"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 31

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 16:35

FCI pisze:Rozumiem, że poziom mojej wypowiedzi był niezadowalający

Nie, nie, nie ! nie odbieraj tego w tych kategoriach, ale zauważ ze np. chyba celowo pominałeś inne ciekawe rzeczy :wink: Już Ci napisałem że nie lubie cytować kogoś po jednym zdaniu bo to żadna dyskusja :?

Piszesz że 4-3-1-2 to było rozwiązaniem tymczasowe ? A pamietasz ostatnie derby z samobójem w szatni ? Wtedy nikt nie przypuszczał że zmieni 4-4-2 a wyszli 4-5-1 z Dekim za Adriano. Gra sie kleiła 30 minut, potem Milan odzyskał kontrole nad drugą linia i grał swoje. Teraz tez trwała dyskusje czemu przeją wszystko po Capello ? zacza "zmiany" na 4-3-1-2 itd ale sam wiesz co te zmiany daja.

Na temat "wymysłu" Mancio z Zanettim w pomocy pisze wyżej. Już z 4 razy zmianiał mu pozycje w tym sezonie. To ma plusy ale i minusy, wiele zależy od tego czy będzie jako asekuracja czy jako przewaga :wink: Ja osobiscie sądziłem że Javier zagra za Grosso ale to flanka Cafu wiec mi to pasuje.

Presja jest choćby z tego powodu że od X czasu Inter do Mediolan "B", wiec ewentualna gra na utrzymanie przewagi pkt. lub porażka sprawi co roczny problem fana w Curva Nord. żałobe. I nie patrz na tabele bo ona kłamie, zresztą i tak sie nie liczy przy tym meczu. Zresztą jeśli te mecz ma być dla Milanu ostatnia szansa na scudetto to ja już Ci mówie że wole LM :] Bo sezon w serie A jest najgorszy od lat, i to nie dla tego że Inter jest liderem ale dla tego ze zrobiono wszystko by nim był. Ale ten mecz ma szanse temu zaprzeczyć, bo nie bez powodu to "wojna o Mediolan" i presja jest na Interze - Choć by z powodu takiego że jeśli to jest jest najlepszy Inter "za ery Morattiego" a Milan w kryzysie to jak nie wygrać z wreście zmalać największa plame na honorze żyjących Tifosich z maja 2001?. Tak sie składa że presja zawsze jest wieksza na Interze. Zawsze bo co derby przypomina sie inne ciekawostki. A jeśli Ty patrzysz na to tylko z powodu 11 pkt. to już Ci mówie że sie mylisz :] I może sie założyć ! Zresztą doskonale wiemy że to Inter jest od lat w cieniu Milanu i musi coś udowadniać. Bo jak napisałem w temacie Calciopoli - Moggi stworzył system który nie pozwalał Interowi wygrywać ? czyli w europie był system Pereza czy Blattera ? Sam widzisz... Nie wiem wogóle po co zaczeliśmy ten temat. Ale skoro chciałes to wypadało by popatrzeć "za siebie" :]

Co jest jeszcze ważna to arbiter :roll: ale nie pisze nic by nie zapeszać ! Teraz sa na cenzurowanym i czesto sie boją mysleć :roll:

Pozdrawiam !

Kuźwa rok temu dostałem bana w dzień derbów :P czy jeden przed :roll: dla tego dobrze że nie moge komentować newsów :P zwłaszcza że zapowiedz zaraz które sie pokaże bedzie też moja :P I tak przeszła cenzure :P

Aha nie wiecie czy Canal+ przewiduje jakies studio czy cos w tym stylu ? Czy z marszu zaczą panowie Lipiński i Milko zniechęcać zwykłych kibiców piłki do Serie A ? :wink:

P.S. już mamy rozjemce pojedynku derbowego - całe szczescie że doświatczony sędzia - Stefano Farina ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 17:58

Przepraszam że post pod postem ale teraz nie trzeba pisać - trzeba czytać :]

Chyba wiecej nie da sie napisać o tym meczu :] hmm no dobra da sie :P Ale chyba nie trzeba. Nn jednych działa samo słowo derby :twisted:

A wiec zapraszamy do lektury :]
Gran Derby d’Europa czyli Wielkie Derby Mediolanu mowa :smoke:

Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 27 paź 2006, 18:15

FCI oczywscie ze ta sytuacja sprzed dwóch lat ma cos do gadania, bo może kilku graczy Interu się zmięniło, ale kompleks Milanu pozostał i prosze,żeby nie pisać, że takiego kompleksu nie ma, bo jest i to poprostu widać. Drużyna Milanu praktycznie wyglada tak samo, czyli "zwyciescy" dalej maja to przeczucie, że są lepsi itd. Milan jest bardziej elastyczną drużyną i bardziej poukładaną. Oba zespoly mają wielka presje, Milan, że musi gonić czołówke, Inter, że nie wygrał od dawna żadnego poważnego meczu z poważnym przeciwnikiem. Najbardziej obawiam się Crespo, bo on zna naszych defensorów, chcoiaz działa to i na odwrót.

MILAN PER SEMPRE i tyle Milan wygra bo tak pokazuje najnowsza historia, a z historii naelzy sie uczyc :D

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 27 paź 2006, 18:18

Zaza pisze:A wiec zapraszamy do lektury Krzywy
Gran Derby d’Europa czyli Wielkie Derby Mediolanu mowa Fajka

Super artykul. Good job 8)

btw: Zaza nie daloby rady zrobic dla mnie takiego avka tylko, ze z herbem Widzewa ? Odrazu uprzedze piwusia i powiem, ze wiem gdzie sie sklada prosby o avatar, ale to tylko taki maly off topic przeciez :wink:

Tak, czy inaczej zycze milego widowiska jutrzejszego wieczoru. Po meczu Zaza, Chlopaczek i cala reszta ferajny milanistow, pewnie predko nie zajrzy na forum bo albo beda pic ze szczescia albo leczyc kaca po porazce :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 18:28

LookAsh wiesz nic nie wiem :roll: Ja jestem ciemny w te klocki wiec wybacz ale Ci nie pomoge, trzeba "ekspertów" poprosić. Pewnie dało by rade ale to już nie do mnie.

A co do meczu to My jutro na plus a Wy dzisiaj :] Nie bawem Widzew - Legia, czyli obok Derbów Krakowa nasza druga ligowe mucka z gatunku klasyka :twisted: Ja dziś wypije za Twoich, Ty jutro za moich :P życze zwycięstwa ale po taki meczu jak z Lechem :P może nie pod wzgledem szcześcia ale walki i skutecznośc :] Na plus 3:2 ! Forza Widzew :wink:

P.S. Chłopaczek chyba wygrałeś z ta apelacją :roll: czekajcie a będzie Wam dane Cykr niczym na Wiejskiej :P

Pozdro :!:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 27 paź 2006, 18:42

Zaza pisze:Ja dziś wypije za Twoich, Ty jutro za moich

Heh umowa stoi :P Planowalem isc dzisiaj na mecz ale nawet nie myslalem, ze az tak szybko bilety sie rozejda. Moglem jednego odkupic od znajomego, ale juz nie bede kombinowal i poprostu pojde do knajpy popatrzyc na przyszla gwiazde Milanu - Stefano Napoleoniego :D

FCI
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FCI » 27 paź 2006, 22:22

Zaza pisze:Na temat "wymysłu" Mancio z Zanettim w pomocy pisze wyżej. Już z 4 razy zmianiał mu pozycje w tym sezonie. To ma plusy ale i minusy, wiele zależy od tego czy będzie jako asekuracja czy jako przewaga :wink: Ja osobiscie sądziłem że Javier zagra za Grosso ale to flanka Cafu wiec mi to pasuje.
Rozumowanie trenera wydaje się jasne. Figo ma wejść na podmęczonych obrońców Milanu. Zagranie na pewno ciekawe. Ważne jednak aby się sprawdziło. Osobiście nie podejmowałbym ryzyka tego typu. Na prawej flance wolę zdecydowanie Portugalczyka. Zanetti w ostatnich meczach spisywał się bardzo dobrze (należał do wybijających się graczy) i może warto byłoby przesunąć go do obrony aby razem z Luisem próbowali akcji oskrzydlających. Po drugiej stronie zagra raczej Grosso. Po cichu liczę, że będzie to w końcu mecz na przełamanie i zaprezentuje nam prawdziwego Fabiana Wielkiego. Podsumowując nie panikuję, że zabraknie Figo. Jetem dziwnie spokojny, że Javier jutro zaprezentuje się dobrze. O ile do dyspozycji obronnej Argentyńczyka można mieć zastrzeżenia to w ofensywie spisuje się nieźle. Regularnie popisuje się ciekawymi podaniami krzyżowymi, czy dośrodkowaniami. Na skrzydle będzie zwolniony z większości zadań defensywnych. Poza tym oczywiście zużyje mniej siły na ciągłe powroty pod własną bramkę, co skutkuje większym zaangrażowaniem w ataki bramki Didy.

