BEACH SOCCER WORLD CUP 2006

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
xeneize
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

BEACH SOCCER WORLD CUP 2006

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 28 paź 2006, 11:46

Ze strony Polsatu Sport.

Mistrzostwa Świata w piłce plażowej po raz pierwszy będzie można obejrzeć na żywo w Polsacie Sport i Polsacie Sport Extra. Oba kanały pokażą wszystkie mecze zawodów, które od 2. do 12. listopada odbywać się będą na popularnej plaży Copacabana w Rio de Janeiro. Polska drużyna trafiła do silnej grupy z gospodarzami - Brazylią, USA oraz z Japonią. W pozostałych trzech grupach zagrają między innymi: Francja, Hiszpania, Portugalia, Urugwaj, Włochy i Argentyna. Pierwszym rywalem biało-czerwonych będą faworyzowani Brazylijczycy - z którymi zagrają 3. listopada o godzinie 14.00.

Od tego roku polska federacja Beach Soccera jest organizacją akceptowaną przez Polski Związek Piłki Nożnej. PZPN po raz pierwszy pokrył część kosztów związanych z przygotowaniami naszej reprezentacji przed tym bardzo prestiżowym turniejem.

Olbrzymi blok z relacjami z MŚ rozpoczynać się będzie w Polsacie Sport od godziny 12.30 specjalnym studiem. W ciągu dnia pokazywane będą na żywo wszystkie 4 mecze. Studio przed meczami i po ostatnim meczu poprowadzą: Mariusz Jankowski oraz Marcin Feddek, mecze komentować będą: Przemysław Pełka, Paweł Wójcik, Grzegorz Michalewski oraz Piotr Przybysz.

Podział na grupy przedstawia się następująco:

Grupa A
Brazylia
Polska
USA
Japonia

Grupa B
Hiszpania
Francja
Kanada
Iran

Grupa C
Wyspy Salomona
Kamerun
Portugalia
Urugwaj

Grupa D
Włochy
Bahrajn
Argentyna
Nigeria

obiekt zmagań

Obrazek

dotychczasowi medaliści

2005 - Copacabana Beach, Rio de Janeiro (BRA)
1. France, 2. Portugal, 3. Brazil
2004 - Copacabana Beach, Rio de Janeiro (BRA)
1. Brazil, 2. Spain, 3. Portugal
2003 - Copacabana Beach, Rio de Janeiro (BRA)
1. Brazil, 2. Spain, 3. Portugal
2002 - Vitória (Espirito Santos) and Guarujá (São Paulo) (BRA)
1. Brazil, 2. Portugal, 3. Uruguay
2001 - Costa do Sauípe, Bahia (BRA)
1. Portugal, 2. France, 3. Argentina
2000 - Marina da Glória, Rio de Janeiro (BRA)
1. Brazil, 2. Peru, 3. Spain
1999 - Copacabana Beach, Rio de Janeiro (BRA)
1. Brazil, 2. Portugal, 3. Uruguay
1998 - Copacabana Beach, Rio de Janeiro (BRA)
1. Brazil, 2. France, 3. Uruguay
1997 - Copacabana Beach, Rio de Janeiro (BRA)
1. Brazil, 2. Uruguay, 3. USA
1996 - Copacabana Beach, Rio de Janeiro (BRA)
1. Brazil, 2. Uruguay, 3. Italy
1995 - Copacabana Beach, Rio de Janeiro (BRA)
1. Brazil, 2. USA, 3. England

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 28 paź 2006, 12:16

Heh, widać, że te rozgrywki zdominowali Brazylijczycy, co nie jest dla mnie dużą niespodzianką :]
Nigdy nie widziałem Polaków w akcji, ale jak wierzyć doniesieniom prasy nie będziemy raczej chłopcami do bicia. Chociaż grupa jest ciężka, bo z Brazylią na czele. Fajnie, że PS pokazuje te mistrzostwa, bo to naprawdę ciekawa i interesująca impreza. Osobiście kibicuję Hiszpanii, Brazylii i Wyspom Salomona :P

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 28 paź 2006, 12:47

Wiadomo że, jak prawie we wszystkich grach drużynowych faworytem jest Brazylia :P Hiszpania i Ukraina także mają dobrych grajków i mogą ostro zamieszać.
Mimo to będe kibiował portuglaczykom. :P
Premo pisze:Nigdy nie widziałem Polaków w akcji, ale jak wierzyć doniesieniom prasy nie będziemy raczej chłopcami do bicia

Oglądałem ostatno mecz na Extreme Sports i musze przyznać że wcale nasza repra nie jest taka zla :) Wiadomo z takimi tuzami jak Brazylia nie bedzie miała wiekszych szans, ale licze że powalczą o wyjscie z grupy :)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 28 paź 2006, 22:44

Welcome back, Xeneize dawno Ciebie tutaj nie bylo.A co do 'bicznego' soccera troche jestem zdziwiony ze to juz 12 turniej mistrzowski a Brazylia bije wszystkich jak gowniarzy.Dziadki lesne z Pzpn w koncu zrobili zrzutke aby dofinansowac reprezentacje na te MS a pozniej znowu beda biadolic, ze za duze wydatki moze ktorys pan z Pzpn pojechalby do Brazyli tylek przewiesc a plaze sa tam super jak i dziewczyny :D.

