Piłka w TV

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 11 wrz 2006, 21:27

Po akcji ‘pilka.pl pomaga’ postanowiłem przyłączyć się do innej ‘cała Polska czyta dzieciom’ i w jej ramach mam coś dla naszych forumowiczów :wink: (musiałem przepisywać z PS):

Najważniejszym kryterium wyboru transmisji w danym tygodniu będzie atrakcyjność spotkania. Zależy nam, aby widzowie mogli obejrzeć ten mecz, który będzie zapowiadał się najciekawiej – wyjaśnia szef sportu w TVP, R. Korzeniowski. Okienko meczowe znajdzie się w „Dwójce” (...) „Pierszeństwo” w ustalaniu dnia transmisji „przypadnie środzie”.
- Warto podkreślić że pokazywanie LM będzie przez nas obudowane także magazynami ze skrótami meczów. Tak jak w latach poprzednich. Jednak zmieniliśmy porę ich nadawania, zaczynać się będą tuż po Panoramie, aby widzowie zainteresowani LM nie musieli czekać na bramki do późnych godzin nocnych – informuje Korzeniowski.

A że Korzeniowski nie rzuca słów na wiatr to możemy się przekonać gdy w środę przyjdzie nam oglądać ‘hicior nad hiciory’ czyli mecz między największymi faworytami LM - Man Utd i Celtickiem (wg mnie najlepszy mecz to Lyon - Real :!: ). Wcześniej bo we wtorek z przyjemnością tuż po Panoramie czyli o... 23:15 zobaczymy skróty wszystkich meczów. Koniec o 0:10. Jako że Panorama nigdy nie kończy się o tej samej porze i trwa aż przekaże nam wszystkie najważniejsze, te ważne, mało ważne i zupełnie nikogo nie obchodzące wiadomości to w środę zakończy się tuż przed godz. 23:40 :!: Zaraz po niej będziemy mogli usiąść wygodnie pod kołderką w naszym łóżeczku i obejrzeć wszystkie skróty ze wszystkich meczów. Koniec tez nie najpóźniej bo o godz. 0:45 :twisted:

Forza Korzeniowski :cegła:

Czyli zanosi się na to że w środy będziemy mogli oglądać mecze na TVP2, TVN Turbo i DSFie :?

I jeszcze coś Liga Mistrzów w TVN Turbo

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”