AS Roma (zbiorczy) - Strona 95

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
zagi82
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 18 lis 2006, 9:45

Nie wiem gdzie to wkleić czy tutaj czy w temacie o polskich transferach, ale...Myślę, że bardzo ciekawe info.
Gazeta Wyborcza pisze:Matusiak: z Bełchatowa do Romy?

Bohater meczu z Belgią podjął decyzję, że zostaje w BOT GKS Bełchatów do końca sezonu. Jednak później być może przeniesie się do AS Roma.

Jest taki temat. Istnieje szansa, że teraz podpiszę kontrakt, a z Polski wyjadę po zakończeniu sezonu - przyznaje 24-letni Matusiak pytany o ofertę wicemistrza Włoch.

Wczoraj reprezentant Polski i strzelec jedynego gola w ostatnim meczu eliminacji Euro 2008 z Belgią w Brukseli spotkał się z szefem bełchatowskiego klubu. - Rozmawialiśmy o przyszłości. Uzgodniłem z Radkiem, że zostaje u nas do końca sezonu - twierdzi Jerzy Ożóg, prezes BOT GKS. Matusiak będzie więcej zarabiał, choć prezes klubu z Bełchatowa i lidera Orange Ekstraklasy dodaje, że kwestia finansowa nie była najważniejsza podczas negocjacji. - Przyznaję jednak, że w umowie z Radkiem nastąpi korekta - mówi Ożóg.

Sam piłkarz w rozmowie z szefem BOT GKS zagwarantował sobie, że będzie mógł odejść zimą, jeśli zgłosi się po niego bardzo silny klub. - Jest szansa na taki transfer, dlatego rozmawiałem o tym z prezesem, ale to nie jest jeszcze przesądzone - tłumaczy Matusiak.

Wątpliwości wyjaśnia ojciec zawodnika. - Radek odejdzie tylko do takiej drużyny, w której będzie mógł się rozwijać. Na razie nie ma żadnej satysfakcjonującej go propozycji, dlatego postanowił pomóc GKS w walce o mistrzostwo Polski - mówi Janusz Matusiak. - Druga taka szansa dla klubu może się już nie powtórzyć. Jeśli jednak pojawi się oferta, która rzuci nas na kolana, to Radek z niej skorzysta - zastrzega Matusiak senior.

Co to znaczy? - Chodzi o klub z naprawdę najwyższej europejskiej półki. Teraz mamy oferty z Niemiec, Rosji, Turcji czy Włoch, ale nie są to najsilniejsze zespoły. Jest jeden silny, lecz na razie bez konkretów - podkreśla Janusz Matusiak.

Chodzi właśnie o Romę zajmującą obecnie trzecie miejsce w Serie A. Klub ze stolicy Włoch szuka napastników, bo jedynym, który prezentuje naprawdę wysoki poziom, jest Francesco Totti. Jego zmiennik Vincenzo Montella ma już 32 lata i jest ostatnio prześladowany przez kontuzje, a 23-letni Serb Mirko Vucinić na razie się nie sprawdza. Jest jeszcze 17-letni Stefano Okaka Chuka uważany za wielką nadzieję włoskiego futbolu, który jednak rzadko pojawia się na boisku.

Jeden z agentów pracujących dla Romy skontaktował się z menedżerem Matusiaka. Napastnik Bełchatowa zastrzega jednak, że nie zgodzi się wyjechać na testy do włoskiego klubu. - Jeśli ktoś chce mnie obejrzeć, to zapraszam do Bełchatowa albo na mecz kadry. Nie wyobrażam sobie, żeby reprezentant Czech czy Rumunii jeździł na sprawdziany. Tak samo powinno być z Polakami. Trzeba się szanować - podkreśla napastnik, który w eliminacjach Euro 2008 zdobył też bramkę w pojedynku z Serbią (1:1), a w Orange Ekstraklasie ośmiokrotnie pokonał bramkarzy rywali.

Podwyżka w Bełchatowie i zainteresowanie Romy przekreślają możliwość transferu Matusiaka do innego polskiego klubu. Jeszcze na początku tygodnia wydawało się, że reprezentant Polski zostanie zawodnikiem Legii Warszawa. Bełchatowianin był bardzo bliski porozumienia w sprawie indywidualnego kontraktu, podobnie jak kluby. Z naszych informacji wynika, że doszło nawet do rozmów właścicieli Legii z dyrektorami KWB Bełchatów, sponsora drużyny, którzy podejmują wszystkie najważniejsze decyzje.

