AS Roma (zbiorczy) - Strona 93

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 24 paź 2006, 20:20

Powroce jeszcze do meczu z Reggina ... zgadzam sie z Dzieciolem ze to byl perfidny wypadek przy pracy :evil: ... jak patrzylem jak Roma jedzie z nimi w 2 polowie to nie moglem uwierzyc ze oni ten mecz sie nie zakonczyl zwyciestwem.
:roll:
Roma akce Romy mialy rozmach, mialy pomysl, mialy wykonanie ... przebijaly sie przez podwojna garde Regginy ale jak juz przy chodzilo co do czego to zawsze na drodze do bramki stawal bramlkarz Regginy i bylo po jablkach .

Co do naszej lawki rezerwowcyh to akurat do tego meczu Totnik on kompletie nie pasuje :roll: ... zobacz kto wszedl z lawki : Pizzarro , Vucinic i Cassetti :arrow: slabo :?: :!: nie wydaje mi sie :twisted:

Totti powiedzial ze nadal wierzy w scudetto :roll: ... fakt ze nie mamy jeszcze jakiejs wielkiej straty a co najwarzniejesze rywale tez traca punkty :!: wiec moze i racja ze jeszcze wszytsko przed nami :P

A z ostatnie chwili: ponoc dwaj skauci z Romy byli na meczu 22 letniego bulgarskiego napastnika Cvetana Genkova. Zawodnik nazywany jest drugim Berbatovem :P Wiadomo tez ze zawodnika ogladali w tym samym meczu takze wyslannicy Juventus, Monaco i Lokomotiv Moscow oraz klubow z Holandii :roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 25 paź 2006, 7:43

goofii pisze:Powroce jeszcze do meczu z Reggina ... zgadzam sie z Dzieciolem ze to byl perfidny wypadek przy pracy
sezon temu z Empoli tez mial byc tylko wypadek przy pracy .. ale cos wiecej ich bylo w 1 rudznie i pod koniec 2 skonczylo sie 5 miejscem .. zobaczmy ile bedzie teraz .. narazie 2 wpadki na 7 .. dla mnie sporo..
Co do naszej lawki rezerwowcyh to akurat do tego meczu Totnik on kompletie nie pasuje :roll: ... zobacz kto wszedl z lawki : Pizzarro , Vucinic i Cassetti :arrow: slabo :?: :!: nie wydaje mi sie :twisted:
i co wniesli ?
Totti powiedzial ze nadal wierzy w scudetto :roll: ... fakt ze nie mamy jeszcze jakiejs wielkiej straty a co najwarzniejesze rywale tez traca punkty :!: wiec moze i racja ze jeszcze wszytsko przed nami :P
Totti jest taki dowcipny co sezon ... ale slusznie mu Spal powiedziel .. ze takie slowa sie powino mowic ostroznie i ze przede wszytkim TOTTI jest pierwszym zawodnikiem ktory musi znaczaco poprawic gre jak scudetto wciaz jest celem. Tym powinen sie IL Capitano zajac a nie napinka slowna

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 paź 2006, 11:27

Totnik_ASR pisze:i co wniesli ?
no wiesz nie zawsze sie zmiany okazuja sie strzalami w "10" ... chodzi o sam fakt ze nie mamy juz na lawce tylko samym 17 i 19 latkow ale takze sa juz zawodnicy ktorzy reprezentuja okreslony poziom i sa juz uznanymi zawodnikami :wink:

Totnik_ASR pisze:Totti jest taki dowcipny co sezon
Wiadomo ze to byla taka wypowiedz pod publiczke ... ktory pilkarz mowi w wywiadach to co naprawde mysli :roll: Ale coraz bardziej mnie irytuje jego forma :? ... ja wszytskio rozumiem: powarza kontuzja, blyskawiczna rehabilitacja, wyczerpujace MS ... no ale mimo wszytko, przy takim kredycie zaufania i sztabem ludzi ktory pracuje ze Francesco wrocil do formy to jednak oczekiwaloby sie lepszej formy i gry. Nawet bym przebolal jakies braki kondycyjne i fakt ze moglby schodzic w 60-70 minucie z powodu braku sil. :roll: Ale przeciez nie mozna zapomniec jak sie w pilke gralo :? . Czy to juz w jego psychice tak gleboko siedzi tak kontuzja czy co :roll: :?:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 25 paź 2006, 13:24

Oczywiście zawsze może być lepiej ale nie ma co płakać. Zwróćmy uwagę na kilka rzeczy:

1.) Punkty tracą wszyscy mocni nie tylko Roma.
2.) Początek zeszłego sezonu był chyba gorszy niż obecnego.
3.) Walczymy na dwóch frontach - co biorąc pod uwagę nie najlicznieszą kadrę i kilka kontuzji jest sporym problemem. A nie idzie znowu tak źle.
4). Mamy bardzo młody skład - młodzi czy też dzieci cały czas się rozwijają, nabierają doświadczenia. To będzie procentować.

