Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 107

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 sty 2007, 18:43

Wygrana jak wygrana, dla mnie nic nie znaczy. Jakby tak z Realem było to co innego.

Interesuje mnie ten gracz WAgner - jakiś potomek genialnego kompozytora Ryszarda Wagnera? :wink:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 20 sty 2007, 19:20

Ebi pisze:Interesuje mnie ten gracz WAgner - jakiś potomek genialnego kompozytora Ryszarda Wagnera? Wink
Niee :P Sandro Wagner, Niemiec, 20-leni lewoskrzydlowy mogacy wystepowac rowniez na pozycji napastnika ;) to byl chyba jego pierwszy mecz w pierwszej druzynie ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 sty 2007, 20:05

Mecz z HSV mógł się podobać tylko do 30 min, później było juz wolniejsze tempo i Byern kontrolował mecz. Świetny mecz, jak dla mnie, zagrał Schweinsteiger- widać już się chyba przystosował do nowej pozycji. Walczył, biegał, rozgrywał - ogólnie jestem bardzo miło zaskoczony, wychodzi, że kolegoa olson miał rację :wink: . Średnio Sali, ale do tego zdążyłem już się przyzwyczaić. Zaskoczyła mnie postawa Pizzaro, który mniej się kiwał a więcej podawał kolegom- jeśli będzie tek dalej grać (z dużym porzytkiem dla teamu) to pewnie dostanie nowy kontrakt (ale nie 4 mln za sezon :roll:). Lucio wrócił też do starego dobrego poziomu, defensywa bardzo ładnie, jedynie zaskoczył mnie Maggath, że Ottl zagrał jako prawy obrońca a nie Lell, ale i tak dobrze się spisał. Ogólnie dobry mecz w naszym wykonaniu i jeśli tak będziemy grać z Borussia Dortmund to nie widzę innej opcji jak nasza wygrana, nawet handicapem 8) .
Jeszcze jak wrócą nasi rekonwalescenci to będzie już w ogóle pięknie :P
nic tylko czekać do następnego piątku i potem kibicować w meczu :wink: .

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 sty 2007, 21:25

Akarin przeciez pierwsze swoje wystepy Ottl notowal w zespole wlasnie na pozycji prawego obroncy. I nawet spotkanie pucharowe z HSV sezon temu wyszlo mu nieziemsko 8).

Magath w sparingach tasuje skladem, ciezko wywnioskowac jaka 11 deleguje na mecz na Westfallen. Co do czestych wystepow w meczach towarzyskich Karimi'ego, to wydaje mi sie, ze po decyzji Deislera, Felix bedzie musial stawiac na Iranczyka. Bedzie musial chyba tez jak na razie odejsc od pomyslu 'Schweini za napastnikami', bo Brazzo jednak prezentuje sie ostatnio gorzej niz Karimi. Nie wyobrazam sobie srodka bez Ottla, przynajmniej do czasu powrotu Hargreavesa. Andi w rundzie zasadniczej byl jednym z naszych najlepszych zawodnikow, na wiosne takze powinien dostac szanse.

Cieszy mnie bramka Lucio. Moze wreszcie Brazylijczyk sie ostrzasnie, bo na jesien strasznie dolowal. I zasluzenie spadla na niego fala krytyki. Jego dzisiejsza bramka i pewny wystep, mam nadzieje, pomoga mu nabrac pewnosci siebie i od meczu z BVB zobaczymy juz starego, dobrego Lucio.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 sty 2007, 21:37