Pozyskaniem Matusiaka była też zainteresowana Wisła Kraków. - Radek na pewno nie przejdzie do innego polskiego zespołu - zapowiada ojciec piłkarza.

Nie wiem za bardzo co o tym sądzić..Brak żadnych konkretów póki co.Włoskie portale nie wspominają nawet słowem na razie przynajmniej o takiej możliwości.Co do tego czy Radek poradziłby sobie w Romie.Moje zdanie jest takie: z obecną formą-tak.Nie jest on gorszy od Vucinicia, Montella ma już swoje lata.Tylko ja jednak myślę o tej sprawie w ten sposób.Jest to kolejna gierka menadżerów kręcących się wokół Radka.Cel oczywisty - pieniądze i podbicie ceny.A co za tym idzie większe pieniądze dla nich. Ot, nasz polska szara rzeczywistość.. :roll:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 lis 2006, 10:51

Przy całym szacunku dla Matusiaka to podejrzewam, że taki agent zapytał sie czy piłkarz nie wybiera się na Zachód, jakie ma plany transferowe. A wnioski wyciągnięto w Bełchatowie zbyt pochopne.

Ale fajnie byłoby gdyby polski piłkarz zagrał w Romie. I w końcu mielibyśmy zawodnika z pola w klubie z absolutnej czołówki.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 lis 2006, 10:57

Panowie takie plotki to powino sie ignorowac a nie robic z nich sensacji :lol:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 18 lis 2006, 22:59

A ja bym chcial w koncu zobaczyc jak sie sprawdzi jakis Polak o naprawde wysokich jak na OE umiejetnosciach w Serie A :roll: Czy te wszytskie stereotypy ze Polacy nie maja szans zaistniec we Wloszech :?

Co do samej informacji to pewnie plotka ... chociaz kto ich tam wie :twisted:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 lis 2006, 10:44

to nie sa zadne stereotypy tylko fakty .. Polscy pilkarze sa za slabi na taki poziom jak Seria A - proste .. zreszta w lidze hiszpanskiej i angielskiej to samo .. najmocniejsze ligi swiata to za wysokie progi dla polskiego poziomu pilkarskiego

trzeba miec tego swiadomosc a nie popadac w kompleksy i sie jarac kazda plota na temat trasferu polaka to mocnej ligi

wracajac do spraw powaznych :)

zna ktos wyjsciowy skladzik na Catanie ? :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 10:47

Totnik - Dwóch Chorwatów w Juve [Kovac i Tudor] Gruzin, Czech, Chorwat w Milanie [Kaladze, Jankulovski, Simic] - Macednończyk Albańczyk w Lazio [Pandev, Tare] - Serb w Interze [Stanković], Dwóch Rumunów i Czech w Violi [Lobont, Mutu i "UFO"] Litwin w Livorno [Danilevicius], Rumun i Serb a bardzie Czarnogórzec :wink: w Romie [Chivu, Vucinić]

Ja wiem że z tej listy, wieku piłkarzy to gwiazdy światowego formatu, ale wielu z nich nie liczy sie z reprezentacją. A mimo to klub i zaufał. Sheva przez lata gwiazda nr. jeden Calcio a Ukraina miała tylko "małe" przebłyski.

Warto tez pamietać że dla Romy 2 czy 3 miliony euro za Matusiaka to mały wydatek. Wiec kto wie. Narazie to tylko ładnie plotki wyglądają ale może czas złamać kolejny mit ? jeden juz złamano że w naszej lidze nie ma dobrych piłkarzy, teraz czas by zmałać ten że tylko bramkarzy możemy "eksportować" :P

Fajnie by było jak by grał w Romie, ba nie koniecznie w Romie nawet np w Sampdorii albo Parmie :]

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 lis 2006, 11:25

Zaza bardzo fajnie.. ale to zadna sensjaca ze z krajow osciennych sie wybijaja gwiazdy swiatowego formatu.. niestety w Polsce to nie ma miejsca i nie przez stereotypy czy mity tylko przez fakty ... potencjal polska ma wielki wkoncu 40 mil kraj.. no wlasnie ale tylko potencjal.. w tym kraju z roznych przyczyn o ktorych mozna by referaty pisac nie szkoli sie pilkarzy o takich umiejetnosciach jak Chivu, Mutu, Sheva itd.

