FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 218

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mimek_DLC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mimek_DLC » 01 lis 2006, 12:23

Deportivo wygra z Barcą w ten weekend! Takie odnosze wrażenie!

super, ale mógłbyś coś wiecej napsiac na ten temat, bo jak upomnienie jest dłuższe od postu, to głupio to wygląda // fieldy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lis 2006, 16:48

iceald pisze:Wiadomo już może coś na temat kontuzji Eidura Question Wyglądało to poważnie gdy znosili go z boiska, jeżeli więc to jakaś cięższa kontuzja wykluczająca Islandczyka na dłuższy okres czasu to zostalibyśmy z samym Saviolą jako nominalnym napastnikiem Confused Pomijając już wszelkie kwestie związane z osobą Argentyńczyka - jeden napastnik to za mało, a opcja z Ronaldinho/Messim na środku ataku jakoś przekonująco dla mnie nie wygląda...
Hiszpańska prasa donosi, że nic poważnego się nie stało. Tylko jakiś lekki uraz kostki i być może będzie gotów już nawet na sobotni mecz z Deportivo. Całe szczęście.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lis 2006, 17:38

uhh, co za ulga :lol: Juz lepiej ogladac jednak Gudiego w napadzie niz trio Roanldinho - Messi - Giuly. Francuz jest w kiepskiej formie :x, wiadomo, ze Saviola zagra w podstawowym skladzie moze z Badalona :?
Trzeba dac jakiemus wychowankowi z B badz C dac szanse, skoro tam strzelaja to moze i pierwszej druzynie cos pokaza, bo jednak myśl, ze w kolejnych meczach grac bedzie Islandczyk nie napawa mnie zbytnio optymizmem, choc zycze mu jak najlepiej :wink:

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 01 lis 2006, 18:10

Messi E2 Ronaldinho pisze:Trzeba dac jakiemus wychowankowi z B badz C dac szanse, skoro tam strzelaja to moze i pierwszej druzynie cos pokaza
Tylko kogo? Bojan ma dopiero 15 lata... Chyba to troche za młody wiek by próbować swych sił w pierwszej 11. Ten chłopak ma talent, co juz udowodnił nieraz ale musi sie spokojnie rozwijać piłkarsko... nic na siłe :wink:
Co do Dos Stantosa, to ten chyba nie przepada za pozycją środkowego napastnika.

Podejrzewam że Tixi wybierze sie na jakieś poszukiwania dobrego snajpera, który zasili w styczniu szeregi Blaugrany.
Co prawda Eidur sie przełamał i strzelił bramke w ważnym spotkaniu, ale jak wiadomo to był strzał z 3 metrów, a tak po za tym golem to nic wielkiego nie pokazał.. Bunny napewno szansy nie dostanie, wiec innego rozwiązania niz zakupy nie ma. Tak myśle :)

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 01 lis 2006, 18:17

nie pamiętam czy już o tym pisałam... w każdym razie w zeszłym roku po powrocie z PNA nie był w najlepszej formie przez pewien czas i co to się wtedy nie działo. oh jakich to on okazji nie marnuje, jak bardzo nowy napastnik nie jest potrzebny i że naprawdę jak na trzeciego piłkarza świata to fatalnie się spisuje, w ogóle nie na miarę Barcelony. może niekoniecznie tutaj, bo chyba jeszcze tu wtedy mnie nie przywiało, więc nie wiem- ale w wielu miejscach w sieci fani wypominali mu ciągle zmarnowane setki, to, że już jakiś czas jest niewidoczny, itd. w prasie np. po meczu z Benficą (tym 0:0) pisali, że okazje jakie stwarzają mu koledzy w FCB wykorzystaliby polscy trzecioligowcy. to nic, że ciągle był pierwszy w Primera Division, że w Champions League też strzelał bramki mimo wszystko (no, a w dodatku Barca nie odpadła przez jego brak formy)... no tak, w końcu od niego się oczekiwało nie wiadomo czego ;] a on jak każdy miał słabszy moment.
tymczasem tak patrzę na grę Gudjohnsena, na to jak jest zmieniany na Giuly'ego, który lepiej wcale nie gra albo na Saviolę, o którego tylu się modli, żeby Frank go w końcu wpuścił, ale jak już to się dzieje- też nic z tego nie wynika... to naprawdę dużo bym oddała za Eto'o w takiej formie jak wtedy, żeby mógł zagrać na ich miejscu. wiem, że byle kto nie zastąpi takiego piłkarza, ale oni nie dają FCB nawet ułamka tego co Sammy. wracaj!
początkowo szkoda było mi bardziej jego, bo ''Barca da radę'', ale bez niego to cienko idzie coś.