olson jednak ostatnio grał tylko jako DM, a osattni mecz jako prawy obrońca zagrał bodajże przeciw Lautern w zeszłym sezonie gdzie strzelił gola dającego mistrzostwo 8) . Pamiętam, ze zaczynał jako prawy obrońca, ale niedługo potem przesunięto go na DM i tam radzi sobie najlepiej. Zresztą z tego co pamiętam to jako prawy obrońca grał krótko, pierwszy raz chyba z konieczności, za Sagnola. A napisałem, że Maggath zaskoczył mnie z tym wystawieniem Ottla na prawej obronie, bo ja tam spodziewałem się raczej Lell'a :wink: .
A co do dyspozycji Karimiego to zaskakuje mnie chłopak, wreszcie zaczął grać na dobrym równym, poziomie i chwała mu za to. Ale wątpię, żeby Felix odszedł od wystawiania Schweiniego za napastnikami raczej dalej będzie stawiał na Saliego, ablo w razie konieczności na Gorlitza, który (mam nadzieję) będzie wracał do dobrej dyspozycji i nie przyplącze mu się żadna kontuzja.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 sty 2007, 22:52

Troche sie nie zrozumielismy, no ale dobra :P. Ottl to typowy defensywny pomocnik, jednak z koniecznosci swoje pierwsze wystepy zaliczal jako prawy obronca. ;).

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 sty 2007, 22:59

Ah, o to Ci chodziło :P
ja tez to tak mniej więcej rozumiałem, z tym tylko, że u Maggath'a zaczynał jako prawy obrońca i szło mu tam calkiem dobrze.
Jednak jego pozycja to DM i niech tak zostanie :P
W końcu trochę wrzawa na teamt transferów do Bayernu ucichła i nasi działacze moga dzialać w spokoju- zapewne 'prezentu' w zimie nie dostaniemy, ale mogą kogoś zakontraktowac kto przyjdzie po sezonie- a trzebaby było nowych graczy na mniej więcej 3 pozycje: skrzydłowy lewy, prawy i w razie koniecznosci kogos za Hargreavsa, ale wątpię, żeby działacze go puścili.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 sty 2007, 23:10

Dla mnie odejscie Hargreavesa latem jest prawdopodobne. Anglik juz nieraz podkreslal, ze chce przeniesc sie do ojczyzny. Wydaje mi sie, ze obecne dzialanie zarzadu to po prostu gra na zwloke i podbicie ceny odstepnego. O transferze w zimie nie moze byc mowy, bo i tak za duzo juz stracilismy. Nawet jezeli Owen odejdzie, nie wydaje mi sie, zeby trzeba bylo zakupic kogos na jego pozycje- jest Demichelis, Ottl, van Bommel moze dublowac te pozycje. Akurat strefe gry defensywnego pomocnika mamy bogato obsadzona.

Wzmocnienie skrzydel musi byc priorytetem, bo obecnie na tych pozycjach mamy najwieksze problemy. Najlepiej byloby sciagnac zawodnika, mogacego wystepowac na obu stronach pomocy. Jednak bedzie to bardzo trudne, tacy zawodnicy to obecnie rzadkosc. Bardziej potrzeba prawego pomocnika, lewego mozna wyciagnac z rezerw. Swego czasu duzo dobrego slyszalem o Florianie Müllerze, zawodniku obunoznym, mogacym wystepowac praktycznie na kazdej pozycji w linii srodkowej.

Inne transfery beda uzaleznione od ewentualnych oslabien, np. w razie odejscia Santa Cruza czy Pizarro, trzeba bedzie sciagnac jakiegos napastnika.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 sty 2007, 23:21

DM fakt mamy dobrze obsadzoną zapomniałem, że mamy jeszcze np. Fürstner'a. Ale źle się wyraziłem, chodziło mi bardziej o to, że jak Hargreaves odejdzie to będziemy mieli jednego zawodnika na środek mniej i trzeba będzie zakupić jakiegoś i van Bommel grałby z nim tak jak teraz gra (ni to DM ni to rozgrywający). Dlatego źle się wyraziłem mówiąc o DM'ie. :wink:
W rezerwach mamy jeszcze tego młodziana który nas w zimie zasilił- Boachie'go i jesli będzie się on dobrze spisywał to nie mam nic przeciwno, żeby w przyszlym sezonie został włączony do kadry pierwszego zespołu.
Jako lewoskrzydłowy może też Wagner wystepować, w każdymbadź razie na chwilę obecną ani on, ani wymieniony przez Ciebie Florian Müller nie stanowiliby raczej wzmocnienia zaspołu.
Cóż nic tylko czekac na Riberego :P i żeby "tajne uklady" Hoennessa dały efekt :P

Awatar użytkownika
_sympatyczny_andi_
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _sympatyczny_andi_ » 22 sty 2007, 12:33

Bayern jest w świetnej formie, i dobrze to wróży przed meczami z Realem. Jednak napastnicy Realu być może będą ciężcy do zatrzymania, gdyż wiadomo, że Real to taki zlepek gwiazd.