Apropo sędziego to rzeczywiście ważna sprawa. Domenico Messina rok temu dał popis. Przypominam: karny dla Interu za zagranie ręką, którego nie było i błędna interpretacja zagrania ręką- jedenastka dla Milanu. Jednak nic nie przebije Massimo De Santisa. Ten człowiek naprawdę nabawił się obsesji na punkcie Nerazzurrich i teraz sfrustrowany, wyklęty pluje jadem gdy tylko może. Polecam jego ostatnią wypowiedź:
Massimo De Santis pisze:Kibicowałem Interowi kiedy byłem dzieckiem, wtedy to był Inter o określonym typie, który przyzwyczaił do swoich zwycięstw. Mocne drużyny zawsze wygrywały na boisku.
PS. Nie zamierzam kontynuować wątku presji. Niewiele wnosi do tematu.

I ładnie napisaliście intro do derbów Włoch. Brawa dla Was! :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 paź 2006, 10:01

LookAsh ja słowa dotrzymałem ... szkoda że Widzew nie :roll: Trudno :? przegrali w drugiej lini ...

No właśnie druga linia, i prawdopodobnie beda zmiany takie troche zaskakujące, Inter zagra obrońcą w pomocy za Figo Zanetti a Milan nie swoim klasycznym 4-3-1-2 a "choinką" Ancelottiego, w Pippo na szpicy i duetem Kaka - Seedorf za plecami. Wtedy w pomocy od lewej, Brocchi [Ambro nie zagra :?] Pirlo - Gattuso. Czyli Brocchi i Gattuso coś a'la model Lippiego - parasole ochronne dla Pirlo.

W obronie to już sam nie wiem kto zagra :roll: Jest tyle koncepcji ze hoho. Nawet taka ze na środku duet Nesta - Maldini a Kala na lewej. Ale ja stawiam na [od lewej] Janek - Kala - Sandro - Pendolino. Choć kto wie ?

Powiem szczerze że system choinki moze mieć swoje znacznie - patrz parasole ochrone i walka Rino i Brocchiego z duetem DM na środku pomocy Interu, a wtedy Pirlo może rozgrywać spokojnie od tyłu ... Bo Mancini z pewnością nakaże wysoko wychodzić swoim DM ale tam już bedą nasze rzeźniki :] Ciekawe jak to bedzie ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 paź 2006, 12:14

Znów ja :roll: Przepraszam ale to już mój ostatni post dziś wiec czas na wróżby...

Ancelotti powiedział wczoraj że ten mecz derbowy przypomina troche sytuacje z przed roku i mecz z Juve na Giuseppe Meazza. Zastanawiam mnie czy miał na myśli sytuacje wokół meczu czy samo rozegranie mecz.

Bo przypomne że wtedy graliśmy bez Shevy i wyszli atakiem Gila - Pippo, Choć napastnicy zagrali w 100% dla drużyny. Co spowodowało że nasza druga linia wymiatała, Gila i Pippo wyciągali obrońców Juve daleko za sobą w pole a Kaka czy Seedorf wchodzili w wolne pole. Luki. Efekt ? 3:0 do przerwy po bramkach ... pomocników ! I to też jest myśl. Bo jeśli znów zagramy duetem Gila Pippo muszą zagrać tak samo. Tylko teraz brak Shevy to nie efekt urazu :roll: Ten mecz to był do popis drugiej lini a ona dziś bedzie kluczem, pressing, kombinacja, zgranie itd.

Inny wariant to choinka. Która teoretycznie też nam daje przewage w drugiej lini i co jest chyba najważniejsze podowuje że defensywni pomocnicy Interu beda mieli "daleko" do Pirlo. Czyli mistrza zagrać na nos i kreowanie gry o tyłu. Tylko że to powoduje że Kaka czy Seedorf beda musieli czesto wspomagać Pippo w samym polu. Z drugiej strony jednak Inzaghi to jest taki wyjadacz że sam nie raz ucieknie z pod krycia i wyjdzie oko w oko, z 4 razy może uda im sie złapać do na spalonym ale za 5 juz nie :] Czyli cały Superpippo.