Miejmy także nadzieje, że skończą się kontuzje ważnych zawodników. I będzie dobrze :)

Co do Tottiego - też nie ma co się załamywać. Zobaczmy co prezentują inni z mistrzostw, że wspomnę tylko Ronaldinho. Do tego Tottiemu doszła kontuzja, która zupełnie rozbiła normalny tok treningów w zeszłym sezonie. Wcześniej czy później zobaczymy starego dobrego Kapitana.

Dziś świetna okazja do zdobycia 3 punktów. Przy wiekszej skuteczności niż ostatnio wynik może być ciekawy.

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 25 paź 2006, 16:59

goofii pisze: Ale coraz bardziej mnie irytuje jego forma Confused ... ja wszytskio rozumiem: powarza kontuzja, blyskawiczna rehabilitacja, wyczerpujace MS ... no ale mimo wszytko, przy takim kredycie zaufania i sztabem ludzi ktory pracuje ze Francesco wrocil do formy to jednak oczekiwaloby sie lepszej formy i gry. Nawet bym przebolal jakies braki kondycyjne i fakt ze moglby schodzic w 60-70 minucie z powodu braku sil. Rolling Eyes Ale przeciez nie mozna zapomniec jak sie w pilke gralo Confused . Czy to juz w jego psychice tak gleboko siedzi tak kontuzja czy co Rolling Eyes Question
Panowie, wyluzujecie... :roll: Nie jest jeszcze tak źle jak piszecie.Za nami dopiero 7 kolejek!! Do rozegrania jeszcze 31 spotkań!! To naprawdę bardzo dużo..Po tak ciężkiej kontuzji, po tak szybkim powrocie na boisko nie wymagajmy od Il Capitano cudów.Z czasem forma przyjdzie.Musi.. :P
Totti powiedzial ze nadal wierzy w scudetto Rolling Eyes
Totti jest taki dowcipny co sezon
Więcej wiary Romaniści, więcej wiary... :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 26 paź 2006, 7:41

MARUDY !!!

dopiero 8 kolejka 4 punkty straty damy rade !! SCUDETTO I LM nasze .. lekko

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 26 paź 2006, 10:49

Totnik_ASR pisze:MARUDY !!!

Jakims dziwny trafem czulem ze po wczorajszym tak napiszesz :P

O samym meczu nie mam sily pisac bo za duzo emocji wzbudzil :roll: Raz na wozie, raz pod wozem :P

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 26 paź 2006, 11:58

Oglądając dwa ostatnie mecze Romy można dojść do wniosku że Rzymianie głupieją grając przeciwko drużynie broniącej się całym zespołem na swoim polu karnym. Wtedy jest dojście do pola karnego i... właśnie i nic. W końcówce zabrakło nawet wrzutek "na aferę" a przecież był na boisku Mirko, wiec było komu powalczyć o główki.

No i na 3 atakujących: Totti, Montella, Vucinic mamy 3 zawodników po bardzo poważnych kontuzjach w poprzednim sezonie. I cała 3 jest bez formy. Aeroplaniono dwa razy nie trafia w piłkę w dogodnych sytuacjach, cały czas łapia go na spalonego. Tooti końcówkę 1 połowy i prawie całą drugą miał obiecującą (oczywiście nie licząc karnego).

Po tym meczu najbardziej szkoda mi było Doniego. Dostał w całym meczu 2 strzały, z czego wpadły 2 bramki. Do tego nawet się przy nich nie ruszył, bo nie miał nawet czasu na reakcję. To może dobijać bramkarza.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 paź 2006, 12:09

deltinho pisze:Oglądając dwa ostatnie mecze Romy można dojść do wniosku że Rzymianie głupieją grając przeciwko drużynie broniącej się całym zespołem na swoim polu karnym. Wtedy jest dojście do pola karnego i... właśnie i nic.

Deltinho ale to tak ma każdy zespoł serie A [ z czołówki ] Zauważ że gra tak broniącej drużyny każda minuta z 0:0 i jedną kontra na 10 minut to jest sukces. Z każda minuta są silniejsi ... w obronie. Tak jest od lat, łatwiej sie gra Romie z Interem Milanem czy nawet Palermo. Niz z Sieną, Ascoli czy Messiną. I to nie tylko Romie, bo ten sezon pokazuje tylko jak trudno sie gra własnie z takimi zespołami które 0:0 biora w ciemno.

Nie widziałem wczoraj meczu Romy całego wiec nie bede sie wypowiadał ale z Chievo mieli poprostu pecha, graja piłke techniczną a na wodzie to sie nie da. Spalony i błedy przy bramce na 0:1 itd. Ale spoko Roma wróci do walki szybko :]

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 26 paź 2006, 17:47

Totnik_ASR pisze:MARUDY !!!

Nie rozumiem po co ten sarkazm. :roll: 4 pkt to dużo?? W tamtym sezonie po 8 kolejkach mieliśmy dokładnie 9 pkt. Strata do lidera wynosiła o ile mnie pamięć nie myli 15 pkt..Było lepiej??? :? Nie sądzę.. :?