choć trudno zwalać wszystko na jego nieobecność, bo o wiele więcej nie działa jak powinno- a moim zdaniem ten, który póki co najczęściej się myli to Rijkaard. no, ale skąd mam wiedzieć coby było gdyby trochę częściej wybiegali na boisko ci, których bym chciała zobaczyć...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lis 2006, 15:28

Bardziej chodziło mi o kogos z Barcy B, moze Jeffren'a, który był na ME w Poznaniu. Tylko nie wiem czy on jest typowym napastnikiem. Jednak w Poznaniu grał w napadzie. Bojan jest za młody, moze za dwa lata, a GdS chyba jeszcze leczy kontuzje, ale on takze nie jest typowym napastnikiem.

Zobaczymy co pokaze Saviola w spotkaniu z Depor, bo naprawde trudno mi sobie wyobrazic trojke Ronaldinho-Messi-Giuly. Do tego dochodzi kontujza Xaviego, ktory nie zagra i z Deportivo i Badalona, czyli środek Deco- Iniesta. Moze w koncu Frank postawi na Bellettiego, bo Gianluca musi sie nauczyc filozofii gry Barcelony. Depor narazie spisuje sie przecietnie, bez rewelacji, wiec mozna z nimi wygrac. Zobaczymy jak zaprezentuja sie nasi wychowankowie w ekipe La Corunii. Choc mam nadzieje, ze blado wypadna, no i Ronaldinho, ktory ma patent na strzelanie bramek przeciwko ekipie Caparrosa.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 02 lis 2006, 15:43

No nie wiem czy występ El Pibito jest taki oczywisty... widać ż Mister za nim nie przepada. Może być różnie z tym ustawieniem napadu, aczkolwiek Giuly jest w tak słabej formie że Ryjek nie powienien rezygnować z argentyńczyka tylko dlatego, że za nim nie przepada :?

Na środku pomocy do duetu Andres-Deco powinien dołączyc Edmil, który we wtorek zagrał dobre spotkanie, mimo tego że na boisko wszedł dopiero w drugiej połowie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lis 2006, 17:49

Uraz Xaviego nie jest groźny. Z Depor i z Badaloną nie zagra, ale to nic. Odpocznie sobie. Iniesta godnie go zastąpi. Mam nadzieję, że Deco zacznie grać co najmniej tak dobrze jak w spotkaniu z Chelsea. Na dm-ie naturalnie Syn Edmila. W porównaniu do Motty jest on dużo bardziej przydatny w rozgrywaniu piłki. Po odbiorze potrafi nie tylko oddać ją do najbliższego kolegi (jak to robi zazwyczaj Thiago), ale nawet zagrać jakąś dobrą, długą piłkę czy też przytomnie przegrać akcję na skrzydło. Zambrotta niech usiądzie łaskawie na ławce i przygląda się Bellettiemu. Może zrozumie jak powinien grać. W ataku musi zagrać Saviola. Pomijając całą moję niechęć do jego osoby innego (rozsądnego) wyjścia nie widzę. Deportivo to dziwny przeciwnik. Mecze z nimi zazwyczaj są ciekawe. Pewnie i tym razem padnie kilka bramek. Nie zdziwiłbym się gdyby R10 coś ustrzelił. Saviola być może też.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 02 lis 2006, 20:57

Messi E2 Ronaldinho pisze:Bardziej chodziło mi o kogos z Barcy B, moze Jeffren'a, który był na ME w Poznaniu. Tylko nie wiem czy on jest typowym napastnikiem. Jednak w Poznaniu grał w napadzie. Bojan jest za młody, moze za dwa lata, a GdS chyba jeszcze leczy kontuzje, ale on takze nie jest typowym napastnikiem.

Jeffren to typowy skrzydłowy. Zagrałby w napadzie jak Ronni :? tzn na szpicy
Dratinho pisze:Tylko kogo? Bojan ma dopiero 15 lata...
Oj no nie przesadzajmy, ma 16 lat które skończył w wakacje. Kurde chłopak młodszy odemnie a wymiata w Barcie, to sie nazywa mieć szczęście przy wydatnej pomocy talentu.

