Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 248

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 lis 2006, 14:47

Zaza pisze:Babel zagrał Adriano w tych derbach primavery czy nie ?
Zaza nie ma pojęcia. Przez cały tydzień jestem chodzące zombie przez brak snu. Nic do mnie nie dociera. Ale poszukam. Chyba, że jakiś inny nerazzurri bedzie szybszy.

Tez mi się wydaje, że Esteban nie wyjdzie w pierwszym składzie. Mancini nie bedzie chciał powtórzyc błedu z towarzyskiego meczu z Atalanta, kiedy to odnowiła sie kontuzja Cuchu. Może wejdzie na murawe przy bradzo korzystnym rezultacie. Co do awizowanego prez Ciebie składu wolałbym Vieire w pierwszym składzie, gdyz wprowadza on spokoj w drugiej lini. Ale bez niego czy z nim nie mozna stracic punktów.

Już znamy wyjsciowy składy:

INTER: 12 Julio Cesar; 4 Zanetti, 2 Cordoba, 25 Samuel, 16 Burdisso; 7 Figo, 5 Stankovic, 14 Vieira, 21 Solari; 9 Cruz, 18 Crespo
Subs: 1 Toldo, 10 Adriano, 11 Grosso, 13 Maicon, 15 Dacourt, 19 Cambiasso, 23 Materazzi

REGGINA: 22 Pelizzoli; 55 Lanzaro, 4 Giosa, 6 Aronica; 20 Mesto, 16 Amerini, 8 Tognozzi, 23 Modesto; 27 Leon, 9 Bianchi, 34 Missiroli
Subs: 30 Campagnolo, 5 Di Dio, 11 Rios, 14 Carobbio, 15 Barillà, 18 Nielsen, 21 Castiglia

Edit: Crespo :D
Ostatnio zmieniony 19 lis 2006, 15:09 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 14:58

Spoko jak byś znalazł to napisz :wink: Co do Estebana to masz racje, wtedy doznał urazu w pierwszej kolejce w meczu z Viola, potem wrócił na ten towarzyski mecz i znów uraz. A bardzie odnowienie. Wiec jak sytuacja w tym meczu będzie na luzie pewnie Mancini nie zdecyduje sie go wpuścić. Ewentualnie na jakieś 5 minut. Bo trzeba stopniowo wracać do gry.

Nie wiem wczoraj też inne potrale nie typowały Patricka do gry od początku, może coś mu jest i nie chce ryzykować ? Zaraz sie okaże, bo mecz za pare minut.

P.S. Jednak miałeś racje ... ale sa inny zmiany gra Vieira za Dacourta ale nie ma Grosso a jest Argentyńczyk Brudisso.

INTER (4-4-2)

12 Julio Cesar S.
4 Zanetti J.
2 Cordoba I.
25 Samuel W.
3 Burdisso N.
21 Solari S.
14 Vieira P.
5 Stankovic D.
7 Figo L.
9 Cruz J.
18 Crespo H.

To pewnie będzie mecz do jednej bramki :P i skutecznośc jak zawsze w takich meczach zdecyduje, zobaczymy co pokażą. Pozdro :!:

Edit: No byłeś szybszy, zaraz grają :P

Edit 2 :P Crespo Crespo ale i Bianchi odrazu o włos od odpowiedzi :P słupek. Pierwszy strzał Interu 1:0 :twisted: Kuźwa też tak chce :P Nie było spalonego, Vieira przedłużył głową a Crespo czuwał. ładnie zasadził nie dając szans Ivanowi.

