"Święta Wojna na San Siro" ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 27 paź 2006, 16:35

FCI pisze:Rozumiem, że poziom mojej wypowiedzi był niezadowalający

Nie, nie, nie ! nie odbieraj tego w tych kategoriach, ale zauważ ze np. chyba celowo pominałeś inne ciekawe rzeczy :wink: Już Ci napisałem że nie lubie cytować kogoś po jednym zdaniu bo to żadna dyskusja :?

Piszesz że 4-3-1-2 to było rozwiązaniem tymczasowe ? A pamietasz ostatnie derby z samobójem w szatni ? Wtedy nikt nie przypuszczał że zmieni 4-4-2 a wyszli 4-5-1 z Dekim za Adriano. Gra sie kleiła 30 minut, potem Milan odzyskał kontrole nad drugą linia i grał swoje. Teraz tez trwała dyskusje czemu przeją wszystko po Capello ? zacza "zmiany" na 4-3-1-2 itd ale sam wiesz co te zmiany daja.

Na temat "wymysłu" Mancio z Zanettim w pomocy pisze wyżej. Już z 4 razy zmianiał mu pozycje w tym sezonie. To ma plusy ale i minusy, wiele zależy od tego czy będzie jako asekuracja czy jako przewaga :wink: Ja osobiscie sądziłem że Javier zagra za Grosso ale to flanka Cafu wiec mi to pasuje.

Presja jest choćby z tego powodu że od X czasu Inter do Mediolan "B", wiec ewentualna gra na utrzymanie przewagi pkt. lub porażka sprawi co roczny problem fana w Curva Nord. żałobe. I nie patrz na tabele bo ona kłamie, zresztą i tak sie nie liczy przy tym meczu. Zresztą jeśli te mecz ma być dla Milanu ostatnia szansa na scudetto to ja już Ci mówie że wole LM :] Bo sezon w serie A jest najgorszy od lat, i to nie dla tego że Inter jest liderem ale dla tego ze zrobiono wszystko by nim był. Ale ten mecz ma szanse temu zaprzeczyć, bo nie bez powodu to "wojna o Mediolan" i presja jest na Interze - Choć by z powodu takiego że jeśli to jest jest najlepszy Inter "za ery Morattiego" a Milan w kryzysie to jak nie wygrać z wreście zmalać największa plame na honorze żyjących Tifosich z maja 2001?. Tak sie składa że presja zawsze jest wieksza na Interze. Zawsze bo co derby przypomina sie inne ciekawostki. A jeśli Ty patrzysz na to tylko z powodu 11 pkt. to już Ci mówie że sie mylisz :] I może sie założyć ! Zresztą doskonale wiemy że to Inter jest od lat w cieniu Milanu i musi coś udowadniać. Bo jak napisałem w temacie Calciopoli - Moggi stworzył system który nie pozwalał Interowi wygrywać ? czyli w europie był system Pereza czy Blattera ? Sam widzisz... Nie wiem wogóle po co zaczeliśmy ten temat. Ale skoro chciałes to wypadało by popatrzeć "za siebie" :]

Co jest jeszcze ważna to arbiter :roll: ale nie pisze nic by nie zapeszać ! Teraz sa na cenzurowanym i czesto sie boją mysleć :roll:

Pozdrawiam !

Kuźwa rok temu dostałem bana w dzień derbów :P czy jeden przed :roll: dla tego dobrze że nie moge komentować newsów :P zwłaszcza że zapowiedz zaraz które sie pokaże bedzie też moja :P I tak przeszła cenzure :P

Aha nie wiecie czy Canal+ przewiduje jakies studio czy cos w tym stylu ? Czy z marszu zaczą panowie Lipiński i Milko zniechęcać zwykłych kibiców piłki do Serie A ? :wink:

P.S. już mamy rozjemce pojedynku derbowego - całe szczescie że doświatczony sędzia - Stefano Farina ...

Wróć do „Włochy”