Awatar użytkownika
xeneize
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 29 paź 2006, 8:59

MLSoccer pisze:Welcome back, Xeneize dawno Ciebie tutaj nie bylo
Witaj MLS, widzę, że na Ciebie zawsze można liczyć. Fakt długo mnie tu nie było, ale od czasu do czasu staram się tu zaglądać, a że na PN poziom niestety systematycznie się obniża ponownie zawitałem tutaj.
Wiem, że masz tematy o Meksyku, o USA, a czy zakładałeś już jakiś ogólny temat o CONCACAF? Pytam, bo sporo ciekawych rzeczy się tam u Ciebie dzieje.

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 29 paź 2006, 9:30

Polska ma szanse wyjść z grupy bo przecież nie bez powodu na polaków w europie mówi się Brazylia Europy ( chodzi o Beach Soccera) Widziałem kilka meczów Polaków w Poddębicach na Turnieju grupy B. Chłopaki grali bardzo dobrze, no i ta wspaniała atmosfera podczas meczów biało-czerwonych :D
Skład polaków na MŚ
Bramkarze:
#1 Marek Górecki - Magic Kris-Max Łódź
#12 Krzysztof Wiśniewski - Copacabana Gdańsk

Obrońcy:
#2 Kamil Bartczak - Hurtap Łęczyca
#3 Krzysztof Kuchciak - Grembach Łódź
#4 Tomasz Wydmuszek - Unity Line Szczecin
#5 Piotr Kubiaczyk - Unity Line Szczecin

Pomocnicy:
#6 Paweł Friszkemut - Hemako Sztutowo
#7 Witold Ziober - Hurtap Łęczyca
#9 Marek Żuk - Unity Line Szczecin

Napastnicy:
#8 Dominik Depta - Copacabana Gdańsk
#10 Wojciech Polakowski - Americanos GC-OUT Słupsk
#11 Bogusław Saganowski - Grembach Łódź
Managerem reprezentacji jest Michał Sieczko
Trenerem drużyny Jacek Ziober
Lekarzem Daniel Leończyk

Bogusław Saganowski - Drugi w głosowaniu na MVP Europy sezonu 2006.
Witek Ziober - odkrycie sezonu 2006 w Europie.
Impreza ELBS Poddębice 2006 - wyróżniona za najlepszy turniej gr. "B" Europejskiej Ligi Beach Soccera.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 29 paź 2006, 21:06

Nie jestem za bardzo zorientowany w 'bicznym' soccerze i nawet sam w niego nigdy nie gralem, ale widac ze to fajna gra i taki sport na wesolo.Ladnie, przyjemnie a w wielu rejonach geograficznych plaz pod dostatkiem, wiec moze w przyszlosci bedzie to calkiem powazny i zawodowy sport.Oby tylko Fifa nie zapsula 'bicznego' soccera tak jak futbolu.Polacy nawet przyzwoicie graja jak na Europe, lecz nie sadze aby mozna ich nazywa Brazylijczykami Europy bo Hiszpania i Portugalia a chyba nawet Francja bardziej na to zasluguja i sa lepsze niz Polska.
Co do szans naszych biczowcow na MS trudno mi cos konkretnego powiedziec, ale grupa raczej nie jest latwa bo USA i Japonia to dobre druzyny, wiec awans z grupy uznam za sukces.

PS Czesc Xeneize mam tematy o USA, Meksyku, MLS ale w wiekszosci pisze sam.Czesc osob od czasu do czasu cos napisze ale widze ze jest znacznie wiecej czytelnikow niz piszacych.To dobrze jak jest komu czytac :D.Jak masz ochote to mozesz sie przylaczyc bo sadze ze z wiadomosciami u Ciebie nie bedzie zadnych problemow nawet jezeli nie szczegoly to sporo ogolnych rzeczy wiesz na te tematy a ze spora sprawa to w nich pilka latynoska to jescze bardziej zapraszam.W Ameryce Pln. coraz wieksze badzie powiazanie z tego futbolu z pilka poludniowoamerykanska zobaczysz za jakis czas choc na poludnie od Rio Grande to przeciez latynosi.
Nie zakladalem tematu o Concacaf ale jest temat o Gold Cup.Jednak masz racje sporo tam sychac w regionie i szykuja sie pewne zmiany na roznych plaszczyznach sadze ze masz informacje na ten temat.To ciekawa strefa i powiazana z Ameryka Pld. chocby przez argentynskich pilkarzy i trenerow :D.W przyszlym roku bedzie kilka waznych imprez jak MS U-20 w Kanadzie, Gold Cup i Copa America.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 03 lis 2006, 21:36