Troche mnie Reggina zdziwła w pierwszej połowie, bo mimo że straciła bramka odrazum nie poddała sie. Ba nawet coś grała. Groźne stałe fragmenty itd, ale Inter próbował sie odgryzac i skończyło sie 1:0, teraz pewnie w szatni Mancio poukłada to co nie działało. Trener Regginy na trybunach :roll:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 lis 2006, 18:10

mamy lidera ... lidera który dzis zagrał bardzo bardzo słabo ... bo jak inaczej mozna nazwac taka gre gdzie Reggiana narzuca swój styl gry i robi o wiele grozniejsze akcje ... ? Inter powinien zdeklasowac przeciwników jednak chyba tego nigdy nie doczekamy sie za kadencji Mancieniego [*] ... z takim składem z takim budzetem z takimi aspiracjami nie mozna poprostu grac co mecz piachu ... to ze z Manciniego trener kiepski to juz wiemy ale nasza obrona dzis to [*] ja nie wierze ze Samuel po tylu latach gry w Serie A zapomniał jak sie wyłącza napastników rywal z gry ... fakt ostatnio gra mało ale przeciez tego nie mozna zapomniec ... Cordoba .. to samo zawsze jakis bład musi sie mu zdazyc ... moja opinia jest taka ze mistrza moze i zdobedziemy jak Roma sie powinie ... ale na wiecej nie ma co liczyc chcac osiagnac sukces w lidze i Europie trzeba zmienic trenera i dac mu kredyt zaufania taki jak dostał Mancini .. a nie po sezonie go zwalniac ...

ciesza te 3 punkty ale gra [*]

brama Crespo :rydzyk:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 lis 2006, 9:11

coco pisze:to ze z Manciniego trener kiepski to juz wiemy
Ale co by o nim nie mówić to ma wyniki. Mi się wydaje, że on poprostu dostosowuje styl gry pod przeciwnika -- > przeciwnik słaby to i my gramy słabo :lol:
Cieszą 3 punkty i pozycja lidera.
coco pisze:moja opinia jest taka ze mistrza moze i zdobedziemy jak Roma sie powinie
Zgodzę się z Twoją opinią tylko w połowie, bo praktycznie wszystkie mecze z trudniejszymi zespołami będziemy grać u siebie: Roma, Fiora, Milan i Palermo. Z tymi ostatnimi gramy za tydzień i ewentualne zwycięstwo da nam sporą zaliczkę przed meczami rewanżowymi. Moja opinia jest taka, że Roma prędzej czy później gdzieś straci punkty. Nie mają tak solidnej ławki [co wiadomo nie od dziś] i trudno im będzie zdobywać punkty. Scudetto zdobywa się wygrywając ze średniakami i słabeuszami, a to jak narazie nam wychodzi.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 lis 2006, 9:24

trudno oczekiwać od FCI , że zagrają na 200% z Regginą wiedząc , ze Palermo straciło punkty ... wiadomo i zamiast mówić ze Man cini to kiepski trener należałoby napisac , ze to trener troszczacy sie o kibiców zapewniając im brak nudy w meczu z Outsiderem :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 lis 2006, 15:19

Zaza pisze:zagrał Adriano w tych derbach primavery czy nie

Nie zagrał

Cieszą 3 punkty, ale gra faktycznie była mierna. Jednak nie można mieć ciągle wszystkiego tym bardziej, że gra Interu w innych meczach była na dobrym poziomie. Reggina stworzyła sporo dogodnych sytuacji, a przy jednej z nich powinniśmy być wdzięczni bocznemu, że nie zaspał i zauwarzył spalonego u gości. Jak nie Cruz to Crespo strzeli i oni dobrze się uzupełniają. Szkoda tylko, że teraz Julio będzie pauzował 2 miesiące :? Przynajmniej do uzupełnienia wrócił Adriano.
coco pisze:Inter powinien zdeklasowac przeciwników jednak chyba tego nigdy nie doczekamy sie za kadencji Mancieniego [*] ... z takim składem z takim budzetem z takimi aspiracjami nie mozna poprostu grac co mecz piachu
To źle, tamto niedobrze. Czy ktoś kiedyś Ci dogodził ?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 lis 2006, 19:29

Zgadzam się, po siódmym zwycięstwie z rzędu, po nie przegraniu żadnego meczu w lidze i przy niezłej pozycji w grupie LM, mimo słabszego początku Moratti powinien wywalić Manciniego na zbity pysk. Dlaczego ? Bo nie pojechaliśmy Regginy 7-0. :roll:

