Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 28

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 01 wrz 2006, 11:44

Dobrze że HSV wzmocniło się Ljuboją chociaż o wiele chętnej widziałbym w Hamburgu jego niedawnego kolege z VFB, Tomassona. Rozumiem że Ljuboja miał kłopoty z trenerem, chciano go sprzedać, ale nie wiek czy on się sprawdzi w LM. Tomasson z pewnością chętnie by przeszedł do HSV, trzeba by było za niego troszke zapłacić ale te pieniądze napewno by się zwróciły.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 01 wrz 2006, 13:50

Tomasson z pewnoscia kosztowalby HSV o wiele wiecej niz Ljuboja. Bo przeciez nie chodzi tylko o sume odstepnego, ale tez o pensje, premie itp. A nie sadze, zeby Dunczyk chcial zmniejszych swoje zarobki [bo z tego co mi wiadomo, zle w Stuttgarcie nie zarabia, a przeciez HSV wycofalo sie z pozyskania Pizarro czy tez Makaay'a wlasnie ze wzgledow finansowych]. A na chwile obecna Serb Tomassonowi nie ustepuje, biorac pod uwage umiejetnosci czysto pilkarskie. Moze nawet Ljuboja prezentuje sie lepiej 8). Tomasson niby ma doswiadczenie miedzynarodowe, gral przeciez w europejskich pucharach w barwach Milanu, Feyenoordu tez. Ale co z tego, gdy zawodnik jest teraz cieniem samego siebie i tego co prezentowal chocby w Mediolanie, gdzie wchodzac z lawki kilkanascie razy w sezonie, potrafil kilka razy ukasic :P. W poprzednim sezonie tez gral fatalnie. W 26 meczach strzelil tylko 8 bramek, a bardziej zaslynal z chamskiego ataku na Weidenfellera niz ze zdolnosci strzeleckich :roll:. Moim zdaniem dzialacze HSV postapili wlasciwie.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 01 wrz 2006, 15:34

Warto także dodać, iż VfB oddał do AS Romy lewego obrońcę, Szwajcara, Ludovica Magnin'a. W zamian za to przyszedł reprezentat WKS, były już zawodnik Racingu Santander - Boka. Mimo wszystko źle się dzieje w Stuttgarcie, ale mi to tam rybka w sumie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 wrz 2006, 15:53

Kama_reda gdzie ty masz info, że przeszedł, ja wiem, że Magnin zostaje w Stuttgarcie, dlatego, że Roma zdecydowała na zatrudnienie obrońcy reprezentacji Kostaryki- Gilberto Martineza

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 01 wrz 2006, 15:59

No na pilka.pl czytałem o tym, ale w sumie to nie jest zbyt wiarygodne źródło. :roll:

btw Ze Roberto znalazł sobie wreszcie klub, będzie reprezentował barwy FC Santosu.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 01 wrz 2006, 16:53

Gdzieś czytałem że Boka przeszedł i Magnin został więc do końca nie wiadomo

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 01 wrz 2006, 17:21

Zaraz zaraz. Transfer Boki juz oficjalnie potwierdzony, o odejsciu Szwajacara Maginina nic nie pisze. Owszem, wczoraj brano pod uwage taka mozliwosc, ale wydaje mi sie, ze do niczego nie doszlo. Chyba na oficjalnej stronie Vfb by o tym wspomnieli :roll:.
kama_reda pisze:były już zawodnik Racingu Santander
Racingu Strasburg, oczywiscie :o.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 06 gru 2006, 15:24

Josh Wolff amerykanski napastnik klubu Kansas City Wizards z Major League Soccer podpisal kontrakt z niemieckim klubem drugoligowym TSV Monachium.
29-letni reprezentant Stanow Zjednoczonych wystapil z kadra USA na ostatnich MS w Niemczech.Zawodnik do 1998 roku gra w lidze MLS poczatkowo w druzynie Chicago Fire a od czterech lat broni barw Kansas City Wizards.Wolff od stycznia bedzie wolnym zawodnikiem a kontrakt z monachijskim klubem podpisal do konca czerwca 2008 roku.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 gru 2006, 14:32

Dzialacze Vfl Wolfsburg potwierdzili informacje ze planuja wypozyczyc z Bayernu Monachium do konca sezonu Julio Daniela Dos Santosa ktory od momentu przybycia do Monachium (prawie rok) nie potrafi wywalczyc miejsca w pierwszym skladzie Bawarczykow ;) sam Dos Santos jest zainteresowany perspektywa gry w Wolsburgu wiec moze cos z tego wyjdzie ;) mam nadzieje ze do wypozyczenia dojdzie i mlody Paragwajczyk ogra sie troche i wroci do Monachium z predyspozycjami do gry w pierwszym skladzie 8)

