FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 221

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 05 lis 2006, 17:28

czytam te posty i teraz sobie uświadomiłam, że przez cały czas zastanawiałam się co to się robi ostatnio w głowie Rijkaarda, że takie ''optymalne'' pierwsze składy wystawia, a w trakcie meczu też się za bardzo zreflektować nie umie... a może to naprawdę brak Henka Ten Cate? szybko o nim zapomniałam, ale teraz zaczynam sobie przypominać, że może ludzie o jego wielkiej roli (większej niż Rijkaarda) w Barcy prawdę mówili.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lis 2006, 18:17

tak. za henka rok temu mielismy o 5 puntkow mniej :lol:

henk wroc. bo tak napisala pilka nozna

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 05 lis 2006, 18:54

po pierwsze, tylko się zastanawiam, nie wiem czy tak jest. bo przecież nikt nie może wiedzieć jaka była jego rola w FCB.
a po drugie miejsce w tabeli jest wyjątkowo dobre patrząc na grę, ale to nie znaczy, że wszystko jest ok. z mocniejszych przeciwników Barca wygrała narazie tylko z Sevillą, porównajmy to z ilością przegranych lub zremisowanych spotkań z trudnymi rywalami.
no i po trzecie- czemu mam patrzeć na ilość pkt skoro mój post tyczył się tego, że pierwsze składy wystawiane przez Rijkaarda (brak Iniesty, Bellettiego czy Sylvinho w pierwszym składzie, a ich zastępcy nie sprawdzają się) nie grają najlepiej? podobnie ze zmianami. chodziło mi tylko wyłącznie o to co wiem, że robi on i wydaje mi się, że nienajlepiej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lis 2006, 23:54

Obrazek

Ładny gest ze strony Espanyolu. Kto by się spodziewał. Pewnie inicjatorem był Barcelonismo Ivan De La Pena widoczny na zdjęciu 8)

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 06 lis 2006, 0:26

Faktycznie ładny gest, i to ze strony Espanyolu :shock:
Całkiem dobry weekend dla kibiców Barcelony, bo mimo nienajlepszej postawy zespołu w meczu z Depor, kilku faworytów "umoczyło", nie odrabiając lub wręcz tracąc (jak w przypadku Realu) punkty do Blaugrany. Niestety Sevilla swoje spotkanie wygrała, co oznacza, że została nowym liderem La Liga o punkt przed Barceloną. Ta ekipa jest cholernie mocna i jak dla mnie są w tej chwili największym faworytem do zwycięstwa w lidze. Poza tym należy podkreślić doskonałą formę Zaragozy, która jest w tabeli jedynie o punkcik za Barcą - oj nie będzie z nimi łatwej przeprawy, zwłaszcza w obecnej formie. A mecz z nimi już w następnej kolejce. Najpierw jednak przerwa reprezentacyjna, co oznacza ni mniej ni więcej kolejny eksodus znacznej części składu :evil:
BTW: Giovanni Dos Santos strzelił kolejnego gola dla Barcy B (podobno bardzo ładny lobik) i chyba już nie ma śladu po jego kontuzji, niestety drużyna dołuje (kolejna porażka tym razem z Gramanet 2-3, pierwszego gola dla naszych canteranos strzelił Marc Valiente) i na chwilę obecną znajduje się w strefie spadkowej. Chłopaki muszą się podnieść, bo spadek do Tercera Division byłby dla wielu z tych młodzików krokiem wstecz

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 06 lis 2006, 8:26

o ile sie nie mylę to w środe Barca gra rew z Badaloną a w niedziele grają na Camp Nou z Zaragozą!! Trzeba wierzyć że Barca zacznie grać tak jak nas do tego przyzwyczaiła w tamtym sezonie!!

Zauważyliście jaka jest cisza na temat Chelsea na tej stronce, ani na forum ani w komentarzach!! Co się stało czyżby wielka wspaniała niepokonana Chelsea poległa!!!!????