Szkoda Cruza bo dotychczas tylko on strzelał w LM. Miesiąc kontuzja na początku sezonu, teraz dwa miesiące. Ze Sportingiem pewnie zagrają Zlatan-Crespo i na ławie Adriano. Ciekawe kiedy wyleczy się Recoba, bo przed kontuzją prezentował się całkiem nieźle. Chociaż, czy ja wiem czy można jeszcze na niego liczyć ? Wyleczy się, zagra dwa mecze i znowu jakaś kontuzja…

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 lis 2006, 13:12

Zico_FCI pisze:Zgadzam się, po siódmym zwycięstwie z rzędu, po nie przegraniu żadnego meczu w lidze i przy niezłej pozycji w grupie LM, mimo słabszego początku Moratti powinien wywalić Manciniego na zbity pysk. Dlaczego ? Bo nie pojechaliśmy Regginy 7-0.
Do tego trzeba dodać fatalną skuteczność Julio Cesara. Zero bramek... jak on może :lol:

Zico_FCI pisze:Ciekawe kiedy wyleczy się Recoba, bo przed kontuzją prezentował się całkiem nieźle
Przed kontuzją to znaczy kiedy? Te kilkanaście minut jakie zagrał z Livorno? Nie pamiętam kiedy Recoba miał serię kilku dobrych spotkań z rzędu. Może wtedy gdy wrócił z wypożyczenia z Verony (albo Venezii - nie pamiętam jużdokładnie) i strzelił 2 bramki w debiucie Ronaldo :lol: Nie wiem po co Moratti go trzyma. Wiem, że obaj panowie bardzo się lubią, ale bez przesady. Szkodzą sobie wzajemnie. Jakby Recoba odszedł gdzieś do innego klubu to mógłby tam stać się gwiazdą, a tak to naraża się na wieczne kpiny ze strony kibiców - a to, że wiecznie kontuzjowany, a to, że bez formy, etc, itp... Dałbym Recobie zielone światło na znalezienie nowego pracodawcy i rozstał się z nim w przyjaznej atmosferze bez emocji.

FCI
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FCI » 22 lis 2006, 18:52

Dawno mnie tu nie było. :)

Inter- Sporting (TVN Turbo)

Po pierwsze ten mecz trzeba koniecznie wygrać. Sporting w ostatniej kolejce gra wygrane już na stracie spotkanie ze Spartakiem i to u siebie. Inter natomiast jedzie do Monachium i nie trzeba dodawać, że będzie miał niezwykle ciężko. Wygrana zapewnia nam awans. Osobiście jestem spokojny o wynik. Nerazzurri wygrali 8 ostatnich meczy z rzędu. Ta liczba o czymś mówi.

Styl ostatniego pojedynku z Regginą pozostawia wiele do życzenia. Goście z południa Włoch byli zdecydowanie lepsi. Na szczęście mediolańczycy mają świetnych napastników. Nawet gdy reszta drużyny gra przeciętne zawody na atakujących zawsze można liczyć. Julio Cruz to klasa, która nie wymaga omówienia (niestety ponad miesięc będzie pauzował). Strzela zawsze wtedy kiedy trzeba. Podobnie jak Hernan Crespo. W dodatku świetnie prezentuje się Ibrahimovic. Jeśli dodamy do tego Recobę, który jeśli jest zdrowy gra bardzo dobrze i Adriano... Właśnie Adriano. W niedzielę pokazał się pierwszy raz od powrotu z Brazylii. Schudł. Widać potencjał, choć po oczach bije brak ogrania i trema. Kiedy l'Imperatore przełamie się powinien mieć z górki. Piłkarz jest strasznie zestresowany ciążącą na nim presją. W pamięci utkwiła mi jedna sytuacja w meczu z Regginą. Brazylijczyk bez problemu mógł kiwać i przejść obrońcę, co skutkowałoby sytuacją sam na sam. Wolał podać. Świadczy to tylko o niepewności w grze. Jak mówiłem widać potencjał i chęć go gry. Potrzeba czasu.