taka jest rzeczywistosc a nie mity :)

tez bym chcial zeby polacy byli gwiazdami w silnych klubach ale to narazie fikcja..

jakby byli dobrzy to by ich kluby kupowaly ... przeciez nie pomijaja polakow ze wzgldeu na uprzedzenia nie ? :>

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 11:35

I tak i nie - takim Czechą może zazdrościć tego ze lige maja słabo jak nic ale piłkarzy światowej klasy, bo zapomniałem jeszcze o Nedvedzie. To też pokazuje co nie co, bo w kraju Sparta i Slavia a piłkarze po czołowych klubacz w europie. Liga ukraińska zrobiła duży skok w ostatnim czasie ale chyba zgodzisz sie że mna że mało kto "kuma" lidze Gruzinska, Macedońską czy Litwinska, może bardzie Serbską z uwagi na Crvene i Partizan czyli święta wojne na całej lini :twisted:

Ale mimo to uważam że to sie za jakiś czas zmieni.

Totnik_ASR pisze:przeciez nie pomijaja polakow ze wzgldeu na uprzedzenia nie ?
No na pewno, ale jeden robi reklame drugiemu, Ajax wypromował Chivu, Milan kupił Kaladze razem z Shevchenką po tym szalonym sezonie Dynama, Nedved pokazał klase w Lazio, Stanković też, podobnie Mutu w Parmie itd.

Jeden pokazuje że są inny :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 lis 2006, 12:03

Zaza pisze:I tak i nie - takim Czechą może zazdrościć tego ze lige maja słabo jak nic ale piłkarzy światowej klasy, bo zapomniałem jeszcze o Nedvedzie. To też pokazuje co nie co, bo w kraju Sparta i Slavia a piłkarze po czołowych klubacz w europie.
ale zauwaz jaka maja infrastrukture.. stadiony moze i male ale stadiony przypominajace angielskie.. mam znajomych ktorzy jezdza na Banik .. stadion zawsze pelny a bilet 3 zl .. i taki kaprawy klub jak Banik ma stadion z prawdziwego zdarzenia i tak wiekszosc w Czechach..

druga sprawa i meritum problemu ... SZKOLENIE .. ich szkolki przy ich srodkach finasowych sa perfekcyjnie bija Nas na glowe, maja po prostu standarty europejskie .. a liga w porownianu do naszej taka slaba nie jest bo Sparta i Slavia cos czasem szarpna...
a pilkarze zarbiaja tam mniej niz rzeznik ...

inna mentalnosc, inna organizacja sport no i SZKOLENIE SZKOLENIE

wiec ja osobiscie ani sie nie dziwie ani nie zazdrosze bo po prostu to jest naturalne ze przy takim stanie rzeczy pojawi sie u nich i taki Nedved i Rosicki i inni .. zreszta wystarczy spojrzec na rep. wprawdzie juz to pokolenie wygasa ale to byli zadnicy prowadzeni od mlodego od reprezentacji juniorskich tam wszytsko ma rece i nogi i byla to i jest dosc spora sila w europejskieh pilce
No na pewno, ale jeden robi reklame drugiemu, Ajax wypromował Chivu, Milan kupił Kaladze razem z Shevchenką po tym szalonym sezonie Dynama, Nedved pokazał klase w Lazio, Stanković też, podobnie Mutu w Parmie itd.
ale ten jeden musi sie pojawic ;) .. Ajax, Milan byle kogo nie bierze, byle kogo nie kupi z dobrej woli promowania go ... zawodnik musi miec nie tylko talent i potencjal ale umiejetnosci a do tego jest potrzebne spelnienie wielu kryteriow ktorych w polsce nie znajdzesz a u sasiadow jak i w calej europie funkjonuja jako rzecz naturalna
Jeden pokazuje że są inny :wink:
ale musi byc i ten jeden i ci inni :) .. u Nas narazie rodacy na Zachodzie oprocz bramkarzy niczym szczegolnym sie nie wyrozniaja bo ale sa pilkarzamu przecietnymi albo ostatecznie laduja na lawkach rezerowych w swoich klubach

podaj mi jakiegos gracza z pola co robi furore w jakims silnym klubie ??

przychodzi mi na mysl tylko smolarek ale... no wlasnie on byl szkolony w Niemczech nie w Polsce i wszytsko jasne :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 14:20

Totnik masz 100% co do czechów - ale dla tego napisałes że trzeba im zazdrościć. Bo mamy czego, ale czy innym w/w krają też ? może Ukrainie po ostatnich gigantycznych pieniądzach wpompowanych w lidze. Patrz transfer Matuzalema z Brescia do Szachtara = 10 [czy coś koło tego] milionów euro :roll: Jednak Serbowie maja zdobywca puchary Europy Crvene, jeden kolosalnie wielki ale strasznie brzydki stadion. A inne kraje ? Trudno powónac naszych graczy do tych których wymieniałem, ba zwłaszcza do pewnej grupki która to stanowi swiatową czołówke na swoich pozycjach. Ale są też tacy który niczym nie przewyszają naszych graczy. Jadnak zawsze czegoś brakowało :?