Zgodzę się z tym, że ostatnio drużynie nie wiedzie się najlepiej.Ale jestem pewny, że wkrótce Roma się obudzi.Zwłaszcza, że ostatnie dwa mecze naprawdę nie były złe w naszym wykonaniu.Chodzi mi głownie o styl.Wróci skuteczność, obudzą się napastnicy i będą zwycięstwa.Inaczej sobie tego nie wyobrażam.Czy wierze w Scudetto??Mimo wszystko TAK..I nie boję się tego napisać. :P

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 31 paź 2006, 12:55

Nie ma co narzekac ludzie,w tym sezonie jest i tak dobrze,mamy 3 miejsce i moze byc tylko lepiej,dzisiaj jest mecz i trzeba byc dobrej mysli,po licznych zdradach i wypowiedzeniach nadal sie trzymamy i jestesmy GRANDE ROMA Obrazek

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 lis 2006, 0:32

Antek chce wracać na kolanach :lol:

No cóż - bez wątpienia teraz przydałby się Romie, a Roma jemu. Zawsze uważałem, że jest to absolutna światowa czołówka jeżeli chodzi o talent i umiejetności. Ale sądziłem także, że mając tak zryty beret Cassano nigdy nie będzie piłkarzem na miarę swojego talentu.

A tu taki wywiadzik. Ile pokory, ile zrozumienia :D Oczywiście udzieli jeszcze 20 w podobnym tonie to może przejdzie mi przez myśł że chłopak się zmienia. Na chwilę obecną jest chwilowe załamanie nerwowe i nic ponad to :wink:

W każdym razie, jeżeli rzeczywiście oprzytomnieje, to życzę mu z całego serca powodzenia. W Realu, Romie czy gdziekolwiek bedzie grał.
Nigdy nie jest za późno by naprawić swoje błedy i zmienić się na lepsze.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 05 lis 2006, 0:45

No wlasnie mialem sie zabierac do pisanie posta na temat Cassano :P ...

Wedlug mnie to ten wywiad duzo nie zmienia na dzien dzisiejszy. Nie ma tam zadnych konkretow wiec pisanie ze chce przejsc do Romy a tym bardziej mowa o jakims wypozyczneiu z Realu juz w styczniu czy lipcu jest karygodna :twisted: Mnie to wyglada na to ze Antonio chce powoli odbudowac spalony most ktory po sobie zostawil odchodzac z Romy. Nie jest to latwe i jeden wywiad tego nie zmieni, szczegolnie ze wszyscy go teraz podejrzewaja o to ze jest to tylko gadka na pokaz ze se zalatwic dobry klub w razie jak bedzie musial sie zabierac z Realu juz na dobre :lol: I tak decyzja nalezy do Spala ... mimo ze uwazam go za cudotworce ( to co zrobil z Ferrarim po jego poworcie z Evertonu :rydzyk: ) to nie jestem przekonany czy bedzie chcial drugi raz wspolpracowac z Antonio.

A teraz przejdzmy do milszych tematow ( ma nadzieje :pray: )
Roma - Viola 8)
Prawdziwy hit tej kolejki i miejmy nadzieje mecz ktore bedzie prawdziwa uczta pilkarska.
Biorac pod uwage braki Violi ( toni i Santana ) calkiem obiektywnie :] powiem ze wiecej sznas daje Romie ]:->
Troche martwi ze sporo zawodnikow w Romie powraca po kontuzjach i nie jest jeszcze w 100% przygotowana :roll:

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 05 lis 2006, 9:50

Goofi :D to że nie ma Santany i Toniego nie zwieksza szans Romy. Bedzie za to Mutu, który radzi sobie narazie lepiej niz Toni. DO pomocy pewnie bedzie miał Jorgensena i Reginaldo bo watpie że Pazzini bedzie od poczatku wpuszczony :arrow: kontuzja.

Mecz arcyciekawey. Wiecie jak z ta trensmisja na Cannal + ?? Miała byc ale zdjeli mecz. Strasznie sie zdenerwowałem :x Jest jakis inny program na który bedzie ten mecz ??

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 05 lis 2006, 10:12

To cale C+ jest bardziej irytujace niz sie moze wyadawac ... daja na zywo Inter - Ascoli :badziewie: a Roma pokazuja jako jakas retrasmisje :angry2: Pozostaje tylko stream jesli chce sie w miare na zywo obejrzec meczyk :roll:

Mimo wysokiej formy ja nalda tweirdze ze to po stronie Roma jest wiecej atutow. W koncu zagraja oba skrzydla :twisted: bo wychodzi na to ze w ostatnich meczach tej formacji bramkowalo najbardziej :?

Balon czyli wedlig ciebie zagraja Jorgesen i Reginaldo a nie Montolivo i Pazzini ... bo cos mi sie nie chce wierzyc ze nie zagra Montolivo ktory chyba byl ostatnio w wyskoiej w formie z tego co kojarze :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”