Innych zmian sie nie przewiduje. Zagadką jest defensywa bo teoretycznie może zagrać kazdy - mamy chyba najlepszą linie obrony w lidze ale co ciekawe co mecz to inne zastawienie tej lini. Nie wiem naprawde jak Ancelotti zdecyduje, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że powienien zagra Jankulovski na lewej - Kala i Nesta na środku i Cafu na prawej. Ale ...

... no właśnie ale... nie trzeba być geniuszem taktyki by wiedzieć że każdy trener ma swoją wizje i sztuka jest znaleść równowage, w przypadku gdy zagramy:

Kaladze, Nesta, Maldini, Cafu

Nasze ustawianie nie bedzie wyglądało 4-3-1-2 czy 4-3-2-1 a 3-5-2... Bo wtedy Cafu będzie pełnił role pomocnika skrzydłowego a Kaladze bedzie miał za zadanie tylko straszyć Inter raz na jakis czas wypadami w ofensywe. Co spowoduje że Gruzin bedzie grał w lini z Nestą i Maldinim...

To wyglądało by inaczej i o dziwo gożej gdyby zagrali

Janek - Kala - Nesta - Cafu

Bo Czech nie ma takich zdobności czytania gry i asekuracji środka jak Kaladze i ta równowaga była by zachwiana. Wtedy była by sytuacja że jeśli i Marek i Pendolino byli by w ataku to środek obrony był by sam ... ale

no własnie ale... ewentualne chionka i to elminuje bo wtedy jest i Rino i Brocchi w środku pola mający za zadanie wyelminować zagrania na wolne pole i "gaszenia" akcji w zarodku.

Inter nie ma takich graczy w środku jak Kaka czy Pirlo [ba nawet Seedorf bo też gra w środku] którzy potrafią tak kreować gre, rezyserów od zagrać w uliczke do napastników, dla tego ekipa Manciniego bedzie grała cześciej flankiami. Może dziwić brak Figo w prasowych zapowiedziach ale to nie nasze zmartwienie. To jest poprostu kolejny dowód że obecny Inter to Juve Capello z poprzedniego sezonu. Mur na środku i kąsające boki z jednym schodzącym do środka najcześciej Stankoviciem [a'la Nedved juz za czasów Lazio ich porównywano] Patrick z pewnoscią będzie na przemian z Dacourtem sie włączał w akcje zaczepne. By robic przewage. Nie wolno nam tracić piłke w drugiej lini bo mimo że obaj Fracuzi to nie są mistrzowie asyst to dograć potrafią wiec trzeba tu uważać, i odcinać Crespo od piłek. Trzeba też zwrócić uwage przy stałych fragmentach gry. Bo te Inter dobrze wykonuje. Zwłaszcza w powietrzu mogą mieć przewage. To są te podstawowe zadanie dające nam 3 pkt. :P Oby tylko nasza skutecznośc działała jak trzeba, w końcu nie fat musi sie skończyć [?] bo to nasz największy problem, a sytuacje swoje stworzymy o to sie nie boje. Także pełna koncentracja panowie i zaangażowanie.

I to tyle... [narazie] W takich meczach często decyduje geniusz lub bład ... Ale najbardzie liczy sie dyspozycja dnia czy też forma ... arbitra. Trzeba wierzyć że Inter zagra otwartą piłke i nie bedzie miał w głowie zachowanie przewagi w ligowej tabeli czy nawet meczu LM. Bo to może spowodować zawód, nawet postronnych kibiców. Mam nadzieje że będzie to wielkie widowisko. że zagramy z "jajami" i walka wywalczymy i geniuszem 3 pkt. A poziom meczu bedzie bardzo wysoko. Najważniesze by szybko strzelić bramke [jak zawsze] a wtedy bedzie naprawde już z górki. Trzeba zagrać jak drużyna, na "żyle" a na mecz LM, Ancelotti wystawi nawet rezerwy :P

Forza Grande Milan :!:
Siła obu zespołu jest znana teraz pytanie kto lepiej ja wykorzysta !
Niech wygra dziś lepszy :!:
A wiec prawdopodobnie do jutro :P bo dziś sie będzie działo ! Milan to My :] mowa ...

P.S Warto zauważyć ilu pikarzy grało wcześniej dla obecnego rywala, z tych którzy zagrają: Pirlo, Seedorf, Crespo, Vieira a jeszcze ławki...

