje, chyba ważny jest efekt. Jakoś sobie nie wyobrażam, że przed meczem Grecja - Turcja w szatni nie przypomina się historii.
Dla mnie to jest chore ale OK :wink:
Yukasz pisze:Widze że ty znasz historię, ja tak samo a ten koleś chyba cegłą w głowe oberwał.
Mi się wydaje że w tym zdaniu ja i ty jesteśmy po tej samej stronie rozumowania tego co było w przeszłości a redaktorek po zupełnie innej :roll: Więc skoro ty uważasz że to Niecmy nas krzywdzili i mordowali to ja też a nie odwrotnie :roll:
bellus pisze:Mógłbyś zacytować fragment mojej wypowiedzi z której wywnioskowałeś tę jakże błyskotliwą myśl?
Mi chodzi o to że bardziej zdeterminowana powinna być osoba pokrzywdzona w przeszłości i teraz 'wziąć odwet' za tamte lata a nie odwrotnie :roll: A zacytować nie porafię :( Widocznie jestem za bardzo błyskotliwy :think:
bellus pisze: Trudno odnosi się do twojej wypowiedzi bo jest pisana co najmniej chaotycznie
czyli sobie więcej nie pogadamy :?: :płacze: Trudno :maruda:

Jak to co napisałem i post czehera też zrozumiałeś inaczej niż powinieneś to nie wiem jak mam ci to wytłumaczyć :roll: Poddaję się :P

edit:

Czyli zrozumiałeś :jupi:
RealFan pisze:Zdenerwowały mnie tylko te korony na głowach Niemców Evil or Very Mad
Mnie każde zachowanie Niemców denerwowało bo za te bilety powinni dostać karę. ALe co jak nie korony mieli sobie włożyć na głowy :?: Przecież są najlepsi :wink: Oni wygrali, grali u siebie więc mieli prawo.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2007, 20:11 przez Yukasz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 lut 2007, 20:10

Yukasz pisze:Czyli zrozumiałeś

Z trudnościami, ale dałem radę.
I tak najważniejszy jest medal...

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 04 lut 2007, 21:53

a tak wogóle to czy ktoś z was grał kiedykolwiek w ręczna??

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lut 2007, 21:59

Yukasz - Nie wiem co mieli sobie włożyć. Poprostu mnie to jakoś zdenerwowało :P Może to odebrałem jako hmm...pyszałkowatość :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”