W Barcie B nie ma teraz żadnego piłkarza z umiejętnościami na wejście do pierwszego składu. W Juvenili A jest Bojan. W Barcie C (chyba?) jest Gio Dos Santos. A Barca B wszystko przegrywa i widać że chłopaki nie są w najlepszej formie. Coś tam na blaugranie na pisali o Carlosie Tevezie. Straszny wałek, bo wątpie żeby WHU zgodziło się oddać swojego jakże utalentowanego piłkarza po pół roku (choć może tego nie pokazuje na angielskich boiskach, tego talentu oczywiście).

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 02 lis 2006, 21:03

krzychu212 pisze:Oj no nie przesadzajmy, ma 16 lat które skończył w wakacje. Kurde chłopak młodszy odemnie a wymiata w Barcie, to sie nazywa mieć szczęście przy wydatnej pomocy talentu.
Nie no teksty o Bojanie i jego grze w w pierwszym zepole mnie rozpierniczają :roll: Chłopak jest zbudowany bardzo mizernie, techniki i szybkosci nie można mu odmówić ale ciałekiem to sobie nie pogra bo to jeszcze DZIECIAK. Zastanawialisicie sie kiedyś że takia odpowiedizalnośc
może go spalić :roll: Ja rozumiem że to jest mega talent ale bez przesady trzeba go odpowienio prowadzić a nie odrazu rzucać na tak głeboką wode :? Chyba troche sie w FM niektórzy nagrali :P

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 02 lis 2006, 21:20

Rossi pisze:Ja rozumiem że to jest mega talent ale bez przesady trzeba go odpowienio prowadzić a nie odrazu rzucać na tak głeboką wode
Dokładnie ale zagrać jakiś Puchar Hiszpanii chyba by mógł, zobaczyć jak sie gra ta szybką piłkę z tymi najlepszymi. Będe się upierał, że moze nie w najważniejszych meczach, ale tych mało ważnych mógłby z powodzeniem grać w Barcie A.
Rossi pisze:Chyba troche sie w FM niektórzy nagrali Razz

Słaby jest w FM :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lis 2006, 22:34

Rossi pisze:Chłopak jest zbudowany bardzo mizernie, techniki i szybkosci nie można mu odmówić ale ciałekiem to sobie nie pogra bo to jeszcze DZIECIAK.
Messi ma podobną budowę i jakoś sobie radzi. Co nie zmienia oczywiście faktu, że raczej popieram Twoje podejście. Bojan będzie wielkim piłkarzem, ale jeszcze nie teraz. Przyda się za kilka lat. Trzeba być ostrożnym.

Teraz coś z innej beczki. W najbliższej przyszłości Joan Laporta będzie współpracował z FIFA kierując grupą roboczą zajmującą się rozgrywkami. Dotychczas rolę takiego kierownika pełnił Andriano Galliani. Praca grupy pod przewodnictwem Laporty dotyczyć będzie m.in. finansów i rozgrywek. Może wreszcie Joan zdoła zrobić coś z tymi powołaniami na mecze towarzyskie reprezentacji w środku sezonów ligowych :roll:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 03 lis 2006, 14:56

Zapomniales dodac Pawle, ze Laporta ma doprowadzic do zmniejszenia ligi z 20 do 18 zespolow :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lis 2006, 21:44

Dzisiaj popułudniu zmarł ojciec Carlesa Puyola. Wypadek (Josep Puyol wypadł z prowadzonej przez siebie maszyny) wydarzył się podczas prac drogowych w miejscowości Sarroca de Bellera. Akcja ratunkowa z udział śmigłowca nie przyniosła rezultatów. Miał 56 lat.
Carles Puyol oczywiście natychmiast udał się do domu. Nie zagra jutro.

3maj się Carles.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2006, 22:57 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 03 lis 2006, 22:24

Niggaz pisze:Dzisiaj popułudniu zmarł ojciec Carlesa Puyola. Wypadek (Josep Puyol wypadł z prowadzonej przez siebie maszyny) wydarzył się podczas prac drogowych w miejscowości Sarroca de Bellera. Akcja ratunkowa z udział śmigłowca nie przyniosła rezultatów.
Carles Puyol oczywiście natychmiast udał się do domu. Nie zagra jutro.
['] Ale swoją drogą to jak można wypaść z prowadzącego przez siebie auta? :think: Tu chodzi o to że uderzył w coś i wypadł np przez przednią szybę czy jak?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”