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 paź 2006, 13:14

Wkoncu jakis szlagier... licze na dobre widowisko najlepiej cos w stylu 3:2 jak bylo niedawno

co do wyniku to z punktu widznia Romy lepiej zeby wygral Milan :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 paź 2006, 18:29

Jestem za tym aby Milan zagrał tak jak z Juve rok temu na własnym terenie i zdobył 3pkt. Nie wymagam dziś od Milanu pięknej gry, ładnych akcji i wielu bramek bo ostatnio sprawia nam to nie małe trudności. Interesują mnie tylko 3pkt. Nie ważne w jakim stylu poprostu mamy dziś wygrać, inny wynik nie wchodzi w ogóle w gre bo w bezpośrednich meczach poprostu musimy wygrywać jeżeli myślimy jeszcze o mistrzostwie a napewno każdy Milanista wierzy, może i ślepo ale jednak wierzy :D

Sytuacja jest całkiem inna niż sprzed roku a zarazem podobna :lol: Inter znów zbroił się przez Mercato, wydaje się na papierze bardzo silny natomiast Milan stracił wybronego strzelca który był jedną z naszych głównych broni na rywala zza miedzy. W dzisiejszym meczu faworytem wydaje się być Inter który nie jak narazie nie zachwyca formą podobnie jak Milan ale mimo wszystko stoją od nas wyżej w tabeli i to na nich będzie ciążyła presja tego meczu, my nie mamy nic do stracenia. Jeżeli mamy wierzyć statystyką to dziś wygramy bo te zdecydowanie przemawiają za nami.

Inter napewno będzie dziś liczył na Stankovica który jest ostatnio w dobrej formie, napewno liczą na Crespo jeżeli zagra. Na kogo mogą liczyć Milaniści :?: Gila, Pippo, Oli :?: Nie sądze, to nie są na dziś nasze największe atuty bo poprostu nie strzelają. Nie ważne czy z braku szczęścia czy nie ale ich dorobek bramkowy w tym sezonie jest bliski zeru. Ja licze dziś przedewszystkim na Kake który musi nas ciągnąć nas w ataku, licze na Pirlo który musi wyprowadzać kontry i licze na Seedorfa który może zrobić przewage liczebną. Ale ważna będzie dziś również forma Didy [ licze na taką forme jak ostatnim razem w LM kiedy graliśmy z Interem ]. Nasza obrona jeżeli nie popełni dziś żadnych głupich błędów to będę spokojny.

Nie wiem jaki skład wybiegnie dziś na płyte boiska ale licze że wybiegnie Jankulovski.

Forza Milan. Muszą wygrać bo postawiłem :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 paź 2006, 19:05

Mecz już niebawem.
Modle się o zwycięstwo. Derby jak każde czyli oczekiwanie i nerwy podczas meczu.
Tylko niech ktoś z naszych ustrzeli Milan.
Matrix niech postraszy w tyłach i napad gospodarzy mamy z głowy.

Kilka ciekawostek
Mariano Gonzalez strzelił dotychczas Milanowi 2 spośród wszystkich swoich bramek strzelonych na boiskach Serie A.
Inter aż 78% bramek traci w drugiej połowie (7 spośród 9). Najgorzej jest pomiędzy 76 a 90 minutą meczu
Jeżeli zagra Ivan Cordoba zaliczy 300 występ w barwach Interu.

Niech już grają.
Do boju
FORZA INTER!!!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 paź 2006, 19:10

Ta informacja o Gonzalezie jest pewna Sero?
Bo przypominam sobie ze on nam dwie bramki strzelil ale w Pucharze Wloch gdy Palermo u siebie roznioslo nas 3:0.

Forza Milan.

Zwyciestwo jest nasze.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 paź 2006, 19:13

Chlopaczek informacje wziąłem z fcinter.pl
Ale na oficjalnej inter.it też tak podają, więc pewnie tak.

FORZA INTER
nie macie szans

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 paź 2006, 19:19

Moze wasza oficjalna sie pomylila?:> A polska strona Interu to tylko powtorzyla.

Swietny motyw jest na oficjalnej stronie Milanu.Oficjalny komunikat klubu odnosnie wczorajszych wynikow apelacji:
"Decyzja CONI nie zasluguje na jakikolwiek komentarz ze strony Milanu" :lol:

Forza Grande Milan.

Zostaniecie wdeptani w murawe San Siro dzisiaj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”