To nasi 'biczowcy' dostali w jajo on Brazylii w pierwszym swoim meczu wogole na 'bicznych' MS az 2-9 ! :shock: a ponoc jak ktos pisal nazywaja naszych Brazylijczykami Europy widac, ze nie jest to prawda.Kolejny mecz w naszej grupie Japonia wygrala 8-4 z USA.Podtrzymuje ze jak wyjdziemyz grupy to bedzie niesamowity sukces.Szkoda, ze nie moge ogladac tych mistrzostw 'bicznych' nie mam Telemundo a tam one leca.

jOgO bOnitO
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jOgO bOnitO » 05 lis 2006, 15:15

wlasnie zaczyna sie mecz z USA... jestem dobrej mysli! :)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 05 lis 2006, 21:53

jOgO bOnitO pisze:wlasnie zaczyna sie mecz z USA... jestem dobrej mysli! :)
Wyglada na to ze byles dobrej mysli mecz juz zakonczony Polska przegrala z USA 2:4 (1:1, 0:2, 1:1) w drugim meczu grupy A mistrzostw swiata w beach soccerze.

Polska: Górecki - Kuchciak, Żuk, Wydmuszek, Saganowski oraz W. Ziober, Polakowski.

Bramki dla Polski strzelili: Ibsen - samobójcza (5) i z rzutu wolnego Marek Żuk (27); dla USA: Chimienti - 2 (3, 29), Taguinod (17), Astorga (19).
Ostatnio zmieniony 06 lis 2006, 22:54 przez MLSoccer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lis 2006, 9:57

MLSoccer pisze:
jOgO bOnitO pisze:wlasnie zaczyna sie mecz z USA... jestem dobrej mysli! :)
Wyglada na to ze byles dobrej mysli mecz juz zakonczony Polska przegrala z USA 2:4 (1:1, 0:2, 1:1) w drugim meczu grupy A mistrzostw swiata w beach soccerze.

Polski: Górecki - Kuchciak, Żuk, Wydmuszek, Saganowski oraz W. Ziober, Polakowski.

Bramki dla Polski strzelili: Ibsen - samobójcza (5) i z rzutu wolnego Marek Żuk (27); dla USA: Chimienti - 2 (3, 29), Taguinod (17), Astorga (19).
Narobili ogromnych nadzei, wszyscy chwalili przed meczami jaka to Polska jest potężna (3. drużyna Europy), że powinni spokojnie awansować a tu klops. Może chcą nawiązać do swoich kolegów "z trawy" gdzie po przegraniu obu spotkań trzecie wygrali.

Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 06 lis 2006, 14:16

Bahrajn - Nigeria 5:5

Bahrajn zywciężył po karnych i przeszedł dalej. Według mnie to czarny koń turnieju.

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 06 lis 2006, 14:43

Ale serio mówiono na nich Brazylijczycy Europy tak powiedział Cantona chyba nie jestem pewien. Myśle ze jakby turniej MŚ rozgrywał się w sierpniu poczatek wrzesnia było by lepiej ( ciałge turnieje kontakt z piaskiem , wysoka forma) no ale cóż jest kiedy jest i jest jak jest :]

Zdjęcia Europejska Liga Beach Soccera 2006 Poddębice. Boisko nie nad morzem !! :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 06 lis 2006, 23:03

Nie trzeba bylo sie podniecac nasi zawodnicy to niestety nie Brazylijczycy w bicznym soccerze.Doprawdy nie wiem skad sie wzielo takie powiedzenie o polskiej druzynie.Sukces jest juz ze graja w MS w tej odmianie pilki noznej to zawsze cieszy i mysle ,ze dla nas to juz plus.Ten rodzaj pilke bedzie sie rozwijal ale podejrzewam, ze jak inni beda wlaczac sie do gry to chyba nasi popadna w calkowita przecietnosc, tak jak pilka trawiasta i futsalowa.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 lis 2006, 14:49

Nie jestem w ogóle zdziwiony, że reprezentacja Polski już praktycznie odpadła z turnieju. Zaskoczeniem dla mnie jest natomiast wygrana Bahrajnu z Włochami :shock: Zawodnicy z Azji grali może nie ładną piłkę, a efektowną. Nie duożo im brakowało, aby wygrali z Argentyną. A teraz wygrana w karnych z Nigerią. Fajnie, że Beach Soccer popularyzowany jest też na innych kontynentach. Z niezłej strony na zawodach pokazała się reprezentacja Wysp Salomona, która wygrała z kamerunem (mała niespodzianka) i nie sprostała bardzo silnej Portugalii z Madjerem ;) Do zwycięstwa typuję Brazylię, która w finale zagra z Portugalią. Trzecie miejsce dla Hiszpanii lub Francji :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”