Górnik Zabrze (zbiorczy)

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: RzuR » 26 lis 2006, 10:06

Pojawił się w Zabrzu i od razu gruchnęła plotka. Andrzej Szarmach (56 l.) ma zostać trenerem Górnika. Były reprezentant Polski nie zamierza jednak pozbawiać pracy Marka Motyki.

- Zawsze gdy pojawiam się na Roosevelta, zaczynają wszyscy plotkować, że będę tu pracował - śmieje się Szarmach. - Zapewniam wszystkich, że nie zamierzam na razie pracować jako trener. Mam licencję menedżera i zajmuję się na razie tylko tym. Nie wolno mi wykonywać pracy szkoleniowca czy dyrektora sportowego. Wszyscy w Zabrzu mogą spać spokojnie. "Diabeł" nie zamierza tam straszyć (śmiech). Nie mam nawet czym.

Szarmach zapewnia, że jedynym powodem odwiedzin Górnika była chęć spotkania starych znajomych.

- Pogadałem ze Staszkiem Oślizłą - mówi. - Ale... Być może Górnik będzie chciał w jakiś sposób nawiązać ze mną współpracę. Mam kilku fajnych piłkarzy. O nazwiskach na razie nie mówię, ale gdyby działacze wyrazili ochotę, to jestem otwarty.
to troche uspokaja...z czym jak z czym,ale ztrenerka to na pewno "Diabla" niewielu wiaze...prowadzil zdaje sie kiedys Zaglebie L. ze skutkiem mocno srednim...jednak jego wizyta "menadżerska" obawiam sie ze moze sie skonczyc upchnieciem "po starej znajomosci" jakiegos barachła w kadrze \G/...jakies takie czarne mysli mam,sam nie wiem czemu...? :P

Wróć do „Polska”