Milan

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Milan

Post autor: nerwowy » 29 paź 2006, 21:37

Chlopaczek no tak, jesli ty twierdzisz, ze pan Berlusconi byl beznadziejnym politykiem to mamy jasnosc na temat twego swiatopogladu i ideologii. Poglady na ten temat sa podzielone, ale oczywiscie rowniez pod wzgledem ideologicznym. Niestety ty czytasz prase zwiazana z lewicowym obrazem wizji swiata. No coz moze zostawmy na razie polityke skoro Chlopaczek twierdzi, ze sie nia nie interesuje i skupmy sie na innej sprawie. Chodzi mi tutaj o to, jak mozna krytykowac w tak niewyszukany sposob, jak Chlopaczek, dobroczynce naszego klubu, ktorym jest niewatpliwe pan Berlsuconi. To oczywiste, ze Milan to przede wszystkim kibice, ale trzeba pamietac, iz pan Berlusconi, czy pan Galliani sa jednymi z nich. Poza tym, czy bylbys kibicem Milanu Chlopaczek, gdyby potegi tego klubu nie zbudowal wlasnie pan Berlusconi ? Niektorym latwo zapominac o takich sprawach. To takie myslenie o zaspokojeniu wlasnych ambicji, a takze niefortunna proba plyniecia pod prad, czy tez odwrocenia kota ogonem. Pan Berlusconi zawsze cieszyl sie szacunkiem kibicow Rossonerich, bo zawsze wspieral swa druzyne, jak rowniez dbal o nia i takie gadanie wydaje mi sie bezsensowne, a wrecz szkodliwe. Smiem twierdzic, iz wlasnie tacy pseudofani, jak ty Chlopaczek sa nie potrzebni Milanowi. Jesli jest sie prawdziwym sympatykiem klubu to trzeba wspierac druzyne w trudnych momentach, a nie tylko poddawac ja nieustannej krytyce i narzekaniom. Natomiast kiedy juz sie krytykuje warto rowniez uwzglednic sytuacje, w ktorej przyszlo pracowac dzialaczom, czy tez ich wszechstronne zaslugi dla klubu. Mysle zreszta, ze czlonkowie zarzadu Milanu maja bardzo dobry kontakt z kibicami. Zarowno jedni i drudzy maja swiadomosc, ze nawet niepowodzenia w tym sezonie sa w stanie zrekompensowac juz w nastepnym. Natomiast krytyka niektorych przypomina mi zachcianki rozkapryszonych dzieci, ktore zawsze chca brac wszystko i jeszcze wiecej... Chyba troche zapominacie o tym, ze w ostatnich 5 latach obecna druzyna Milanu zrobila tak wiele, ze zasluguje na wieksze zaufanie i takie wlasnie otrzymala od dzialaczy. Zmian trzeba dokonywac, ale na pewno nie na goraco. Jesli mamy kogos kupic musi to byc dobrze przemyslana decyzja. To samo z trenerem. Po kilku slabszych spotkaniach nie mozna zwalnniac kogos z tak wielkim doswiadczeniem i osiagnieciami, jak pan Ancelotti. To, ze Milanowi akurat nie wyjdzie ten sezon, nie oznacza iz w druzynie musi dojsc do rewolucji. Tymbardziej, ze to taki pierwszy sezon od kilku lat. Spokojnie. Natomiast jesli ktos pisze swoj post tylko po to, aby kolejny raz mnie zaatakowac, czy obrzucic blotem to proponuje, aby zrobil to droga prywatna. Jesli uznam jego wypowiedz za dosc rozsadna to prawdopodnie odpowiem.

FORZA MILAN !!!

Wróć do „Włochy”