Ebi był szkolony w Holandi :wink: Niemcy chyba słabo z tym ostatnio stoją bo wzróć uwage iche emigrantów maja w kadrze :P :wink:

Przykładu nie podam bo wiesz jak jest, ale mam nadzieje ze to sie zmieni. Juz nie długo. Trzeba też pamietać że nie tak dawno byli tacy piłkarze choć by w Ligue 1.

Pozdro ! życze pewnych 3 pkt dziś ! Może Mirko zatrybi, my go tu obgadujemy a on hattricka :P

P.S. Roma zrobiła pasztet z Catani :shock: Czapki z głów !

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 lis 2006, 17:10

:mike: Wyginam smiało ciało , wyginam smiało ciało :mike: ... SIEDEM - ZERO :arrow: MAŁO :!:

Jakby kto nie zauwazyl Roma ostatnio w gazie :twisted: Tera tylko czekac na skroty na C+ ... oby tylko redaktor Lipinski ladnie sie wypowiadal bo inaczej :kocioł:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 lis 2006, 17:13

Zaza pisze:Totnik masz 100% co do czechów - ale dla tego napisałes że trzeba im zazdrościć.
niby tak.. ale z drugiej storny czy mozna zazdroscic komus tego ze uzywa mozgu do myslenia ? :)
Bo mamy czego, ale czy innym w/w krają też ? może Ukrainie po ostatnich gigantycznych pieniądzach wpompowanych w lidze. Patrz transfer Matuzalema z Brescia do Szachtara = 10 [czy coś koło tego] milionów euro :roll:
sam sobie odpowiedziales :) 10 mil to nie wiem czy jest cala nasza liga warta :D
Jednak Serbowie maja zdobywca puchary Europy Crvene, jeden kolosalnie wielki ale strasznie brzydki stadion. A inne kraje ? Trudno powónac naszych graczy do tych których wymieniałem, ba zwłaszcza do pewnej grupki która to stanowi swiatową czołówke na swoich pozycjach. Ale są też tacy który niczym nie przewyszają naszych graczy. Jadnak zawsze czegoś brakowało :?
a jednak przewyzaszja bo graja w dobrych klubach
Ebi był szkolony w Holandi :wink: Niemcy chyba słabo z tym ostatnio stoją bo wzróć uwage iche emigrantów maja w kadrze :P :wink:
no tak pomylilo mi sie Holadnia Holadnia !
niby niemcy slabo stoja ale maja zawodnkow mlodych i obecujaych.. np. Podolski LOL :D
P.S. Roma zrobiła pasztet z Catani :shock: Czapki z głów !
pasztet ze sloni ! sam jestem w szoku !! dla takich chwil warto zyc !!

IL CAPITANO 130 gol dla Romy !!!!

Obrazek

p.s szkoda ze Mirko nic nie ustrzelil ale krotko gral :/

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 19 lis 2006, 17:32

Nieprawdopodobna forma...?! byc moze...kolejny rekordzik?! mozliwe...a najlepsze jest to ze bez cienia przesady moglismy dzis wykreci dwucyfrowke..raz Mancini sam na sam...Totti z wolnego..i w ostatnich minutach Vucinic..czy strzal Montelli ktory otarl sie o slupek jakies dziesiec minut wczesnie..duzo sie dzialo, i co najwazniejsze pod bramka Catani..jedynie zagrozenie jakie stworzyli przyjezdni to byl strzal z rzutu wolnego ktory spadl na poprzeczke...Bramka Simone?! ladnie ich powkrecal...kto nie ogladal meczu na zywo niech sie szukuje na dluuuga powtorke..bno jest tego troszke..:)

teo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: teo » 19 lis 2006, 20:17

Kto zamiesci jakis skrocik :D
7 brameczek :d cudnie

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny