Mecze przez internet

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: deltinho » 13 wrz 2006, 9:52

Dokładnie Zaza jest tak jak mówisz. Będziesz musiał kupić dodatkową szafke na dekodery ;). Albo kupic jakąś prześciówkę albo przy zmianie platformy będzie się biegało do telewizora i przełączało kableki :D Ewentułalnie możesz zaopatrzyć się w droższy dekoder, jakieś dodatkowe moduły dostepu i moze to jakoś upchasz w jednym. Choć nie wiem na jakim satalicie bedzie TVN ale nie sądzę żeby coś innego niż Astra czy Hotbird. A to na jakiejśc antenie 120 ze zrobionym "zezem" mozna już ładnie odbierać.

HDTV to nowy standart telewizji o duzej rozdzielczości. Dzięki temu masz obraz bardziej szczegółowy, taką żyletkę. Oczywiście żeby z tego dobrodziejstwa korzystać musisz mieć odpowiedni sprzęt - chodzi o telewizor.

Co ma mieć jeszcze TVN. Coś czytałem, że bedzie możliwość zamawiania konkretnych programów. Ale powiem szczerze - nie wiem na jakiej zasadzie ma to działać.

Z TVN mają wejść nowsze dekodery na polski rynek. Między innymi z dyskami twardymi. na których mozna nagrywać przekaz filmowy.

Ogólnie jak już wspomniałem 3 platformy na Polskę to o 1,5 za dużo. Dla mnie 2 to już za duzo, bo choć może da się to jeszcze jakoś ciągnąć pod względem ekonomicznym, to oferta programowa jest już słabiutka (patrz Polsat). A jak wejdzie trzeci gracz to będziemy mieli upychanie do oferty wspomnianego już maratonu nowojorskiego i wmawianie że zakupili prawa do prawdziwego hitu
:roll: Dlatego wcześniej coś z czymś będzie musiało się połączyć, ew coć przejmie innego. Niedawno były plotki o połaczeniu Cyfry z Polsatem. Teraz wchodzi TVN. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oby w końcu coś dobrego dla zwykłego szarego ogladacza.

Dobra kończę ten wątek, bo niezły offtop się zrobił :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”