Jednak Bayern jest sobie w stanie z tym poradzić. Dumą Bawarii jest kilka talentów, które poszły w świat.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 sty 2007, 12:37

_sympatyczny_andi_ pisze:Jednak Bayern jest sobie w stanie z tym poradzić.
Jak to? Przeciez
_sympatyczny_andi_ pisze:Bayern jest w świetnej formie
. Zmiota Real zarowno na SB jak i na Allianz tak, ze nie bedzie co zbierac.

Awatar użytkownika
_sympatyczny_andi_
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _sympatyczny_andi_ » 22 sty 2007, 12:39

olson pisze:. Zmiota Real zarowno na SB jak i na Allianz tak, ze nie bedzie co zbierac.
Drogi przyjacielu, też bym tak chciał!

Myślę, że Bayern prezentuje to, co powinien prezentować, w lidze nienajgorzej, w lidze mistrzów to samo. Z miłości do Bayernu chciałbym, żeby wygrał Ligę Mistrzów, jednak tu na przeszkodzie stoi i Barcelona i AC Milan.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 sty 2007, 13:02

_sympatyczny_andi_ pisze:
olson pisze:. Zmiota Real zarowno na SB jak i na Allianz tak, ze nie bedzie co zbierac.

Myślę, że Bayern prezentuje to, co powinien prezentować, w lidze nienajgorzej, w lidze mistrzów to samo. Z miłości do Bayernu chciałbym, żeby wygrał Ligę Mistrzów, jednak tu na przeszkodzie stoi i Barcelona i AC Milan.
Nie byłbym taki pewien co do "zmiecenia" Realu. W tej chwili oba kluby prezentują się podobnie. Nie zapominajcie przecież, że Bayern poniósł już cztery porażki a 17 meczów w lidze wygrał "tylko" dziesięć.

Awatar użytkownika
_sympatyczny_andi_
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _sympatyczny_andi_ » 22 sty 2007, 14:04

Ebi pisze:

Nie byłbym taki pewien co do "zmiecenia" Realu. W tej chwili oba kluby prezentują się podobnie. Nie zapominajcie przecież, że Bayern poniósł już cztery porażki a 17 meczów w lidze wygrał "tylko" dziesięć.
Lubię Bayern, dla tego klubu bije moje serce. Nie chciałbym, żeby ktoś prostymi prowokacjami doprowadził do upadku tego tematu, chciałbym, żeby tu się spotykali prawdziwi fanatycy bawarskiej drużyny.

Jak wiadomo, Bayern jest zawsze w cenie, nawet gdy przeciwnikiem jest Real Madryt.
Myślę, że jeśli obegramy Real to coś zdziałamy...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 sty 2007, 14:52

Ebi pisze:

Lubię Bayern, dla tego klubu bije moje serce. Nie chciałbym, żeby ktoś prostymi prowokacjami doprowadził do upadku tego tematu, chciałbym, żeby tu się spotykali prawdziwi fanatycy bawarskiej drużyny.

Jak wiadomo, Bayern jest zawsze w cenie, nawet gdy przeciwnikiem jest Real Madryt.
Myślę, że jeśli obegramy Real to coś zdziałamy...
Widac krótko jesteś na tym forum. Bayern to także mój ulubiony klub, ale ja w przeciwieństwie do ślepych optymistów krytycznie podchodzę do mojego klubu i nie napalam się na byle co.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”