Ponadto manager Bayernu Uli Hoeness potwierdzil wczesniejsze spekulacje prasy odnosnie zainteresowania ze strony Bayernu napastnikiem Alemannii Aachen Janem Schlaudraffem ;) Jan ma 23 lata, jest napastnikiem ale bez problemow moze rowniez wystepowac na pozycji ofensywnego pomocnika ;) Hoeness twierdzi ze sprowadzenie Jana w styczniu bedzie trudne i bardziej prawdopodobne bedzie sprowadzenie go doperio latem. Chec sprowadzenia Niemca wyrazily takze Werder Brema, VfB Stuttgart, Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen ;) Oby tylko w wypadku transferu do Bayernu nie okazalo sie ze jest to zakup na jeden sezon w stylu Hashemiana :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 gru 2006, 15:03

Spyrczak napisz mi jak wiesz czy Hasan Salihamidżić i Claudio Pizarro podpisali nowe umowy z Bayernem ? negocjują ? czy coś wiadomo. Bo obaj mają umowy do końca sezonu ? Bo nawet chyba ostatnio Uli Hoeness dośc mocno skomentował sytuacje i zadania Pizarro :wink:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 gru 2006, 15:32

Zaza pisze:Spyrczak napisz mi jak wiesz czy Hasan Salihamidżić i Claudio Pizarro podpisali nowe umowy z Bayernem ? negocjują ? czy coś wiadomo. Bo obaj mają umowy do końca sezonu ? Bo nawet chyba ostatnio Uli Hoeness dośc mocno skomentował sytuacje i zadania Pizarro Wink
Sytuacja jest taka ze, Pizza postawil ultimatum zarzadowi Bayernu, Peruwiańczyk do końca grudnia jest gotowy do rozmów na temat nowego kontraktu. Obecny wygasa w lecie 2007 roku i jeśli do końca roku nie zostanie podpisany nowy, Pizza zamierza opuścić Monachium :? Bayern chcial juz wczesniej z nim podpisac nowy kontrakt ale Pizarro zarzadal ponoc plac pokroju Schevy i zarzad zerwal negocjacje komentujac ze jesli Pizarro chce zarabiac jak Scheva to musi grac jak on ;) noi teraz Gdy Pizza jest w zyciowej formie postanowil postawic zarzad w szachu ;)

A jesli chodzi o Brazzo to z tego co mi wiadomo to nie bylo jeszcze rozmow w sprawie nowego kontraktu ale nalezy sie ich niebawem spodziewac :P tak mysle ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 gru 2006, 15:43

Czyli postawił ich Pizza pod scianą :P Też sposób, najpierw rząda a potem o to walczy :wink: Z tego co ja czytałem chciałby Bayern mu dał 5 milionów za sezon na 4 lata. Ale pewnie może ulec zmianie albo czas trwania umowy albo suma. Właśnie dla tego mnie to ciekawiło bo nazwisko Pizarro czesto pada na giełdzie, i to nie tylko odnośnie Rossonerich co ogółem. łakomy kąsek mercato :wink: Nawet którzyś z dziennikarzy napisałe ze to sprawa honoru dla Bawarczyków, bo jeśli teraz znów najwieksze gwiazdy odejdą za darmo, jak Ze Roberto i Misza, to obniży to troche "moc Bayernu" że tak powiem, i nie najlepiej będzie światczyć o działaczach, bo taki tuz jak Bayern to nie odskocznia. Wiec z taką formą może Pizza swoje wywalczy.

Właśnie mi bardzie chodziło o Salihamidżić, choć pewnie Bayern też zrobi wiele by go zatrzymać, a on sam narazie nic nie psioczy, wiec po co by zmieniał otocznie. Tym bardzie ze jest w klubie z Bawarii od x lat, ty wiesz pewnie lepiej ale z 10 już chyba reprezentuje Bayern :)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 gru 2006, 16:22

Zaza pisze:Tym bardzie ze jest w klubie z Bawarii od x lat, ty wiesz pewnie lepiej ale z 10 już chyba reprezentuje Bayern Smile
No jest z Nami dokladnie od 01.07.1997 wiec w lipcu jesliby przedluzyl kontrakt minie 10 latek :) ;) tez uwazam ze on raczej podpisze nowy kontrakt zwlaszcza ze zawsze pytany o to czy mu dobrze w Monachium odpowiada ze nie wyobraza sobie gry w innym klubie i tu chce zostac jak najdluzej ;) wiec nie widze podstaw aby twierdzic ze Brazzo sie gdzies wybiera 8)

Za to Owenowi dalej nie przeszedl "Old Trafford Dream" :P i bardzo chcialby przeniesc sie juz w styczniu do ManU :) Sir. Alex tez zapowiada walke przez podniesienie o 5 mln do 30 mln funtow propozycje za transfer Anglika ;) Uli Hoeness juz odprawil z kwitkiem ManU latem zapowiadajac ze zadna cena nie zrobi na nim wrazenia no ale z drugiej strony nie wydaje mi sie to fair w stosunku do Owena ktory jesli naprawde marzy o grze w ManU to Bayern powinien go sprzedac za niezla sumke poki ma taka okazje niz trzymac go na sile zwlaszcza ze Owen powroci do gry dopeiro po przerwie zimowej i nie wiadomo jaka bedzie jego dyspozycja po tak dlugiej kontuzji :?