Wracając do spotkania z Regginą. Nie widzieliśmy tego co jest wielkim atutem podopiecznych Manciniego. Nawet gry występowały problemy z konstruowaniem akcji ofensywnych, obrona grała w sposób zoorganizowany. To jest wysoko, rozbijając akcje przeciwników już w zarodku w dodatku świetnie blokując skrzydła. Niestety w niedzielę, na flankach grasowali tylko rywale. Zawiedli środkowi pomocnicy, od których właśnie zaczynała się prawdziwa defensywa.

Jeśli Inter zagra dziś po swojemu czyli zoorganizowanie w destrukcji (Viera "czyści" tak jak przystało!) to coś do portugalskiej bramki wpadnie. La Gazzetta pisze, że Mancini wystawi romb w środku. Zanetti-Viera-Dacourt i Deki u góry. Całkiem możliwe. 4-3-1-2 w tym wypadku stanowi niezwykle modalne ustawienie, więc często obserwować będziemy klasyczne 4-4-2.

Mój typ: 2-0.

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 22 lis 2006, 23:14

Gramy dalej w CL :) teraz chłopaki musza skupic sie na Palermo

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 lis 2006, 14:05

Dzisiaj w Internecie ukazała się kolejna plotka łącząca Messiego z Interem. Tym razem kwota za jaką młody Argentyńczyk miałby przejść do Włoch wynosi 70 milionów funtów. Kwota jaką Lionel ma zapisaną w klauzuli odstępnego wynosi chyba 100 mln :wink: Widać, że szukanie następcy Figo trwa w najlepsze, ciekawe ile w tych farmazonach prawdy :roll:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 lis 2006, 14:13

Tylko po co Interowi ten cały Messi :roll: kontuzja goni kontuzje i obawaim się że to go bedzie przesladować przez cała kariere :? Za takie pieniądze kupić tak kontuzjogennego grajaka to śmiech.. choć Moratti jest przyzwyczajony to szyderstw pod swoim adresem :lol: Choć pewnie to tylko ploteczki :roll: :wink:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 lis 2006, 14:17

Rossi pisze:Tylko po co Interowi ten cały Messi
tez sie zastanawiam ... lepiej sciagnac Quaresme

Rossi pisze:choć Moratti jest przyzwyczajony to szyderstw pod swoim adresem
w ostatnich latach Moratti nie przeprowadził transferu który by sie nie sprawdził ...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 lis 2006, 14:25

coco pisze:lepiej sciagnac Quaresme

Quaresma? Lepiej nie. Dobrze sobie radzi w średniej lidze portugalskiej, natomiast w Hiszpanii, gdzie poziom był nieco wyższy, radził sobie średnio. Po co Interowi Messi? Może jako zastępca Figo, Recoby a może Verona? Poza tym to Argentyńczyk a Moratti ma chyba do nich słabość :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 lis 2006, 14:38

RóżA pisze:Po co Interowi Messi?
Pytanie powinno brzmieć: po co Interowi Messi za taka cene? Taka suma stanowi niekiedy kilkuletni budżet na transfery juz solidnych klubów. Kilka stron wstecz podałem kilka poważnych nazwisk, a kilkanascie mniej poważnych kandydatów na następców Figo i chyba cena za nich wszystkich była by nieco wyższa. Więc sam pomysł wyłożenia takiej kapusty jest piorunujący, choc to kasa Morattiego. Poza tym biorąc pod uwage rozważna polityke transferowa Barcy, i ostatnio nieco bardziej rozgranięta polityke transferowa Interu transfer ten traktuje w kategorii megaplotki. Acha to że Figo w tej chwili mniej gra nie znaczy, ze nie będzie potrzebny w dalszej częsci sezonu. Śmiem twierdzic, że po prostu Mancini stara się nie eksploatować już wiekowo zaawansowanego piłkarza, przy okazji budując jego forme na dalsze czesc sezonu. Jesli jest tak jak pisze to szacunek dla Mancio.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2006, 14:39 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”