komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho » 20 lis 2006, 21:57

Najelpiej zaprezentował sie oczywiscei BOT. Najwiecej punktów, najwiecej bramek i zwyciestwa na dwoch jakze waznych stadionach :arrow: mistrza i vice-mistrza Polski z zeszłego sezonu. Do tego grali mecze z najbardziej wymagajacymi przeciwnikami na wyjezdzie :arrow: Legia, Wisła, Zagłebie, Groclin, Lech i tylko brakuje Korony... Skoro grajali tak wazne mecze na tak goracych stadionach i sa liderami, zasłuzonymi liderami to nalezy im sie szacunek :wink: Najładniej dla oka grała oczywiscie Korona, tylko, ze w Kielcach było odwrotnie do Bełchatowa tu Korona podejmowała wieksza czesc czołowych zespołow.
Zagłebie tuz za GKS'em w tabeli to głownie dzieki zmianie Edwarda na Czesława. Zagłebie wreszcie po przerwie grało i efektywnie i efektownie.
Sporo namieszał takze ŁKS. Gdyby potrafil wygrywac ze sredniakami, czy tylko dowozic przewage to pewnie ŁKs byłby liderem "3" z Legia, Wisła, BOT'em i remis z Zagłebiem, czyli potrafia grać faworytami. Osobiscie zawiódł mnie... Lech, gdyby nie bledy i frajerstwo w szczególnosci obrońców zima mogłaby być radosna. Lech stracił 5 oczek z ekipami z Krakowa po jednym z Legia i Widzewem.

Legia i Wisła jednak na tym samym poziomie, wielu obcokrajowcó, ktorzy sie nie sprawdzaja. W wiekszy :arrow: Wisła czy mniejszym :arrow: Legia stopniu. Obie miały kryzys Legia poczatkowo, Wisła na koniec rundy. Jednak punktowali, ale w szczegolnosci ze sredniakami czt outsaiderami. Zadna z tych druzyn nie zasługiwała na pozycje lidera i bardzo duzo musi sie zmienic przed wiosna, bo przy takiej grze i przy tych pilkarzach mistrzostwa nie zdobeda. 8) Ile Legia zdobyła punktów z czolowa 6 :?: :arrow: 1 przeciez to moze wywołac tylko salwy śmiechu, Wisła lepiej, bo az 2 :P Na całe szczescie w lidze sa jeszcze druzyny pokroju Płocka i Odry :?

Najwieksze rozczarownie tej rundy :arrow: :arrow: Płock.
Poczatek był dobry, gra wygladała świetnie. Pozniej gdy nie było wyników nie było takze dobrego stylu i kontuzja Sobczaka. Wszystko wskazuje, ze Płock wróci do drugiej ligi.
Osobiscie roczarowała mnie Arka, bo obstawiałem, ze beda sie prezentowac przez cała runde tak jak w koncowce. :wink:
Narazie gratulacje dla BOT'u

Wróć do „Polska”