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lis 2006, 9:13

carek86 pisze:Zauważyliście jaka jest cisza na temat Chelsea na tej stronce, ani na forum ani w komentarzach!! Co się stało czyżby wielka wspaniała niepokonana Chelsea poległa!!!!????
Chelsea była juz pokonana, a cisza jest, bo na forum może ze 2 kibiców Chelsea jest. Nigdy jakos ten klub nie miał wielu fanów - w Londynie jest inna ekipa, która bardziej przyciąga kibiców :P

revan pisze:Faktycznie ładny gest, i to ze strony Espanyolu
a co w tym takiego dziwnego ? Na boisku walczą o każdą piłkę, ale przeciez sa ludźmi, chcieli się połaczyć w bólu z Carlesem i wielkie brawa im się należą. Piłkarze obu klubów chyba nigdy ze sobą nie walczyli w szatni ? czy poza boiskiem ?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lis 2006, 11:17

Fieldy - sama nazwa klubu "Espanyol" powinna dać Ci do myślenia czemu w Katalonii nie jest zbyt popularny... Co nie zmienia faktu, że bardzo ładny gest ze strony graczy z Montjuic.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lis 2006, 12:04

Janio pisze:Fieldy - sama nazwa klubu "Espanyol" powinna dać Ci do myślenia czemu w Katalonii nie jest zbyt popularny
ja to wszystko rozumiem, ale mówie o samych piłkarzach - czy oni się nawzajem nienawidzą ? To tak naprawde kibice, media [może sa jacyć piłkarze fanatycy, którzy nie mogą znieść rywali] ale ogólnie rzecz biorąc piłkarze przecież nie sa ze soba na 'wojennej sciezce' tak to sobie przynajmniej wyobrażam. W Anglii np. piłkrze się nawzajem szanują, chyba, że w Hiszpanii [czy tez katalonii] jest inaczej, to sorry - nie spodziewałem się tego :wink:
Ivan grał w Barcie - na pewno Barcelona nie jest mu do końca obojętna.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lis 2006, 13:15

w anglii zaiste sie szanuja. wide czerwone kartki chelsea oraz atak na bramkarza chelsea...

wiedz w ogole to co za klub espanyol i jak zachowuja sie ich wladze w stosunku do barcelony?

ale sam gest naprawde ladny i milo mnie zakoskoczyli. brawo

ja o piłkarzach mówiłem, nie o działaczach // fieldy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lis 2006, 13:38

Espanyol to pobratymcy Madrytu i tutaj nie ma nad czym dystkutować. Gest jak już wcześnie pisałem wspaniały i bardzo zaskakujący, ale niczego nie zmieni na linii Espanyol - Barca.

Ivan się spisał :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lis 2006, 15:05

szkoda ze nie spisal sie tak rok temu jak chcial bic bez powodu messiego :D pewnie pamietacie cala sytuacje

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lis 2006, 15:08

Pamiętam pamiętam :roll: Byłem wtedy chyba bardziej zaskczony niż teraz. Najbardziej zasmucony tamtą sytuacją był Boraś :lol:

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 06 lis 2006, 15:15

Ładny gest ze strony Espanyolu... Duze podziekowanie dla nich a szczególnie dla pomysłodawcy Ivana, chwała mu za to, że nie zapomniał o swoich dawnych kolegach z klubu.

A żeby nie zrobiło sie zbyt miło:

W sobote w wyniku wypadku zmarł były zawodnik Blaugrany Sergi Lopez. Hiszpan wypadł z pociągu i zmarł na miejscu. Możliwe, że było to samobójstwo.
Sergi López grał jako obrońca. Reprezentował barwy Barcelony w latach 1987-1991. Zagrał w tym czasie w 54 spotkaniach i strzelił jednego gola.
Odnosił z Barca dużo sukcesów. Miedzy innymi w 1991 roku zdobył razem z drużyną mistrzostwo PD.
Miał 39 lat.
[*]
Co prawda nie moge pamietać czasów jego gry w barwach Blaugrana, ale na pewno należy sie Mu duży szacunek.

Ostatnio prawie same złe wiadomości :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lis 2006, 15:18

Zapomniałeś dodać, że Sergi Lopez był bratem Gerarda, którego chyba większość kibiców pamięta. Tego Gerarda, który obecnie gra w Monaco.

Strasznie dużo tych złych wiadomości ostatnio. Zaczęło się od żony Soriano :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”