Nad odejsciem z Monachium zastanawia sie tez Roque Santa Cruz ktory czuje sie niedoceniony w Bayernie i nie spelnia oczekiwan dzialaczy zadko trafiajac do siatki rywala ;) nie ma sie w sumie czemu dziwic w sumie jest to napastnik a ze stzrelaniem bramek ma problemy :? Magath probowal go od poczatku sezonu na pozycji Ballacka czyli na ofensywnym pomocniku za plecami napastnikow ale z tego tez nie wyszlo nic ciekawego :? oliwy do ognia dodaje krytyka Rummenigge Paragwajczyka :? zobaczymy jak to bedzie ;) jesli rzeczywiscie doszlo by do transferu tego Jana Schlaudraffa to Santa Cruz moze stac sie zbedny i dostac pozwolenie na szukanie nowego klubu ;)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 07 gru 2006, 16:24

Pizza jeszcze nigdy nie zagral calego dobrego sezonu w Monachium, ostatnie trzy sezony to max 11goli w BL, nie pisze ze jest slaby czy cos, ale ultimatum to moze sobie stawiac jesli bedzie zawodnikiem pokroju Eto czy Henrego.

Dobrze by bylo gdyby kontrakt przedluzyl, ale na warunkach wmiare odzwierciedlajacych swoj poziom pilkarski, jesli odejdzie to z Panem Bogiem...plakal nie bede...jest Roy, Poldi, no i wlasnie troche malo bo na Santa Cruza to juz nie ma co liczyc(moj pewniak do wylotu po sezonie)...ten caly Schlaudraff to duze ryzyko, ale za milion euro nikomu nie zawadzi.

Takze prorytetem po tym sezonie jest napastnik klasy swiatowej...te okolo 30milionow euro moze byc za mala kwota na polatanie dziur w ekipie Bayernu.Tak przykladowo Luca lub Klaas to wydatek rzedu 25mln euro...przynajnmniej drugie tyle potrzebne jest na srodkowego pomocnika...Diego lub na skrzydlo Ribery...ten pierwszy 20mln , francuz pod 30mln mysle lekko...w ostatecznosci moznaby pomyslec o kandydaturze Van Der Vaarta(okolo 10-15 banieczek)

reasumujac przedluzenie umowy z peruwianczykiem pozbawiloby Bayern paru zmartwien, tylko ze z taka postawa Pizza nic nie wskora...jak wiadomo Ulli i Rume nie sa osobami zbytnio uleglymi...

miejmy nadzieje ze ta cala szopka skonczy sie happy endem :)

druga sprawa Hasan...dobrze nie pamietam ale czytalem wywiad z Rummenige podajze w ktorym Niemiec zapowiedzial ze nie ma zamiaru przedluzania kontraktu z Bosniakiem...w tej kwestii zgadzam sie z nim w 100%...Brazzo juz sie lekko wypalil i jego poziom gry bedzie raczej parabola malejaca...

kolejna sprawa to owen Hargreaves...podobno Alex daje w styczniu za niego 30mln euro, bardzo szkoda oddawac tego grajka bo kontrakt ma jeszcze 4letni i po tym sezonie cena moze jeszcze wzrosnac...Owen po kontuzji troche wymiguje sie od gry, zapowiedzial ze wznowi treningi dopiero po nowym roku...niby na jego pozycji mamy zastepcow(Mark i Ottl), ale po Mundialu stwierdzam ze obecnie malo jest Dmow pokroju Anglika na swiecie.

najlpeszym roziwazaniem dla mnie jako kibica Bayernu bedzie przedluzenie kontraktu z Pizza, sprzedaz Roque i Brazzo...Owen musi zostac, do tego dojdzie Diego i Klass do napadu i paka na 2007 rok bedzie pierwszorzedna 8)

Jan Schlaudraff :shock: nawet niezle sobie pogrywa chlopaczek...

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 gru 2006, 16:39

Diego i Vaart raczej nie sa brani pod uwage przez zarzad bo Franz i Rummenigge zapowiedzieli ze sprowadza gwiazde klasy swiatowej a takowej nie widza w Bundeslidze ;) Co do Luci, Huntera i Francka to bardzo chetnie ale 30 mln to fundusz tylko na jednego z nich :? a przydaloby sie przynajmniej dwoch klasowych pilkarzy: jakis porzadny napastnik z gornej polki i miarowy ofensywny pomocnik ;) chyba ze Bastian przerzuci sie na srodek to wtedy bedzie trzeba poszukac lewo skrzydlowego ;) jesli lewe skrzydlo to ja chetnie widzialbym w tej roli Robbena ktory ponoc chce odejsc bo wogole nie gra na Stamford Bridge no ale tanio to on znowu nie odejdzie :? i znow problem pieniedzy...

Na miejscu Uliego zastanwoilbym sie powaznie nad ewentualnosci sprzedania
Pizzy w wypadku nie podpisania kontraktu z nim :) cos bysmy na nim zarobili a jesli rzeczywiscie jest taki kozak i za mniejsze pieniadze niz Scheva nie bedzie gral to nie bedzie po kim plakac a maly zastzryk finansowy sie przyda ;) wkoncu ponoc sa nim zainteresowane czolowe kluby z Europy :P ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”